patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ουκρανία: Βαρύς χειμώνας έρχεται...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 12, 2022 3:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Ουκρανία: Βαρύς χειμώνας έρχεται... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που ελέγχει η χούντα του Κιέβου, εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται χωρίς ρεύμα.

Οι Ρώσοι μέχρι πρόσφατα έστελναν δωρεάν ρεύμα από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς που ελέγχουν (κυρίως τον πυρηνικό σταθμό του Ενεργκοντάρ που παρήγαγε το 20% της συνολικής παραγωγής ρεύματος της παλιάς Ουκρανίας) στα εδάφη που ελέγχει η χούντα του Κιέβου. Τελικά αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού για λόγους ασφαλείας μετά τοις συνεχιζόμενες επί εβδομάδες προσπάθειες των χουντικών δυνάμεων να τον βομβαρδίσουν.

Σήμερα έπληξαν με χτυπήματα ακριβείας δύο θερμοηλεκτρικούς σταθμούς σε εδάφη που ελέγχονται ακόμη από τη χούντα του Κιέβου. Σαν αποτέλεσμα σταμάτησε η λειτουργία του μεγαλύτερου μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ μεγάλα τμήματα της χώρας είναι πλέον σε κατάσταση μπλακάουτ.

Μέχρι τώρα ο Ρωσικός στρατός απέφευγε να πλήξει υποδομές που έχουν μικτή (στρατιωτική αλλά και πολιτική) χρήση. Δυστυχώς, αυτό οδηγούσε τους δυτικούς και ειδικά τον ναρκομανή κλόουν σε ολοένα και μεγαλύτερη αποθράσυνση. Φαίνεται ότι μετά την αντεπίθεση-οπερέτα πάρθηκε η απόφαση να σκλυρήνει η στάση της Ρωσίας.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι ζημιές που προκλήθηκαν στους δύο θερμοηλεκτρικούς σταθμούς δεν είναι επισκευάσιμες.
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3790

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 12, 2022 10:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Συνέπειες... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"Πάγωσαν" ουκρανικές μεταφορές στρατευμάτων-επικοινωνίες: Ουκρανία πίσω στον 19ο-αιώνα-Πόλεμος με "γάντι" τέλος

<<Ο Β.Πούτιν πήρε την απόφαση να υλοποιήσει μία εισήγηση που είχε από το Μάρτιο και την οποία απέρριπτε καθώς θεωρούσε πως υπήρχε περιθώριο συνεννόησης με το ουκρανικό καθεστώς.

Η τελευταία επίθεση και κυρίως η συμπεριφορά των Ουκρανών απέναντι στον άμαχο ρωσόφωνο πληθυσμό (όταν εντοπίζουν κινητά με σύνδεση στο ρωσικό δίκτυο ή ρωσικά διαβατήρια τους εκτελούν επιτόπου) τον ώθησαν να αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει από τον Μάρτιο.>>


Το έχουμε πει και άλλοτε: Μέχρι που θα το πάνε ο Πούτιν και οι Ολιγάρχες του, ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. Θα το πάνε, θέλοντας και μη, μέχρι την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ. Αυτό, ή θα χάσουν το κεφάλι τους. Ένα και ένα κάνουν δύο...

Στο σκοτάδι η Ουκρανία: Σπάνε «άτυπες» συμφωνίες-Ρώσοι σφυροκοπούν υποδομές & ενέργεια
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 16, 2022 3:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απόσπασμα από τη χθεσινή διαδικτυακή ενημέρωση του εξαίρετου δημοσιογράφου και αγωνιστή Βασίλη Μακρίδη:

Παράθεση:
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που Ζελένσκι ως άλλος «φυρερίσκος», επιθεωρούσε τα Ορκ του στο Ιζιούμ, η γενέτειρά του πόλη του Κριβόι Ρογκ πνιγόταν – στην κυριολεξία, όχι μεταφορικά. Τα χτυπήματα ακριβείας της ρωσικής Αεροπορίας χτύπησαν την τεχνητή λίμνη του Καρατσούν, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κριβόι Ρογκ, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων και το φράγμα που τη χώριζε από τον ποταμό Ινγκουλιέτς, που διέρχεται από την περιοχή και από την πόλη-γενέτειρα του Ζελένσκι. Η στάθμη του ποταμού ανέβηκε κατά 2,5 μέτρα!!! Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη του Κριβόι Ρογκ δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση (πλημμύρισαν υπόγειοι υποσταθμοί διανομής), αλλά και με το ότι η πόλη κυριολεκτικά έχει ΒΟΥΛΙΆΞΕΙ!!! Επιπλέον, επειδή ο ποταμός αυτός συνεχίζει τη ροή του και προς τις Περιφέρειες Νικολάγεφ και Χερσώνας, η φουσκωμένη ροή του έχει αποκόψει την επικοινωνία ανάμεσα στις δύο όχθες, μετατρέποντας έτσι τις επιθετικές βλέψεις των VSU στην περιοχή σε «όνειρα φρούδα». Όσοι Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν μείνει στη δυτική όχθη του ποταμού, απλώς παραμένουν άπραγοι, χωρίς δυνατότητα έστω και προσπάθειας για επίθεση στην απέναντι πλευρά. Όσοι, πάλι, έχουν εγκλωβιστεί στην ανατολική όχθη και στον θύλακο που οι ίδιοι δημιούργησαν στην περιοχή της Αντρέγεφκα, παραμένουν περικυκλωμένοι από 3 πλευρές από τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ πίσω τους έχουν τον φουσκωμένο ποταμό – άρα καμία δυνατότητα υποχώρησης ή/και διαφυγής. Προσωπική μου εκτίμηση: ήταν η εξυπνότερη και με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους κίνηση των Ρώσων μέχρι σήμερα, από την έναρξη της ΕΣΕ. Μέχρι, φυσικά, την επόμενη…


Βίντεο που έρχονται από το Κριβόι Ρογκ δείχνουν ειδυλλιακές σκηνές με κατοίκους να κάνουν τη βαρκάδα τους στην πλημυρισμένη πολή:

https://t.me/intelslava/37113

Ενώ ένας φωτογράφος "έπιασε" χαρούμενους οπαδούς του κλόουν του Κιέβου που άρπαξαν την απρόσμενη ευκαιρία για να κάνουν ένα φθινοπωρινό μπανάκι:

https://t.me/intelslava/37087

Βλέποντας αυτές τις σκηνές, πραγματικά δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι προέρχονται από χώρα που σπαράσσεται από πόλεμο και μάλιστα αδελφοκτόνο!
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
KGB
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 17, 2022 3:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ιδιαιτερότητα της αντίληψης του σύγχρονου κόσμου είναι ότι οι μάζες βλέπουν μόνο εκείνο το μέρος που τους δείχνουν οι εικόνες πάσης φύσεως και ειδικά των ΜΜΕ.
Μόνο οι ειδικοί σε στενά ζητήματα παρακολουθούν και τις διαδικασίες στους τομείς επαγγελματικού ενδιαφέροντος τους.
Αυτην την στιγμη τα φώτα της δημοσιότητας είναι στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία,και ως αποτέλεσμα κάποιος έχει έχει την αίσθηση ότι όλα εξαρτώνται απο την νίκη ή την ήττα εκεί.
Αυτό βέβαια σίγουρα ισχύει...
Η θέση της Ρωσσίας εξαρτάται απο την πορεία της εκστρατείας,αλλά όχι τόσο στην Ουκρανία όσο στον άλλο αγώνα ,που δύσκολα μπορούμε να δούμε με <<γυμνό μάτι>>,αλλά που μπορεί να κριθεί γενικά απο τις οικονομικές ειδήσεις απο την Ευρώπη,την εντατικοποίηση διπλωματικών διαπραγματεύσεων των Ρωσσίας και ΗΠΑ προς διάφορες κατευθύνσεις(Κίνα,Ιραν,Ινδία,Πακισταν,Αφρική,και Ε.Ε)
Σε αυτό το πλαίσιο,καθίσταται σαφές ότι ίσως η ίδια η στρατιωτική εκστρατεία είναι απλός ένας μοχλός δύναμης που χρησιμοποιούν περιοδικά η Ρωσσία και συχνά οι ΗΠΑ για να επιδείξουν τις προθέσεις τους.
Αυτό έγινε ιδιαίτερα εμφανές κατά την διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων:Η Ρωσσία απάντησε στην αντεπίθεση που οργάνωσαν οι δυτικοί,με μια σαφή υπόδειξη ότι οι η Ρωσσία έχει την τεχνική ικανότητα να βυθίσει την Ουκρανία στην λίθινη εποχή.
Μέσα στην ομίχλη του τι συμβαίνει τολμάμε να μαντέψουμε ότι παράλληλα με την στρατιωτική δράση γίνονται διαπραγματεύσεις για την τύχη της Ε.Ε,η οποία ξαφνικά βρέθηκε στον ρόλο του <<αρρώστου ανθρώπου της Ευρώπης>>.
Παράξενες δηλώσεις της Πολωνίας για εδαφικές διεκδικήσεις στην Τσεχία,Πολωνικές απαιτήσεις αποζημιώσεων απο την Γερμανια,παράλογα επιθετικά βήματα απο τις χώρες της Βαλτικής και κινήσεις "περιπέτειας"απο Σουηδία και Φινλανδία προς το ΝΑΤΟ την πλέον ακατάλληλη στιγμή μπορεί να εξηγησει ακριβώς αυτό το παράξενο...
Με φόντο την ΝΤΠ οι ΗΠΑ διεξάγουν με απόλυτη ειλικρίνεια επιχείρηση ΚΑΤΑ της Ε.Ε,την οποία επιχείρηση ο Ρωσσικός Ποινικός Κώδικας χαρακτηρίζει σαν<<οδηγώντας προς την χρεοκοπία>>προκειμένου να απορροφήσουν ολόκληρη την ευρωπαική οικονομία.
Προφανώς σύμφωνα με την ίδια πολιτική πάει και το Η.Β,που άφησε εκ των προτέρων την Ε.Ε προκειμένου να έχει εντελώς "λύσει" τα ´χερια του απο τις ...χειροπέδες της Ε.Ε.(Μπορουμε να συνεχίσουμενα υποστηρίζουμε ότι το Brexit ήταν απόφαση του βρετανικού λαού και όχι ένα προκαταρκτικό βήμα για την εξέλιξη που λαμβάνει χώρα?)
Συνειδητοποιώντας αυτό η Ρωσσία προσπαθεί να βρεί κοινές γραμμές με εθνικές κυβερνήσεις της Ευρώπης(Γερμανία-Γαλλία-Ουγγαρία)ενώ παράλληλα δείχνει προθυμία να πνίξει την ευρωπαική οικονομία στερώντας της φθηνούς πόρους.Ισως η αντεπίθεση των Ουκρανών που συμπιπτει με την αιφνιδιαστική μυστική επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλινκεν έχει ώς στόχο την διακοπή αυτών των διαπραγματεύσεων...
Στο πλαίσιο μιάς "κατάληψης"της Ευρώπης ,η ιστορία της Ταιβάν αποκτά διαφορετικό νόημα.Δεν είναι η Κίνα που ξαφνικά ανησυχεί για την ένταξη της Ταιβάν,αλλα οι ΗΠΑ θέλουν να προκαλέσουν την Κίνα σε στρατιωτική δράση προκειμένου να την αποκόψουν απο τις ευρωπαικές υποθέσεις(εξ ού και η επίσκεψη Πελόζι εκεί).
Εαν δούμε μέσα απο το πρίσμα των διεθνών σχέσεων η κλιμάκωση των εθροπραξιών στην Ουκρανία ,η κινητοποίηση στο εσωτερικό της Ρωσσίας(βλέπε παρακινήσεις του Καντίροφ για δημιουργία νέων ταγμάτων απο τις 85 περιφέρειες της χώρας)καθώς και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες δεν έχουν νόημα.Η διαμόρφωση της μελλοντικής ευρωπαικής τάξης συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας καθορίζεται απο τις παράλληλες διαπραγματεύσεις των <<μεγάλων παικτών>>της σκακιέρας.
Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας το στοίχημα αυξάνεται.Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι είτε ειρήνη,είτε επιδείνωση με επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσέων,σε βάρος της Ευρώπης σε κάθε περίπτωση...
Οπως και να χει το ουκρανικό χαρτί έχει ήδη παιχτεί πρακτικά,όπως αποδεικνύεται απο την απότομη αύξηση του οπλισμού της Πολωνίας το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2025,δεν είναι δύσκολο λοιπόν να μαντέψει κανείς ποιόν προωθούν οι ΗΠΑ ως την νέα Ουκρανία...
Η Ρωσσία δεν είναι μια χώρα που στηρίζεται σε αποφάσεις εν μια νυχτί που δεν χρειάζονται καν κυβερνητική υποστήριξη πολλές φορές,απο την εποχή της μετάβασης της εξουσίας απο το προλεταριάτο των Μπολσεβίκων του Λένιν και του Τρότσκι στην σταλινική γραφειοκρατία μέχρι και σήμερα ,η Ρωσσία είναι μια απίστευτα γραφειοκρατική χώρα που όλα γίνονται βάση γενικού πλάνου,όλες οι αποφάσεις θα περάσουν απο ανθρώπους που ασχολούνται με την οικονομία,με τις διεθνείς σχέσεις,,με τις στρατιωτικές σχέσεις,με το παρασκήνιο,για να καταλήξουν σε οριστική απόφαση που θα εξωτερικευθεί,γι αυτό και ο πόλεμος αυτός έχει τελειώσει στην Ουκρανία όσο και πολλοί να μην το θέλουν...Ακόμη και οι Ρωσσοι αναγκάστηκαν να το κάνουν γιατί ένιωθαν ότι η γραφειοκρατία τους αυτή απειλείται(ευτυχώς για όλους εμας).Είναι σίγουρο ότι μέσα στον ευρωπαικό χειμώνα μερικές εθνικές κυβερνήσεις θα κάνουν το μετέωρο βήμα του πελαργού και θα πηδήσουν απο το νεοταξιτό καράβι που βουλιάζει,βλέποντας τις προθέσεις των ΗΠΑ να θυσιάσουν τις χώρες της Ευρώπης στον βωμό της καπιταλιστικής τους παγκόσμιας νίκης.Ας ελπίσουμε Γαλλοι Ιταλοί και Γερμανοί να μην καθυστερήσουν άλλο,γιατί στην ιστορία της παγκόσμιας ηγέτιδος δύναμης απο το τέλος του Α´Π.Π μέχρι και σήμερα (οι ΗΠΑ) απο όλες τις χώρες που <<άσκησαν επιρροή >>ΜΟΝΟ δύο απο αυτές παρουσίασαν ανάπτυξη και αυτές είτο η Ιαπωνία και η Γερμανία,ΟΛΕΣ οί άλλες σε παγκόσμια κλίμακα συμπεριλαμβανομένου και της χώρας μας αποτέλεσαν χώρες αφαίμαξης πλούτου,ορυκτού και ανθρωπίνου καθώς και στρατιωτικών σχεδίων τους,με όπως όλοι ξέρουμε εκατομμύρια θανάτους εν μέσω πολέμων(Α &Β Π.Π),καθεστώτων και πορτοκαλί εξεγέρσεων...και τώρα τελευταία με την πανδημία που υποχρέωσαν τον πλανήτη να υποστεί με το "ετσι θέλω".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας