patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πρακτικά της εξεταστικής για τη Siemens (21/4)

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
KOKKAKIS ANESTIS



Συμμετέχουν: 12 Φεβ 09
Δημοσιεύσεις: 22

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 8:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Πρακτικά της εξεταστικής για τη Siemens (21/4) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρακτικά της εξεταστικής για τη Siemens (21/4) με την ερώτηση – βόμβα που ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟ!

http://zantepatriots.blogspot.com/2010/04/siemens-214.html
_________________
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Ζητείται βούρδουλας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 23, 2010 11:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό το πρακτικό αποδεικνύει ότι ο ΟΤΕ και οι άλλες ΔΕΚΟ ήταν τραπεζαρία για μεγάλα φαγοπότια. Οι διοικητικοί υπάλληλοι και εξωθεσμικοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, ξένοι και ντόπιοι, ήταν κράτος εν κράτει. Ούτε υπουργοί, ούτε υπουργικά συμβούλια, ούτε κυβερνήσεις είχαν την δύναμη να ελέγξουν τα άνομα συμφέροντα. Αναγκάζονταν να υποκύπτουν. Το συμπέρασμα απ’ αυτό το τμήμα της διαδικασίας είναι πως ούτε τώρα η εξεταστική επιτροπή, υπό τον Ιωσήφ Βαλυράκη, θα βγάλει άκρη για το περιβόητο σκάνδαλο SIEMENS και τα υπόλοιπα σκάνδαλα τα οποία έχει ως αποστολή να ξεδιαλύνει. Ο Κεφαλογιάννης που εδώ εμφανίζεται ως ο σπουδαιότερος μάρτυρας δεν είναι βέβαιο ότι λέει την αλήθεια. Ισχυρίζεται ότι παραιτήθηκε επειδή αυτό του είχε επιβάλει ηθική του συνείδηση και επειδή αγνοήθηκε ο ίδιος ως αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, αντίθετος στην υπογραφή της σκανδαλώδους σύμβασης με την SIEMENS – ERICSON, με αποτέλεσμα να πέσει η Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα. Ως γνωστόν ακολούθησε προκήρυξη εκλογών και ανάδειξη της μονοκομματικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, με πλειοψηφία μιας και μοναδικής ψήφου, του περιβόητου Θ. Κατσίκη, Βουλευτή της ΔΙΑΝΑ. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Τζανετάκη και κατόπιν η οικουμενική του Ζολώτα ήταν τα αναγκαία σκαλοπάτια για να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και να βάλει την χώρα σε ένα άλλο δρόμο, στον κατήφορο του νεοφιλελευθερισμού που μας οδήγησε (μέσω Σημίτη) στην σημερινή κατάντια. Αυτό ήταν προδιαγεγραμμένο να συμβεί και ας μας επιτρέψει ο κύριος Κεφαλογιάννης να πιστεύουμε ότι αυτός ήταν ο στόχος της παραίτησης του και όχι η ληστρική σύμβαση SIEMENS.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 24, 2010 2:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

KOSA NOSTRA

Εντολή να καταστραφούν τα αρχεία της Siemens είχε δώσει ο Χριστοφοράκος

Εντολή να καταστραφούν τα αρχεία της Siemens, της τελευταίας πενταετίας, επικαλούμενος την ύπαρξη φορολογικών στοιχείων για τα οποία δεν ήταν πλέον υπόχρεη η εταιρεία, είχε δώσει, τον Αύγουστο του 2007, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στη γραμματέα του, Αικατερίνη Τσακάλου, όπως κατέθεσε η ίδια στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

Αυτό επανέλαβε κατά τη δεύτερη και καταληκτική της κατάθεση ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση, η κ. Αικ. Τσακάλου, με την υπογράμμιση ότι οι σχέσεις της με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της εταιρείας διερράγησαν, γιατί δεν εξετέλεσε καθ’ ολοκληρίαν την εντολή του, επικαλούμενη τεράστιο όγκο εγγράφων και φόρτο εργασίας.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν της ζήτησε να καταστρέψει τα ημερολόγια, ενώ σε ερώτηση αν με το ξέσπασμα του σκανδάλου διαισθάνθηκε αγωνία και προπαρασκευαστικές ενέργειες του Μιχάλη Χριστοφοράκου για να φύγει στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Υποστήριξε η μάρτυρας ενώπιον της επιτροπής ότι όλα τα έγγραφα που είχε στη διάθεσή της εκείνη, για δώρα πάσης φύσεως, ή εκπτωτικά τιμολόγια προς πολιτικά πρόσωπα -τα οποία, όπως είπε, δεν ξεπερνούσαν τα είκοσι- τα παρέδωσε στους ανακριτές.

Μετά, όμως, τον θόρυβο και την αποχώρηση Χριστοφοράκουν σταμάτησε, όπως είπε, οποιαδήποτε προσέγγιση και αιτήματα από τους πολιτικούς, ούτε ήταν, όμως, σε θέση να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό Χριστοφοράκου ότι είχε στο καρνέ του τηλέφωνα 153 βουλευτών.

Παραδέχθηκε ότι όλη αυτή την διαδικασία με τα δώρα δεν την έκανε ο Χριστοφοράκος μόνος, αλλά εν γνώσει και με έγκριση του οικονομικού διευθυντή κ. Φίσερ, που προσυπέγραφε τα τιμολόγια.

Ερωτηθείσα σχετικώς, είπε ότι ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός δεν κατέσχεσε από το γραφείο της, κατά την έφοδό του μετά την φυγή Χριστοφοράκου, τον σκληρό δίσκο του δικού της ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά τον πήρε ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης και μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος, κ. Φίσερ.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, η μάρτυρας είπε ότι το όνομα "Σαμαράς" που αναγράφεται στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου αφορούσε σε επικοινωνίες του κ. Χριστοφοράκου με πρόσωπα που έχουν το ίδιο επώνυμο με τον γνωστό πολιτικό, ενώ δεν απέκλεισε τηλεφωνική επαφή του κ. Χριστοφοράκου με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, παρενέβη λέγοντας ότι η όποια κοινωνική επικοινωνία του αρχηγού της ΝΔ αφορούσε, σύμφωνα με μάρτυρα, σε συγγενικό του πρόσωπο που εργάζεται στην εταιρεία.

Τη Δευτέρα συνεχίζει η επιτροπή με την εξέταση του πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας