patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο νόμος της Monsanto, ήρθε;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kaGiannis



Συμμετέχουν: 05 Ιαν 09
Δημοσιεύσεις: 161

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 29, 2011 10:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο νόμος της Monsanto, ήρθε; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καταργείται η τράπεζα γενετικού υλικού, που αποστολή της ήταν η προστασία και διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας. Από το 1981 έως σήμερα συγκέντρωσε και διατηρεί 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών. Τα αγροτικά ιδρύματα που υπάγονται στο Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας βάσει του «σχεδίου» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγχωνεύονται-διαλύονται και τριάντα χρόνια κόπων τινάζονται στον αέρα

Ο νόμος "ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟÚΟΝΤΩΝ, ΕΦΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΡΟΩΝ" από το Ελληνικό κυνοβούλιο. Μήπως αποτελεί τον Δούρειο Ίππο για τις μετέπειτα εξελίξεις; ίσως με την άρση προûποθέσεων για το άνοιγμα των κλειστων επαγγελμάτων;

Νέος νόμος τροφίμων στη Νέα Ζηλανδία
Νέος νόμος τροφίμων στην Γαλλία (σπόροι μιας χρήσης)

Βίντεο - Εξάντας - Παθαίνοντας στην αφθονία
Μια χούφτα πολυεθνικές εταιρείες έχουν καταφέρει να ελέγξουν την «καρδιά» του φαγητού που βάζουμε στο καθημερινό μας τραπέζι: Τον ίδιο τον σπόρο και ως εκ τούτου την παγκόσμια γεωργική παραγωγή.

Βίντεο - ο κόσμος με τη monsanto

Μητρική εταιρεία
Ελληνικό παράρτημα εισαγωγή τροποποιημένων
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
παταριανός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 29, 2011 11:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ζήτημα αυτό είναι τόσο πελώριο και απερίγραπτα φασιστικό που αποθαρρύνει κάποιον να το θίξει. Από καιρό ήθελα να γράψω κάτι γι' αυτό αλλά δεν έβρισκα το κουράγιο.
Μπράβο που το έθιξες, έστω και με αφορμή αυτή την άσχημη εξέλιξη.

Η τροφή (και το νερό) είναι το κλειδί για να ελέγχεις τους λαούς.

Προς το παρόν αυτό το θίγουν, δυστυχώς, μόνο οι τηλεπωλητές στις εκπομπές τηλεπωλήσεων τηλεβιβλίων και αυτό συμβαίνει επειδή η δωσιλογική "αριστερά" του παχέος εντέρου τιρβάζει περί άλλα.
Επιστροφή στην κορυφή
kaGiannis



Συμμετέχουν: 05 Ιαν 09
Δημοσιεύσεις: 161

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 27, 2012 6:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο νόμος της MONSANTO ήταν μόνο η αρχή, κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν στη επιφάνεια νόμοι ψηφισμένοι εδώ και πολλά χρόνια και ήταν ανενεργοί, που τελικά "δένουν" μεταξύ τους!

1. αυτό που το ανθρώπινο είδος έκανε εδω χιλιετίες τώρα απαγορεύεται γιατι κάποια εταιρεία αγόρασε τα δικαιώματα πχ της πατάτας Νάξου, οπότε τέρμα το φύτεμα πατάτας Νάξου



βέβαια μας λένε πως οι πατάτες Νευροκοπίου κάνουν τζιζ που δεν τις ξεπουλάνε όσο θέλουν οι ντόπιοι τσιφλικάδες, μιας και η ανακοίνωση βγήκε μετά της πώληση χιλιάδων τοννων και αναγκαστική μείωση τιμών και στα σουπερ μάρκετ:Ο επιβλαβής οργανισμός Synchytrium Endobioticum, είναι επιβλαβής οργανισμός καραντίνας και σύμφωνα με το ΠΔ 365/2002 (ΦΕΚ 307 Α´/ 2002) σε συμμόρφωση προς την οδηγία 69/464/ΕΟΚ του συμβουλίου καθορίζονται μέτρα εξάλειψης». Ομως η πατάτα Νάξου δεν έχει επιβλαβείς οργανισμούς!, απλά έχουν αγοραστεί απο Ολλανδική εταιρεία τα δικαιώματα της

Εδώ ο Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1250/2011 της Επιτροπής της 29ης Νοεμβρίου 2011, που στην ουσια αγοράστικαν τα παραπάνω δικαιώματα

Εδώ η προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα χωρίς να αναφέρονται πουθενά οι φοβεροί "επιβλαβης οργανισμοί", απλα η διαδικασία


2. Αποφάσισαν να ελέγχουν το ΝΕΡΟ και να ζητάνε άδεια ακόμα και για μια γούρνα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς και εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150559/10-6-2011, που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προûποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Μας το πλασάρουν πως έχει στόχο την απαλλαγή του αγρότη – κατόχου γεώτρησης από οποιοδήποτε κόστος και την απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης αδειών.

Δηλαδή σύμφωνα με την ΚΥΑ 150559, ΦΕΚ 1440 της 16-6-2011, όλα τα άτομα και οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση νερού για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να καταθέσουν δικαιολογητικά για να πάρουν άδεια για υφιστάμενη χρήση νερού. H καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού είναι η 16η Ιουνίου 2012. φυσικά τιποτα δεν γίνεται χωρίς να πληρώσεις το κάτι τοις και άμα θέλουμε σου δίνουμε την άδεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kaGiannis



Συμμετέχουν: 05 Ιαν 09
Δημοσιεύσεις: 161

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 25, 2012 5:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, σύμφωνα με την 286839/2-4-2009 Κοινή Υπουργική Απόφαση και κατόπιν συσκέψεων που έγιναν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την απαγόρευση φυτεύσεων οινάμπελων, υπενθυμίζει στους αμπελοκαλλιεργητές τα εξής:

«Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία μας σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.

Στην περίπτωση που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας».

Ενα ένα περνάνε τους νόμους για την τροφή! Ως πότε θα τους κοιτάμε και δεν θα τους βαράμε;;;;

πηγή: αγρονομιστ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kaGiannis



Συμμετέχουν: 05 Ιαν 09
Δημοσιεύσεις: 161

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 28, 2012 8:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"Πέρασε" η πρώτη απόφαση εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης για απαγόρευση ντόπιων σπόρων εγχωριας βιοποικιλότητας... η απόφαση μπορεί να αποτελέσει ως προδεδικασμένο για τον επομενο που θα μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους και η υπόθεση θα πάρει την "νόμιμη" οδό!!!!

πιο συγκέκριμένα:

Το Κοκοπελί (γαλλική μη κερδοσκοπική οργάνωση που προστατεύει και πουλά παραδοσιακούς σπόρους), είχε μηνυθεί to 2005 από την σποροεταιρία Graines Baumaux, ως αθέμιτος ανταγωνιστής επειδή πουλά παραδοσιακούς σπόρους που δεν είναι γραμμένοι στον επίσημο κατάλογο.

Το Κοκοπελί καταδικάστηκε το 2008 από γαλλικό δικαστήριο. Πριν την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε, αποφάσισε να προσφύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσβάλλοντας την ισχύ των ευρωπαϊκών οδηγιών για τους σπόρους ως μη συμβατές με αρχές της Ευρ. Ένωσης.

Δυστυχώς υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες που περιορίζουν την εμπορεία παραδοσιακών ποικιλιών με τους ακόλουθους τρόπους

1. Ο σπόρος για να πουληθεί πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνεται σε επίσημο κατάλογο στον οποίον εγγράφεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου η οποία έχει και κόστος. Για τις παλιές ποικιλίες που αποτελούν Κοινό Αγαθό είναι πολύ δύσκολο για έναν αγρότη να αναλάβει το κόστος και τη γραφειοκρατία της αίτησης. Αντίθετα, οι πολυεθνικές που κατοχυρώνουν πνευματικά δικαιώματα για τα υβρίδια τους, έχουν ιδιαίτερο κίνητρο να τα εγγράψουν στον κατάλογο.

2. Επιπλέον οι σπόροι για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο πρέπει να παρουσιάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στα οποία ανταποκρίνονται κυρίως τα βιομηχανικά υβρίδια αλλά όχι απαραίτητα και οι παλιές ποικιλίες. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι η Διακριτότητα, η Σταθερότητα και η Ομοιομορφία.

3. Πέρα από το θέμα του καταλόγου, η εμπορεία των παλιών ποικιλιών δεν είναι ελεύθερη, καθώς υπόκειται σε στενούς γεωγραφικούς και ποσοτικούς περιορισμούς.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kaGiannis



Συμμετέχουν: 05 Ιαν 09
Δημοσιεύσεις: 161

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 28, 2013 4:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρήκαν ευκαιρία τα λαμόγια να προετοιμάσουν το χώρο για την κατάργηση των Ελληνικών σπόρων.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας την περασμένη Δευτέρα, με κύρια αφορμή τον νέο κανονισμό που επεξεργάζεται η Ε.Ε. για την κυκλοφορία των σπόρων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ



Συμμετέχουν: 16 Μάϊ 12
Δημοσιεύσεις: 190

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 28, 2013 5:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο νόμος της Monsanto, ήρθε; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kaGiannis έγραψε:
Καταργείται η τράπεζα γενετικού υλικού, που αποστολή της ήταν η προστασία και διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας.



Ένας ανοιχτός πόλεμος εναντίον των μικρών ιδιόκτητων κήπων έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με διάφορες αφορμές, δημοτικές αρχές σε διάφορα σημεία της χώρας εξαναγκάζουν τους πολίτες να διαλύσουν τους μικρούς ιδιόκτητους κήπους των σπιτιών τους.

http://tvxs.gr/news/user-post/anoixtos-polemos-aneksartiton-kalliergiton-me-tis-arxes-stis-ipa
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας