patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Σ. ΛΗΝΑΙΟΥ
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 11, 2011 11:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Σ. ΛΗΝΑΙΟΥ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Σ. ΛΗΝΑΙΟΥ

Αγαπητέ Μίκη

Διάβασα σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα, την αναπάντεχη, ολοκληρωτική μεταστροφή της ΣΠΙΘΑΣ και λυπήθηκα πάρα πολύ.

Όπως είναι φυσικό, μου είναι αδύνατο πλέον να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σου. Δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, τον οποίο ξέρεις πολύ καλά.

Όπως ακριβώς έκανα κάθε φορά, στα 50 χρόνια της γνωριμίας μας που αποφάσιζες παρόμοιες, ακατανόητες, μεταστροφές. Θέλοντας πάντα να υπερασπιστώ το μεγάλο έργο σου και τους μεγάλους αγώνες σου που κάποιοι προσπαθούσαν και προσπαθούν, συστηματικά, να αμαυρώσουν.

Παραμένω μαχόμενος στις Ιδέες της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών της 1ης Δεκέμβρη και της 3ης Απρίλη.

Δεν θέλω όμως να έχω καμιά σχέση με την Κίνηση Εξαρτημένων Πολιτών της 11ης του Απρίλη 2011.-

Στέφανος Ληναίος
Επιστροφή στην κορυφή
λατάκι με τριχιά
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 11, 2011 11:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λέτε να την ξανακάνει στριφογυριστή ο Μίκης ; Με το δίλλημα: Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή Εθνική καταστροφή; Ο Μίκης είναι μανούλα στα διλλήματα.

Πάντως και λατάκια υπάρχουν όπως και τριχιά
Επιστροφή στην κορυφή
G.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 11, 2011 11:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κριτική στο Νέο Ξεκίνημα. Γράφτηκε πριν την παραίτηση Ληναίου.

Η υπερβολικά παρατεινόμενη συζήτηση για το οργανωτικό είναι διαλυτική. Και γι’ αυτό υπεύθυνος είναι ο Θεοδωράκης. Δεν θέλει άμεση δημοκρατία και ο λόγος είναι οι αδιαφανείς σκοποί του. Του χρειάζεται επιβολή αυταρχικού καθεστώτος αλλά συναντά αντιστάσεις και οπισθοχωρεί. Προσωρινά, μέχρι να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις. Μετά επανέρχεται. Εκεί οφείλονται οι συνεχείς κωλοτούμπες του και η διαιώνιση του οργανωτικού προβλήματος που έχει καταντήσει γάγγραινα.

Πρέπει να περάσουν στην ημερήσια διάταξη τα πολιτικά ζητήματα.

Ποιο είναι πάλι αυτό το νούμερο, η Αννα-Μαρία Μαργαρίτη, πίσω απ’ την οποία διάλεξε τώρα να κρυφτεί ο Θεοδωράκης; Τα περισσότερα απ’ αυτά που λέγονται στο νέο οργανωτικό φιρμάνι (ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ) μπορεί να πει κανείς ότι είναι σωστά, υπό τον όρο ότι θα εφαρμοστούν σωστά. Μια δήλωση περί προσωρινότητας των συντονιστικών δεν είναι εγγύηση. Διότι όχι αδίκως υπάρχει η ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Η μόνη πραγματική εγγύηση αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας είναι η διαφάνεια στους πολιτικούς σκοπούς και η αποδοχή τους απ’ τα μέλη και τον ελληνικό λαό.

Η 6η παράγραφος (χωρίς να αθωώνονται οι υπόλοιπες) δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε:

6. Για αποφυγή παρανοήσεων, αξίζει να αναφέρουμε ότι οποιοδήποτε παλαιότερο οργανωτικό σχέδιο, εντολή ή ντιρεκτίβα, παύει να ισχύει. (Ούτε αυτό που παρουσίασε ο Θεοδωράκης;) Το νέο πλήρες οργανωτικό σχέδιο θα εκπονηθεί συλλογικά και θα ψηφιστεί από την πανελλήνια συνδιάσκεψη κατόπιν υποβολής σχετικών προτάσεων από όλες και όλους όσους συμμετέχουν στην κίνηση. Καλούμε τους συναγωνιστές μας στις τοπικές συνελεύσεις να εφαρμόζουν απαρέκλιτα απλές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με κυλυόμενα κληρωτά προεδρεία, συγκεκριμένο χρόνο ομιλίας για κάθε συναγωνιστή που παίρνει το λόγο, δικαίωμα για μία και μόνο δευτερολογία από τον καθέναν και συζητήσεις επί συγκεκριμένου και εφικτού θέματος δράσης. Τα θεωρητικά ζητήματα θα πρέπει να αποτελούν θέμα ενημερωτικών ομιλιών ή ημερίδων και θα πρέπει να μην αποτελούν θέμα συζήτησης στις συνελεύσεις, οι οποίες έχουν χαρακτήρα πρακτικό και ανάληψης δράσεων.

Γιατί χρησιμοποιείται η έκφραση θεωρητικά και όχι πολιτικά ζητήματα; Γιατί υποβαθμίζονται και περιθωριοποιούνται τα θεωρητικά και πολιτικά ζητήματα; Σε ένα κίνημα που μόλις γεννιέται το πρώτο καθήκον είναι η διευκρίνηση των σκοπών του και η απόκτηση πολιτικής ομοιογένειας των μελών του;

Ή μήπως δεν πρέπει να υπάρχει ομοιογένεια από την άποψη των σκοπών; Όταν ο καθένας κινείται προς διαφορετική πολιτική κατεύθυνση οι νόμοι της μηχανικής λένε ότι οι διαφορετικές κατευθύνσεις αλληλοεξουδετερώνονται και δεν πάμε πουθενά. Έχουμε ακινησία ή κίνηση προς λάθος κατεύθυνση.

Για ποιους πολιτικούς στόχους θα γίνεται η «ανάληψη δράσεων»; Υπέρ της συμμετοχής μας στην ευρωζώνη ή κατά; Υπέρ του λογιστικού (αλλά και πολιτικού) ελέγχου του χρέους ή κατά; Αναγνώριση της νομιμότητας του χρέους ή όχι; Υπέρ η κατά της Ε.Ε.; Υπέρ ή κατά των ανοιχτών συνόρων; Κλπ, κλπ….

Χωρίς κοινούς σκοπούς δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία οργάνωση και ενιαία δράση.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 12:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να και ο καλυτερότερος οικονομολόγος! Ο επικινδυνότερος για το καθεστώς, κι ας τον προβάλουν όλα τα κανάλια... Ο μέγας προβοκάτορας Καζάκης! Το Σάββατο στην Κερατέα είχε στηθεί πίσω απ’ τον Θεοδωράκη και πλασαριζότανε σαν ο επόμενος σωτήρας. Σήμερα, Δευτέρα βράδυ, ανακάλυψε στις Σπίθες «μηχανισμό παρακράτους» τα ηνία του οποίου κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα», πέραν του Ατλαντικού, με σκοπό να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση! Εθνικιστική, εχθρική στην Παγκοσμιοποίηση και στα ανοιχτά σύνορα. (Αυτό το τελευταίο το είπε από μέσα του, αλλά που θα πάει, αν το βοηθήσουμε θα το ξεράσει).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.ΚΑΖΑΚΗ

Αγαπητέ Μίκη,

Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.

Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί - μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει - προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.

Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.

Ευχαριστώ,
Δημήτρης Καζάκης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτρια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 12:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

OTPOR:

Το Otpor ηταν ενα κινημα νεολαιας στη Σερβια που τελικα ηταν κατω απο τον ελεγχο των αμερικανων.
Επιστροφή στην κορυφή
βραδύνους
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 1:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικά γιατί έγιναν αυτές οι αποχωρήσεις;
Επειδή έφυγε ο Δημητροκάλλης; Μαζί του ένοιωθαν καλά και τώρα που έφυγε τον ακολούθησαν;

Ντεν καταλαβαίνω ντιπ καταντίπ.
Επιστροφή στην κορυφή
κοπανίκ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 2:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:72b059febb="βραδύνους"]
Ντεν καταλαβαίνω ντιπ καταντίπ.

τί ντέν καταλαβαίνει ντιλαδή τις προσωπικότιτες και τους αρίστους; αντε να χαθείς ρε πλέμπα που θές αμεσοντιμοκρατία και να έχεις λόγο στα πολιτικά δρώμενα κοπανίκ
Επιστροφή στην κορυφή
Αυγά Μύγας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 3:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:22d6f938d5="κοπανίκ"]
τί ντέν καταλαβαίνει ντιλαδή τις προσωπικότιτες και τους αρίστους;

προσωπικότιτες και τους αρίστους=«Αυγά Μύγας … Σε Ιστό Αράχνης» του συστήματος δηλαδή
Επιστροφή στην κορυφή
τέσσερα τα βιβλία!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 9:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Δημητροκάλλης δεν έφυγε ποτέ απ' το Κίνημα (με συγχωρείται, απ' την Κίνηση) Ανεξάρτητων Πολιτών. Είναι εδώ: http://www.politizo.gr/ και ανάβει σπίθες να κάψει τον ...καπιταλισμό!
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 9:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:7f649ad03c="Επισκέπτρια"]OTPOR:

Το Otpor ηταν ενα κινημα νεολαιας στη Σερβια που τελικα ηταν κατω απο τον ελεγχο των αμερικανων.


Τα ελεγε αυτα ο Καζακης για το Οτπορ οταν εμφανηστηκε η για τις 'πορτοκαλης επαναστασεις'?

Η ειναι η προφαση αυτα επειδη δεν θελει να γινει στροφη προς τον εθνικισμο των ελληνων και δεν του προσφεραν κανα κυβερνητικο ποστο στις παρασκηνιακες συζητησεις...

Δεν γραφει καθαρα για ποιους φασιστες αναφερεται...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Αναρμόδιος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 11:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Θεοδωράκης μ’ αυτούς που έχει μαζέψει γύρω του, (εκτός ελαχιστότατων εξαιρέσεων) θέλει να μας γυρίσει στον μεσαίωνα, τότε που ο λόγος και οι αποφάσεις ανήκε στις λεγόμενες «αυθεντίες». Όλα τα εσωτερικά κείμενα της «Κίνησης» είναι γεμάτα από αναφορές σε «επιστημονικές επιτροπές», «επιστημονικές επεξεργασίες», «ειδικούς», που σκέπτονται για μας, χωρίς εμάς, κοντά στους οποίους το μόνο «δικαίωμα» που έχει ο «λαουτζίκος» είναι να τους χειροκροτεί και να υποτάσσεται.

Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον κύριο Μίκη και τους παρατρεχάμενους ότι η εποχή της φεουδαρχίας έχει παρέλθει. Το τέλος της σήμανε τον 17ο αιώνα με την εμφάνιση του Διαφωτισμού που αναγνώρισε τον αποφασιστικό ρόλο του μυαλού και των κριτικών του ικανοτήτων του ανθρώπου και πρόσβαλε την κυριαρχία της αυθεντίας. Η Μεγάλη Γαλλική Επανάσταση του 18ου αιώνα (που ήλθε σα συνέχεια) εγκαινίασε την εισβολή των μαζών στον χώρο που διακυβεύονται τα συμφέροντα τους και έσπασε τις αλυσίδες του ανθρώπινου νου που αντιπροσώπευε το κύρος του δόγματος και της «αυθεντίας». Από τότε μόνο δειλοί και τεμπέληδες αφήνουν σε άλλους να σκέπτονται, να μιλούν γι’ αυτούς και να τους οδηγούν σαν να είναι πρόβατα.
Επιστροφή στην κορυφή
G.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 1:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΑΗΚΕ! Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Μαγειρεύεται κυβέρνηση «προσωπικοτήτων»! Ακαδημαϊκοί στο παιχνίδι. Μεταξύ τους ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη. Σχεδόν βέβαιη και η συμμετοχή του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη. Έτσι εξηγούνται οι αιφνίδιες αποχωρήσεις και οι αινιγματικές δηλώσεις αποχώρησης, του Στέφανου Ληναίου και του Δημήτρη Καζάκη, μελλών της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες όπως του Βασίλη Φίλια και του Κώστα Ζουράρη.
Επιστροφή στην κορυφή
Ανένδοτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 3:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επίσης, η σιωπή Καραμπελιά και η απομάκρυνση των "banner" από την ιστοσελίδα του Άρδην που αφορούν την "Σπίθα", πώς θα μπορούσε να εκληφθεί;
Επιστροφή στην κορυφή
παρατηρητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 9:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:7c6730a56b="Ανένδοτος"]Επίσης, η σιωπή Καραμπελιά και η απομάκρυνση των "banner" από την ιστοσελίδα του Άρδην που αφορούν την "Σπίθα", πώς θα μπορούσε να εκληφθεί;


Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι αυτονόητη, άρα περιττή. Εκείνο που θα ρωτήσω εγώ είναι το εξής: Πόσο κόπανος μπορεί να είναι κάποιος που καιροσκοπικά ταυτίζει την ιστοσελίδα του με τον γνωστό για τις παλινωδίες του Θεοδωράκη;
Επιστροφή στην κορυφή
παρατηρητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 10:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλά, "ανένδοτε" το ξέρω πως και στη δική μου ερώτηση η απάντηση είναι αυτονόητη, άρα περιττή. Μια ζωή στην πολιτική ο Γιώργος Καραμπελιάς δεν έμαθε τίποτα. Ούτε ικανός καιροσκόπος δεν τα κατάφερε να γίνει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας