patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η μόνη απάντηση που δικαιούται ο «Ανατροπέας»
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 16, 2009 10:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Αντόνιο Γκράμσι σε ένα κειμενάκι του, «ηθική και πολιτική», γράφει μεταξύ άλλων: «Εάν θέλει κανείς να μειώσει ή να εκμηδενίσει την πολιτική επιρροή μιας προσωπικότητας ή ενός κόμματος, δεν προσπαθεί να δείξει ότι η πολιτική τους είναι ανίκανη και βλαβερή, αλλά ότι ορισμένα πρόσωπα είναι καθάρματα, κλπ… Αυτή η νοοτροπία είναι απόδειξη της απλοϊκότητας της πολιτικής λογικής, του πιο χαμηλού επιπέδου της εθνικής ζωής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει πραγματικά ένα τεράστιο στρώμα που ¡’ζει’’ την πολιτική με ¡’κακοπιστία’’, δηλαδή χωρίς να έχει πεποιθήσεις…»

Παράθεση:

To θέμα είναι λεπτό και θίγονται οικογένειες. Σύντροφε ανατροπέα να με συγχωρέσεις αλλά τέτοια συζήτηση δε θα επιτρέψω στο ΠΚ. Καταλαβαίνω τη στεναχώρια σου όπως κατάλαβες και εσύ τη δική μου με τον 666βαρεμένο αδελφό μου. Αυτά έχει η ζωή. Τέρμα με τον κάθε επαγγελματία λασπολόγο, μη δίνεις συνέχεια και κάποια στιγμή θα καταλάβει ο Βαγγέλης τι έγκλημα στην κυριολεξία κάνει. Γιατί πατεράδες σαν εσένα δεν πρόκειται να βρει ποτέ. Συγνώμη θα ζητήσει ειλικρινή, να είσαι σίγουρος. Όσο για τον ύποπτο αυτό τύπο που χωρίς να τον ξέρω και να με ξέρει, με αποκαλεί χαφιέ κλπ., δεν ασχολούμαι. Ή είναι βλαμμένος ή εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Προσωπικά πιστεύω το δεύτερο. Τόσο ηλίθιος αποκλείεται να είναι.

Αυτά και δεν ξαναασχολούμαι μαζί του.

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=136694#136694


Μονιμος λεει οτι δεν ασχολειται μαζυ μας και καθε 3μηνο σαν ρολοι αναφερεται σε εμας και ανεβαζη κειμενα δικα μας σαν να τα ανεβαζουμε εμεις.

Ο νεοταξιτης αμερικανογλυφτης Βηχος που ζηταει και απαιτει αμετρητρες στρατιες λαθρομεταναστων και υποστηριζη την διαλυση της χωρας για χαρι αμερικανικων γεοστρατιγηκων συμφερωντων τωρα μας αποκαλει οτι ειμαστε σε... διατεταγμενη υπηρεσια. Ποιος ο Βηχος!!!

Ο συνεχης υποπτος και παντα ελευθερος Βηχος που εγλυφε τον Τσιγαριδα και λογοκρινε τον Κανα στην δικη του πλαστου ΕΛΑ, μετατρεπη το ΠΚ σε ΕΣΠΡΕΣΣΟ. Η προσοποιηση πολιτικων διαφορων δεν ειναι τιποτα καινουργιο. Ετσι καταντησε και το Χαφιεδομυντια. Αρχικα αφησαν αντιθετες αποψεις για να δημιουργηθη ο απαιτουμενος ντορος να βαφτιστη 'αριστερο' ανατρεπτικο σαιτ, και μετα ηρθαν οι προσοπικες επιθεσεις με βρισιδια το 2005

Who the fuck is vngelis?
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=353774

Στον ενδοξο δρομο που χαραξε ο Σορος ο Βηχος επιστρατευσε και τον γερο μου ο οποιος αντι πολιτικου λογου δεν μας εχει εξυγηση ποτε με κειμενακι πως πηγε στα Σκοπια με τους Συνασπισμενους ΝΑΤΟΙκους και κραταγε σημαια της Αμερικανικης βασης εκει... (των Σκοπιων δηλαδη!) σαν πραξη 'διεθνιστικης' αλλυλεγγυης και αλλα τετοια σαπια.

Βηχο οσο και να προσπαθεις να μας εξυγησεις οτι δεν εισαι πληρωμενος των Αμερικανων, προπαγανδιστης του ΕΣΠΕ, συγγενιακο δοχειο με το Χαφιεδομυντια δεν αγοραζουμε οσο φθηνα και να εχουν πεσει τα δολλαρια. Και να μας τα χαριζες παλι δεν θα περναμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΚΡΙΤΙΚΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 16, 2009 12:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είναι λυπηρό να ανταλλάσονται αλληλογραφίες που αφορούν παιδιά και οικογένειες.

Εγώ δεν ξέρω προσωπικά τον Ανατροπέα του ΠΚ αλλά απόσα γράφει νομίζω πως έχει μια αυθεντικότητα.

Τυχαίνει να γνωρίζω ελάχιστα τον Λ. Σκλάβο (Τούμπανη) από πιο παλιά και όσα έγραφε είχαν μια σημασία και μια βαρύτητα για μας τους τότε 15άρηδες ή 16άρηδες. Τα ίδια ασφαλώς μπορεί κανείς να πει για πολλούς άλλους (όπως πχ ο Μπίστης, ο Αγκούτογλου, ο Σάββας κτλ για να αναφέρω μόνο τους πιο "νέους" του κινήματος τότε).

Δεν προσπαθώ να φτιάξω μια χλιαρή κοτόσουπα εδώ αλλά θα πρέπει να πω κάποια στοιχειώδη πράγματα : Ούτε τον Π. Βήχο ξέρω ούτε περί τίνος ακριβώς μιλάτε αντιλαμβάνομαι αλλά μου φαίνεται σαν μια κλασσική κόντρα προσώπων της επαναστατικής αριστεράς και σαν τέτοια έχω μάθει να μην της δίνω καμιά βαρτύτητα. Απότα γραφτά του Π. Βήχου διατηρώ τις καλυτερες εντυπώσεις κι ας μην τον ξέρω προσωπικά.

Θα προτιμούσα πχ να πουλώ βιβλία ορισμένου περιεχομένου έξω απο το Πολυτεχνείο κάθε 17η Νοέμβρη παρά να μπω και να αναλύσω μια τέτοια κόντρα που δεν έχει νόημα, ειρμό, λογική και συνέχεια.

Ο καθένας έχει τους επαγγελματικούς & άλλους περιορισμούς του κι αυτό δεν ειναι λόγος να του κάνουμε πλάκα και τη ζωη πατίνι. Ή ακόμα χειρότερα να τον βγάζουμε πράχτορα, χαφιέ και τα ρέστα.

Δεν κρύβω πως έχω μια μεγάλη εκτίμηση στον Δημ. Τούμπανη, παρά το γεγονός οτι κάποιες απόψεις του με βγάζουν απ τα ρούχα μου (που ειναι ιδιαίτερα παλιά άλλωστε)! Το ίδιο ισχύει για τον Σάββα Μιχαήλ, το ΕΕΚ, την ΟΚΔΕ, τον μακαρίτη Αναστασιάδη και Καστρίτη, την ΠΠΣΠ κτλ.

Οι περισσότεροι που γεννηθήκαμε γύρω στα 1960 με 1970 αισθανόμαστε κάπως έτσι θέλω να πιστεύω και μας στεναχωρεί μια κατάσταση που κατά πάσα πιθανότητα δεν πατάει σε καμιά αντικειμενική βάση αλλά --θέλω να πιστεύω-- ειναι απλώς κουτσομπολιά και "φιλικά βέλη".

ΚΡΙΤΙΚΗ
Επιστροφή στην κορυφή
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 17, 2009 10:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο κριτικιστής έγραψε:

«ούτε περί τίνος ακριβώς μιλάτε αντιλαμβάνομαι αλλά μου φαίνεται σαν μια κλασσική κόντρα προσώπων της επαναστατικής αριστεράς και σαν τέτοια έχω μάθει να μην της δίνω καμιά βαρύτητα.» ………………….. «ειναι απλώς κουτσομπολιά»


Όχι κριτικιστή, ούτε ο άνθρωπος, ούτε τα μέσα που χρησιμοποιεί, οι «προσωπικές κόντρες» και τα «κουτσομπολιά» είναι πράγματα χωρίς «βαρύτητα». Ο άνθρωπος είναι η πολιτική του. Και η πολιτική του ο άνθρωπος. Τα μέσα δεν είναι αδιάφορα προς το σκοπό. Αντιστοιχούν στο σκοπό, έχουν μέσα τους κάτι κοινό μ’ αυτόν.

Και ο σκοπός σε πλήρη αντιστοιχία με τα μέσα, τις προβοκάτσιες και τα προσωπικά κουτσομπολιά, φανερώνεται στην παρακάτω φράση:

«ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.
ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ-ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.»

Ειδικά στις τελευταίες λέξεις: «ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ»!
Μ' αυτό θέλει να πει ότι είμαστε καταστροφολόγοι. Ο ίδιος αλλά και ολόκληρη η Αριστερά (εξαιρώ τους απλούς οπαδούς και ψηφοφόρους) δεν θέλει να φαντάζετε δυσάρεστα πράγματα και προσπαθεί να σπείρει τον εφησυχασμό. Βλέπει την οικονομική κρίση. Αλλά μας λέει «ησυχάστε δεν ήλθε το τέλος του κόσμου». Δεν είναι η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία κρίση. Θα ξεπεραστεί κι’ αυτή όπως όλες οι προηγούμενες. Όλοι το λένε. Παγκοσμίου κύρους οικονομολόγοι και επιχειρηματικοί κολοσσοί. Την ομαδούλα στο “patari» θ’ ακούσουμε;

Σ’ αυτό το θέμα όλοι συμφωνούν με την Παπαρήγα:

«Η οικονομική κρίση δεν θα καταστρέψει τον καπιταλισμό, αλλά θα φέρει νέους συσχετισμούς μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα θα ανοίξει ένας νέος κύκλος με θύματα πάντα τους εργαζομένους».

Οι εργαζόμενοι θα υποφέρουν λίγο. Τελικά όλα θα πάνε πρίμα! Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν βέβαια κάποια «προβλήματα», παραμένουν όμως η μόνη πραγματική υπερδύναμη, ενώ το αντίπαλο δέος δεν υπάρχει πια. Η ΕΣΣΔ έγινε καπιταλισμός, εκατό τοις εκατό, το ίδιο και η Κίνα. Οικονομικά και στρατιωτικά αυτές οι δύο χώρες δεν μπορούν να συγκριθούν με τις ΗΠΑ. Αργά η γρήγορα ο «νέος αμερικάνικος αιώνας» θα γίνει πραγματικότητα.

Αυτές είναι θέσεις που δεν μπορεί κανείς να τις υπερασπίσει σε δημοκρατικό διάλογο. Δεν το αποτολμάει. Γι’ αυτό ο φορέας τους δεν θέλει να συμμετέχει σε δημοκρατική συζήτηση αλλά να προβοκάρει, να καταφύγει σε βρισιές, σε συκοφαντίες, να προκαλέσει σύγχυση, να κατεβάσει το επίπεδο του διαλόγου σε χυδαιολογίες, να τον ευτελίσει, να τορπιλίσει με κάθε μέσο την ίδια την προσπάθεια που γίνεται με το patari.org

Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ είναι η μεγαλήτερη γεωστρατηγική καταστροφή που γνώρισε η ανθρωπότητα. Σαν αποτέλεσμα η Αριστερά έχει χάσει εντελώς το ηθικό της. Δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν ελπίζει σε τίποτε. Με τον τρόπο της μας λέει: κακά τα ψέματα, η πραγματοποίηση του σοσιαλισμού είναι υπόθεση των επόμενων γενεών. Θα μπει στην ημερήσια διάταξη μετά τον νέο «αμερικάνικο αιώνα» (αν δεν υπάρξει και τρίτος αιώνας) Όπως και νάχει οι δικές μας γενιές χάσανε το τρένο.

Οι Αμερικάνοι τα κατάφεραν στην Γιουγκοσλαβία. Ελέγχουν όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, το πρώην Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Έχουν πατήσει το πόδι τους στη Γεωργία. Αν χρειαστεί θα μείνουν 50 ή και 100 χρόνια στο Ιράκ και άλλα τόσα στο Αφγανιστάν. Αυτή είναι η κατάσταση κι ας το παραδεχτούμε. Η ρεαλιστική πολιτική για σήμερα είναι να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση στον «θαυμαστό καινούργιο κόσμο». Αυτόν που προφήτευσε κάποτε ο Άλντους Χάξλεû ή ο Τζωρτζ Όργουελ.

Να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση, για το λαό; Ή το μόνο που σκέπτονται οι εργατοπατέρες, όλων των αποχρώσεων, είναι πως θα βολέψουν στις νέες συνθήκες το δικό τους σαρκίο;

Ο κλασικός μικροαστός νιώθει να συνθλίβεται ανάμεσα στην εργατική τάξη και το κεφάλαιο. Μια και δεν μπορεί να τα βάλει με τους από πάνω, προτιμά να συμμαχεί μαζί τους εναντίον των κάτω. Εναντίον της εργατικής τάξης. Βρίσκει πολύ καλή ιδέα την εισαγωγή φτηνών εργατικών χεριών. Πρώτα απ’ όλα επειδή μπορεί να επωφελείται ο ίδιος. Προσλαμβάνει τον αλλοδαπό στη θέση του Έλληνα για τον βάλει να εργαστεί με την ευτελέστερη δυνατόν αμοιβή. Να επιμηκύνει το χρόνο εργασίας μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Κι αφού πείρε τον αλλοδαπό για σοβάντισμα να του κλαδέψει και τα δέντρα και στο τέλος να του σκουπίσει και τον κήπο. Αν έχει και μια τρώγλη, που κανείς Έλληνας δεν θα νοίκιαζε, μπορεί να βάλει μέσα πέντε Πακιστανούς και να πιάσει για το ερείπιο του αφορολόγητο ενοίκιο που δεν τόχει ονειρευτεί.

Το 1990 ο αριστερός μικροαστός μπορεί να είχε κάποια σύγχυση με το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Μετά από μια εικοσαετία καταλαβαίνει πολύ καλά τι γίνεται, ποιοι την έχουν σχεδιάσει και με τι σκοπούς. Δεν πιστεύει τίποτα απ’ αυτά που λέει. Για τον ρατσισμό, τον αντιρατσισμό, το εθνικισμό, την δυνατότητα κοινού αγώνα των αλλοδαπών με τους Έλληνες, για ανύπαρκτα κοινά προβλήματα. Γνωρίζει τις αυτοκρατορικές επιδιώξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, το παιχνίδι με το στήσιμο μειονοτήτων, κάθε άλλο παρά αγνοεί ότι η στάση του δεν έχει τίποτε κοινό με τον διεθνισμό, όπως τον εννοεί ο επιστημονικός σοσιαλισμός, ξέρει ότι η πολιτική που υποστηρίζει είναι ταυτόσημη με την πολιτική του κράτους, που υποτίθεται ότι πολεμάει και ότι αυτό το κράτος από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί τη δράση του. Αν παρόλα αυτά συνεχίζει να το παίζει αριστερός το κάνει γιατί μόνο σαν αριστερός μπορεί να είναι χρήσιμος στην εξουσία, να αμείβεται απ’ αυτή με ρουσφέτια, με μικρές ή μεγάλες εύνοιες, να κάνει χρήσιμα κονέ, να βρίσκει ανοιχτές τις πόρτες. Όταν έλθει η ώρα των κρίσιμων αναμετρήσεων θα δούμε πολλούς απ’ αυτούς τους δήθεν αριστερούς να περνούν ανοιχτά και απροσχημάτιστα στις γραμμές της αντεπανάστασης, ενάντια στο εργαζόμενο ελληνικό λαό.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας