patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Το τέλος του μεταπολιτευτικού συρφετού
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 20, 2011 10:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το τέλος του μεταπολιτευτικού συρφετού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το τέλος του μεταπολιτευτικού συρφετού
Η κατοχική κυβέρνηση, το ευτελές δωσίλογο οικοδόμημα της τρόικας, αρχίζει να καταρρέει.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους φέρουν να είναι το Πασόκ στο 8%, και την ΝΔ στο 7%. Έντρομοι οι κυβερνητικοί και η αντιπολίτευση, βλέπουν ότι θα θαφτούν κάτω από τα ερείπια της πολιτικής των μνημονίων, που οδηγεί τη χώρα στην απόγνωση και στην αναμενόμενη καταστροφή, που όμοια της δεν θα έχει γνωρίσει η χώρα.

Οι πασοκοαλήτες αγωνιούν σφόδρα για την προσωπική τους τύχη, και πολιτική τους καριέρα. Όμως δεν υπάρχουν προσωπικά «άλλοθι». Ο λαός, όπου βρεθούν, τους παίρνει στο κυνήγι.

Πανικός που έχει καταλάβει τα κυβερνητικά στελέχη, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, φοβούμενοι μην έχουν την τύχη του Μουμπάρακ. Έντρομοι κήρυξαν άτακτη φυγή από την Κερατέα και υπόσχονται αποζημιώσεις στους δικαιούχους αγρότες και πυρόπληκτους.
«Αποστασιοποιούνται από τα μνημόνια και τα «ρίχνουν» στον διαχειριστή της τρόικας, την μουσίτσα Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εμμέσως και στον ίδιο τον Τζέφρυ, σαν πρόσχημα μιας κάποιας παρακαταθήκης, ενός «υπολείμματος πολιτικής αξιοπρέπειας», για να έχουν μούτρα απέναντι στους ψηφοφόρους τους.

Όμως ο λαός δεν μασάει πλέον, γιατί το «πολιτικό έγκλημα», συντελέσθηκε με πλήρη γνώση των τραγικών συνεπειών, που θα επέφεραν η ένταξη της χώρας στον πλήρη έλεγχο των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και των μνημονίων του, ήταν τόσο εγκληματικό, που δεν έχουν καμιά τύχη όσο και αν κλαίνε σαν τις πουτάνες.

Πρόκειται για περίπτωση συνολικής κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος και των φορέων του. Ένα μη αντιστρέψιμο κατήφορο, που ο μεταπολιτευτικός συρφετός θα καταποντιστεί εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή.

Η μόνη «βιώσιμη» λύση που πιστεύει το κατεστημένο για να πάρει παράταση χρόνου, είναι η προώθηση της «κυβέρνησης προσωπικοτήτων», που ραγδαία προετοιμάζουν και μέσα, όπως λένε, θα είναι και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Όμως η θανάσιμη κρίση του καπιταλισμού, που βυθίζει την μία μετά την άλλη χώρα στον «στρόβιλο» της δίνης του, είναι σε μια τροχιά που δεν έχει γυρισμό. Αν δεν παρθούν επαναστατικά μέτρα που να αναιρούν το φρακάρισμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, ο οποίος δεν μπορεί να λειτουργήσει πλέον, δεν αφήνει ούτε στο ελάχιστο περιθώρια ζωής σε καμία κυβέρνηση που δεν θα υπερβαίνει τα όρια από το κατώφλι του καταρρέοντος καπιταλισμού.

Μια κυβέρνηση «προσωπικοτήτων», όσο «άφθαρτη» και αν παρουσιαστεί, δεν έχει καμιά τύχη να επιβιώσει σαν διαχειρίστρια της θανάσιμης κρίσης του καπιταλισμού.

Απαιτείται μια σύγχρονη επαναστατική πολιτική και πράξη, που θα τα βάλει με τα μεγάλα υπερεθνικά συμφέροντα. Του παρασιτικού κεφαλαίου των τραπεζών, με την ανακοίνωση άμεσων μέτρων της παύσης πληρωμών, την επιστροφή στην δραχμή, την αποχώρηση από την πιο προχωρημένη μορφή παγκοσμιοποίησης, την Ε.Ε.

Την εθνικοποίηση των τραπεζών σε μία κεντρική τράπεζα, χωρίς κανένας καταθέτης να χάσει τα χρήματα του. Πρόγραμμα ανάπτυξης και εθνικής προστασίας (δεν θα εισάγουμε εφάμιλλα προϊόντα που παράγουμε).

Να φύγουν σταδιακά οι παράνομοι μετανάστες και οι παράνομα νομιμοποιημένοι. Δεν επιτρέπεται να είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι άνεργοι και οι ξένοι να έχουν πάρει την θέση τους. Μετανάστες νόμιμοι και μόνο εφόσον καλύπτουν κενές θέσεις εργασίας.

Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για να τονωθεί η αγοραστική δύναμη και έτσι η αγορά. Επαναλειτουργία όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, που εγκατέλειψαν ή μετέφεραν οι επιχειρηματίες στο εξωτερικό. Επανεθνικοποίηση όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών, κάτω από την αυτοδιαχείριση των εργαζομένων και τον έλεγχο των πολιτών.

Διαγραφή των χρεών των μικροεπαγγελματιών που έχουν χρεοκοπήσει και των αβάστακτων δανείων των νοικοκυριών και των ανέργων, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Και μια σειρά άλλων μέτρων και ότι χρειαστεί για να πάρει μπρος η οικονομία, και να σταματήσει η καταστροφή που μας απειλεί. Να έρθει η χώρα σε ένα επίπεδο εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής αξιοπρέπειας. Έξω από τα δεσμά της σιδερένιας φτέρνας (φασισμού), της τρόικας.

Των οικονομικών δολοφόνων, των υπερεθνικών χρηματοπιστωτικών παρασιτικών μηχανισμών, του τοκογλυφικού χρήματος.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 21, 2011 12:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ειρωνια της ιστοριας ειναι οτι εαν βαλουν κυβερνηση με τον Μαρκεζινη θα προσπαθησουν να πουλησουν τον εκ-δημοκρατισμο της δικτατοριας των τραπεζιτων και του ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Αλλα οπως δεν αποφυγαν την εξεργεση του Πολυτεχνιου ετσι δεν θα αποφυγουν την εξεργεση που προετοιμαζεται κατα του ΔΝΤ.

Νομιζουν οτι ολα ειναι μια εκδοση Χολλυγουντιανης ταινιας. Αρκει να βγαλουν νουμερο 2 και 3 σε καθε ταινια και θα βγαζουν μονιμα λεφτα. Αγνοουν οτι λαος με αδεια στομαχια δεν προκειται να τον γεμισουν με ομιλιες πανεπιστημιακων και προσωπικοτητων. Πεινασμενη αρκουδα δεν χορευει τσαμπα. Θα τους φαει ορθιους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 21, 2011 12:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:1b9317e78c="Kostas Oikodomos"]Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους φέρουν να είναι το Πασόκ στο 8%, και την ΝΔ στο 7%


Σε ποιές δημοσκοπήσεις αναφέρεσαι ?

Laughing



Οι πιο πρόσφατες λένε, άλλα :


19-4-2011

Νέες δημοσκοπήσεις
Νέα μείωση της εκλογικής επιρροής του δικομματισμού δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο. Σύμφωνα με το βαρόμετρο της «Public Issue» για λογαριασμό του ΣΚΑÚ και της «Καθημερινής της Κυριακής», στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 27%, το ΚΚΕ με 12%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 8,5%, o ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%. Στη δημοσκόπηση της «Κάπα Research» για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής» στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,7%, η ΝΔ 20,1%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 5,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%. Ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 30,1%.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6207743&publDate=19/4/2011
Επιστροφή στην κορυφή
G.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 21, 2011 10:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:294811146b="Anonymous"]Σε ποιές δημοσκοπήσεις αναφέρεσαι ?

Laughing



Οι πιο πρόσφατες λένε, άλλα :


19-4-2011




Εξυπνάκια, και πάλι εσύ πριν από μερικές μέρες, για να αποδείξεις σε άλλον το «λάθος» του, παρουσίαζες «στοιχεία» που έδειχναν ότι η αμερικάνικη οικονομία πάει πρίμα. Σου αποδείξανε με τα πραγματικά στοιχεία των Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι εσύ είχες το λάθος και κατάπιες το πληκτρολόγιο σου. Τώρα όλοι παραδέχονται ότι η Αμερική είναι μια χώρα υπό πτώχευση. Να σημειώσω δε ότι πάντα τα λάθη σου γίνονται για να υποστηρίξεις την κατοχική κυβέρνηση του Τζέφρυ ή τους παρανοϊκούς των ΗΠΑ.

Ο Ριζοσπάστης (και εσύ στην συνέχεια) λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Χωρίς την ΑΠΟΧΗ, ανεγκέφαλε.

Η έρευνα, τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται ο «οικοδόμος», έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Αγόρασε το. Προς το παρόν κοίτα εδώ:

http://armageddon-news.blogspot.com/2011/04/blog-post_4054.html
και εδώ:
http://www.elladanews.gr/tag/diabaste-sta-epikaira-poy-kykloforoyn.html

Πάρε και τον Νικολακόπουλο:

Απαξίωση των κομμάτων

«ΜΙΑ αυξάνουσα αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος παράλληλα με τον διχασμό της κοινωνίας και των κομμάτων απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής προκύπτει από την ανάλυση των μετρήσεων της κοινής γνώμης που πραγματοποιεί ο κ. Ηλ. Νικολακόπουλος, καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κρίση του κομματικού φαινομένου παρατηρείται πιο έντονα στις παραγωγικές ηλικιακές ομάδες, δηλαδή στον κορμό των ενεργών πολιτών, οι οποίοι τροφοδοτούν τα υψηλότατα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου, και όχι στους νεότερους ψηφοφόρους, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικόενδέχεται να εκκολάπτει τον κατακερματισμό των πολιτικών κομμάτων όπως τα ξέραμε ως τώρα, υπό την προûπόθεση ότι θα βρεθούν τα πρόσωπα που θα εκφράσουν το καινούργιο.
(……………………………..)
»Και πάλι με αναφορά στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis βλέπουμε ότι αυτοί που εκφράζουν δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση φτάνουν στο 71% και για την αξιωματική αντιπολίτευση στο 75%. Αντίστοιχα τα ποσοστά θετικών κρίσεων βρίσκονται κάτω από το 10% και για το ΠαΣοΚ και για τη ΝΔ. Με αυτά τα δεδομένα πρέπει να αξιολογήσει κανένας και την πρόθεση ψήφου.»
Επιστροφή στην κορυφή
"ευρωβίζιτα"
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 21, 2011 1:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

FT: Τριγμοί στη γερμανική κυβέρνηση

Με τίτλο «Η Μέρκελ κινδυνεύει με ευρώ-φιάσκο», δημοσιογράφοι των «Financial Times Deutschland» κάνουν λόγο για κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση της Γερμανίας, με αφορμή τις πρωτοβουλίες της για τα πακέτα στήριξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το επίμαχο άρθρο κάνει αναφορά στις αντιδράσεις πλήθους βουλευτών του χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), όσον αφορά στον μόνιμο μηχανισμό ευρωπαϊκής σταθερότητας ESM.

Οι «FT» κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, επικαλούμενοι τα όσα ανέφερε ο ευρωβουλευτής του FDP Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος επεσήμανε ακόμη και το ενδεχόμενο απώλειας της πλειοψηφίας του γερμανικού συνασπισμού της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο των «FT», η Άνγκελα Μέρκελ «κινδυνεύει με βαριά χρεοκοπία σχετικά με τα πακέτα διάσωσης χρεωμένων κρατών της ευρωζώνης».
Επιστροφή στην κορυφή
τελειωμένοι από χέρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 23, 2011 12:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα «έψαλαν» στον Σ. Χατζηγάκη

Επεισοδιακή ήταν η τελετή της συγκέντρωσης των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, καθώς Τρικαλινοί μόλις αντίκρισαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό, Σωτήρη Χατζηγάκη, ξέσπασαν σε άγριες αποδοκιμασίες.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο έγινε στο ύψος του ταχυδρομείου, όπου ο κ. Χατζηγάκης εμφανίστηκε πρώτος από τους πολιτικούς «πληρώνοντας» την οργή του κόσμου για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Δεν ντρέπεσαι, κατέστρεψες την χώρα και τολμάς και έρχεσαι και στον Επιτάφιο» ήταν μία από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν τα άτομα που έβαλαν στο «στόχαστρό» τους τον κ. Χατζηγάκη.

Πηγή: trikalanews.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Σενάρια Εξελίξεων
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 23, 2011 2:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"Σενάρια Πολιτικών Εξελίξεων".Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα...
Νίκος Κοτζιάς

Βαδίζει προς καταστροφικά αδιέξοδα με τις εναλλακτικές λύσεις να συρρικνώνονται. Το ΠΑΣΟΚ, ως κίνημα, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, ενώ η κυβέρνηση έχει αποσυνδεθεί πλήρως από πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που την ανέδειξαν.

Η κριτική που της ασκείται προέρχεται από δύο διαφορετικές πλευρές: Αφενός από τις δυνάμεις που εκφράζουν, αλλά δεν οργανώνουν, την πλειοψηφία της κοινωνίας. Από αυτές κατηγορείται, ορθά και λογικά, για τη μονόπλευρη πολιτική λιτότητας που ακολουθεί, για τις συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα, καθώς και για την ολοένα και πιο ισχυρή τάση που επιδεικνύει να περιορίσει τη δημοκρατία.

Κριτική τής ασκείται, αφετέρου, από τις δυνάμεις της κοινωνικής πλεονεξίας. Αυτές, εξυπηρετούνται μεν από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά θέλουν κι άλλα. Η πολιτική μονόπλευρης λιτότητας δεν τους αρκεί, ενώ θεωρούν σειρά υπουργών ως μη επαρκώς στρατευμένων στις υποθέσεις τους αλλά και αναποτελεσματικούς. Επιθυμούν περισσότερο αυταρχισμό και μεγαλύτερη διευκόλυνση στα κέρδη τους. Επιθυμούν, δηλαδή, να προωθήσουν με «νόμο και τάξη» την πιο στυγνή μονόπλευρη πολιτική υπέρ των συμφερόντων τους.

Οι δυνάμεις της πλεονεξίας επεξεργάζονται δύο σενάρια με την προώθηση των οποίων ευελπιστούν να αυξήσουν τα προνόμιά τους στην ελληνική οικονομία, καθώς και τις θέσεις επιρροής που διαθέτουν στο πολιτικό σύστημα. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας».

Πίσω από αυτό τον τίτλο, οι δυνάμεις που αδιαφορούν για το μέλλον του τόπου και τα εθνικά του δίκαια κρύβουν τα σχέδιά τους για κυβερνήσεις πλήρως ελεγχόμενες από αυτές. Ελεγχόμενες υπό την έννοια ότι πλέον δεν τις ενδιαφέρει τόσο το ποιο κόμμα κυβερνά, όσο το ποια πρόσωπα κυβερνούν. Να είναι, δηλαδή, πρόσωπα καθημερινοί «συνομιλητές» τους. Υπό μια έννοια πολιτικοί υπάλληλοί τους.

Με αυτούς ελπίζουν να κυβερνήσουν χωρίς τη συμμετοχή των σημερινών αρχηγών και με τη συμμετοχή προσώπων που από καιρό προβάλλουν ως τους σωτήρες της χώρας. Ανάμεσά τους και πρόσωπα που έχουν σημαντικότατες ευθύνες για το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Με άλλα λόγια, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το θυμό της κοινωνίας για τα καμώματα των κομμάτων και να επιβάλλουν άμεσα δικούς τους ανθρώπους. Αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, επιλέγουν ένα δεύτερο σενάριο, παραπλήσιο του πρώτου.

Με το δεύτερο σενάριο επιδιώκεται μια κυβέρνηση από «προσωπικότητες και τεχνοκράτες», ικανούς, υποτίθεται, να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Η πλειοψηφία τους προβλέπεται να είναι πρόσωπα με «ειδικές ικανότητες», που εξυπηρέτησαν το κόμμα του Μνημονίου και της πλεονεξίας κατά το παρελθόν, ακόμα κι από κυβερνητικές θέσεις. Πρόσωπα φθαρμένα, που, αντί να κάνουν αυτοκριτική για τις ευθύνες τους, εμφανίζονται ως οι σωτήρες της κοινωνίας.

Ως απόδειξη των δήθεν εξαιρετικών ικανοτήτων αυτών των τεχνοκρατών θεωρείται η πρότερη υπηρεσία τους, ενώ αποσιωπώνται οι ευθύνες και οι αποτυχίες τους κατά τη θητεία τους σε κρίσιμες για τον τόπο θέσεις. Προς το σκοπό αυτό, παρουσιάζονται τα μεγάλα προβλήματα της πολιτικής ως τεχνοκρατικά προβλήματα και μόνο.

Ο λόγος απλός και ισχύει από την αρχαιότητα, οπότε γεννήθηκε η πολιτική: Όταν τα πολιτικά ζητήματα εμφανίζονται ως ζητήματα ειδικών και τεχνοκρατών, τότε κάποιοι θέλουν να τα αφαιρέσουν από τη δημόσια σφαίρα της δημοκρατίας, ώστε ανεξέλεγκτα να υπηρετηθούν τα στενά τους συμφέροντα. Με άλλα λόγια, θέλουν κυβερνήσεις «ειδικών λογιστών», που να διαχειρίζονται τις υποθέσεις της χώρας προς όφελος των πολύ λίγων.

Τα συμφέροντα που απεργάζονται αυτά και άλλα σενάρια, όπως τα προαναφερθέντα, επιθυμούν να μην κληθούν στο ταμείο της κρίσης προς πληρωμή, παρόλο που φέρουν βαρύτατη ευθύνη για τη δημιουργία και την παραπέρα αρνητική εξέλιξή της. Επιδιώκουν, ακόμα, να εξάγουν κέρδη με μια πολιτική περιορισμού δικαιωμάτων για την πλειοψηφία των πολιτών και άγρια ανακατανομή εισοδήματος υπέρ των ιδίων. Μοχλός τους, ο αυταρχισμός και οι περί «νόμου και τάξη» πρακτικές.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 14/4/11
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 23, 2011 9:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:cd9a66ccb3="G."]Ο Ριζοσπάστης (και εσύ στην συνέχεια) λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Χωρίς την ΑΠΟΧΗ, ανεγκέφαλε.



Από πότε η ΑΠΟΧΗ ψηφίζει ?

Στα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν και στο "Ρ" υπάρχει και αδιευλρίνιστη ψήφος περί το 30% !
Από το ποσοστό αυτό το μεγαλύτερο μέρος θα κατευθυνθεί στα κόμματα εξουσίας, ως συνήθως.

Πού το είδε ο Oikodomos το 7 και 8% ? Laughing Laughing Laughing
Και τί σχέση έχουν οι θετικές ή αρνητικές κρίσεις με την ψήφο στην κάλπη ?

Μόνο που ξεκίνησες την επίθεσή σου με δήθεν δική μου παρουσίαση στοιχείων που δείχνουν ότι η Αμερικάνικη οικονομία πάει "πρίμα" φανερώνει την πρεμούρα σου να περάσεις ως γεγονός την επιθυμία σου.

Να έχεις υπόψη σου ότι Λιακόπουλοι δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα.
Αν, εσύ, αναπαράγεις τις μπουρδολογίες του κάθε αλλοδαπού Λιακόπουλου για να κάνεις έγκυρη την ιδεοληψία σου, είσαι σοβαρός ?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 23, 2011 9:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αλλο ΗΠΑ, άλλο Ελλαδίτσα :
Πόσο είναι το χρέος προς το ΑΕΠ των ΗΠΑ;;

http://www.market-talk.net/index.php/id/8949
Επιστροφή στην κορυφή
G.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 23, 2011 10:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:d5aff9c0ce="Anonymous"]
Από πότε η ΑΠΟΧΗ ψηφίζει ?


Ξόδεψες μια βδομάδα ψάξιμο να βρεις πως μπορείς να βγάλεις την νύχτα μέρα. Και πάλι σε ανοησίες επιμένεις.

Σφυγμομέτρηση έγινε ανεγκέφαλε και όχι ψηφοφορία για να βγάλουν εκλογικά ποσοστά. Και απ’ την σφυγμομέτρηση βγήκε ότι μόνο το 8% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται την κυβέρνηση. Γκέγκε?
Επιστροφή στην κορυφή
Kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 23, 2011 11:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:fca5071abe="Anonymous"]Από πότε η ΑΠΟΧΗ ψηφίζει ?

Στα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν και στο "Ρ" υπάρχει και αδιευλρίνιστη ψήφος περί το 30% !
Από το ποσοστό αυτό το μεγαλύτερο μέρος θα κατευθυνθεί στα κόμματα εξουσίας, ως συνήθως.

Πού το είδε ο Oikodomos το 7 και 8% ?

Ο χαμίνης, πήρε το 12% επί του συνόλου των ψηφοφόρων των Αθηναίων και όμως είναι δήμαρχος τις πλάκας δηλαδή,που σε λίγο δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά. Τα αυγά και οι σφαλιάρες θα πέφτουν βροχή. Και εσύ πασοκοεπισκέπτη θα μας λές από πότε η ΑΠΟΧΗ ψηφίζει ?, και θα μας πιπιλάς για αδιευκρίνιστη ψήφο. Μα τόσο λαλάκης είσαι;

Όσο για το ποσοστό του 7 και 8% αυτό προέκυψε από κλιμάκιο της ΑΣΣΟΕ και την δημοσκόπηση που έκανε επί 20.000 ερωτηθέντων. Και εν πάση περιπτώσει τι θές να μας πείς πως το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,5%, και από το αδιευκρίνιστο 30% ΣΟΥ που το μεγαλύτερο μέρος του θα πάει στα κόμματα εξουσίας το Πασόκ σου θα ξεπεράσει το 45% σύμφωνα με τα λεγομενά σου.


Μα πού ζεις στην εποχή της Αντουανέτας που όταν ο κόσμος ζητούσε ψωμί έλεγε γιατί δεν τους δίνουν παντεσπάνι. Αντε μέρες που είναι μην μας... και τα ούμπαλα. Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 24, 2011 12:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:dc4195afd0="G."][quote:dc4195afd0="Anonymous"]
Από πότε η ΑΠΟΧΗ ψηφίζει ?


Ξόδεψες μια βδομάδα ψάξιμο να βρεις πως μπορείς να βγάλεις την νύχτα μέρα. Και πάλι σε ανοησίες επιμένεις.

Σφυγμομέτρηση έγινε ανεγκέφαλε και όχι ψηφοφορία για να βγάλουν εκλογικά ποσοστά. Και απ’ την σφυγμομέτρηση βγήκε ότι μόνο το 8% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται την κυβέρνηση. Γκέγκε?


Και αν το 8% εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση γα να λύσει το οικονομικό, σημαίνει ότι η πρόθεση ψηφου είναι 8% ?

Laughing Laughing Laughing Laughing

Ο Kostas Oikodomos χρησιμοποίησε μια δημοσκόπηση που είχε άλλο σκοπό για να τη μεταφέρει με ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ τρόπο στην ...κάλπη !

Οσον αφορά τον εξυπνάκια που παραθέτει το δημοσίευμα των NY Τimes για να ικανοποιήσει την ιδεοληψία του :

1ον Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι "κάποιοι αναλυτές παραλληλίζουν το δημοσιοοικονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ με αυτό της Ελλάδας", όχι ότι αυτό που ισχυρίζονται είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ πάνω στο ζήτημα.

2ον Ο εξυπνάκιας, αν γνώριζε και λίγα Αγγλικά, δεν θα ανέφερε ότι "140% του ΑΕΠ ήταν επισήμως το έλλειμμα πέρυσι τέτοιον καιρό".
Κατ' αρχάς μιλάμε για χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και όχι για έλλειμμα προûπολογισμού. Ελεος !
Στο δημοσίευμα αναφέρεται "The debt is projected to equal 140 percent of gross domestic product within two decades"
Που σημαίνει ότι το χρέος ΠΡΟΝΛΕΠΕΤΑΙ (αν συνεχίσει να αυξάνεται με το σημερινό ρυθμό λόγω των ελλειμμάτων) να γίνει ίσο με το 140% του ΑΕΠ των ΗΠΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ !!!!

Πού είδες εξυπνάκια ότι "140% του ΑΕΠ ήταν επισήμως το έλλειμμα πέρυσι τέτοιον καιρό" Laughing

Κατά τα άλλα ισχύουν όσα αναφέρει, εμπεριστατωμένα, το άρθρο που παράθεσα πιο πάνω.
Επιστροφή στην κορυφή
G.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 24, 2011 12:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:120c80ad13="Anonymous"]Αλλο ΗΠΑ, άλλο Ελλαδίτσα :
Πόσο είναι το χρέος προς το ΑΕΠ των ΗΠΑ;;

http://www.market-talk.net/index.php/id/8949


Καλά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις; Στην Αμερική σου λέει ο άνθρωπος αφαιρείται το ιδιωτικό απ´ το δημόσιο χρέος. Το 65% του ΑΕΠ βγαίνει μετά την αφαίρεση. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συγκρίνεται το συνολικό χρέος με το ΑΕΠ. Και το έχουμε πει ξανά, οι ίδιοι οι Αμερικάνοι ειδικοί λένε ότι το συνολικό χρέος των ΗΠΑ είναι αστρονομικό και ουσιαστικά άγνωστο το πραγματικό του μέγεθος. Μόνο τα αμερικάνικα ομόλογα που αγοράζει η Κίνα, που δεν κάνουν ούτε για χαρτί υγείας, να υπολογίσει κανείς καταλαβαίνει πόσο βαθιά στα σκατά είναι βουλιαγμένη η Αμερική σου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 24, 2011 12:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:15c931de39="Kostas Oikodomos"]Ο χαμίνης, πήρε το 12% επί του συνόλου των ψηφοφόρων των Αθηναίων και όμως είναι δήμαρχος τις πλάκας δηλαδή,που σε λίγο δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά. Τα αυγά και οι σφαλιάρες θα πέφτουν βροχή. Και εσύ πασοκοεπισκέπτη θα μας λές από πότε η ΑΠΟΧΗ ψηφίζει ?, και θα μας πιπιλάς για αδιευκρίνιστη ψήφο. Μα τόσο λαλάκης είσαι;


Η μπουρδολογία σου έχει και τα όριά της !

Στις εκλογές μετράνε οι ψήφοι επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Εσύ φαντασιώνεσαι δικό σου εκλογικό σύστημα ? Laughing


Αλλά και έτσι να το υπολογίσεις πήρε 15, 8 % (β' γύρος, 77.165 / 488.150)

Πραγματικά, πιστεύεις ότι οι 488.150 που εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στο Δήμο Αθηναίων μένουν και στο Δήμο Αθηναίων ?

- Οι κατοικούντες στην Αθήνα δεν σημαίνει ότι έχουν στην Αθήνα το εκλογικό τους δικαίωμα.
- Οι εκλογικοί καταλόγοι περιέχουν ακόμα και μεταστάσαντες στον Κύριο
- Πολλοί έχουν μετακομίσει σε πιο "οικολογικά" προάστεια ή βρίσκονται στο εξωτερικό (για δουλειά, για σπουδές ή και έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, χωρίς να έχουν διαγραφεί από τους καταλόγους)
- Δεν σου έκανε εντύπωση ότι από όλες τις συνοικίες της Αττικής μόνο στο δήμο Αθηναίων παρατηρήθηκε τόσο μεγάλη αποχή, με βάση τα χαρτιά ?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 24, 2011 1:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:357ec820c5="G."][quote:357ec820c5="Anonymous"]Αλλο ΗΠΑ, άλλο Ελλαδίτσα :
Πόσο είναι το χρέος προς το ΑΕΠ των ΗΠΑ;;

http://www.market-talk.net/index.php/id/8949


Καλά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις; Στην Αμερική σου λέει ο άνθρωπος αφαιρείται το ιδιωτικό απ´ το δημόσιο χρέος. Το 65% του ΑΕΠ βγαίνει μετά την αφαίρεση. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συγκρίνεται το συνολικό χρέος με το ΑΕΠ. Και το έχουμε πει ξανά, οι ίδιοι οι Αμερικάνοι ειδικοί λένε ότι το συνολικό χρέος των ΗΠΑ είναι αστρονομικό και ουσιαστικά άγνωστο το πραγματικό του μέγεθος. Μόνο τα αμερικάνικα ομόλογα που αγοράζει η Κίνα, που δεν κάνουν ούτε για χαρτί υγείας, να υπολογίσει κανείς καταλαβαίνει πόσο βαθιά στα σκατά είναι βουλιαγμένη η Αμερική σου.

Πάλι μπερδεύτηκες !

Μιλάμε πάντα για το γενικό κρατικό χρέος και ΟΧΙ για το χρέος των ιδιωτών. Αυτό που κάνει είναι η αφαίρεση του ενδοκυβερνητικού χρέους.

Για να "ξεμπερδευτείς" ρίξε και μια ματιά, εδώ :
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF_%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82
Λες οι Γερμανοί να μην ξέρουν από στατιστική ? Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας