patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Λ. Κούτσμα: Δεν βλέπω επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2014 4:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Λ. Κούτσμα: Δεν βλέπω επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λεονίντ Κούτσμα: «Δεν βλέπω επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών σύντομα»

Οι νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των αυτονομιστών επισκιάζουν τις προοπτικές μιας διαρκούς κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε ισχύ από την Τρίτη την «Ημέρα της Σιωπής» στην Ουκρανία, την ώρα που το Κίεβο αποκλείει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ένας νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ωσότου οι αντάρτες σταματήσουν τις επιθέσεις.

Παρά το ότι οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για σημαντική μείωση των εχθροπραξιών, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι νωρίτερα μια σημαντική ομάδα αυτονομιστών που είναι κατά της κατάπαυσης ( την θεωρεί προπέτασμα καπνού για να προετοιμαστεί καλύτερα ο ουκρανικός για να τους επιτεθεί από σχέση ισχύος στρατός καθώς και να χρησιμοποιήσει την κατάπαυση ο Πούτιν για να προωθήσει δικούς του ανθρώπους) συγκρούστηκε με τις κυβερνητικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά θύματα, και ότι οι αντάρτες διέπραξαν επίσης επιθέσεις με βαρύ οπλισμό στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Ο Λεονίντ Κούτσμα, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας που εκπροσώπησε το Κίεβο στις συνομιλίες του Μινσκ, απέρριψε το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης με την Ομάδας Επαφής όπου συμμετέχουν η Ρωσία, η Ουκρανία και μέρος των ηγετών των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Υπό αυτές τις συνθήκες όταν υπάρχει μία πλευρά των αυτονομιστών που δε σέβεται το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός, δεν θεωρώ μία συνάντηση βιώσιμη» επισήμανε ο Κούτσμα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αναφερόμενος στην «Ημέρα της Σιωπής» κατά την οποία, σύμφωνα με καταγγελίες του ουκρανικού στρατού, αυτονομιστές έπληξαν κυβερνητικές θέσεις στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, η ομάδα αυτονομιστών ζητάει την πλήρη αποχώρηση τους ο Κούτσμα επισήμανε: «Αφήστε τους να δείξουν εκείνοι (οι αυτονομιστές) που πραγματικά θέλουν ειρήνη και όχι πόλεμο, να δούμε αν μπορούν να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο των ένοπλων σωμάτων τους».

«Η ουκρανική πλευρά δήλωσε πως θα είναι έτοιμη για την επόμενη συνάντηση (μόνο) όταν θα υπάρξει μια πλήρης κατάπαυση του πυρός».

Οι ηγέτες των αυτονομιστών δεν έκαναν κανένα σχόλιο για τις καταγγελίες του Κούσμα για την παραβίαση της κατάπαυση και για τις επιθέσεις στον Ουκρανικό στρατό αναφέροντας πως οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν την εκεχειρία για να προωθήσουν τις θέσεις τους.
Επιστροφή στην κορυφή
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2014 12:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Ουκρανία αναζητά διεθνείς δανειστές για να αποφύγει την χρεοκοπία

Τους τελευταίους μήνες η ουκρανική οικονομία καταρρέει υπό το βάρος του κόστους του πολέμου κατά των φιλορώσων αυτονομιστών, του κλεισίματος πολύ σημαντικών μονάδων χαλυβουργίας και ανθρακωρυχείων, και της καταστροφής βιομηχανικών υποδομών στις επαρχίες του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ απηύθυνε σήμερα έκκληση για μια σύνοδο των διεθνών δανειστών ώστε να δοθούν στη χώρα του επιπλέον κεφάλαια για να αποφύγει τον κίνδυνο της πιθανής χρεοκοπίας.

Μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο ο Γιάτσενιουκ τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησής του να προχωρήσει σε σκληρές μεταρρυθμίσεις, ούτως ώστε να εξασφαλίσει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια από τους δυτικούς εταίρους της χώρας. Αλλά όπως είπε, χρειάζεται να βάλουν περισσότερα χρήματα στο τραπέζι οι διεθνείς δανειστές.

«Για να επιβιώσουμε, για να αποτραπεί η χρεοκοπία, χρειαζόμαστε μια διεθνή σύνοδο δωρητών και τη βοήθεια των δυτικών εταίρων μας για την υιοθέτηση ενός σχεδίου ανάκαμψης της Ουκρανίας» είπε ο Γιάτσενιουκ.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δημοσίευμα των Financial Times για την επίσκεψη αυτή την εβδομάδα στο Κίεβο στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τις συνομιλίες σχετικά με το πακέτο οικονομικής διάσωσης ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ήδη έχει εγκριθεί και ενώ με βάση τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού η «μαύρη τρύπα» στην οικονομία της Ουκρανίας ανέρχεται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σχέδιο της κυβέρνησής του για αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος περιλαμβάνει αύξηση των τιμολογίων ενέργειας και ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια να ξεριζώσει την ενδημική διαφθορά η οποία έχει ωθήσει την Ουκρανία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Το Κίεβο, που έχει λάβει μέχρι στιγμής δύο δανειακές δόσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του ΔΝΤ, συνολικού ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει τεράστιο πρόβλημα εξ αιτίας της κατρακύλας των συναλλαγματικών αποθεμάτων του τα οποία βρίσκονται σε χαμηλό δεκαετίας, αφενός λόγω της ανάγκης να αποπληρώσει το χρέος για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου και αφετέρου για την προσπάθειά της να στηρίξει το εθνικό νόμισμα.

Τους τελευταίους μήνες η ουκρανική οικονομία έχει επιβαρυνθεί με το κόστος του πολέμου κατά των φιλορώσων αυτονομιστών, το κλείσιμο πολύ σημαντικών μονάδων χαλυβουργίας και ανθρακωρυχείων στα ανατολικά της χώρας και την καταστροφή των υποδομών στις επαρχίες του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, δυο περιοχές που αντιπροσώπευαν το 1/6 του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και το 1/4 της βιομηχανικής παραγωγής της Ουκρανίας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/271156/i-oukrania-anazita-diethneis-daneistes-gia-na-apofugei-tin-hreokopia/#ixzz3Ld4Xlvwc
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2014 11:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λενε οτι πηγε εκει ο Σακασβιλι ο πρωην Προεδρος της Γεωργιας για να τους σωσει.

Θα υπαρχει αραγε και θεση για τον Σαμαρα και Βενιζελο?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2014 9:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έκκληση Λαβρόφ για νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε την Παρασκευή τις εκκλήσεις της Μόσχας για νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών για τη διευθέτηση της κρίσης στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας Ντονμπάς, προπύργιο των ρωσόφωνων αυτονομιστών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Προέκυψε μία πιθανότητα για ειρήνευση στην Ουκρανία. Με δυσκολίες, αλλά εφαρμόστηκε μία κατάπαυση του πυρός, μία εκεχειρία» είπε ο Ρώσος υπουργός σε συνάντηση που είχε με ειδικούς στην εξωτερική πολιτική.

«Υπάρχει μία εποικοδομητική βάση για να προχωρήσουμε... στην οικονομική αποκατάσταση του Ντονμπάς, με την εδραίωση πολιτικού διαλόγου που συν τω χρόνω θα οδηγήσει σε συνταγματική μεταρρύμθιση» πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Νέες ειρηνευτικές συνομιλίες αναμένονταν αρχικά αυτήν την εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μινσκ, για την επίτευξη πιο βιώσιμης εκεχειρίας και τη διευθέτηση της σύγκρουσης, κατά την οποία περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο. Ωστόσο, οι συνομιλίες αναβλήθηκαν χωρίς να έχει οριστεί νέα ημερομηνία.

Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από τη Μόσχα, το Κίεβο, τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Σε προηγούμενες συνομιλίες στο Μινσκ, συνήφθη μια κατάπαυση του πυρός, η οποία εξακολουθεί, σε γενικές γραμμές, να τηρείται.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας