patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 27, 2010 2:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ-ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ

Λευκή απεργία είναι η απάντηση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στην απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει περίπου κατά το ήμισυ το πτητικό επίδομα που λαμβάνουν οι πιλότοι των μαχητικών και μεταφορικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων πλέον της περικοπής του μισθού τους.

Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δεν εκτελούν εκπαιδευτικές πτήσεις και άλλες ασκήσεις εκτός από τις επιχειρησιακές αποστολές, οι οποίες θα τους ανατίθενται.

Μέτωπο μαζικό, λαικό, μέσα και έξω από τον στρατό. πρέπει να είναι η απάντηση της παράδοσης της χώρας στα νύχια του ΔΝΤ ΤΟΥ 4 ΡΑΙΧ των Αμερικανών.

ΤΖΕΡΦΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗ
Επιστροφή στην κορυφή
Κρεμάλα στα πιόνια ΔΝΤ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 27, 2010 2:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Εισβολή» τρακτέρ στο Παρίσι

Χιλιάδες Γάλλοι αγρότες κατευθύνονται στο Παρίσι με τα τρακτέρ τους, όπου έχουν προγραμματίσει διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη μείωση του εισοδήματός τους

Περίπου 1.300 τρακτέρ κατευθύνονται σε φάλαγγες των 50 ή των 100 προς το Παρίσι σε μία εκδήλωση διαμαρτυρίας των γάλλων αγροτών για τη μείωση του εισοδήματός τους.

Έχοντας αναρτήσει πανώ όπως "Σαρκό στη δουλειά, μην ξεπουλήσεις τη γεωργία σου", οι γάλλοι αγρότες κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στα προκαθορισμένα σημεία συνάντησης στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας για να κατευθυνθούν στον τόπο της διαδήλωσης στον ανατολικό τομέα της πόλης, όπου αναμένονται 10.000 διαδηλωτές.

Τον περασμένο χρόνο, ο αγροτικός κόσμος της Γαλλίας είδε το εισόδημά του να μειώνεται κατά 51% εξαιτίας της πτώσης των τιμών των δημητριακών, έπειτα από την εκτίναξη, ωστόσο, της τιμής κατά 200 ευρώ του τόνου του σίτου το 2007 και το 2008.

Απέναντι στη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, οι παραγωγοί ζητούν τη λήψη "άμεσων μέτρων", όπως η επιδότηση των εξαγωγών, για τη διοχέτευση τμήματος της παραγωγής πριν από τη νέα σοδειά. Ζητούν επίσης από την κυβέρνηση ορισμένες ελαφρύνσεις από περιβαλλοντικές, κοινωνικές και φορολογικές επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα με τον Κριστόφ Ιλερέ, πρόεδρο του γεωργικού επιμελητηρίου της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς, εάν δεν ληφθούν μέτρα, "το εν τρίτον του τομέα των μεγάλων καλλιεργειών θα έχει εξαφανισθεί μέχρι το 2011".

Οι διαδηλωτές θα πιέσουν επίσης την κυβέρνηση να υπερασπισθεί στις Βρυξέλλες την Κοινή Αγροτική Πολιτική, από την οποία οι γάλλοι αγρότες απορροφούν το 20% των επιδοτήσεων.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΑΣ-ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Επιστροφή στην κορυφή
Κιλελέρ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 27, 2010 2:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε μιά σύγκρουση, από τις πολλές, στον αγροτικό ξεσηκωμό της Θεσσαλίας εναντίον των τσιφλικάδων και των μπατζανάκηδων του Τρικούπη και του Βενιζέλου, ο στρατός αρνήθηκε να εκτελέσει τις διαταγές να πυροβολήσει τους άοπλους αγρότες και ενώθηκε μαζί τους.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Αν αρκετά ξεπουλημένα κορμιά αξιωματικοί, προτιμούν τον μισθουλάκο από την πατρίδα και επιτίθενται σε αγρότες ή φοιτητές σε Πολυτεχνεία, σε δεδομένες στιγμές ο στρατός θυμάται ότι προέρχεται από τον λαό.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 27, 2010 2:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:0426e5992a="Κ.Ν."]Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δεν εκτελούν εκπαιδευτικές πτήσεις και άλλες ασκήσεις εκτός από τις επιχειρησιακές αποστολές, οι οποίες θα τους ανατίθενται.


Επ' ευκαιρία, δεν καταρρίπτουν και όσα αεροπλάνα κάνουν αεροψεκασμούς;
Επιστροφή στην κορυφή
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 28, 2010 11:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: διευκρινήσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ετυχε να μιλήσω με κάποιους φίλους στρατιωτικούς, και μου έλυσαν ορισμένες απορίες σχετικά με την απεργια των πιλότων. Μεταφέρω αυτά που έμαθα, μπας και ενδιαφέρουν και άλλους.

- Με τον όρο "λευκή απεργία" εννοούν οτι χρησιμοποιούν διάφορα προσχήματα για να μην κάνουν πτήσεις. Π.χ. "δεν μπορώ γιατί πρήστηκε το δεξί μου", ή "δε μπορώ γιατί ζαλίζομαι". Εννοείται οτί παρά το τέχνασμα αυτό, το οποίο βέβαια δεν ξεγελά κανέναν αλλά βοηθάει απλά να τηρηθούν οι τύποι, χρειάζεται κότσια για να γίνει μια τέτοια κίνηση.

- Η απεργία είχε καθολική συμμετοχή, και οι προγραμματισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν, προς έκπληξη πολλές φορές εμπλεκομένων αξιωματικών από άλλα σώματα.

- Εννοείται οτι οι πιλότοι έχουν τη συμπαράσταση των στρατιωτικών - τουλάχιστον των χαμηλόβαθμων - όλου του στρατεύματος.

- Ιδιαίτερα αγανακτισμένοι είναι αυτοί με τους οποίους μίλησα με την προκλητική στάση του "κουράδα" όπως τον χαρακτήρισαν (του Βενιζέλου), ο οποίος μίλησε απαξιωτικά για τους πιλότους ("ενδιαφέρονται μόνο για τα λεφτά"). Και σκέφτεται κανείς οτι όποιος και να το έλεγε αυτό για ανθρώπους που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, θα ήταν πρόκληση. Όταν όμως το λέει ένα γουρούνι που δε μπορεί να ανοίξει τα μάτια του από το λίπος, και που δεν ξέρει πόσα κιλά είναι επειδή δεν υπάρχει ζυγαριά που να τον σηκώνει (οι γεφυροπλάστιγγες δεν έχουν αρκετή ακρίβεια), η πρόκληση πράγματι ξεπερνά τα όρια.
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας