patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Πάτρα;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
απελάτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 10:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Τι πραγματικά συμβαίνει στην Πάτρα; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αφγανός λαθρομετανάστης τραυματίστηκε σοβαρά από φορτηγό στην Πάτρα. Ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια και η πόλη, ειδικά η περιοχή στο λιμάνι, δεν λέει και ούτε πρόκειται στο εξής να ησυχάσει.
Τι πραγματικά συμβαίνει στην Πάτρα; Τι συμβαίνει σ’ ολόκληρη τη χώρα;

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Το κλίμα φορτίζεται επικίνδυνα και προοιωνίζει έκρηξη. Έκρηξη, που εξωθεσμικά κέντρα μπορεί να την προκαλέσουν και πρόωρα, για να δρομολογηθούν ανώμαλες εξελίξεις στη χώρα.

Η σοβαρότητα του προβλήματος θα είχε γίνει γνωστή αν τα διεφθαρμένα, μεγάλα και δημοσιογραφικά συγκροτήματα της χώρας, δεν είχαν αποκρύψει επιμελώς τους λόγους που εξώθησαν τους φορτηγατζήδες, πριν δυο βδομάδες, να μπλοκάρουν τα λιμάνια και τις μεθοριακές διαβάσεις που συνδέουν τη χώρα μας με το εξωτερικό.

Ένα πολύ διαφωτιστικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα της Κρήτης «Πατρίς» για την απεργία των φορτηγατζήδων δίνει την εικόνα της τραγικής κατάστασης και του χάους που έχει δημιουργήσει η εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν στο θέμα της λαθρομετανάστευσης όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα κόμματα και τα αποκόμματα της χώρας. Μιας πολιτικής που αποδίδεται με την φράση: Ελλάδα το ξέφραγο αμπέλι!




«ΠΑΤΡΙΣ» Καθημερινή πρωινή εφημερίδα της Κρήτης http://www.patris.gr/articles/151506/

Νέο σοκ στην αγορά από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών

18/2/2009

“Χειρόφρενο” στα φορτηγά δημιουργεί νέο πρόβλημα

Οι απίστευτες όσο και τραγικές καταστάσεις που βιώνουν με τους Κούρδους λαθρομετανάστες, με το επίσημο κράτος να είναι απλώς θεατής, αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών να κατέλθουν από αύριο Πέμπτη σε απεργία διαρκείας, «μπλοκάροντας» τις εισαγωγές και τις εξαγωγές της χώρας μας.

Οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες των φορτηγών θέλουν να απαλλαχθούν, από τους Κούρδους λαθρομετανάστες που τους βρίσκουν παγωμένους μέσα στα ψυγεία ή ακόμα και κομμάτια (όσο κι αν αυτό φαίνεται παράλογο) δεμένους στους άξονες των φορτηγών!!! Απελπισμένοι χιλιάδες Κούρδοι λαθρομετανάστες προσπαθούν να μπουν σε φορτηγά με προορισμό τη Δυτική Ευρώπη, για να γλιτώσουν από τη γενοκτονία!!

Η πολιτεία, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, έχει το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» αφού παρακολουθεί αδιάφορη, χωρίς να παρεμβαίνει για τη σωτηρία κυρίως των ανθρώπινων ψυχών αλλά και των Ελλήνων επαγγελματιών που κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα τους, ενώ ήδη «αιμορραγούν» οικονομικά από αυτή την τραγική κατάσταση.

Η απεργία

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διεθνών Μεταφορών, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα παρατάξουν τα φορτηγά τους σε όλες τις εξόδους της χώρας και θα αποκλείσουν την είσοδο και την έξοδο εμπορευμάτων από τα λιμάνια της Πάτρας, της Κορίνθου και της Ηγουμενίτσας. Επίσης, προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των δύο ρευμάτων στη Νίκη, τους Ευζώνους, τη Δοϊράνη, τον Προμαχώνα και την Εξοχή κι όλα επ´ αόριστον! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι την ολοκλήρωση της απεργιακής κινητοποίησης, δεν θα γίνονται εισαγωγές και εξαγωγές εμπορευμάτων μέσω του οδικού δικτύου της χώρας μας

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών διεθνών μεταφορών ζητούν:

-Αυστηρότερους ελέγχους των παράνομων αλλοδαπών φορτηγών αυτοκινήτων με άμεση ενεργοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας για την εξάλειψη του φαινομένου

-Προστασία των επαγγελματιών από τους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι μπαίνουν κρυφά στα φορτηγά στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας με στόχο να περάσουν παράνομα στην Ιταλία.

Και η τραγωδία!!

Μοιάζουν απίστευτα όλα όσα περιγράφει στην «Π» ο Ηρακλειώτης ιδιοκτήτης φορτηγών διεθνών μεταφορών, ένας νέος άνθρωπος, οικογενειάρχης ο Νίκος Μιχάκος, για αυτά που έχουν δει τα μάτια του τα τελευταία τρία χρόνια στις περιοχές της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, με τους Κούρδους που θέλουν να διαφύγουν στη Δυτική Ευρώπη. «Έχω δει κομμάτια ανθρώπων στους άξονες των φορτηγών. Ήταν λαθρομετανάστες που δέθηκαν στο φορτηγό ενός συναδέλφου για να διαφύγουν στη Δύση. Κι έγιναν κομμάτια μέχρι την πρώτη στάση. Ο συνάδελφος δεν το είχε πάρει καν χαμπάρι ότι κάποιοι απελπισμένοι δέθηκαν στους άξονες…Του είδε μετά, όταν τον ενημέρωσε η Αστυνομία» λέει ο κ. Μιχάκος.

Ο Νίκος Μιχάκος όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του έχουν βγάλει από τα ψυγεία των αυτοκινήτων τους ανθρώπους παγωμένους, σε κατάσταση μεταξύ ζωής και θανάτου. «Τον πρώτο χρόνο, όταν ήταν λίγοι, τους λυπόμασταν, τους δίναμε φαγητό και κάτι να φορέσουν πριν φύγουν. Τώρα τι να κάνουμε… Πλήθηναν, έγιναν απειλητικοί. Δεν αντέχουμε άλλο!».

Είναι άνθρωποι απελπισμένοι, χωρίς πατρίδα, κυνηγημένοι και αυτό που νοιώθουν είναι «ελευθερία ή θάνατος». Μόνο η Διεθνής Αμνηστία ή τέλος πάντων κάποιος άλλος διεθνής οργανισμός μπορεί να παρέμβει για να πάρει τέλος αυτή η απίστευτη τραγωδία, η ανθρωποθυσία, στο…βωμό της Δύσης! Είναι απάνθρωπο, είναι απίστευτο, είναι τερατώδες αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας με πρωταγωνιστές και θύματα μαζί, τους κατατρεγμένους Κούρδους…

Όσα περιγράφει ο κ. Μιχάκος δεν χωράνε σε ανθρώπου νου: «Στην αρχή ξαπλώνουν στη μέση του δρόμου για να αναγκάσουν τους οδηγούς να σταματήσουν. Κι όταν σταματάμε βγαίνουν από κάθε γωνιά και μας επιτίθενται με λοστούς. Κάνουν ζημιές στο φορτηγό και εμείς δεν έχουμε πού να αποταθούμε. Η Αστυνομία είναι αδύναμη. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο μόνο, εμείς και αυτοί!» λέει ο κ. Μιχάκος. Ο ίδιος περίγραψε στην «Π» την περιπέτεια που είχε ζήσει από επίθεση απελπισμένων Κούρδων όταν σε ένα ταξίδι πήρε μαζί του τη σύζυγο του και την ανήλικη κορούλα του. Σκηνές απίστευτες εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του κοριτσιού, από την επίθεση των Κούρδων μέρα μεσημέρι στο φορτηγό.

Έλληνες οδηγοί φυλακίζονται σε ξένες χώρες

Σαν σύγχρονοι «Πιλάτοι» τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακολουθούν αυτή τη δραματική κατάσταση χωρίς να παρεμβαίνουν… Ορισμένες φορές οι λαθρομετανάστες μπαίνουν μέσα στα φορτηγά, χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι οδηγοί. Ακόμα και περιττώματα έχουν βρεθεί μέσα στα ψυγεία. «Έχω αναγκαστεί να πληρώσω φορτία σε πελάτες μου. Ενώ ήμουν στο εξωτερικό μου έκαναν υγειονομικό έλεγχο και βρήκαν μέσα στο ψυγείο εκτός από λαθρομετανάστες και ακαθαρσίες. Μου ζητούσαν να τους πληρώσω 27.000 ευρώ για να ρίξω το εμπόρευμα σε χωματερή και εγώ το μοίρασα στους ζωολογικούς κήπους!!» λέει ο κ. Μιχάκος.

Ο ίδιος λέει ότι οδηγοί φορτηγών έχουν φυλακιστεί επί μήνες στο εξωτερικό επειδή χωρίς να το καταλάβουν μετέφεραν λαθρομετανάστες.

«Ενώ παλιά τους ταΐζαμε πριν τους αφήσουμε στους δρόμους, ήταν τότε λίγοι, τώρα δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και τους βγάζουμε με το ζόρι από τα φορτηγά. Έχω ράμματα στα χέρια μου από πληγές σε καυγάδες με Κούρδους» λέει ο κ. Μιχάκος και προσθέτει: «Δεν θέλω να τα ζω εγώ αυτά τα πράγματα. Δεν μπορούμε να δείρουμε ένα αδέσποτο σκυλί, το λυπόμαστε, πόσο μάλλον ανθρώπους απελπισμένους, απεγνωσμένους, πεινασμένους ακόμα και άρρωστους. Δεν την αντέχουμε αυτή την κατάσταση και ψυχολογικά… Τα κράτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ελληνικό δημόσιο, η ανθρωπότητα πρέπει κάτι να κάνουν για να απαλλάξουν και τους Κούρδους και εμάς από αυτή την κατάσταση. Δεν αντέχουμε άλλο!!» λέει ο κ. Μιχάκος.

Ο ίδιος πιστεύει ότι δυστυχώς, υπάρχουν και κυκλώματα που λυμαίνονται τις ανθρώπινες υπάρξεις. «Λένε 1.000 ή 2.000 ευρώ το κεφάλι σαν να είναι οι άνθρωποι μοσχάρια.. Ντροπή!» καταλήγει.
Επιστροφή στην κορυφή
απελάτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 2:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ»

23/02/2009 13:42:12

Την έμπρακτη συμπαράσταση τους εξέφρασαν χθες τα μελη του συλλόγου «η πολις εάλω» αποκλείοντας μαζί με τους ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών, την πύλη 7 του λιμανιού της Πάτρας.
Η Αγγελική Κολυροπουλου μιλώντας στον MAXFMαναφέρθηκε στην κινητοποίηση και εξαπέλυσε βολές κατά παντός υπευθύνου για την μη λύση του προβλήματος, σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
Η κα Κολυροπουλου καυτηρίασε την τακτική των τοπικών αρχόντων να μην συμπεριλαμβάνουν στην ατζέντα των προς επίλυση προβλημάτων της περιοχής το πρόβλημα με τους μετανάστες, ενώ προέβλεψε πως σε λίγο καιρό και στο νότιο διαμέρισμα της πόλης οι εξ Αφρικής μετανάστες θα αυξηθούν δραματικά .
Ακούστε ένα απόσπασμα των δηλώσεων της.
ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΑΛΑΤΟΣ

1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΛΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
http://www.patranews.gr/upload/el/news/Files/dhloseis%20kolyropoyloy%20gia%20kinitopoihsh.mp3
Επιστροφή στην κορυφή
λάκκος σε φάβα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 11:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ψαρευμένο από το Χαφιεδομήντια. Ενδεικτικό του πώς φτιάχνονται οι αντιρατσιστικοί ήρωες. Οι ασφαλίτες και το Κράτος το ίδιο, αφού μετατρέπουν το λιμάνι σε μπουρδέλο, και την λέζα την πληρώνουν οι επαγγελματίες, οι μεροκαματιάρηδες, οι κάτοικοι, μετά καμώνονται ότι "φυλασσουν" οργανώνοντας την προβοκάτσια και ηρωποιούν τον "σύντροφο". Αυτά εννοείται για την περίπτωση που το συμβάν είναι αληθινό και δεν είναι όπως εκείνο της "χειροβομβίδας" στο "αντιρατσιστικό" στέκι...



ξυλοδαρμος συντροφου στη Πατρα απο φασιστες ασφαλιτες
από Navajo 3 3:26μμ, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009
(Τροποποιήθηκε 3:48μμ, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009)
θεματικές: Κρατική καταστολή - Κοινωνικός έλεγχος

το αποσπασμα ειναι απο τη πατρινη εφημεριδα "Σημερινη".
Ο συντροφος ειναι μελος του ΕΕΚ και ο ξυλοδαρμος του εγινε τη περασμενη Δευτερα κατα τη διαρκεια των συγκρουσεων μεταξυ μεταναστων και μπατσων στη Πατρα.




"Για τον νεαρό ενδιαφέρθηκαν ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ"





Αλήθεια, εσείς ξέρετε πολλά ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ να νοιάζονται για τον πραγματικό ας πούμε αντιρατσισμό και συνεπώς τον μετανάστη, όταν αυτός ο ίδιος ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ" και η "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" έχει μετακομίσει την Ασία και την Αφρική στην Ελλάδα για να τους κάνει πρεζάκηδες, δούλους, πόρνες, βαποράκια, ζητιάνους, ανασφάλιστους είλωτες, να τους πιεί το αίμα.


Και αν σήμερα λοιπόν ο λεγόμενος αυτός αντιρατσισμός είναι τόσο επικίνδυνος και αντιεξουσιαστικός, τόσο ενάντιος στην "εθνικιστική" Εξουσία, ΠΩΣ γίνεται και ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, δηλαδή μέλη της Εξουσίας ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ;;;;;;;;;;;;;;




νιάου νιάου
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 06, 2009 3:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος



Αλλος ένας σύντροφός σας...
αυτός σας αξίζει
Επιστροφή στην κορυφή
απελάτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 06, 2009 5:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχουμε βαρεθεί να σβήνουμε τα ποστ κάποιων ηλιθίων που ξενυχτάνε για να σαμποτάρουν την ιστοσελίδα μας. Τι νομίζουν; Ότι με τα βοθρολύματα που ανεβάζουν θα τα καταφέρουν να μας φιμώσουν; Να μας δυσφημίσουν ίσως; Αυτή τη φορά ο πανύβλακας με την παρκάτω IP και σέρβερ στη Γαλλία (AAubervilliers-153-1-1-181.w83-112.abo.wanadoo.fr) έχει ανεβάσει την φωτογραφία κάποιου Κορεάτη αξιωματούχου γιατί, λέει, αυτός μας αξίζει! Ότι πεις εσύ καραγκιοζάκο. Εμείς πάντως προτιμάμε τον Κορεάτη από τον δικό σου τον Μπους ή τον Ομπάμια. Θα το αφήσουμε για να πάρουν μια ιδέα οι επισκέπτες στο parari.org ποιοι μας πολεμάνε. Μη συνεχίσεις όμως.
Επιστροφή στην κορυφή
Nikoss
Site Admin


Συμμετέχουν: 07 Απρ 08
Δημοσιεύσεις: 1808

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 06, 2009 6:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Α!... δεν το είπα, ο wanadoo μιλάει… όπως άλλωστε βλέπετε και παραπάνω, μάλιστα χθες… κάποια στιγμή, απηυδισμένος που δεν τον …παίζαμε, σχημάτισε κάτω απ’ τη φωτογραφία του συντρόφου Πούτιν, μία ολόκληρη, πιο δύσκολη νοηματικά πρόταση, …ε! αυτό δεν έχετε λόγο να το σβήσετε… Τους άλλους συντρόφους, τους είχε αφήσει ασχολίαστους, ξέρετε… τον Στάλιν, τον Γκαίμπελς, τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας