patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Το τέλος του ΠΑΣΟΚ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
άντε γειά...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 6:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το τέλος του ΠΑΣΟΚ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το τέλος του ΠΑΣΟΚ

Αποχωρεί η ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών από το... σημερινό ΠΑΣΟΚ
Με μία ανακοίνωση που αντιτίθεται στην πολιτική που ακολουθεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών και μέλη του ΠΑΣΟΚ, αποχωρούν από το κόμμα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των συνδικαλιστών σιδηροδρομικών της ΠΑΣΚ έχει ως εξής:

"Με συναίσθηση της ευθύνης έναντι αυτών που εκπροσωπούμε αλλά και του εαυτού μας, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ως φυσικά μέλη πλέον, καθώς πριν από λίγους μήνες είχαμε διαχωρίσει τη θέση μας από την Κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί. Η ασκούμενη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση. Η πολιτική αυτή δεν έχει καμιά σχέση όχι μόνο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και με τη φυσιογνωμία του Κινήματος.

Το οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας ήταν γνωστό όταν ο λαός εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υποστηρίξαμε προεκλογικά λύσεις που ήταν σύμφωνες με τις αρχές μας αλλά και που εξακολουθούν να υποστηρίζονται από έγκριτους οικονομολόγους ανά τον κόσμο. Για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, η πολιτική που εφαρμόζεται είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση υιοθετώντας νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση ακύρωσαν τις βασικές αρχές του Κινήματος που ήταν η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία. Ακύρωσαν την ιδεολογία μας και το χειρότερο ακύρωσαν τις ελπίδες ολόκληρου του λαού.

Για όσα εφαρμόζονται στο όνομα της «μη χρεοκοπίας» δεν υπάρχει πολιτική νομιμοποίηση ούτε από την κοινωνία ούτε από το Κόμμα. Μέσα στη διετία που πέρασε κάθε όριο υπομονής εξαντλήθηκε. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο παραμέναμε στο ΠΑΣΟΚ ήταν συναισθηματικός. Παρ’ ότι ακούσαμε ότι «μαζί τα φάγαμε», ότι «ταλαιπωρούμε» το σύνολο του ελληνικού λαού, παρ’ ότι χάσαμε σχεδόν 40% από τους μισθούς μας. Παρ’ ότι στο χώρο μας εφαρμόστηκε ένας νόμος με τον οποίο εκδιώχτηκε το 40% του προσωπικού. «Σηκώσαμε τα μανίκια» μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος γνωρίζοντας ότι η επιβίωσή μας είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία του

Σήμερα καλούμαστε εκ νέου να θυσιαστούμε στο βωμό της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης. Καλούμαστε να συνεισφέρουμε με περαιτέρω «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων. Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το αν οδηγούνται οι εργαζόμενοι στην οικονομική καταστροφή. Αδιαφορεί για το αν κατασχεθούν περιουσίες και σπίτια. Αρκεί να ικανοποιηθούν οι δανειστές οι οποίοι απαιτούν να «χυθεί αίμα» εργαζόμενων. Ως εδώ. Σταματήστε έστω και την τελευταία στιγμή. Σταματήστε να «εξαγνίζετε» την πολιτική σας στην ασφάλεια των τηλεοπτικών παραθύρων. Ρωτήστε τους πολίτες. Θα σας πουν ότι οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα είναι ολέθριες ολέθριες για τη χώρα. Θα είναι ολέθριες για την δημοκρατική παράταξη στο όνομα της οποίας συντελείται το έγκλημα σε βάρος του λαού. Δεν μπορεί στο όνομα των αναγκών της οικονομίας να ξεπερνιέται η ηθική και η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Φοβόμαστε ότι όταν οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπεράσουν την ηθική της, τότε «ο Θεός να βάλει το χέρι του» για όσα θα συμβούν."
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=317568
Επιστροφή στην κορυφή
μάγοι είναι;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 9:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
"Φοβόμαστε ότι όταν οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπεράσουν την ηθική της, τότε «ο Θεός να βάλει το χέρι του» για όσα θα συμβούν."


Οι πασόκοι καλά τα το κατάλαβαν και καλά το διατύπωσαν.
Επιστροφή στην κορυφή
Βαγγέλης Πολίτης



Συμμετέχουν: 19 Ιούν 11
Δημοσιεύσεις: 64
Τόπος: Ιωάννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 9:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αργήσανε αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ...
Άντε, σιγά σιγά να ακολουθούν και τα υπόλοιπα πασοκικά όργανα και κυρίως ένα μεγάλο τμήμα της ΠΑΣΠ που έχει "μπαίνει" πολύ αριστερά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
_________________
http://erythra-gi.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6540

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 13, 2011 12:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ολοι τον Θεο επικαλουνται απ'τον Μικ Ρομνι στην Αμερικη υποψυφιο για την Προεδρια εως τους εργατοπατερες.

Μονο που Θεος δεν υπαρχει και στην γη θα πληρωσουν τα αμαρτηματα οχι στον ουρανο.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 13, 2011 2:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σπουδαία εξέλιξη η αποχώρηση της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών από το... σημερινό ΠΑΣΟΚ

Άρχισε η κατεδάφιση του Πασόκ και η εξαφάνιση του είναι βέβαιη από την πολιτική σκηνή. Αυτό είναι ένα βαρύ πλήγμα για όλο το πολιτικό κατεστημένο. Το παράδειγμα του απεγκλωβισμού και την αποχώρηση από το Πασόκ, όχι μόνο των απλών μελλών του, αλλά και των μικρομεσαίων στελεχών του, θα έχει σαν συνέπεια να λειτουργήσει σαν ντόμινο και σε όλα τα άλλα κόμματα.
Όλες αυτές οι δυνάμεις με πλούσια πολιτική και οργανωτική πείρα θα αποτελέσουν ένα ενωτικό εκρηκτικό μείγμα που θα ενωθούν με τους αγανακτισμένους και θα αποτελέσουν μια ακατανίκητη δύναμη που θα ανατρέψει εκ θεμελίων το οικονομικό πολιτικό καπιταλιστικό σύστημα.
Επιστροφή στην κορυφή
Kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 13, 2011 3:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν πληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι στη Ν.Δ.

Απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι στη Ν.Δ., καθώς το κόμμα έχει καθυστερήσει τις πληρωμές του Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του, στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5", o γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Θανάσης Σκορδάς τόνισε: "Είναι ακριβές ότι έχουμε καθυστερήσει τις πληρωμές του μηνός Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει στάση πληρωμών. Η καθυστέρηση κάποιων ημερών στις υποχρεώσεις μας δείχνει ότι υπάρχει μια δυσκολία οικονομική και δεν την κρύβουμε".

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρέη της Ν.Δ. ανέρχονται σε 128 εκατ. ευρώ και οι λειτουργικές δαπάνες του κόμματος μειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 46%.

Ούτε τον μηχανισμό τους δεν μπορούν να πληρώσουν. Επομένως δεν έχουν λόγο ύπαρξης
Επιστροφή στην κορυφή
επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 13, 2011 7:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καμμία κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ, χωρίς μεσαία τάξη. Δηλαδή χωρίς κάποια, αριθμητικά ικανά, στρώματα του πληθυσμού που τουλάχιστον θα "βολεύονται" = "θα τα φέρνουν βόλτα" σε καθημερινή βάση και στη χειρότερη περίπτωση θα ελπίζουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν κάποτε προς το καλύτερο για τους ίδιους, παρά τις όποιες αντιρρήσεις τους στις αδικίες του κοινωνικού συστήματος απέναντι στους ίδιους.

Ενώ τα ακόμα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα μπορεί ακόμα και στους καλύτερους καιρούς να μην ζητάνε τίποτα λιγότερο από την ανατροπή της κοινωνικής ιεραρχίας, όσο η ζωή τους είναι ανεκτή, τα μεσαία αυτά στρώματα ποτέ δεν αμφισβητουν την κοινωνική τάξη πραγμάτων, συνολικά. Απλά επιζητούν τη βελτίωση της δικής τους θέσης μέσα στα ήδη υπάρχοντα κοινωνικά-ταξικά πλαίσια.

Μικροϊδιοκτήτες, επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, παπάδες, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, μπορείνα ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα, να εμφορούνται απο δεξιές, κεντρώες ή αριστερές ιδέες, αλλά πάντα, άν όχι όλοι, κάποιοι απο αυτούς, θα είναι λιγότερο δυσαρεστημένοι απο την εκάστοτε επικρατούσα κατάσταση. Ποτέ δεν επικρατεί ακινησία, αλλά επιτυγχάνεται μια κάποια κοινωνική ισορροπία - στούς "καλούς" λεγόμενους καιρούς.

Αυτό ήταν και ένα απο τα ισχυρότερα όπλα του καπιταλισμού, σε σχέση με τη φεουδαρχία. Εκεί, μια χούφτα ευγενείς γαιοκτήμονες απέναντι σε μια τεράστια μάζα δουλοπαροίκων αγροτών και στη μέση λιγοστοί επαγγελματίες: φουρναραίοι, σιδεράδες, μαραγκοί, αραμπατζήδες, συν παπάδες, μισθοφόροι στρατιώτες στην υπηρεσία των ακόμα λιγότερων μεγαλοϊδιοκτητών.

Στην Ελλάδα, χωρίς τη μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη των ΔΕυρωπαϊκών χωρών, το μεγαλύτερο και ιδεολογικά σταθερότερο μεσαίο στρώμα ήταν οι δημόσιοι-δημοτικοί-ΔΕΚΟ υπάλληλοι, είτε ήταν παραγωγικά χρειαζούμενοι είτε όχι. Σ'αυτή τη μεγάλη μάζα πληθυσμού στηρίχτηκε η κοινωνική σταθερότητα μεταπολεμικά. Τώρα, η κυβέρνηση του Πασοκ υποχρεώνεται να καταστρέψει το θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας. Τι απομένει; Ελάχιστοι στην κορυφή και πάμπολλοι "ων ουκ έστιν αριθμός" στη βάση. Η συνταγή για μια νέα Βαστίλλη.

Όχι οι κλαδικές του Πασοκ θα τους φύγουνε, ούτε φουσκωτούς για σωματοφύλακες δεν θα βρίσκουν.

Σήμερα η ανάπτυξη του καπιταλισμού παγκόσμια, καταστρέφει τους όρους ανεκτής διαβίωσης για τα πολυπληθέστατα πια, σε παγκόσμια κλίμακα, μεσαία στρώματα. Η παραπάνω "ελληνική" εξέλιξη λοιπόν, δεν είναι παρά το ελληνικό πρόσωπο, της παγκόμσιας κρίσης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας