patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
Συχνές Ερωτήσεις
Αναζήτηση
Κατάλογος Μελών
Ομάδες Μελών
Εγγραφή
Προφίλ
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας
Σύνδεση
patari.org Αρχική σελίδα
->
Πολιτική συζήτηση
Δημοσίευση απάντησης
Όνομα μέλους
Θέμα
Περιεχόμενο
Emoticons
Περισσότερα Emoticons
Χρώμα γραμματοσειράς:
Προεπιλογή
Βαθύ Κόκκινο
Κόκκινο
Πορτοκαλί
Καφέ
Κίτρινο
Πράσινο
Λαδί
Κυανό
Μπλέ
Βαθύ Μπλέ
Λουλακί
Βιολετί
Λευκό
Μαύρο
Μέγεθος γραμματοσειράς:
Μέγεθος γραμματοσειράς
Μικροσκοπικό
Μικρό
Κανονικό
Μεγάλο
Τεράστιο
Να κλείσουν τα Tags
Επιλογές
HTML
Ανενεργό
BBCode
Ενεργό
Smilies
Ενεργά
Απενεργοποίηση BBCode σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση Smilies σ' αυτή τη δημοσίευση
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη:
Επιλέξτε μια Δημόσια Συζήτηση
Ανοιχτά φόρουμ
----------------
Πολιτική συζήτηση
Παιδική χαρά
Στο περιθώριο
Ανασκόπηση Θέματος
Συγγραφέας
Μήνυμα
vngelis
Δημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 11, 2011 1:31 am
Θέμα δημοσίευσης:
Ο τιτλος θα ειναι σε λιγο ξεπερασμενος.
Ανεργη ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ...
kaGiannis
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 10, 2011 9:12 pm
Θέμα δημοσίευσης:
δεν καταλαβα αν εισαι αρνητικός ή θετικός στο παραπάνω, απάντηση όμως θα λάβεις
α) όταν πάνω από 1.000.000 εργάζονται χωρίς ασφάλιση. αυτό από μόνο του είναι καταντια, οι εργαζόμενοι με διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα, με λαθρομεταναστες που δουλευουν λιγοτερα απο το μισο μεροκάματο και με εκφυλισμένα συνδικάτα, εσυ είσαι περίφανος για αυτο?
β)
σύμφωνα με το κρατικό επιδοτούμενο ΕΛΙΑΜΕΠ οι νόμιμοι μεταναστες στην Ελλαδα είναι 700,000 και οι μη νόμιμοι 350-440,000
. φοβερό; κάνε μια βόλτα μόνο στο κέντρο της Αθήνας και θα καταλάβεις πόσοι είναι
γ) όσο για τις Porsche, καλό είναι να φιλτράρουμε ότι μας λένε τα κανάλια
The claim is incorrect by more than an order of magnitude. These are the numbers according to database queries we ran at the General Secreteriat for Information Systems at the Greek Ministry of Finance. In 2010 there were 130.385 taxpayers individually declaring more than ¤50,000 taxable income. The registry used for issuing the road tax contains 5808 cars with a vehicle identification number corresponding to Porsche".
Λέει λοιπόν ο κ. Σπινέλλης ότι ο πλέον επίσημος αριθμός των φορολογούμενων με εισόδημα άνω των 50.000 ¤ ανέρχεται σε 130.385 το 2010, ενώ όλες οι Πόρσε που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τις 5.808.
Επισκέπτης
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 10, 2011 8:24 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Στους ανέργους υπολογίζουν και τους αλλοδαπούς ?
Ποιά ελληνική στατιστική είναι έγκυρη, όταν πάνω από 1.000.000 εργάζονται χωρίς ασφάλιση και δεν περνάνε από τον ΟΑΕΔ ή το ΙΚΑ, ούτε για καφέ ?
Ας μη ξεχνάμε τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, όπου εργάζονται άτομα-μελλοντικοί ιδιοκτήτες της οικογενιακής επιχείρησης. Επειδή πήραν κάποιο πτυχίο (ΙΕΚ,ΤΕΙ, ΑΕΙ) προδοσκούσαν και μια θέση στο δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία τώρα πια έγινε όνειρο απατηλό, ενώ κατά βάση υπάρχει εισόδημα.
Είναι τυχαίο ότι η πρωτεύουσα των πόρσε-καγιέν ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ θεωρείται η Λάρισα, μια πόλη 250.000 κατοίκων και όψι το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη ?
(Η Λάρισα διαθέτει τις περισσότερες πόρσε-καγιέν ανά κάτοικο από τις προαναφερθείσες μητροπόλεις του καπιταλισμού, όπως έχει παρατηρήσει ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του Γερμανικού Κόμματος των Φιλελευθέρων της Γερμανίας κ. Χατζημαρκάκης και αποτελεί το πιο συναρπαστικό ανέκδοτο που συζητιέται στη Στουτγκάρδη!!!)
Αν προσέξει κάποιος στους δρόμους θα παρατηρήσει αμέτρητα ΙΧ να βολοδέρνουν 24ώρες το 24ωρο. Πώς εξηγείται αυτό ?
Αρκετά από αυτά είναι πολυτελή (δηλαδή ακριβά), συνήθως τα οδηγούν νέοι και νέες "πόντιοι" ή Αλβανοί ή Ουκρανο-ρωσίδες!
kaGiannis
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 10, 2011 8:07 pm
Θέμα δημοσίευσης: Ανεργία στην Ελλάδα
Σήμερα έβγαλε η στατιστική υπηρεσία πως η ανεργία είναι στο 18,4% από 16,5% το Ιούλιο, αύξηση δηλαδή 1,9% σε δύο μόλις μήνες.
α) οι άνεργοι διαμορφώθηκαν σε 907.953 άτομα, δηλαδή κατά 87.677 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο
β)Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Αύγουστο εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.034.537 άτομα. Μειώθηκε, δηλαδή, κατά 105.469 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο
α+β) αν το 1,9% είναι 87.677, πόσα είναι τα 105.469 άτομα; (2,28%)
Μήπως αυτοί οι 17.792 άνθρωποι προσπάθησαν να εργαστούν για μια ώρα και δεν λαμβάνονται άνεργοι;
σημειώσεις:
Απασχολούμενοι: τα άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω τα οποία την εβδομάδα αναφοράς
είτε εργάστηκαν
έστω και μία ώρα
με σκοπό την αμοιβή ή το κέρδος, είτε εργάστηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση, είτε δεν εργάστηκαν αλλά είχαν μια εργασία ως μισθωτοί ή επιχείρηση από την οποία απουσίαζαν προσωρινά.
Άνεργοι: τα άτομα ηλικίας 15 – 74 ετών που δε χαρακτηρίστηκαν ως απασχολούμενοι (σύμφωνα με τον ορισμό της προηγούμενης παραγράφου),
ήταν άμεσα διαθέσιμοι για εργασία και είτε αναζητούσαν ενεργά εργασία τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είτε είχαν βρει μια εργασία που θα αναλάμβαναν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
Οικονομικά μη ενεργοί: τα άτομα που δε χαρακτηρίζονται απασχολούμενοι ή άνεργοι.
Οικονομικά ενεργός πληθυσμός (εργατικό δυναμικό): οι απασχολούμενοι και οι άνεργοι.
Ποσοστό Ανεργίας: το πηλίκο των ανέργων δια του εργατικού δυναμικού
πηγή: στατιτιστική υπηρεσία
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας