|
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
από Σ.Ο. Site Admin
Συμμετέχουν: 25 Ιαν 10 Δημοσιεύσεις: 497
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 22, 2010 7:36 pm Θέμα δημοσίευσης: ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! |
|
|
ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Η αντιπαράθεση περνάει τώρα σε άλλο επίπεδο. Ο νόμος πέρασε και δεν μπορεί να αποσυρθεί παρά μόνο με την απόσυρση της κυβέρνησης. Ας το βάλουν αυτό καλά στο μυαλό τους όλοι οι «μυαλωμένοι» εργατοπατέρες και τα τσιράκια τους. |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kostas oikodomos Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 22, 2010 8:56 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.
-Σε νέα φάση πρέπει να περάσει ο αγώνας των φορτηγατζήδων που δέν είναι άλλος παρά η ανατροπή της κυβέρνησης των δωσίλογων του ΔΝΤ, με κλείσιμο όλου του οδικού δικτύου, να μήν αφήνουν να περνάει ούτε κουνούπι, και εισβολή στήν βουλή, ύστερα από τήν ψήφιση του νόμου της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, στήν ουσία άνοιγμα στίς πολυεθνικές, για να αφανίσουν τους μικρούς επαγγελματίες, έλεγαν σύσσωμοι οι φορτηγατζήδες στά μπλόκα της Μεταμόρφωσης και Χαϊδαρίου-
Τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να παραμείνουν στους δρόμους οι ιδιοκτήτες φορτηγών, ύστερα από συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο από το απόγευμα είναι πλέον νόμος του Κράτους.
Ο επικεφαλής της επιτροπής ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Γενική Συνέλευση στην Αθήνα, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση που θα τηρήσουν μελλοντικά.
Οι διαμαρτυρόμενοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι -στην ουσία- τους παίρνει την περιουσία. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Τζωρτζάτος τόνισε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι μεταφορείς έχασαν τα πάντα, επέκρινε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι αυτοαναιρέθηκε, καθώς άλλο σχέδιο νόμου τους παρουσίασε και άλλο κατέθεσε στη βουλή και ανακοίνωσε και αυτός ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175313&cid=4 |
|
|
 |
Μ.Σ. Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 22, 2010 9:03 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Το αρχιλαμόγιο ο Τζωρτζάτος αποχώρησε απ’ την Συντονιστική Επιτροπή με συστάσεις προς την κυβέρνηση να ικανοποιήσει, κατά κάποιον τρόπο βέβαια, τα αιτήματα των φορτηγατζήδων γιατί τους φέρνει σε αδιέξοδο. Κατάλαβε ο Τζωρτζάτος ότι τώρα το παιχνίδι για κάποιους τελείωσε και τα πράγματα γίνονται σκούρα, την έκανε λοιπόν ο "ηγέτης" με ελαφρά πηδηματάκια και "νίπτει τας χείρας του"! Αυτοί οι σαβουράνθρωποι είναι οι ηγέτες όλων των επαγγελματικών οργανώσεων. |
|
|
 |
Θανάσης Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 22, 2010 9:16 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Δεν έχω μπει στην ιστοσελίδα των Αμερικάνων φορτηγατζήδων αλλά Έλληνες συνάδελφοι τους λένε ότι οι Αμερικάνοι παρακολουθούν με αγωνία την αναμέτρηση με την κυβέρνηση ΔΝΤ-Παπανδρέου και υποστηρίζουν με θέρμη τον αγώνα των Ελλήνων φορτηγατζήδων, εύχονται την νίκη τους γιατί όπως λένε θα κρίνει και την δική τους τύχη! |
|
|
 |
οργισμένος φορτηγατζής Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 22, 2010 10:41 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Προς την Πατριωτική αριστερά την μόνη που ήρθε στο μπλόκο μας μας συμπαραστάθηκε εμπράκτως και μας έδωσε θάρρος.
Είμαι οργισμένος όπως και οι συνάδελφοι μου. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση της χούντας τον πολυεθνικών έχασα τα πάντα. Την περιουσία μου τα όνειρα μου να έχω μια καλύτερη ζωή, εγώ και ή οικογενειάμου. Το φορτηγό μου που πρίν 2,5 αγόρασα χρόνια πληρώνοντας μόνο την άδεια 120000 χιλιάδες ευρώ , σύν 45000 χιλ το φορτηγό τα οποία τα περισσότερα χρήματα τα χρωστάω,με την ψήφιση του νόμου το κράτος μου τα πήρε όλα.
Η άδεια δεν πουλιέται από σήμερα ούτε ένα ευρώ , όπως και το φορτηγό δεν το αγοράζει κανένας. Πάει έμεινα με άδεια χέρια και χρεωμένος από πάνω με 135000 ευρώ, τόσα χρωστάω ακόμα ,και θα πρέπει να πληρώσω για μια περιουσία που μου την αφαίρεσαν σε μια νύχτα.
Εχω τρελαθεί από την συμφορά που με βρήκε καθώς και τους συναδέλφους μου και δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Με την ψήφιση του νόμου δεν τολμάω να πάω στο σπίτι μου. Τί να πάω στην γυναίκα μου και στα δύο παιδιά μου ; Πώς δεν έχουμε τίποτα μας χρεοκόπησαν δεν έχουμε τίποτα τέρμα οι σπουδές σας και η ζωή σας. Δεν μπορώ να τους το πώ. Η πρέπει να αυτοκτονήσω η πρέπει να αγωνιστώ για την εδώ και τώρα ανατροπή της κυβέρνησης και το πάρσιμο του νόμου πίσω.Μακρόχρονα περιθώρια δεν υπάρχουν ή εμείς η ή κυβέρνηση των δωδίλογων των πολυεθνικών εταιριών και ξένων τραπεζιτικών συμφερόντων, αλλιώς θα πάρω μαζί μου πολλά καθάρματα για τον άλλον κόσμο.
Με άδεια χέρια στο σπίτι μου δεν μπορώ να πάω πίσω. Είμαι οργισμένος φορτηγατζής σε μπλόκο και πλημμυρισμένος με μίσος για τα κυβερνητικά καθάρματα και πέριξ που θέλουν να μας εξοντώσουν. |
|
|
 |
Μ.Σ. Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 22, 2010 11:24 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Ο ελληνικός λαός έχει συνηθίσει να μην δίνει σημασία στις κλαδικές απεργίες όσο και σπουδαίες κι αν είναι, μία γιατί πιστεύει ότι οι ηγεσίες πάντα τις ξεπουλάνε (και σ’ αυτό δεν έχει άδικο) και δεύτερο επειδή πιστεύει πως όταν δεν είμαστε και οι ίδιοι μέρος του κλάδου ή της επιχείρησης που απεργεί, η απεργία δεν μας αφορά. Κι αυτό δεν είναι σωστό γιατί λίγο πολύ, όλες οι απεργίες έχουν επιπτώσεις και στην ζωή μας και μας αφορούν. Κυρίως όμως μας αφορά και μας παρά-αφορά μια πολιτική απεργία η οποία θα καθορίσει αν το ΠΑΣΟΚ του Τζέφρυ και μαζί του το ΔΝΤ, με το "μνημόνιο" του, θα συνεχίσουν να μας κυβερνούν. Και σε πολιτική απεργία έχει εξελιχθεί η απεργία των φορτηγατζήδων αφού η συνέχιση της και μετά την ψήφιση του νόμου για τις μεταφορές στρέφεται τελικά εναντίον της ίδιας της κυβέρνησης και έχει στόχο την ανατροπή της. Τι θα κάνουν τώρα οι ηγέτες τους συνδικαλιστικού κινήματος δεξιοί, κεντρώοι και προπάντων αριστεροί, τι θα κάνουν οι αριστεροί οικονομολόγοι και οι επιστήμονες με τα θεωρητικά τους σχήματα για την ανάπτυξη του "αντικαπιταλιστικού αριστερού κινήματος της ανατροπής"; Θα βγουν μαζικά στο δρόμο να παλέψουν μαζί με τους φορτηγατζήδες για την ανατροπή των αχρείων που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας; Η θα περιοριστούν στο ανέξοδο μπλα μπλα, αποδεικνύοντας ότι είναι ικανοί μόνο για "θεωρητικές" παρλαπίπες και στην ουσία είναι για τα μπάζα; |
|
|
 |
Επισκέπτης
|
|
|
 |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 23, 2010 3:53 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία
Στο «χορό» των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και για τις επόμενες πέντε μέρες τα γαλλικά συνδικάτα, καθώς έχουν προκηρύξει απεργία διαμαρτυρόμενα για τις αλλαγές που προωθεί στο συνταξιοδοτικό σύστημα ο Nicola
Στη βάση της μεταρρύθμισης, που έχει ήδη εγκριθεί από την εθνοσυνέλευση, είναι η σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη, μέχρι το 2018.
Η μεταρρύθμιση θα παρουσιαστεί στη γερουσία σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα μπορεί να είναι πλέον νόμος του γαλλικού κράτους.
Τις κινητοποιήσεις άρχισαν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, με στάση εργασίας που έκαναν χθες το απόγευμα. Η κρατική εταιρία σιδηροδρόμων εκτιμά ότι τουλάχιστον τα μισά από τα δρομολόγια των τραίνων TGV θα ακυρωθούν και μόνο το ένα στα τέσσερα περιφερειακά τραίνα θα λειτουργήσει στη διάρκεια της απεργίας.
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εκτιμά εξάλλου ότι οι μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.
Θα υπολειτουργήσουν επίσης όλες δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών τα σχολεία και τα ταχυδρομεία.
Τα συνδικάτα προγραμματίζουν μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλη τη Γαλλία. Οι συνδικαλιστές ελπίζουν ότι στους δρόμους θα κατέβουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι.
Το καζάνι βράζει σε Ευρωπαϊκη και Παγκόσμια κλίμακα και δέν θα αργήσει να ξεσπάσει σε εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Μπαίνουμε σε αυτή τήν εποχή.
|
|
|
 |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 23, 2010 10:16 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=23/9/2010&id=12603&pageNo=9&direction=-1
Το αντι-Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κανόνισε να κάνει το «συλλαλητήριο» του στην Ομόνοια (ποτέ Σύνταγμα) στις 23 Σεπτέμβρη, δηλαδή μία ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου για τις μεταφορές! Όταν θα είχαν αποχωρήσει οι φορτηγατζήδες. Και έχει και το θράσος να μας λέει από τον Ριζοσπάστη, λες και απευθύνεται σε βόδια, ότι η «μόνη ασπίδα στην αντιλαϊκή επίθεση» είναι τα «συλλαλητήρια» του! «Η οργανωμένη αντιμονοπωλιακή πάλη»! Εννοώντας την μαντρωμένη και ακίνδυνη για την καθεστηκυία τάξη απομίμηση-πάλης.
Ου να μου χαθείτε ψευτοαριστεροί απατεώνες, δωσίλογοι της Βάρκιζας, δολοφόνοι του Άρη Βελουχιώτη. |
|
|
 |
μούφα η δουλειά Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 23, 2010 10:28 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Τα "συλλαλητήρια" γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Για να πουν στα προβληματισμένα μέλη και τους οπαδούς ότι κάτι κάνουν. |
|
|
 |
Γαβριάς Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 23, 2010 2:15 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
[quote:e9ac0f1bb8="Anonymous"]Η Ευρώπη στο πόδι
|
Δύο κρίσεις σε διαφορετικά επίπεδα, η μία επιφανειακή, κατασκευασμένη και ανύπαρκτη, η άλλη υπόγεια, πραγματική, διαβρωτική και αμείλικτη, που δρούν αντίθετα και αντιμάχονται η μιά την άλλη.
Η πρώτη λειτουργεί ως πρόσχημα για την οριστική καθυπόταξη των λαών και ως θεμέλιο του υπεροικοδομήματος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης βάσει πλασματικών χρεών.
Η δεύτερη προχωρεί ταχέως και ανεξέλεγκτα στην πλήρη αποσάθρωση μην αφήνοντας χώρο για κανένα σχέδιο σωτηρίας της εκμεταλλευτικής φύσης της οικονομίας και πόσο μάλλον για μεγαλεπήβολα σχέδια νέων, αθάνατων αυτοκρατοριών.
Η ελπίδα όλης της ανθρωπότητας, με τα αντίθετα συμφέροντα από τις πλανητικές βδέλλες, κρύβεται στο κέντρο αυτού του αναπόφευκτου τυφώνα τον οποίο ακόμη κρύβουν επιμελώς από τα δελτία καιρού... |
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 23, 2010 5:13 pm Θέμα δημοσίευσης: φορτηγατζής σε μπλόκο |
|
|
Σε κλοιό λιμάνια και δρόμοι
Η αυριανή γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης θα "κρίνει εν πολλοίς" το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Επί του παρόντος, οι αγωνιστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται έως την έναρξη της συνέλευσης, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, καθώς αρκετές κεφαλές του συνδικαλιστικού τομέα των φορτηγατζήδων επιμένουν στη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Εξ αυτού δεν αποκλείεται, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, να υπάρχουν αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί των εθνικών οδών στα σημεία που έχουν τοποθετήσει τα μπλόκα.
Στην ευρύτερη περιφέρεια του Λεκανοπεδίου της Αττικής, αυτή την ώρα υπάρχουν κάπου 20 μπλόκα, με 800 φορτηγά και βυτιοφόρα παρατεταγμένα στην άκρη του δρόμου, και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας εκ μέρους των απεργών.
Η μόνιμη επωδός των απεργών που ακούγεται μετά την ψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς των μεταφορών είναι το «ό,τι ήταν να χάσουμε το χάσαμε», φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεσή για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Οι ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ιδιοκτήτες βυτιοφόρων όπως διαδίδουν τα ΜΜΕ λένε πως θα διαχωρίσουν τη θέση τους από τους συναδέλφους τους μεταφορείς επιθυμώντας τη διακοπή των κινητοποιήσεων, παρά την αντίθετη άποψη των μελών του συνδικάτου.
Αυτό θα «κριθεί» κατά τη διάρκεια συνέλευσης του συγκεκριμένου τομέα των μεταφορών που θα μεταφέρει την απόφαση στην αυριανή γενική συνέλευση των «ηγετών» ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.
Οποια και να είναι η απόφαση τα πάντα θα κριθούν στην τελική από την αποφασιστικότητα και την συμμετοχή των φορτηγατζήδων της βάσης που αυτή την στιγμή είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με στόχο να φύγει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ |
|
όλα για όλα Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 23, 2010 8:02 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κλείνουν σήμερα οι φορτηγατζήδες την Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στα μπλόκα σε Κουρτέσι και είσοδο Πύργου
Συνεχίζουν τον αγώνα τους
Με κλείσιμο των δρόμων οι φορτηγατζήδες «απαντούν» στην Κυβέρνηση μετά και την ψήφιση χθες στην Βουλή του νομοσχεδίου για απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.
Όπως δήλωσε στην «Πρώτη» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης κ. Νίκος Κορδαλής, που μαζί με συναδέλφους του χθες το πρωί βρέθηκε στην Βουλή, οι φορτηγατζήδες δεν θα υποχωρήσουν παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε.
Αντίθετα, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των δρόμων θέλοντας να εκφράσουν έτσι την έντονη διαμαρτυρία τους γι’ αυτή την εξέλιξη.
«Μόλις ενημερωθήκαμε έξω από την Βουλή που ήμασταν ότι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών τελικά ψηφίστηκε, μία ήταν η απόφαση που πήραμε όλοι οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις. Να μην κάνουμε πίσω και να προχωρήσουμε σε πιο δυναμικούς αγώνες», ανέφερε στην «Πρώτη» ο κ. Κορδαλής, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ήδη από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου συνάδελφοί μας απέκλεισαν τους δρόμους στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Σήμερα θα προχωρήσουμε κι εμείς σε αποκλεισμό των δρόμων».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κορδαλή οι φορτηγατζήδες της Ηλείας θα κλείσουν την νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου στο Κουρτέσι αλλά και στην είσοδο της πρωτεύουσας του νομού, τον Πύργο, όπου έχουν στηθεί τα μπλόκα τις τελευταίες ημέρες.
«Για πόσες ώρες και ημέρες θα κρατήσουμε κλειστό τον δρόμο θα αποφασίσουμε σήμερα! Πάντως είμαστε αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουμε και να προχωρήσουμε σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις», κατέληξε ο κ. Κορδαλής.
protinews.gr |
|