patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΑΠΑΤΗ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Παταρίσιος.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 16, 2014 6:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΑΠΑΤΗ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΠΑΤΗ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ


Με το Παραμύθι
του ρατσισμού και του αντιρατσισμού, συσκοτίζουν και διαστρέφουν την αλήθεια, για την σκόπιμη και οργανωμένη εισαγωγή μαύρης εργασίας, με συνέπεια την κοινωνική περιθωριοποίηση του «ακριβού» Έλληνα εργαζόμενου και των εργατών όλης της Ευρώπης -και όχι μόνο.

Επειδή η δουλειά του εργαζόμενου είναι που προσθέτει αξία στο υπάρχον κεφάλαιο, σε αυτό που έχει συσσωρεύσει ήδη ο κεφαλαιοκράτης, επειδή το κεφάλαιο συσσωρεύεται αδιάκοπα, ενώ οι εργαζόμενοι γίνονται όλο και λιγότεροι, λόγω της τεχνολογικής προόδου, το ποσοστό κέρδους, σε σχέση με το διαθέσιμο κεφάλαιο, μειώνεται συνεχώς. Συνέπεια αυτού του γεγονότος, είναι οι χρεοκοπίες των πιο ευάλωτων επιχειρήσεων και η δημιουργία πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στην κίνηση της αγοράς. Γι’ αυτό τον λόγο, το 1972, ο Ρίτσαρντ Νίξον επισκέφτηκε την Κίνα και άνοιξε τον δρόμο για την μεταφορά της παραγωγής στην Ασία, όπου το κεφάλαιο μπορεί να εκμεταλλευτεί αστείρευτες δεξαμενές μαύρης εργασίας, με 16ωρα μεροκάματα του 1,5 δολαρίου, ώστε να αναχαιτιστεί έτσι ο νόμος της πτωτικής τάσης του ποσοστού του κέρδους και να αποκτήσουν ξανά νόημα οι επενδύσεις.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν λύθηκε για τα κεφάλαια, που λόγω της φύσης τους, έπρεπε να συνεχίσουν να λειτουργούν στην Ευρώπη, την Β. Αμερική, την Ιαπωνία κ.α.. Θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει εισαγωγή φτηνών εργατικών χεριών, από την Ασία. Όμως αυτό ήταν παρακινδυνευμένο όσο υπήρχε η Σοβιετική Ένωση και η διεθνής εργατική τάξη πίστευε στην δύναμη της. Μετά την ανατροπή του Σοβιετικού καθεστώτος το 1991, οι δυτικοί επιχειρηματίες και οι κυβερνήσεις τους, θεώρησαν ότι δεν υπήρχε πλέον λόγος ανησυχίας για εξεγέρσεις και ότι μπορούσαν να μεταφέρουν την Ασία στην Ευρώπη και παντού όπου το κεφάλαιο είχε ανάγκη από εξαθλιωμένους δούλους, για να αυξήσει το ποσοστό κέρδους, ως προς τα επενδυμένα κεφάλαια. Μπορούσε πλέον να αντικαταστήσει με εξαθλιωμένους και πολιτικά καθυστερημένους δούλους, τους «ακριβούς» ντόπιους, αλλά και να καταργήσει τα κεκτημένα με αγώνες αιώνων, δικαιώματα της εργατικής τάξης (δεν είναι από σύμπτωση, ότι στην χώρα μας ακριβώς στην συγκεκριμένη ιστορική καμπή, ο Μητσοτάκης δεν κουραζόταν να επαναλαμβάνει, πως δεν υπάρχουν πλέον κεκτημένα!). Ας αφήσουν λοιπόν οι κυβερνώντες και οι δήθεν αριστεροί, κατά μέρος τις υποκρισίες περί ρατσισμού και αντιρατσισμού. Το κεφάλαιο δεν κατάργησε τα σύνορα επειδή ξαφνικά «συνειδητοποίησε» ότι δεν έχει ρατσιστικά αισθήματα, αλλά γιατί με τα τσάμπα χέρια, μπορεί να αυξήσει το ποσοστό του κέρδος και να γίνουν πάλι κερδοφόρες οι επενδύσεις.

Το καθήκον αυτών που αγωνίζονται για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, δεν είναι να κάνουν την Δύση Ασία, αλλά να γίνει και η Ασία Δύση.
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 17, 2014 8:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με τό έτσι με το θέλω, θέλουν την ευρώπη να την κάνουν ένα ασιατικό σκλαβοπάζαρο και νεοταξίτικο μπουρδέλο
Πρόστιμο 3.040 ευρώ σε Πολωνό ευρωβουλευτή για ρατσιστικά σχόλια

Πρόστιμο ύψους 3.040 ευρώ επιβλήθηκε στον ακροδεξιό Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε για τα ρατσιστικά σχόλια που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου τον περασμένο Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Γιάνους Κόρβιν–Μίκε του πολωνικού κόμματος Κογκρέσο της Νέας Δεξιάς, μιλώντας τον Ιούλιο στο ευρωκοινοβούλιο για την ανεργία των νέων, χαρακτήρισε τη νεολαία που μαστίζεται από την ανεργία στην Ε.Ε. ως τους «νέγρους της Ευρώπης».

Το σχόλιο του είχε προκαλέσει αντιδράσεις, λίγο καιρό αφότου τα ακροδεξιά κόμματα είχαν καταφέρει να επιτύχουν σοβαρά εκλογικά κέρδη στις ευρωεκλογές, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση της ξενοφοβίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου μιλώντας προς τους βουλευτές της Ε..Ε σημείωσε ότι είχε προσφέρει την ευκαιρία στον Κόρβιν-Μίκε να «ανασκευάσει» τη δήλωσή του ή να ζητήσει συγγνώμη.

«Επέμενε στην άποψή του» είπε ο Μάρτιν Σουλτς. «Αποφάσισα έτσι να επιβάλω μια ποινή κατά του Κόρβιν...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 17, 2014 10:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θεσσαλονίκη: αναρχοπαρακρατικοί χαφιέδες επιτέθηκαν σε κατοίκους περιοχής γιατί δεν ήθελαν κέντρο λαθρομεταναστών

Μικροεπεισόδια και εντάσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επικείμενη δημιουργία κέντρου λαθρομεταναστών, στις εγκαταστάσεις των παλιών δημοτικών στάβλων.
Κάτοικοι της περιοχής, που αντιδρούν στη δημιουργία του κέντρου είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση, έξω από το παλιό κτίριο, αλλά, όπως καταγγέλλουν, δέχθηκαν επίθεση και απειλές από ομάδα ατόμων που πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο.

Προκλήθηκαν μικροεπεισόδια και εντάσεις, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε, ενώ από την αστυνομία δεν έγιναν συλλήψεις.

Όπως καταγγέλλουν μέλη της επιτροπής για την αξιοποίηση των παλιών στάβλων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, χωρίς διαβούλευση και με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισε να λειτουργήσει το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών σε μια πυκνοδομημένη περιοχή.

Αντίθετα, τα άτομα που πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο, τάσσονται υπέρ της δημιουργίας του κέντρου λαθρομεταναστών και αποφάσισαν έτσι να επιτεθούν στους κατοίκους της περιοχής.

http://sfairika.gr/site/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας