patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

IIF: ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΠΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 18, 2021 3:12 am    Θέμα δημοσίευσης: IIF: ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΠΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

IIF: Σε επίπεδα ρεκόρ το παγκόσμιο χρέος - Εκτινάχθηκε στα 296 τρισ. δολάρια
https://www.insider.gr/oikonomia/189528/iif-se-epipeda-rekor-pagkosmio-hreos-ektinahthike-sta-296-tris-dolaria
Με την μερίδα του λέοντος να την κατέχει η αμερικάνικη οικονομία. Η χρεοκοπημένη αμερική τυπώνει με την σέσουλα τα δολάρια χωρίς αντίκρισμα κλέβοντας τα κράτη έθνη και τους λαούς από τον παραγόμενο πλούτο τους.
Όμως μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ήδη το δολάριο άρχισε να μην το προτιμούν στις συναλλαγές τους αρκετές χώρες όπως η Κίνα και η υποτίμηση του παίρνει την κατιούσα καθώς η αμερική μετά το κάζο της στο Αγφανιστάν δεν μπορεί πλέον να επιβάλει τους όρους της. Με αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών καθώς χρειάζονται όλο και περισσότερα δολάρια για την αγορά των ίδιων ποσοτήτων. Πού αν το συνεχιστεί θα έχουμε ένα νέο κράχ όπου το κράχ του2029 θα φαντάζει βόλτα σε βασιλικό κήπο!!!

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος της έκτακτης σπασμωδικής συμμαχίας ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑΣ- ΑΥΣΤΑΛΙΑΣ ενάντια της Κινάς της ΕΕ-Γαλλίας όπου η παγκοσμιοποίηση θα πάει περίπατο καθώς θα δεσπόζει το « ευτό σωθείτο»!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Α-Ω
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 18, 2021 3:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street
https://www.zougla.gr/money/stockmarkets/article/klisimo-me-ptosi-sti-wall-stret-1950453
Επιστροφή στην κορυφή
κατάντια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 18, 2021 3:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο «σφυρί» το Σύνταγμα των ΗΠΑ για 15-20 εκατομμύρια δολάρια
Ένα σπάνιο πρωτότυπο αντίτυπο του αμερικανικού Συντάγματος, που επικυρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1787 στη Φιλαδέλφεια, θα βγει σύντομα σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, με την αξία του να εκτιμάται μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.
Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/sto-sfyri-to-syntagma-ton-ipa-gia-15-20-ekatommyria-dolaria
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 20, 2021 6:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γέλεν: Η κήρυξη στάσης πληρωμών από το ομοσπονδιακό κράτος θα πυροδοτούσε «ιστορική οικονομική κρίση»
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, η Τζάνετ Γέλεν, απηύθυνε χθες Κυριακή έντονη προτροπή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ να αυξήσει το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να ενσκήψει «ιστορική οικονομική κρίση».
Σε άρθρο της το οποίο δημοσιεύθηκε στις σελίδες γνώμης της εφημερίδας The Wall Street Journal, η κυρία Γέλεν υπενθυμίζει ότι «οι ΗΠΑ ουδέποτε κήρυξαν στάση πληρωμών».
Εάν το έπρατταν τώρα, «πιθανόν θα προκαλούσαν ιστορική οικονομική κρίση (...). Η στάση πληρωμών θα μπορούσε να προκαλέσει ανάφλεξη των επιτοκίων, μεγάλη πτώση των τιμών των μετοχών και άλλα οικονομικά προβλήματα», τόνισε η υπουργός του Τζο Μπάιντεν.
Το όριο του χρέους, που μόνο το Κογκρέσο έχει το προνόμιο να αυξάνει, τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Αυγούστου.
Το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ πρακτικά απαγορεύεται να προχωρήσει στην έκδοση νέων αξιογράφων για τη χρηματοδότησή του αν το τρέχον όριο (28,4 τρισεκ. δολάρια) δεν αυξηθεί.
Η αύξηση του πλαφόν δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους γίνεται συχνά αντικείμενο πολιτικών μπραντεφέρ στο Κογκρέσο. Από τη δεκαετία του ’60, έχει αυξηθεί ή παγώσει κάπου ογδόντα φορές.
Την περασμένη εβδομάδα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών υπολόγισαν πως το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας «κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου».
Η κυρία Γέλεν περιέγραψε στο άρθρο της μια αλληλουχία οικονομικών καταστροφών σε περίπτωση που δεν αυξηθεί το όριο δανεισμού των ΗΠΑ ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Μέσα σε μερικές ημέρες, «εκατομμύρια Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν έλλειψη μετρητών (...). Σχεδόν 50 εκατομμύρια ηλικιωμένοι δεν θα λαμβάνουν πλέον τη σύνταξή τους και οι στρατιώτες δεν θα λαμβάνουν τον μισθό τους», έγραψε.
Η χώρα θα έβγαινε «πολύ εξασθενημένη» από μια τέτοια «κρίση», επέμεινε.
Μολονότι οι ΗΠΑ ουδέποτε κήρυξαν στάση πληρωμών – «ούτε μια φορά», υπογραμμίζει η κυρία Γέλεν –, το 2011 η χώρα είχε φθάσει «στο χείλος κρίσης».
Επί των ημερών της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, το πολιτικό αδιέξοδο στο Κογκρέσο είχε εξωθήσει τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor's να κατεβάσει από τη βαθμίδα «AAA» το αξιόχρεο του αμερικανικού δημοσίου, προκαλώντας σοκ στις αγορές.
Το να «καθυστερήσει περαιτέρω» η αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ από το Κογκρέσο «δεν είναι ανεκτό», πρόσθεσε η κυρία Γέλεν.Καθώς "Οι τελευταίοι 17 μήνες έθεσαν σε δοκιμασία την οικονομική δύναμη της χώρας".

https://www.zougla.gr/money/agores/article/gelen-i-kiriksi-stasis-pliromon-apo-to-omospondiako-kratos-8a-pirodotouse-istoriki-ikonomiki-krisi

Από την στιγμή που βγαίνει στο «σφυρί» το Σύνταγμα των ΗΠΑ για 15-20 εκατομμύρια δολάρια δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβουμε, σε τι δραματική κατάσταση βρίσκετε η αμερικάνικη και συνεπώς η παγκόσμια οικονομία.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 20, 2021 9:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Που θα σκάσει το πρώτο μεγάλο κανόνι;
https://www.protothema.gr/economy/article/1163000/kineziko-sok-stis-diethneis-hrimatagores-megales-apoleies-se-europi-kai-nea-uorki/APP/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 30, 2021 2:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πλανητική οικονομική καταστροφή προ των πυλών; Έρχεται χρεωκοπία του αμερικάνικου δημοσίου

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα προετοιμάζεται για τη χρεοκοπία των ΗΠΑ, όπως παραδέχθηκε ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon. Μοιάζει αδιανόητο, όμως το σενάριο της χρεοκοπίας της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη είναι όχι μόνο πολύ πραγματικό, αλλά και πολύ κοντινό.

Η ίδια η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, προειδοποιήσει ότι εάν δεν επιτευχθεί μία συμφωνία για το όριο χρέους το πολύ σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, έως τις 18 Οκτωβρίου, τότε το αμερικανικό κράτος πολύ σύντομα θα ξεμείνει από χρήματα. Θα ακολουθήσει το default ενός
κράτους που έχει χρέη 28 τρισ. δολαρίων.

Η JP Morgan έχει αρχίσει ήδη να καταρτίζει σενάρια για το πώς θα επηρεάσει ένα default των ΗΠΑ τις αγορές, τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, τα συμβόλαια των πελατών της και την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο μπορεί, αποκάλυψε ο Dimon σε συνέντευξή του στο Reuters.

Πώς βρέθηκαν, όμως, οι ΗΠΑ στο χείλος του γκρεμού; Τα μεσάνυκτα της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, λήγει το οικονομικό έτος για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και μαζί του, η διορία που έχει το Κογκρέσο για να περάσει ένα μέτρο για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του κράτους. Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πότε θα τελειώσουν τα χρήματα των ΗΠΑ, όμως σύμφωνα με την Τζάνετ Γέλεν, εάν δεν έχει εγκριθεί η αύξηση ή η αναστολή του ορίου χρέους (δηλαδή το ποσό το οποίο μπορεί να δανειστεί το υπουργείο Οικονομικών) έως τις 18 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει η χρεοκοπία των ΗΠΑ.

Είναι ένα πολιτικό θρίλερ που έχει παιχτεί και άλλες φορές στην Ουάσιγκτον, όπως το 2011 και το 2013.

Ουσιαστικά, όπως μεταδίδει το moneyreview.gr, πρόκειται για το λεγόμενο «game of chicken», όπου τα δύο κόμματα αρνούνται να υποχωρήσουν έως το παρά πέντε, ποντάροντας ότι η άλλη πλευρά θα κάνει πίσω πρώτη.

Πάγια θέση των Δημοκρατικών είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει και αυτοί να ψηφίσουν στο ζήτημα του ορίου χρέους και του κρατικού shutdown, όπως είχαν κάνει και εκείνοι όταν το όριο χρέους αυξήθηκε, επί της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Όμως οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν ότι η αντιμετώπιση του ορίου χρέους θα πρέπει να ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων πακέτο για τις υποδομές, το οποίο οι Δημοκρατικοί σκοπεύουν να περάσουν με διαδικασίες fast-track, δηλαδή χωρίς να απαιτείται η ψήφος του άλλου κόμματος.

Όπως έχει συμβεί και άλλες φορές, το πιθανότερο είναι ότι κάποια συμφωνία θα επιτευχθεί στο παρά πέντε της χρεοκοπίας, και ενδεχομένως αφότου οι ΗΠΑ θα έχουν οδηγηθεί στο government shutdown, δηλαδή στο «κλείσιμο» κομματιών του ομοσπονδιακού κράτους, όπου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους.

Πάντως, οι προειδοποιήσεις της Τζάνετ Γέλεν δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις τεράστιες επιπτώσεις που θα είχε ένα αμερικανικό default.

«Είναι αναγκαίο το Κογκρέσο να αντιμετωπίσει το θέμα του ορίου χρέους. Διαφορετικά, η εκτίμησή μας είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει εξαντλήσει όλα τα έκτακτα μέτρα του έως τις 18 Οκτωβρίου. Σε αυτό το σημείο, περιμένουμε ότι το υπουργείο θα έχει απομείνει με πολύ περιορισμένους πόρους, οι οποίοι θα εξαντληθούν γρήγορα. Η Αμερική θα χρεοκοπήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της», τόνισε η Γέλεν.

«Η πλήρης εμπιστοσύνη και το αξιόχρεο των ΗΠΑ θα υπονομευτούν και η χώρα μας πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μία χρηματοοικονομική κρίση και οικονομική ύφεση ως αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Ασφαλώς, μία αμερικανική χρεοκοπία θα βυθίσει τις αγορές στο χάος και θα ταρακουνήσει και την παγκόσμια οικονομία. «Θα ήταν οικονομικός Αρμαγεδδών», δήλωνε προ ημερών στο CNN ο Μαρκ Ζάντι, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s Analytics. «Είναι εντελώς τρελό ακόμα και να μας περνά από το μυαλό να μην πληρώσουμε τα χρέη μας εγκαίρως».

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, ένα αντίστοιχο θρίλερ με το όριο χρέους οδήγησε την Standard & Poor’s να υποβαθμίσει το αξιόχρεο των ΗΠΑ.

https://iskra.gr/%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF/

Φυσικά τον νέο δανεισμό θα τον χρεωθούν οι πολιτείες της Αμερικής που είδει είναι χρεωμένες με 28 τρισ. δολαρίων. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχίζετε άλλο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας