 |
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 05, 2010 10:09 am Θέμα δημοσίευσης: To πολιτικό καφενείο του Βήχου υπέρ του ΝΑΤΟ. |
|
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ Π.Κ.
ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.
Ο ΚΑΦΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΥΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΚΩΣΗ ΤΗΣ Α.Κ. ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.
καμαρώστε τους
Στις 29 του Σεπτέμβρη σύρεται στο δικαστήριο ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Τάκης Μίχας, επειδή είχε το θάρρος να αμφισβητήσει την τρομοκρατία που έχει επιβάλλει στην Ελλάδα το βαθύ κράτος με το βιβλίο του «Ανίερη Συμμαχία», όπου αποκαλύπτει την συμμετοχή Ελλήνων παραστρατιωτικών στις επιχειρήσεις του σερβοβοσνιακού στρατού που, όπως έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα, ευθύνεται για την εθνοκάθαρση της πρώην Γιουγκοσλαβίας από του μουσουλμάνους κατοίκους της και ιδιαίτερα για την γενοκτονία στην βοσνιακή πόλη Σρεμπρένιτσα. Μηνυτής είναι ένας από τους παραστρατιωτικούς που με τον βαθμό του συνταγματάρχη και υπό τις διαταγές του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου Σέρβου στρατηγού Μλάντιτς σχεδίασε και εκτέλεσε τις επιχειρήσεις αυτές. Αυτός είναι ο Σταύρος Βιτάλης, που όχι μόνο δεν ανακρίθηκε για πιθανή συμμετοχή του στα παραπάνω εγκλήματα πολέμου από τις ελληνικές δικαστικές αρχές (όπως δεν ανακρίθηκε και κανένας άλλος μολονότι αυτό ζητήθηκε επίσημα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία) αλλά αγκαλιάστηκε από την ελληνική υπερεθνικιστική ακροδεξιά και σήμερα εμφανίζεται σαν εκπρόσωπος του υπερεθνικιστικού κόμματος Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο.
Όσο και να προσπαθεί η εθνικιστική ακροδεξιά τρομοκρατία να κλείσει τα στόματα όσων προσπαθούν με τον λόγο τους και την πράξη τους να αντισταθούν στα εγκλήματα πολέμου και να οδηγήσουν στην φυλακή τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς τους, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι με αξιοπρέπεια, θάρρος και ηρωισμό να υψώνουν το παράστημα τους απέναντι στους εγκληματίες πολέμου και να ζητάνε την σύλληψη και την καταδίκη τους, όπως έκανε πριν από μερικά χρόνια το κόμμα της μακεδονικής μειονότητας «Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο», ο σημερινός προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος και άλλοι λιγότερο γνωστοί. Σε αυτούς διεκδικεί την τιμή να συμπεριλαμβάνεται και η Αντιεθνικιστική Κίνηση, η οποία δηλώνει ότι δεν πτοείται από καμιά ακροδεξιά τρομοκρατία και από τις σκοτεινούς κύκλους της ελληνικής δικαιοσύνης που της συμπαραστέκονται και την καλύπτουν.
Η Αντιεθνικιστική Κίνηση είχε το θάρρος να συμπαραταχθεί με τις ελεύθερες φωνές που σηκώνουν το παράστημά τους απέναντι στην τρομοκρατία των ελλήνων εγκληματιών πολέμου της Βοσνίας με σχετική ανακοίνωσή της ήδη από τον Ιούλη του 2005, όταν αναδημοσίευσε άρθρο του Κωστή Παπαϊωάννου με τίτλο «H μνήμη του αίματος και οι κρυφές ενοχές». Και αν και από τότε η ατιμωρησία των εγκληματιών πολέμου όχι μόνο συνεχίζεται αλλά μαζί με αυτούς ο κάθε είδους φασισμός σηκώνει κεφάλι και οδηγεί σε δίκες τους αντιφασίστες, όπως την «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» που μήνυσε ο πασίγνωστος, ήδη από την εποχή της χούντας 1967-1974 ναζιστής Πλεύρης, η Αντιεθνικιστική Κίνηση του βγάζει την γλώσσα και τον προκαλεί να οδηγήσει και αυτήν σε δίκη, όπως οδηγεί τον Τάκη Μίχα, την «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» και όλους όσους στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον μένουνε πιστοί στο σύνθημα «Δεν θα περάσει ο φασισμός».
Στα πλαίσια της διακηρυγμένης συμπαράστασής μας στο ηρωικό Τάκη Μίχα δημοσιεύουμε μεταφρασμένη την συνέντευξη που έδωσε πέρυσι στον Δανιήλ Τολιάγκα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεδρίου των Βοσνίων της Βόρειας Αμερικής, η οποία δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα του Σεράγεβο «DANI».
20-6-2010
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Έλληνας δημοσιογράφος μηνύθηκε επειδή έγραψε για την παρουσία Ελλήνων παραστρατιωτικών στην Βοσνία
Παραλήπτης της συνέντευξης: Δανιήλ Τολιάγκα
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Συνεδρίου των Βοσνίων της Βόρειας Αμερικής
Στις 27 Ιουλίου 2009 ο Σταύρος Βιτάλης, εκπροσωπώντας την ελληνική υπερεθνικιστική οργάνωση Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ενάντια στον έγκριτο δημοσιογράφο Τάκη Μίχα, που είναι καλύτερα γνωστός για την συγγραφή του βιβλίου “Ανίερη Συμμαχία: Η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς”. Ο κ. Βιτάλης είναι ένας από τους κύριους Έλληνες εθελοντές που έχουν παραδεχτεί ότι πήραν μέρος στην γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα. Μηνύει τον δημοσιογράφο επειδή δήλωσε στην ελληνική ημερήσια εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” ότι Έλληνες εθελοντές πολέμησαν στο πλευρό των Σέρβων κατά την διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας σαν “παραστρατιωτικοί που πήραν μέρος στην σφαγή στην Σρεμπρένιτσα”. Σε μία δήλωση που διανεμήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο κ. Βιτάλης ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες εθελοντές που πολέμησαν στην Βοσνία κάτω από τις διαταγές του στρατηγού Μλάντιτς βρισκόντουσαν εκεί “για να βοηθήσουν έναν λαό [δηλ. τους Σέρβους] που σφαζόντουσαν από διεθνικές συμμορίες που επίσης τους κλέβανε τα σπίτια, την χώρα τους και την αξιοπρέπειά τους”.
ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΛΙΑΓΚΑ: Κύριε Μίχα, σας ευχαριστώ που δεχτήκατε να πάρετε μέρος σε αυτή την συνέντευξη. Για να αρχίσουμε, τι είναι το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο που κατέθεσε αυτήν την μήνυση εναντίον σας μέσω του εκπροσώπου του κ. Βιτάλη;
ΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΣ: Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ίσως έχει κάποια σχέση με το γεγονός ότι όπως έχω υπαινιχθεί σε άλλα άρθρα τώρα έχω υπό την κατοχή μου εμπιστευτικά διπλωματικά έγγραφα που δείχνουν ότι για πρώτη φορά οι ελληνικές αρχές παραδέχονται την παρουσία Ελλήνων παραστρατιωτικών στην Βοσνία. Πιθανόν σκέπτονται ότι ασκώντας τώρα πίεση σε βάρος μου θα με εμποδίσουν να δημοσιεύσω αυτά τα έγγραφα. Αλλά αυτή βέβαια είναι μόνο κάποια εξήγηση. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες.
ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΛΙΑΓΚΑ: Ανησυχείτε για την επικείμενη δίκη;
ΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΣ: Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτή η μήνυση θα έμπαινε στο αρχείο. Αλλά όπως έχω πει επανειλημμένα η Ελλάδα δεν είναι μια τυπική Ευρωπαϊκή χώρα. Με δεδομένο το πνεύμα του ακραίου εθνικισμού που διαποτίζει την χώρα και το γεγονός ότι οι κύριοι Κάρατζιτς και Μλάντιτς τιμώνται σαν άγιοι από την πλειοψηφία του κοινού και από τους πολιτικούς, έχω κάθε λόγο να ανησυχώ.
ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΛΙΑΓΚΑ: Τι ελπίζει ο κ. Βιτάλης να πετύχει με αυτήν την μήνυση;
ΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΣ: Έχοντας κατά νου ότι η δίκη του Κάρατζιτς θα λαμβάνει επίσης χώρα του χρόνου, αυτό που θα ελπίζουν είναι να δημιουργήσουν μια εναλλακτική δημόσια συζήτηση στην οποία θα αμφισβητείται η ουσία αυτού που συνέβηκε στην Σρεμπρένιτσα. Με άλλα λόγια, ενώ ο κόσμος δικάζει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Σρεμπρένιτσα, στην Ελλάδα οι επικριτές των εγκλημάτων πολέμου στην Σρεμπρένιτσα θα σύρονται σε δίκη!
ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΛΙΑΓΚΑ: Είναι ενδιαφέρον ότι ο κ. Βιτάλης έχει δημόσια παραδεχτεί ότι ο ίδιος ήταν παρών “σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις” που σχετίζονται με την (Σερβική) “επανακατάληψη” της Σρεμπρένιτσα. Έχετε καμιά ιδέα για το γιατί ο κύριος Βιτάλης δεν έχει ανακριθεί για πιθανά εγκλήματα πολέμου;
TAKHΣ ΜΙΧΑΣ: Γιατί, όπως έχω δείξει και στο βιβλίο μου, στην Ελλάδα οι σερβικές πράξεις κατά την διάρκεια του πολέμου στην Βοσνία δεν θεωρούνται “εγκλήματα” αλλά “ηρωικά κατορθώματα”. Αυτό ισχύει επίσης και για την Σρεμπρένιτσα. Καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε οποιαδήποτε δήλωσε κατά την διάρκεια των τελευταίων 15 ετών όπου να καταδικάζει τους σκοτωμούς στην Σρεμπρένιτσα – αυτή είναι μια μοναδική κατάσταση πραγμάτων για μια ευρωπαϊκή χώρα.
ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΛΙΑΓΚΑ: Ο κ. Βιτάλης ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις των Ελλήνων εθελοντών “έχαιραν ευρείας υποστήριξης από την ελληνική κοινωνία εξαιτίας της θερμής φιλίας που υπήρχε μεταξύ του Αντρέα Παπανδρέου και του Ράντοβαν Κάρατζιτς”. Σε ποια έκταση αυτή η φιλία υπονοεί ότι η κυβέρνηση εμπλέκονταν;
TAKHΣ ΜΙΧΑΣ: Προφανώς περιλαμβάνει κυβερνητική εμπλοκή με την έννοια της επίγνωσης, της ανοχής και της επιδοκιμασίας της φανερής στρατολόγησης Ελλήνων πολιτών με σκοπό να πολεμήσουν ενάντια στην νόμιμα αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Βοσνίας.
ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΛΙΑΓΚΑ: Θυμάμαι, και εσείς αναφερθήκατε επίσης σε αυτό στο βιβλίο σας, ότι κορυφαίοι Έλληνες δικαστές είχαν αρνηθεί δημόσια να συνεργαστούν με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία. Λαμβάνοντας υπ' όψη ότι το δικαίωμά σας για μια δίκαιη δίκη μπορεί να ακρωτηριαστεί σοβαρά από την ακραία υπερεθνικιστική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα και από το γεγονός ότι ο κ. Βιτάλης έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να καλέσει ηγετικούς Έλληνες εθνικιστές πολιτικούς σαν μάρτυρες, θα ήθελα να ξέρω εάν σκοπεύετε να ζητήσετε την συνδρομή εξεχόντων διεθνών οργανώσεων, οι οποίες ειδικεύονται στην προστασία της δημοσιογραφικής ελευθερίας;
TAKHΣ ΜΙΧΑΣ: Βεβαίως και θα προσπαθήσω να γνωστοποιήσω την υπόθεση.
ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΛΙΑΓΚΑ: Με τα λόγια του Δικαστή των Ηνωμένων Εθνών Θεόδωρου Μέρον, οι Σέρβοι - και παραθέτω - “στοχοποίησαν προς αφανισμό τους σαράντα χιλιάδες Βόσνιους Μουσουλμάνους που ζούσαν στην Σρεμπρένιτσα”. Κατά την γνώμη σας, ο κ. Βιτάλης έχει πλήρη επίγνωση ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στις οποίες πήρε μέρος κατέληξαν στις συνοπτικές εκτελέσεις πάνω από 8.000 και την εθνοκάθαρση περίπου 30.000 ανθρώπων τον Ιούλιο του 1995; Έχει επίγνωση ότι πήρε μέρος σε μια γενοκτονία;
TAKHΣ ΜΙΧΑΣ: Σύμφωνα με την δική του ομολογία, ναι. Εντούτοις, ακριβώς όπως και οι αρνητές του Ολοκαυτώματος, αυτοί οι άνθρωποι αρνούνται να δεχτούν ότι έλαβαν χώρα μαζικοί σκοτωμοί στην Σρεμπρένιτσα.
ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΛΙΑΓΚΑ: Κύριε Μίχα, σας ευχαριστώ που πήρατε μέρος σε αυτήν την συνέντευξη. Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της υπόθεσής σας.
--
Αντιεθνικιστική Κίνηση
_________________
Ταχυδρομική Διεύθυνση : Τσαμαδού 13, 106 83 ΑΘΗΝΑ
Ηλεκτρονική Διεύθυνση : E-mail: antiethnikistiki@googlemail.com
Ιστοσελίδα: www.sitemaker.gr/antiethnikistik |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
λέρες και προδότες Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 05, 2010 10:29 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ Π.Κ.
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=22067
Α.Κ.καί Π.Κ.τα ίδια ιμπεριαλιστικά σκατά.Το ίδιο παιχνίδι παίζουν καί με το ζήτημα της λαθρομετάστευσης και του ξεπουλήματος της Μακεδονίας στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.
Προδότες αντιρατσιστές,τόσο των εθνικών όσο και των εργατικών δικαιωμάτων στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 05, 2010 11:45 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πωπωπω! Συγκινήθηκα τώρα! "Θύμα διώξεων" και μάλιστα..."απο το κράτος" και ο Τάκης Μίχας! Τί τραβάνε και αυτοί οι "αγωνιστές".  |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vngelis
Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08 Δημοσιεύσεις: 7092
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 06, 2010 9:28 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σε λιγο χρονικο διαστημα αφου προς τα εκει οδευει η κατασταση. το Πολιτικο Καφενειο θα εχει και ανακοινωσεις του ΔΝΤ για το ποσο ειναι αναγκαιες οι περικοπες των μισθων και η μεταφορα του εθνικου πλουτου προς τους τραπεζιτες της Ουαλ Στρητ. Με τετοια τερτιπια γραφει οτι δημοσιευει ανακοινωσεις της 'αντι-εθνικιστικης' κινησης με την οποια ...διαφωνει.
Οταν υποστηριζαν την λαθρομεταναστευση πχ στα Ολυμπιακα εργα και ελεγαν οτι δεν θα χρεοκοπηση η Ελλαδα διαμεσου του μελου τους Γιαννη Αγγελη το ΕΕΚ, ο Βηχος και η ΝΕΤ οπου εμφανιζονται, τωρα κυνηγαν οσο μπορουν τους Ελληνες που αντιστετκονται στο κυμα λαθρομεταναστευσης.
Τους βριζουν φασιστες οπως ακριβως κανει το ΚΚΕ απ'οπου προερχεται η πολιτικη τους, οταν εβριζε ελληνες για φασισμο οταν ηθελαν να πουν την γνωμη τους φατσα φατσα με τους δοσιλογους στη Βουλη. |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Μ.Σ. Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 06, 2010 4:32 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν δεν είχαμε ξεμπροστιάσει την χωρίς καταγγελτικά σχόλια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ θα είχε περάσει αβρόχοις ποσί, απ’ το Κωλοχανείο. Στο ντούκου. Μα και τώρα δεν έχει γίνει καμιά τοποθέτηση επί της ουσίας. Απλά λένε ότι έχουν ένα φόρουμ, όπου δημοσιεύει ο καθένας τις θέσεις του, χωρίς οι διαχειριστές να έχουν την ευθύνη και χωρίς να απαγορεύουν σε άλλους να σχολιάσουν. Κι όπως φαίνεται, οι ίδιοι δικαιούνται να κάνουν τον ψόφιο κοριό!
Ποια είναι η θέση τους για τον κραγμένο αντικομουνιστή και πληρωμένο φερέφωνο του ΝΑΤΟ Μίχα; Άχνα δεν βγάζουν. Πόσο αξιόπιστα είναι τα παραμύθια του για την «σφαγή» της Σρεμπρένιτσα, εν ονόματι της οποίας το ΝΑΤΟ εισέβαλε και αιματοκύλησε την Γιουγκοσλαβία;
Για να καταλάβετε πόση σχέση έχει με την αλήθεια το «διακεκριμένο» δημοσιογραφικό λαμόγιο, Τάκης Μίχας, διαβάστε την γνώμη του για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα (λες και η κρίση είναι ελληνική και όχι παγκόσμια). Ούτε λίγο - ούτε πολύ, θεωρεί υπεύθυνη για την κρίση την Αριστερά, της οποίας την πολιτική εφάρμοζε το καπιταλιστικό κράτος, τοποθετώντας τον άνθρωπο πάνω απ’ τις αγορές, ενώ κατά τον Μίχα έπρεπε να κάνει το αντίθετο. Να βάζει τις αγορές πάνω απ’ τον άνθρωπο! (Με την εξαίρεση του Μίχα, εννοείται).
«Τα τελευταία έτη η αριστερά υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του καπιταλισμού είναι ότι θέτει «τις αγορές πάνω από τους ανθρώπους». Για αυτό η αριστερά πιστεύει ότι χρειάζεται πολιτική παρέμβαση που θα δαμάσει τις αγορές και θα αποκαταστήσει τους ανθρώπους στην θέση που δικαιούνται –δηλαδή ως «αφεντικά» και όχι ως «σκλάβοι» των αγορών. Το Ελληνικό μοντέλο αποτελεί την πλήρη υλοποίηση του οράματος της αριστεράς. Η Ελλάδα πάντοτε έθετε τους «ανθρώπους»- δηλαδή τους «πελάτες»-πάνω από τις αγορές. Με τα τραγικά αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα.»
Τάκης Μίχας http://e-rooster.gr/04/2010/2368 |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Παραπονιάρης Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 06, 2010 10:14 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| [quote:b109ceefda="ο Βήχος Παναγιώτης "]είναι προφανές ότι δεν συμφωνούμε σε πάρα πολλά με ανακοινώσεις που αναρτούνται, αλλά σαν Φόρουμ Ελεύθερο όλες οι απόψεις = εκτός των φασιστών - μπορούν να δημοσιεύονται εδώ. |
Νομίζω ότι ήταν εύλογη η παρακάτω απορία μου, που διατύπωσα στο Πολιτικό Καφενείο.
Η απορία μου:
«Τότε γιατί επέτρεπες, για χρόνια, να γράφει στο Π.Κ. ο "σκίνιχεντ" και ο "Γρηγόριος Δικαίος" και συζητούσες μαζί τους;»
Δυστυχώς, αντί απάντησης ο κ. Βήχος κατέφυγε στη γομολάστιχα! |
|