patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ.ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΧΗ
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1707

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 1:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ.ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΧΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι εκλογες τού λεγόμενου ''ευρωκοινοβουλίου''πλησιάζουν.Καί όσο πλησιάζουν τόσο εντείνεται η προπαγάνδα υπέρ τής συμμετοχής τού κόσμου σ?αυτές.
Οι νεοταξίτες κάθε μάρκας (δεξιοί,ακροδεξιοί,''αριστεροί''καί ''ακροαριστεροί '')έχουν πανικοβληθεί από τό ενδεχόμενο τής αυξημένης αποχής καί κάνουν ότι μπορούν προκειμένου νά πείσουν τόν κόσμο νά πάει στίς κάλπες γιά νά ψηφίσει.
Ματαιοπονούν όμως.Οι καιροί έχουν αλλάξει.
Είναι γεγονός ότι στήν αρχή μέ τήν είσοδο τής χώρας στήν ευρωπαÚκή ένωση,καί σέ συνάρτηση μέ τό ότι η οικονομική κρίση δέν είχε φτάσει στά σημερινά επίπεδα,μεγάλη μερίδα τού κόσμου είχε πιστέψει τήν αντιδραστική προπαγάνδα πού υποσχόταν ζωή χαρισάμενη μέσα στήν νεοταξίτικη στρούγκα.Ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στ? αυλάκι.Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι τό λεγόμενο ευρωκοινοβούλιο δέν είναι τίποτε άλλο από μιά φασιστική αντιδραστική υπερεξουσία πού ''αποφασίζει καί διατάσει''αυθαίρετα,έχοντας μεταβάλει τά εθνικά κοινοβούλια σέ μαριονέτες-ορτινάτσες.Ιδιαίτερα οι δικοί μας θλιβεροί ''εθνοπατέρες'' δέν τολμούν ούτε νά βήξουν χωρίς νά πάρουν τήν άδεια τών αφεντικών τους.
Η μικροαστική καί αντικομουνιστική ηγεσία τού ''Κ''ΚΕ πρωτοστατώντας σ? αυτή τήν προπαγάνδα υπέρ τής συμμετοχής στίς ευρωεκλογές ζητά από τόν Ελληνικό λαό (διά στόματος Παπαρήγα)νά τής δώσει τήν δυνατότητα νά βγάλει -λέει- 4 ευρωβουλευτές αντί γιά 3!!.Γιά νά πολεμήσουν από καλύτερες θέσεις υπέρ των λαϊκων συμφερόντων!!.
Ένας απλός άνθρωπος λοιπόν, θά μπορούσε νά ρωτήσει τήν κυρία Παπαρήγα.Πώς πολεμήσατε κυρία μου τούς βομβαρδισμούς στήν Γιουγκοσλαβία? Πώς πολεμήσατε τήν ολοκληρωτική συρρίκνωση τής Ελληνικής αγροτικής οικονομίας? Πώς πολεμήσατε τήν απόφαση διαταγή(!)νά παίρνουν οι γυναίκες σύνταξη στά 65?Απ?ότι φαίνεται κυρία μου ενώ καλείτε τόν κόσμο σέ ''ανυπακοή'', εσείς οι ίδιοι είστε οι πιό υπάκουοι απ? όλους
Τό κεφαλαιώδες ζήτημα σ? αυτές τίς εκλογές παρωδία, δέν είναι νά καταδικαστεί τό τάδε ή τό δείνα κόμμα,αλλά νά μαυριστεί νέα τάξη η παγκοσμιοποίηση στό σύνολό της. Κι? αυτό μπορεί νά γίνει μόνο μέ τήν μαζική αποχή
ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΑΖΙΚΗ-ΑΠΟΧΗ
ΟΥΤΕ ΛΕΥΚΟ ΟΥΤΕ ΑΚΥΡΟ -ΑΠΟΧΗ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΝΤΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 3:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ

Δεν θα ψηφισουμε γιατι δεν μας αρεσει η ΕΕ.
Δεν θα ψηφισουμε γιατι δεν μας αρεσει το πολιτικο παιγνιδι στην Ελλαδα.
Δεν θα ψηφισουμε γιατι εχουμε απογοητευθει απο την πολιτικη κατασταση στην Ελλαδα.

Και μετα τι?
θα ψηφιζουν μονο οι οπαδοι των κομματων εξουσιας?Αυτο θελει το συστημα.Ν Α Π Ε Ρ Ι Θ Ω Ρ Ι Ο Π Ο Ι Η Θ Ο Υ Μ Ε.

Σε λιγο η βουλη θα ψηφισει νομο ,που προταθηκε απο ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ
και με ατολμη την ΝΔ και σιγουρα προσυπογραφοντες και οι "οικολογοι-πρασινοι"(εαν μπουν στην βουλη),να ψηφιζουν οι Λ Α Θ Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ν Α Σ Τ Ε Σ (μετα απο παραμονη 5 ετων στην Ελλαδα).
Και ποιος θα αποφασιζει για αυτον τον τοπο?.
Εδω ρυθμιστης εγινε η μουσουλμανικη μειονοτητα της θρακης ,με εξυπνο παιγνιδι του τουρκικου προξενειου Κομοτινης, που ειναι μονο 1%.
Και οταν θα εχεις 4-5 εκατομμυρια αλλοδαπους ,να δω ποιος θα κανει κουμαντο σε αυτον τον τοπο.
Πρωτα ειμαι Ελληνας και μετα Αριστερος.Αν παυσει να υπαρχει Ελλαδα τι να την κανω την αριστεροσυνη μου?
Το ΛΑ.Ο.Σ ειναι πολυσυλλεκτικο κομμα.Και σιγουρα αντινεοταξικο κομμα.
Και αφου σημερα δεν υπαρχει κομμα που να με εκφραζει 60-80%τουλαχιστον
διαλεγω το λιγοτερο χειροτερο.
Προτιμω τον Βοριδη και τον Βελοπουλο απο τους αριστερους του Κολωνακιου(Ρεπουση-Τσιπρα κλπ) και απο κομμουνιστες που εχουν μεινει στο 1917.
Ρωτηστε και τα παιδια μου που ειναι 20-26 ετων ποιους θεωρουν "ακροδεξιους"?
Η απαντηση ειναι "αυτοι που αδειασαν τα δημοσια ταμεια και εισαγουν λαθρομεταναστες και αλλοιωνουν τον Ελληνισμο με την πολυπολιτισμικοτητα".(βλεπε τα ανωτερω κομματα ).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 5:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η αποχή από τις όποιες εκλογές δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και αποδοκιμασία, διότι δεν γνωρίζουμε πού οφείλεται (κώλυμα, ασθένεια, απουσία, βαρεσιά, ή απαξιωση; ).
Το άκυρο επίσης δεν σημαίνει τίποτε. Λάθος, σημαδεμένο, ηθελημένο;
Το ΛΕΥΚΟ είναι το μόνο που δείχνει αποδοκιμασία.

Όμως προσοχή: Και τα τρία, αποχή, άκυρο και λευκό, όπως και ψήφος σε κόμμα που δεν έχει πιθανότητα να εκλεγεί, βαίνουν υπέρ των δύο κομμάτων εξουσίας.
Επιστροφή στην κορυφή
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 5:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Αντι-νεοταξικέ» όταν συμμετέχεις στις ευρωεκλογές σημαίνει ότι αποδέχεσαι τους «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι δέχεσαι η χώρα σου, η Ελλάδα, να είναι μέλλος της Ένωσης των Ευρωπαίων ληστών. Έτσι δεν είναι; Ναι ή Ου;

Ναι έτσι είναι, «αντί-νεοταξικέ».

Για να μετέχει μια χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει υποχρεωτικά να εκχωρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Κι’ αυτά τα κέντρα ελέγχονται απ’ τις πολυεθνικές και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη δυτική Ευρώπη, οι οποίες πρακτικά ήταν, είναι, και παραμένουν υποτελείς, και φόρου υποτελείς στην υπερατλαντική αυτοκρατορία του κακού. Η νέα παγκόσμια τάξη, «αντι-νεοταξικέ» είναι ακριβώς αυτή η υποτέλεια. Είναι η πολιτική παράμετρος των ανοιχτών αγορών, δηλαδή της παγκοσμιοποίησης.

Με την συμμετοχή στις ευρωεκλογές υπογράφεις αποδοχή της νέας τάξης και της παγκοσμιοποίησης, συναινείς ν’ αποφασίζουν οι μεγάλες δυνάμεις για την τύχη της χώρας σου και τη δική σου τύχη. Συναινείς στην εθνική υποδούλωση.

Σήμερα η χώρα μας δεν μπορεί να έχει εθνική οικονομική πολιτική, να υπερασπίζεται τα δικά της οικονομικά συμφέροντα. Άλλοι αποφασίζουν για τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ. Δεν είναι σε θέση να έχει ούτε εθνική νομισματική πολιτική, αφού δεν διαθέτει πλέον ούτε δικό της εθνικό νόμισμα, ώστε να ρυθμίζει την ισοτιμία του με τρόπους που να ευνοούν την εγχώρια παραγωγή, τις εξαγωγές, την τουριστική βιομηχανία, κλπ. Όλοι αυτοί που λένε ότι είναι κατά της παγκοσμιοποίησης (και της νέας τάξης, ως πολιτικής της παραμέτρου) αλλά την ίδια στιγμή τσακίζονται για να μπουν στο «ευρωκοινοβούλιο», να καταλάβουν τις μαλακές πολυθρόνες του, να εισπράττουν τις παχυλές αμοιβές και να επωφελούνται απ’ τα δελεαστικά προνόμια που τους προσφέρονται, μας δουλεύουν χοντρό γαζί. Είναι ήδη ενσωματωμένοι και υποτελείς στην πιο προωθημένη μορφή παγκοσμιοποίησης και νέας τάξης.

Επιπλέον το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι απάτη. Είναι μια κερδοφόρα λέσχη φλυαρίας, χωρίς καμία αρμοδιότητα και χωρίς δικαίωμα ν’ αποφασίζει για οτιδήποτε. Αλλοι αποφασίζουν. Το ανεξέλεγκτο διευθυντήριο των Βρυξελών και πίσω απ’ απ’ αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το δίδυμο Γαλλία - Γερμανία και οι πολυεθνικές.

Το μαϊμού κοινοβούλιο δεν είναι, βέβαια, κατάκτηση των εθνικών επαναστάσεων, όπως συμβαίνει με τα εθνικά κοινοβούλια, δεν είναι κατάκτηση των ευρωπαϊκών λαών, αλλά ένα αντιδραστικό κατασκεύασμα που στήθηκε απ’ τα πάνω, χωρίς να ζητηθεί καν η γνώμη των λαών. Στην Ελλάδα δεν ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός ούτε αν θέλει, ή όχι, να γίνει η χώρα μέλος της «Ένωσης» και να εκχωρηθούν τα εθνικά-κυριαρχικά του δικαιώματα σε ξένους αφέντες, που κανείς δεν εκλέγει ούτε ελέγχει.

Η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο έχει ακόμα κάποιο νόημα. Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές ισοδυναμεί με έμπρακτη αποδοχή της υποδούλωσης μας. Ας πάνε λοιπόν οι ευρύπρωκτοι να ψηφίσουν. Εμείς λέμε όχι, όχι, χίλιες φορές όχι. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΑΠΟΧΗ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
nemo
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 6:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όμως, με την αποχή αφήνετε τους άλλους να αλωνίζουν. Εγώ συμφωνώ μ´ αυτά που γράφετε για την ΕΕ και επαυξάνω. Λέω ότι πρόκειται για το χειρότερο φασισταριό που υπάρχει, αφού μία δράκα καρεκλοκένταυρων εννοεί να κάνει κουμάντο ερήμην των λαών. Δεν διστάζουν να επέμβουν ωμά ακόμη και στα εσωτερικά των κρατλων-μελών (βλέπε Αυστρία 1999 και Γαλλία 2002), αν εκλεγούν άνθρωποι που δεν τους "κάνουν".
Κι εδώ ερχόμαστε σ' αυτά που έγραψα πιο πάνω (Τρι Μάϊ 26, 2009 2:27 pm): Τι κερδίζουμε απέχοντας; Τίποτε, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.
Έχουμε κάτι να κερδίσουμε μετέχοντας; Ναι, κατά την άποψή μου. Να στείλουμε δύο-τρεις ανθρώπους να φροντίζουν τουλάχιστον για τα εθνικά μας συμφέροντα. Να φωνάξουν κατά της ένταξης της Τουρκίας, αναφέροντας μία σειρά από λόγους. Να φωνάξουν κατά της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια. Η ΕΕ ευνοεί τα Σκόπια σκανδαλωδώς και μισοχαμογελά στην Τουρκία, αν και φοβάται το πλήθος Τούρκων μεταναστών που θα δεχτεί και μάλιστα νομιμότατα και το υψηλό κόστος σε επιδοτήσεις που θα πληρώνει για μία τουλάχιστον δεκαετία, χωρίς να εισπράττει απολύτως τίποτε. Ίσως, βλέπει και τον κίνδυνο να εφοδιάζουν οι Τούρκοι (με το αζημίωτο ασφαλώς) την μισή Ασία και Αφρική με τουρκικά ευρωδιαβατήρια, οπότε θα επέλθει και η κατάρρευση της Ευρώπης.
Όμως, τα δύο κόμματα εξουσίας, ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ δεν μιλάνε ούτε για την Τουρκία ούτε για τα εθνικά μας θέματα. Ο ΛαΟΣ το είχε κάνει. Προφανώς θα το κάνει και το ΠΑΜΜΕ. Ας μην αφήσουμε τους Νακρατζάδες, Δημητράδες, Ντόρες κ.λπ. να αποφασίζουν ερήμην μας.

ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη που δεν έβαλα παρωνύμιο στην προηγούμενη εγγραφή μου.
Επιστροφή στην κορυφή
ΑΝΤΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 7:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΡΟΣ Δ.ΤΟΥΜΠΑΝΗ


Και το 1946 το ΚΚΕ εκανε αποχη .
Και ποιο το αποτελεσμα?

Τοτε παιζοταν η δημοκρατικη διακυβερνηση της χωρας ,και με την αποχη, εδραιωθηκε το κρατος και παρακρατος της παραδοσιακης δεξιας .

Τωρα παιζεται η κατεδαφιση της Ελλαδας.

Θα τους αφησουμε?
Και ποιοι θα ειναι μπροσταρηδες?
Το 1974-77 συζητιοταν η ΕΑΔΕ του ΚΚΕεσωτερικου με γραμματεα τον Μπαμπη Δρακοπουλο.(εθνικη αντιδικτατορικη δημοκρατικη ενοτητα)
Μηπως σημερα ειναι επικαιρη μια τετοια πολιτικη?
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
Απο την μια οι δυναμεις της νεας ταξης και απεναντι οι αντινεοταξιτες.Εξαιρουνται βεβαια οι Χρυσαυγιτες λογω μαλακινσης εγκεφαλου.
Επιστροφή στην κορυφή
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2009 9:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε «αντί νεοταξικέ», δεν συζητάμε τώρα για τον εμφύλιο και δεν πρέπει να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Αν η αποχή απ’ τις εθνικές εκλογές του 1946 -που επέβαλε στο ΚΚΕ πραξικοπηματικά ορισμένη ηγετική κλίκα- ήταν εγκληματική δεν συνάγεται απ’ αυτό κάποια γενική αρχή ότι κάθε αποχή είναι κακό πράγμα και πρέπει ν’ αποφεύγεται. Να πούμε ότι και η αποχή απ’ το ποτό και το τσιγάρο είναι κακό πράγμα; Θα μου πεις τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Πράγματι δεν έχει. Ούτε όμως οι εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο, που είναι δημοκρατική κατάκτηση του ελληνικού λαού, έχουν σχέση με τις εκλογές για το ψευτο-κοινοβούλιο της Ε.Ε., τον αντιδραστικό θεσμό που επέβαλαν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στους ευρωπαϊκούς λαούς χωρίς να τους ρωτήσουν.
Αν καλούσαμε σε αποχή απ’ τις εθνικές εκλογές αυτό θα ήταν εγκληματική βλακεία. Οι πολίτες θέλουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις και γι’ αυτό (όταν δεν έχουν στη διάθεση τους άλλα μέσα) δεν πετάνε την ψήφο τους. Η αποχή (στις εθνικές εκλογές) επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες επαναστατικές, όταν δηλαδή οι λαοί έχουν εισβάλει βίαια στην αρένα που διακυβεύονται τα συμφέροντα τους. Τότε δεν αφήνουμε τον γάμο να πάμε για πουρνάρια…
Ας προσθέσουμε, για να γίνει σαφής η διαφορά, ότι το ΚΚΕ κάλεσε σε αποχή, το 1946, όταν είχε κάνει την προδοτική συμφωνία της Βάρκιζας και αφοπλίσει τον ελληνικό λαό. Οι εκλογικοί κατάλογοι χρησιμοποιήθηκαν τότε απ’ τα όργανα των αγγλο-αμερικάνων για την εξαπόλυση πογκρόμ κατά των αγωνιστών της αντίστασης. Εξίσου όμως εγκληματική ήταν και η συμμετοχή του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα για την Βασιλεία, στη φάση που ο λαός ήταν ένοπλος και παντοδύναμος και μπορούσε άνετα να επιβάλει τη θέληση του. Η συμμετοχή στο καλπονοθευτικό δημοψήφισμα νομιμοποίησε την επάνοδο των Γλύξμπουργκ.

Φίλε «Nemo» τα εθνικά μας συμφέροντα δεν είναι δυνατό να τα φροντίζουμε όταν συμμετέχουμε σε ένα οργανισμό στον οποίο υποχρεωτικά έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία. Η εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο διευθυντήριο των Βρυξελών δεν αποσβένεται με την αποστολή δυο-τριών ομιλητών σε ένα σώμα που δεν έχει, ούτε τυπικά, νομοθετικές αρμοδιότητες αλλά μόνο συμβουλευτικές, και το οποίο ανεξέλεγκτα κέντρα αποφάσεων άνετα το γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων είναι ζήτημα κυβέρνησης. Η Τουρκία φροντίζει πολύ καλύτερα από μας τα εθνικά της συμφέροντα χωρίς να ανήκει στην Ε.Ε.. Δύο φορές απαγόρευσε στους Αμερικάνους να περάσουν απ’ το έδαφος της για να επιτεθούν από βορά στο Ιράκ και τώρα στη Λάρισα έχουμε Τούρκο διοικητή του ΝΑΤΟ. Και απ’ την άλλη η Τουρκία κάνει κοινά γυμνάσια στο Αιγαίο με τη Ρωσία και μόλις έκλισε συμφωνία με την Μόσχα να χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους συναλλαγές τα εθνικά τους νομίσματα, απόφαση που έκανε το δολάριο να κατρακυλήσει στα 1,40 προς το Ευρώ. Η Τουρκία με το δικό της νόμισμα κινείται αποτελεσματικά στις αγορές ένω οι ελληνικές εξαγωγές έχουν καταρρεύσει. Γι’ αυτά και πολλά άλλα εμείς επιμένουμε: Έξω τώρα η Ελλάδα απ’ τον λάκκο των λεόντων. Όχι στην Ευρώπη των ιμπεριαλισμών, ναι σε Ευρώπη όπου ο κάθε λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του. Ναι διακρατικές συνεργασίες σε βάσεις δημοκρατίας, ισονομίας και αμοιβαίου συμφέροντος, χωρίς περιχαρακωμένα μπλοκ και αποκλεισμούς. Και αυτή η θέση βρίσκει σύμφωνους όλους τους λαούς της ηπείρου με αντίπαλο μόνο τις κυρίαρχες ελίτ που μέσα στην Ε.Ε. νιώθουν ότι διασφαλίζονται καλύτερα τα προνόμια τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
nemo
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2009 10:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
Έξω τώρα η Ελλάδα απ’ τον λάκκο των λεόντων. Όχι στην Ευρώπη των ιμπεριαλισμών, ναι σε Ευρώπη όπου ο κάθε λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του. Ναι διακρατικές συνεργασίες σε βάσεις δημοκρατίας, ισονομίας και αμοιβαίου συμφέροντος, χωρίς περιχαρακωμένα μπλοκ και αποκλεισμούς. Και αυτή η θέση βρίσκει σύμφωνους όλους τους λαούς της ηπείρου με αντίπαλο μόνο τις κυρίαρχες ελίτ που μέσα στην Ε.Ε. νιώθουν ότι διασφαλίζονται καλύτερα τα προνόμια τους.


Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, αν και δεν ξέρω πώς (υπό ποίες προûποθέσεις και με τι κυρώσεις ενδεχομένως) και αν μπορούμε να φύγουμε από την ΕΕ. Όσον αφορά στην ΕΕ, όπως και παραπάνω έγραψα, συμφωνούμε σε όλα. Το ζήτημα είναι ένα: Θα λυθεί το πρόβλημά μας με την αποχή, ή θα χειροτερεύσει.
Σχετικά με τα εθνικά μας συμφέροντα, ίσως δεν έγινα κατανοητός. Δεν εννοώ ότι μέσω ΕΕ θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, αλλά ότι πρέπει να έχομε κάποιους εκεί που να τα υπερασπίζονται ΑΠΟ την ΕΕ. Άλλως, εκείνη θα αποφασίζει ερήμην μας και εις βάρος μας, όπως κάνει μέχρι τούδε.
Επιστροφή στην κορυφή
Nikoss
Site Admin


Συμμετέχουν: 07 Απρ 08
Δημοσιεύσεις: 1809

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2009 11:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προς Nemo και όλους τους άλλους σκεπτικιστές...

Αν ανοίξετε τις τηλεοράσεις σας, θα δείτε ότι το κυρίαρχο θέμα πλέον, όσον αφορά τα κόμματα, είναι να μην κάνει αποχή ο κόσμος, είναι κάτι που τους φοβίζει, γιατί άλλο είναι να έχεις πλειοψηφία με 33% και άλλο με 17-18%, όταν θα προβάλεις τους μη ψηφίσαντες...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2009 11:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nemo, δεν μπορείς να λες Έξω από το ΝΑΤΟ, Έξω απ’ την ΕΟΚ και να συμμετέχεις στους θεσμούς τους. Αυτό σημαίνει ότι κοροϊδεύεις και ο λαός δεν είναι βλάκας, το καταλαβαίνει. Έξω απ’ το ΝΑΤΟ έλεγε ο Αντρέας Παπανδρέου και ποτέ δεν αποχώρησε απ’ αυτό. Έξω απ’ την ΕΕ φωνάζει το ΚΚΕ, και άλλοι, αλλά την ίδια στιγμή διαγκωνίζονται ποιος θα πρώτο πάρει καρέκλα μέσα στην ΕΕ. Δεν είναι αυτό κοροϊδία; Και τ’ αποτελέσματα της συμμετοχής μας μέχρι σήμερα τα βλέπουμε.

Μόνος σου το λες: «πρέπει να έχομε κάποιους εκεί που να τα υπερασπίζονται ΑΠΟ την ΕΕ. Άλλως, εκείνη θα αποφασίζει ερήμην μας και εις βάρος μας, όπως κάνει μέχρι τούδε
Επιστροφή στην κορυφή
nemo
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2009 12:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

@ Επισκέπτη

Θα σου πω κάποια παραδείγματα, μήπως και καταλάβεις αυτό που εννοώ.

α) Η ΕΕ ονόμαζε τα Σκόπια «Μακεδονία» στα χαρτιά της μέχρι που πήγε ο Καρατζαφέρης στην Βουλή. Ουδείς (; ) εκ των υπολοίπων ευρωβουλευτών το είχε προσέξει. Ο Κ. ζήτησε να γίνεται χρήση του FYROM, δηλαδή του ονόματος με το οποίο το μόρφωμα είνα καταχωρημένο στον ΟΗΕ και το πέτυχε.

β) Όταν η πρώην ΥπΕξ των Σκοπίων, Μήτρεβα, μιλούσε επιτροπή της Ευρωβουλής και πάλι ονόμαζε «Μακεδονία» τα Σκόπια. Επενέβη ο Καρατζαφέρης και ζήτησε να γίνεται η ορθή χρήση του ονόματος. Όντως, ο προεδρεύων ζήτησε από την Μήτρεβα να μην ξανακάνει χρήση του ονόματος της «Μακεδονίας».

γ) Όταν έφερε την διαβόητη έκθεσή του προς την Κομισσιόν ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Μέγιερ, η οποία έκθεση μας έθαβε υπέρ των Σκοπίων, οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (πλην Σαμαρά) την .... υπερψήφισαν, υπακούοντας στην εξ Αθηνών εντολή που είχαν. Ο Σαμαράς την καταψήφισε, όπως και ο Καρατζαφέρης, ο ΣΥΝ δήλωσε «παρών» και το ΚΚΕ λευκό (για το τελευταίο έχω μία επιφύλαξη, διότι ίσως κάνω λάθος).

δ) Αν κάποιοι δεν πάνε να καταγγέλλουν συνεχώς την Τουρκία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην Τουρκία και πολύ περισσότερο στην Κύπρο, να υπενθυμίζουν ότι τα Κατεχόμενα είναι έδαφος ευρωπαϊκό, το οποίο τελεί υπό τουρκική κατοχή, να καταγγέλλουν την Τουρκία για το «δουλεμπόριο» λαθρομεταναστών, το οποίο γίνεται με την έγκριση και συνδρομή των τουρκικών αρχών και πολλά άλλα ακόμη, τι θα καταλάβουμε; Ναι, καλύτερα θα ήταν να μας έλειπε από την πλάτη μας η ΕΕ, αλλά τώρα είμαστε μέσα σ’ αυτήν, θέλοντας ή μη. Και αν αυτή θελήσει να αφήσει την Τουρκία να γίνει πλήρες μέλος της, θα φορτωθούμε τόσα εκατομμύρια νομίμων μεταναστών, που η Ελλάδα θα βουλιάξει.

@ Nikoss

Δεν είμαι σίγουρος ότι σε κατάλαβα σωστά. Είναι φυσικό να μην θέλουν τα κόμματα αποχή, κυρίως τα δύο μεγάλα, διότι αυτά θα επηρεάσει περισσότερο, δείχνοντας ότι μειώνεται η δύναμή τους. Έχουν θέσει τις ευρωεκλογές σαν «δημοψήφισμα», τρόπον τινά, πράγμα λάθος βέβαια, διότι ο κόσμος ψηφίζει εντελώς διαφορετικά στις εθνικές εκλογές.
Επιστροφή στην κορυφή
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2009 1:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nemo, ότι και να ψηφίζει ο Καρατζαφέρης και ο Σαμαράς για τα Σκόπια ή την Τουρκία δεν έχει καμιά επίδραση στους προσανατολισμούς ΕΕ. Έτσι κι αλλιώς δεν θέλουν την Τουρκία στην Ένωση, επειδή θα την χρησιμοποιήσουν οι Αμερικάνοι να περνάνε τις δικές τους θέσεις. Δεν θέλουν ούτε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ γι’ αυτό και καταψήφισαν την πρόταση Μπους. Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται τη Ρωσία και για τα ενεργειακά της αποθέματα και σαν αγορά, και γι’ αυτό είναι αντίθετοι στην περικύκλωση της. Δεν έχουν καμιά όρεξη για νέο ψυχρό πόλεμο γιατί αυτό θα τους προσδέσει εκ νέου στο άρμα των ΗΠΑ (απ’ όπου προσπαθούν να απαγκιστρωθούν) και προπάντων δεν θέλουν θερμό πόλεμο γιατί δεν είναι σε θέση να τον διεξάγουν. Αν η χώρα μας δεν έχει ακόμα αντιμετωπίσει τα χειρότερα που της ετοιμάζουν, αυτό δεν οφείλεται στις παρεμβάσεις του Καρατζαφέρη στο κοινοβούλειο μαϊμού (στις οποίες βέβαια δεν είμαι αντίθετος) αλλά στο γεγονός ότι η Αμερική είναι άσχημα παγιδευμένη στο Ιράκ και προπάντων στο Αφγανιστάν. Να κάνουμε την προσευχή μας και να δοξάζουμε τους Ταλιμπάν που έχουν πάρει στην πλάτη τους όλους τους λογαριασμούς της ανθρωπότητας με την ψυχορραγούσα υπερδύναμη. Και επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, να δοξάζουμε και την οικονομική κρίση που απειλή να τσακίσει τα πήλινα πόδια του αμερικάνικου γίγαντα. Διαφορετικά ίσως να ήμασταν σήμερα σε χειρότερη θέση απ’ τη φίλη μας τη Σερβία.

Έχει τροποποιηθεί από τον/την Δ. Τούμπανης στις Πεμ Μάϊ 28, 2009 8:41 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3789

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2009 8:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: "Ανεξάρτητο" Κουρδιστάν. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:5b6235f52c="Δ. Τούμπανης"]...δεν θέλουν την Τουρκία στην Ένωση, επειδή θα την χρησιμοποιήσουν οι Αμερικάνοι να περνάνε τις δικές τους θέσεις...


Αυτό υπό τον όρο ότι οι Η.Π.Α. δεν θα περιέλθουν, κάποια στιγμή, σε σύγκρουση με την Τουρκία, όχι μικρότερης έντασης από ό,τι στο Ιράκ & Αφγανιστάν.

Ίσως ο Ομπάμα κάνει(;) κάποιες προσπάθειες να βελτιώσει τις σχέσεις Η.Π.Α. - Τουρκίας, οι οποίες είχαν πάρει τον κατήφορο εξ αιτίας του πολέμου στο Ιράκ και των σχεδίων για "Ανεξάρτητο" (Προτεκτοράτο του) Κουρδιστάν (με τις σχετικές συνέπειες και για τη γείτονα). Παρ' όλα αυτά, παραμένει το γεγονός ότι, πριν 2 μόλις χρόνια, οι "εγκέφαλοι" του NATO σχεδίαζαν χάρτες όπου η Τουρκία εμφανιζόταν ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΗ. Το ίδιο ισχύει και για τις απειλητικές πτήσεις Αμερικανικών αερκσκαφών στον εναέριο χώρο της γείτονος, για τις (απειλητικές) "αναγνωρίσεις" τις γενοκτόνίας των Αρμενίων, κ.α.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις οι Η.Π.Α. δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να χτυπήσουν κάποια στιγμή το Ιράν. Είναι άραγε δυνατόν να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο χωρίς να δελεάσουν εκ νέου τους Κούρδους (αυτή τη φορά του Ιράν); Είναι δυνατόν να μην αναθερμανθούν τα "σχέδια" για ανεξάρτητο Κουρδιστάν;

Άλλωστε, αν η Τουρκία δεν γίνει δεκτή στην Ε.Ε., οι Η.Π.Α. δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο στην άρχουσα τάξη της σαν αντάλαγμα για "συμμαχικές υπηρεσίες". Το ενδεχόμενο να μπορέσουν να βασιστούν στο στρατό της γείτονος σε επιχειρήσεις όπως η παραπάνω είναι μηδαμινό, αν όχι ανύπαρκτο. Οι Κούρδοι είναι, ίσως, οι πλέον πειθαρχημένοι σύμμαχοι τους στην εκεί περιοχή.

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΝΤΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 28, 2009 7:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:2494a38e18="Nikoss"]Προς Nemo και όλους τους άλλους σκεπτικιστές...

Αν ανοίξετε τις τηλεοράσεις σας, θα δείτε ότι το κυρίαρχο θέμα πλέον, όσον αφορά τα κόμματα, είναι να μην κάνει αποχή ο κόσμος, είναι κάτι που τους φοβίζει, γιατί άλλο είναι να έχεις πλειοψηφία με 33% και άλλο με 17-18%, όταν θα προβάλεις τους μη ψηφίσαντες...


Η αποχη δεν τους νοιαζει,αρκει να μην κανουν αποχη οι δικοι τους οπαδοι.
Και δεν προβαλονται οι μη ψηφισαντες, αλλα επι των εγκυρων ελαβον........................
Και υποτιθεται οτι με την αποχη" δεν με νοιαζει ποιος εκλεγεται".

Αντι να προτεινεις αποχη
μηπως θαπρεπε να προτεινεις αντισταση?
Αντισταση απεναντι στα νεοταξικα κομματα?
Οι εκλογες αυτες θαπρεπε να ειναι ενα ειδος δημοψηφισματος.
Οχι οπως το εννοει ο Γ.Παπανδρεου,
αλλα δημοψηφισμα απεναντι σε αυτους που ειναι φερεφωνα της ευρωπαικης ελιτ και της υπερατλαντικης υπερδυναμης?
Ειναι δυσκολο σιγουρα ,αλλα απο το να πινω το καφεδακι μου στα Ν.Πλαγια Χαλκιδικης και να πανηγυριζει ο καθε Τσιπρας και Τρεμοπουλος,
ο καθε Κωστακης και Γιωργακης ,η Αλεκα και ο Αλεκος,ε αυτο δεν ειναι και οτι το καλλιτερο.

Δειλοι ,μοιραιοι και αβουλοι ανταμα
προσμενουμε ισως καποιο θαμα.
Κ.ΒΑΡΝΑΛΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Τιμόθεος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 28, 2009 9:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι, οι ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα. Και γι’ αυτό η ΑΠΟΧΗ είναι ψήφος. Είναι απόρριψη της ΕΕ, καταδίκη όλων των ελληνικών κομμάτων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας