patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Φέργκιουσον

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
κάτοικος Αγ.Παντελεήμονα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 19, 2014 11:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Φέργκιουσον Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι
ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Φέργκιουσον

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ακόμη ένας αφροαμερικανός στην κομητεία τους Σεντ Λούις κοντά στο Φέργκιουσον που εξακολουθεί να συγκλονίζεται από βίαιες διαδηλώσεις λόγω του θανάτου ενός 18χρονου άοπλου μαύρου από τα πυρά αστυνομικού.

Όσον αφορά στο περιστατικό που συνέβη την Τρίτη, σύμφωνα με το CNN πρόκειται για έναν 23χρονο αφροαμερικανό ο οποίος φέρεται να κρατούσε μαχαίρι και δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών να σταματήσει να τους πλησιάζει.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Σέντ Λούις Σαμ Ντότσον δήλωσε πως ο ύποπτος φερόταν παράξενα πηγαίνοντας πάνω κάτω στο δρόμο.

Όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν ο 23χρονος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και έβγαλε ένα μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία και φώναξε στους αστυνομικούς: «Πυροβολίστε με τώρα. Σκοτώστε με».

«Οι αστυνομικοί του ζήτησαν επανειλημμένα να σταματήσει και να πετάξει στο μαχαίρι. Ωστόσο συνέχισε να κινείται προς το μέρος του και έφτασε μόλις λίγα μέτρα από τον έναν αστυνομικό. Τότε και οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του» δήλωσε ο Ντότσον.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο το νέο αυτό περιστατικό να προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή, ο επικεφαλής της αστυνομίας περιορίστηκε να πει ότι προείχε η ασφάλεια των αστυνομικών.

«Όταν σε πλησιάζουν με ένα μαχαίρι σε απόσταση αναπνοής νομίζω ότι έχεις το δικαίωμα να αμυνθείς, να προστατέψεις τον ευατό σου. Νομίζω ότι είναι απόλυτα λογικό για έναν αστυνομικό να επιθυμεί να επιστρέψει στο σπίτι του το βράδυ» είπε.

http://www.zougla.gr/kosmos/article/ipa-defteros-nekros-apo-pira-astinomikon-sto-fergiouson
Επιστροφή στην κορυφή
kostas Oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 20, 2014 3:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Δύο απροκάλυπτες διαδοχικές δολοφονίες φαινομενικά χωρίς κανένα λόγο. Ενός 18χρονου άοπλου μαύρου από τα πυρά αστυνομικών, με την κομητεία του Σεντ Λούις κοντά στο Φέργκιουσον να συγκλονίζεται από βίαιες διαδηλώσεις, καπάκι έχουμε την δεύτερη εν ψυχρώ δολοφονία ενός 23χρονου αφροαμερικανού.

Να ακολουθούν απίστευτες προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής της αστυνομίας, που ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Να λέει με θράσος στους δημοσιογράφους πως «είναι απόλυτα λογικό αυτό που συνέβη, για έναν αστυνομικό που επιθυμεί να επιστρέψει στο σπίτι του το βράδυ.

Στο μεταξύ ο Ομπάμα με τις εσπευσμένες διακοπές του με αφορμή την κρίση στο Ιράκ και την δολοφονία του 18χρονου μαύρου, μίλησε απροσδόκητα για το «Φάντασμα του Ρατσισμού» και την ύπαρξη «φυλετικού χάσματος σε αρκετές κοινότητες ανά την αμερικανική επικράτεια», για να καταλήξει, ότι μια μικρή μειοψηφία χρησιμοποιεί τον θάνατο του Μ. Μπράουν για να προκαλέσει παρατεταμένη βία, με λεηλασίες, με όπλα, και με επιθέσεις κατά της αστυνομίας για να αυξήσει τις εντάσεις και να οδηγήσει στο χάος την Αμερική.

Που αποβλέπει ο Ομπάμα με αυτές τις δηλώσεις, με αφορμή τις δολοφονίες των δύο νέων Αμερικανών ενός μαύρου και ενός Αφρικανού, αν όχι στον διχασμό της αμερικάνικης κοινωνίας ώστε, να ψυχραθούν οι σχέσεις αναμεταξύ τους, να μισήσει ο ένας τον άλλον, και αν είναι δυνατόν να έρθουν σε σύγκρουση.

Παρά στο να εμποδιστούν να ενωθούν, ενάντια στην πολεμοκάπηλη πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα και της νέας επέμβασης στο Ιράκ. Της εμπλοκής στην Ουκρανία και όπως μας λένε σε όλο τον πλανήτη αν χρειαστεί, για να πολεμήσουν τους αντάρτες του «Ισλαμικού Κράτους», το παρακλάδι της Αλ -Κάιντα (αυτής της σφραγίδας των αμερικάνικων υπηρεσιών), για να καταλάβουν όλο τον κόσμο όπως προβοκατόρικα διαδίδουν.

Και αυτά εν μέσω μιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που έχει φέρει την Αμερική στο χείλος του γκρεμού.

Ως γνωστό με τους αποτυχημένους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν, που για τις ανάγκες αυτών των πολέμων κόστισαν στο αμερικάνικο κράτος γύρω στα 3 δισ. δολάρια το χρέος να έχει ξεπεράσει τα 60 τρισ. δολάρια, συν τις αμερικάνικες ζωές πού χάθηκαν εξαιτίας αυτών των άδικων πολέμων, και να 'χει ως αποτέλεσμα με την συντριπτική πλειοψηφία του αμερικάνικου λαού να είναι κατά τέτοιου είδους πολέμους.

Τυχαίο γεγονός, οι δύο δολοφονίες. η μία καπάκι στην άλλη; Δεν νομίζω. Απεναντίας θεωρώ πως οι δύο δολοφονίες είναι προβοκάτσια του αμερικάνικου κράτους. Σκοπός τους; Η δημιουργία μιας ελεγχόμενης περιορισμένης έκρηξης που να αποδοθεί στο φυλετικό χάσμα,με την ελπίδα να διχάσουν την νεολαία και τους πολίτες ώστε να προλάβουν να αναχαιτίσουν την πραγματική μεγάλη κοινωνική έκρηξη, που περιμένουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3789

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 20, 2014 11:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Η.Π.Α. τέλος. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kostas Oikodomos έγραψε:
Η δημιουργία μιας ελεγχόμενης περιορισμένης έκρηξης που να αποδοθεί στο φυλετικό χάσμα,με την ελπίδα να διχάσουν την νεολαία και τους πολίτες ώστε να προλάβουν να αναχαιτίσουν την πραγματική μεγάλη κοινωνική έκρηξη, που περιμένουν.


Παρόμοιος διχασμός δεν υπήρξε ούτε κατά την 10ετία του '60. Τότε που το απαρτχάιντ ζούσε και βασίλευε και το αίμα έρεε άφθονο σε όλη την Αμερική. Ο πόλεμος του Βιετνάμ κατίσχυσε κάθε διχασμού και ένωσε τους Αμερικανούς - κυρίως τους νέους - πού περισσότερο από ό,τι τους δίχασαν οι "φυλετικές αντιπαραθέσεις".

Σήμερα η κατάσταση είναι κατά πολύ χειρότερη. Ο πόλεμος δεν είναι πλέον σε κάποια άγνωστη χώρα της Ν.Α. Ασίας αλλά μέσα στα ίδια τα σπίτια των Αμερικανών. Έχει την μορφή μιας εξοντωτικής φτώχειας, ανέχειας και ανεργείας που παραπέμπει μάλλον στον μεσοπόλεμο, αν δεν είναι κιόλας πρωτοφανής. Και τα πράγματα δεν αναμένεται να πάνε παρά στο κατακόρυφα χειρότερο. Κάτω από τέτοιες συνθήκες κάθε απόπειρα "τεχνητής όξυνσης" είναι κατά πολύ πιθανότερο να οδηγήσει σε εξέγερση παρά σε κατευθυνόμενη "ρήξη".

Αλλά ακόμα και αν προέκυπτε κάποια "τεχνητή ρήξη" δεν θα οδηγούσε παρά σε ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α., και τίποτα λιγότερο. Ο μισός στρατός και η μισή αστυνομία των Η.Π.Α. αποτελούνται από μαύρους. Οι οποίοι οδηγήθηκαν εκεί αναζητώντας σανίδα σωτηρίας από την ανεργία και την πείνα. Αν προκύψει οποιουδήποτε είδους "φυλετική ρήξη", αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο μεταξύ λευκών και μαύρων ενστόλων. Αλλά ακόμα και αν τα πράγματα δεν έφταναν έως εκεί, οι Η.Π.Α. δεν θα υπήρχε περίπτωση να επιβιώσουν, την στιγμή μάλιστα που ήδη "κρατιώνται με τα δόντια".

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας