|
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Μεταλληνός Site Admin
Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09 Δημοσιεύσεις: 1743
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 20, 2023 12:02 pm Θέμα δημοσίευσης: Ο ΚΩΝ/ΙΝΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ.... |
|
|
Παραθετουμε μια σημαντική συνέντευξη του καθηγητή ποινικού δικαίου Κ. Βαθιώτη η οποία επικεντρώθηκε στην ομιλία του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. https://youtu.be/IXNsfx8EQY0?si=YArQTrOgmUos4a1h |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Στημένος Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 03, 2023 12:43 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απίστευτο σκάνδαλο! 330 εκατομμύρια στην Singular Logic με απευθείας ανάθεση για να βγάζει με αυτοδυναμία τον Κούλη και τους βλαχοδημάρχους που στηρίζει.
Οι τρεις εκλογικές διαδικασίες του 2023 αναμένεται να εκτινάξουν τις δαπάνες σε πάνω από 330 εκατ. ευρώ, το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί,
ιστορικά, σε ένα έτος για τις κάλπες στην Ελλάδα.
Οι απευθείας αναθέσεις «τρέχουν» και για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, όπως συνέβη και στις δυο βουλευτικές, έχοντας αγγίξει ήδη τα 11 εκατ. ευρώ μια εβδομάδα πριν από τον α’ γύρο της 8ης Οκτωβρίου! Οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2023 κόστισαν 94.169.610 ευρώ ενώ του Ιουνίου το ποσό ξεπέρασε τα 85 εκατ. ευρώ.
Το κόστος για τον α’ γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στις 8 Οκτωβρίου είναι ήδη στα 88 εκατ. (77 εκατ. για ειδικές αποζημιώσεις, συν τις εγκεκριμένες απευθείας αναθέσεις άνω των 11,2 εκατ. ευρώ). Το κόστος για τον β’ γύρο δεν μπορεί να προβλεφθεί, αφού εξαρτάται απόλυτα από τα εκλογικά αποτελέσματα του α’ γύρου στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Αναμένεται σύμφωνα με τους datajournalist να φτάσει σε τουλάχιστον
65-70 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως και υψηλότερα.
Αν και δεν έχει κλείσει ακόμα ο λογαριασμός, το κόστος των φετινών εκλογών αναμένεται να κυμανθεί από 330-350 εκατ.
https://karditsastakra.com/2023/10/02/%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%bf-330-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Μαρίνος Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 06, 2023 9:18 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μητσοτάκης από τη Γρανάδα:Είναι αδύνατο να διαθέτουμε σημαντικούς πρόσθετους πόρους για την Ουκρανία, και ταυτόχρονα να διαθέτουμε λιγότερους πόρους, πολύ λιγότερους πόρους σε σχέση με αυτούς που δίνουμε για την Ουκρανία, για τη στήριξη Ευρωπαίων πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές».
Δεν είναι συνετό να κατευθύνονται σημαντικοί πρόσθετοι πόροι στην Ουκρανία εις βάρος των μέτρων για την υποστήριξη των Ευρωπαίων πολιτών που αντιμετωπίζουν φυσικές καταστροφές, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες των Ευρωπαίων.
Ας δούμε ολόκληρη την δήλωση του Μητσοτάκη:
«Η ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων συζητείται εδώ και 20 χρόνια από την ατζέντα της Θεσσαλονίκης χωρίς κατ’ ανάγκη να έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο. Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να αγωνίζεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των δυτικών Βαλκανίων και θα επιχειρηματολογεί υπέρ της ανάγκης όλες οι χώρες οι οποίες λαμβάνουν καθεστώς υποψήφιας χώρας να αντιμετωπίζονται με τους ίδιους κανόνες και να μην υπάρχουν γεωπολιτικές προτεραιότητες που να ανατρέπουν μια διαδικασία που είναι αυστηρά καθορισμένη. Και όταν μιλάω για αυστηρά καθορισμένη διαδικασία, προφανώς και αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο οι χώρες αυτές πρέπει να προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό δεδομένο και στις αξιολογήσεις που θα γίνονται συνεχώς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να γνωρίζουμε εάν πράγματι προχωρούν σε αυτό τον δρόμο» τόνισε ο πρωθυπουργός.Για τη μετανάστευση τόνισε ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε στο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου είναι σίγουρα σε θετική κατεύθυνση. «Εχουμε μία συμφωνία σε επίπεδο συμβουλίου. Θα μπούμε στη διαδικασία του διαλόγου αλλά σίγουρα είναι ένα πρόσθετο εργαλείο που θα έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού όπως αυτές που είδαμε στο παρελθόν, με μία χαλάρωση των σχετικών διαδικασιών για τις χώρες πρώτης υποδοχής».
«Αλλά από μόνο του το σύμφωνο αυτό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης. Χρειάζεται μια πολύ πιο συνολική προσέγγιση και μια μεγαλύτερη ενεργοποίηση όλης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των θεσμών αλλά και των κρατών-μελών για να υποστηρίξουν τις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της, όπως με την Τυνησία. Είναι μια προσπάθεια στη σωστή κατεύθυνση. Το ίδιο πρέπει να γίνει με τη Λιβύη. Το ίδιο πρέπει να γίνει με την Αίγυπτο, η οποία και αυτή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό μεταναστών και θα ήταν πραγματικά μια καταστροφή αν αυτός κατευθυνόταν προς την Ευρώπη. Και το ίδιο σε ένα βαθμό γίνεται και με την Τουρκία. Και αυτή τη στιγμή μέσα από μία συζήτηση για την επίσπευση της βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας. Αλλά προφανώς αυτό το θέμα έχει μία σημαντική ευρωπαϊκή διάσταση. Γι αυτό και ακριβώς η Ελλάδα θα επιχειρηματολογεί υπέρ της αύξησης του προϋπολογισμού και του πολυετούς δημοσιονομικού προγράμματος, έτσι ώστε να βρούμε τους πόρους και να μπορούμε να στηρίζουμε εκείνες τις χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές, το τονίζω, συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών».
«Το Ταμείο Αλληλεγγύης είναι πάρα πολύ μικρό, έχει ήδη εξαντληθεί»
Ως προς το ζήτημα του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταθέσει μία πρόταση η οποία καλύπτει τις ελληνικές θέσεις. «Ζητάμε πολλά περισσότερα χρήματα και καλά κάνουμε για την Ουκρανία γιατί θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την Ουκρανία, αλλά επιχειρηματολόγησα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι είναι αδύνατο να διαθέτουμε σημαντικούς πρόσθετους πόρους για την Ουκρανία, χωρίς ταυτόχρονα να διαθέτουμε λιγότερους πόρους, πολύ λιγότερους πόρους σε σχέση με αυτούς που δίνουμε για την Ουκρανία, για τη στήριξη Ευρωπαίων πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές».
«Το Ταμείο Αλληλεγγύης είναι πάρα πολύ μικρό, έχει ήδη εξαντληθεί. Η Ελλάδα κατάφερε και πέτυχε μέγιστη ευελιξία στην αξιοποίηση πόρων που είχε στη διάθεσή της για να στηριχθεί απέναντι στις φυσικές καταστροφές, οι οποίες έπληξαν πρωτίστως τη Θεσσαλία. Αλλά είναι σαφές ότι αυτό δεν αρκεί, διότι είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε αντιμέτωποι και με άλλα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Γι′ αυτό και θεωρώ ότι η αύξηση του Ταμείου Αλληλεγγύης κατά 2,5 δισεκατομμύρια σε μια συνολική αναθεώρηση που ξεπερνάει τα 65 δισ. είναι ένα ποσό το οποίο δεν θα έπρεπε να μας προβληματίζει. Νομίζω ότι οι θέσεις αυτές γίνονται περισσότερο κατανοητές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αν και ακόμα απέχουμε από μία συνολική συμφωνία.
Για τους δημοσιονομικούς κανόνες, θα επαναλάβω ότι η Ελλάδα στηρίζει επί της αρχής την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περισσότερη ευελιξία στη δημοσιονομική προσαρμογή, αναλαμβάνοντας πάντα και την ευθύνη των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν προκειμένου η χώρα μας και η οικονομία μας να γίνει πιο ανταγωνιστική. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπερνάει τους στόχους τους οποίους θέτει. Δεν είμαστε πια το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ευρώπης, είμαστε η ευχάριστη έκπληξη και ως προς τις δημοσιονομικές μας επιδόσεις, όχι μόνο ως προς τις αναπτυξιακές μας επιδόσεις».
«Η Ελλάδα είναι χώρα που ξοδεύει πολλά για την άμυνα της»
«Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πολύ αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο το οποίο δεν θα αναγνωρίζει αφενός τα λάθη τα οποία έγιναν στο παρελθόν και τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν, αλλά θα πρέπει να λαμβάνει και υπόψη του το γεγονός ότι χρειαζόμαστε σημαντικές πρόσθετες επενδύσεις σε τομείς κρίσιμους για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία, με σημαντικότερο τον τομέα της άμυνας. Δεν θα κουραστώ να λέω ότι οι αμυντικές δαπάνες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ένα διαφορετικό πρόσημο στον τρόπο με τον οποίο συμπεριλαμβάνονται στους υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ξοδεύει πολλά για την άμυνά της. Αλλά αυτές οι δαπάνες έχουν και μία ευρωπαϊκή διάσταση. Δεν θωρακιζόμαστε μόνο για να εξασφαλίσουμε, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία, προσθέτουμε με αυτό τον τρόπο και στις συνολικές δυνατότητες της Ευρώπης να ενισχύσει τη στρατηγική της αυτονομία. Είναι βούλησή μας και νομίζω και βούληση της ισπανικής προεδρίας αυτή η συζήτηση να τελειώσει πριν από το τέλος του έτους» κατέληξε.(και μάλλον θα καταλήξει και ο ίδιος με την κωλοτούμπα που κάνει στο συμβούλιο της Ευρώπης).
https://www.kathimerini.gr/politics/562657261/mitsotaki-apo-tin-granada-den-eimaste-pia-to-dimosionomiko-provlima-tis-eyropis/
Ο Μητσοτάκης έχει δεχθεί την εντολή να τελειώνει με τα Ελληνοτουρκικά και την ΑΟΖ και το μοίρασμα του Αιγαίου καθώς και την πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου αλλά και γενικά τον αφοπλισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και μετά να καλλιεργηθεί το κλίμα κατά του απο τους εν ελλάδι πρακτόρους με διάφορες προβοκάτσιες ώστε να ανέλθει στην εξουσία ο απεσταλμένος των δημοκρατικών των ΗΠΑ Σ.Κασσελάκης για να τα κάνει όλα σαν τον πωπό του.Και βλέπουμε τον Μητσοτάκη να αλλαζει πολιτική και να μιλά για πρώτη φορά για πόρους για τους ευρωπαίους πολίτες σε σχέση με τους πόρους για τους Ουκρανούς!!!!
Εχουμε να δούμε πολλά το επόμενο διάστημα στην χώρα μας ...και θα είναι όλα άσχημα και θανατηφόρα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας
|