patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Natalie_Jaresko

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ



Συμμετέχουν: 16 Μάϊ 12
Δημοσιεύσεις: 190

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2014 1:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Natalie_Jaresko Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Natalie Ann Jaresko : Γεννημένη και μεγαλωμένη στις ΗΠΑ, πήρε την υπηκοότητα
στις 2/12/2014 και διορίστηκε Υπουργός της Ουκρανίας
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
scripta manent
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2014 7:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό που λέμε "φυτευτή".
Αλλά ας είναι καλά η "επανάσταση" των νεοναζί, πέρισυ, που έριξε το σάπιο και ρωσόδουλο Γιανουκόβιτς κι έφερε καλλίτερα "διαμαντάκια", κι έκτοτε το Αμέρικα έχει βάλει για τα καλά πόδι.
Επιστροφή στην κορυφή
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2014 7:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

scripta manent έγραψε:
Αυτό που λέμε "φυτευτή".
Αλλά ας είναι καλά η "επανάσταση" των νεοναζί, πέρυσι, που έριξε το σάπιο και ρωσόδουλου Γιανουκόβιτς κι έφερε καλλίτερα "διαμαντάκια", κι έκτοτε το Αμέρικα έχει βάλει για τα καλά πόδι.

Δεν έφερε η πτώση του ρωσόδουλο Γιανουκόβιτς μόνο τα αμερικανο-"διαμαντάκια" αλλά και την λαϊκή εξέγερση στην Α.Ουκρανία που τα αμερικανάκια όπως και η πουτινική ολιγαρχία τα έχουν βρει μπαστούνια και τρέχουν και δεν φτάνουν. Και ακόμα είμαστε στην αρχή. Να βλέπουμε διαλεκτικά την εξέγερση κατά του Γιανουκόβιτς, και όχι μόνο από την πλευρά των φιλοδυτικών και των νεοναζί.
Επιστροφή στην κορυφή
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 12, 2014 12:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Ουκρανία αναζητά διεθνείς δανειστές για να αποφύγει την χρεοκοπία

Τους τελευταίους μήνες η ουκρανική οικονομία καταρρέει υπό το βάρος του κόστους του πολέμου κατά των φιλορώσων αυτονομιστών, του κλεισίματος πολύ σημαντικών μονάδων χαλυβουργίας και ανθρακωρυχείων, και της καταστροφής βιομηχανικών υποδομών στις επαρχίες του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ απηύθυνε σήμερα έκκληση για μια σύνοδο των διεθνών δανειστών ώστε να δοθούν στη χώρα του επιπλέον κεφάλαια για να αποφύγει τον κίνδυνο της πιθανής χρεοκοπίας.

Μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο ο Γιάτσενιουκ τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησής του να προχωρήσει σε σκληρές μεταρρυθμίσεις, ούτως ώστε να εξασφαλίσει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια από τους δυτικούς εταίρους της χώρας. Αλλά όπως είπε, χρειάζεται να βάλουν περισσότερα χρήματα στο τραπέζι οι διεθνείς δανειστές.

«Για να επιβιώσουμε, για να αποτραπεί η χρεοκοπία, χρειαζόμαστε μια διεθνή σύνοδο δωρητών και τη βοήθεια των δυτικών εταίρων μας για την υιοθέτηση ενός σχεδίου ανάκαμψης της Ουκρανίας» είπε ο Γιάτσενιουκ.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δημοσίευμα των Financial Times για την επίσκεψη αυτή την εβδομάδα στο Κίεβο στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τις συνομιλίες σχετικά με το πακέτο οικονομικής διάσωσης ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ήδη έχει εγκριθεί και ενώ με βάση τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού η «μαύρη τρύπα» στην οικονομία της Ουκρανίας ανέρχεται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σχέδιο της κυβέρνησής του για αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος περιλαμβάνει αύξηση των τιμολογίων ενέργειας και ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια να ξεριζώσει την ενδημική διαφθορά η οποία έχει ωθήσει την Ουκρανία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Το Κίεβο, που έχει λάβει μέχρι στιγμής δύο δανειακές δόσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του ΔΝΤ, συνολικού ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει τεράστιο πρόβλημα εξ αιτίας της κατρακύλας των συναλλαγματικών αποθεμάτων του τα οποία βρίσκονται σε χαμηλό δεκαετίας, αφενός λόγω της ανάγκης να αποπληρώσει το χρέος για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου και αφετέρου για την προσπάθειά της να στηρίξει το εθνικό νόμισμα.

Τους τελευταίους μήνες η ουκρανική οικονομία έχει επιβαρυνθεί με το κόστος του πολέμου κατά των φιλορώσων αυτονομιστών, το κλείσιμο πολύ σημαντικών μονάδων χαλυβουργίας και ανθρακωρυχείων στα ανατολικά της χώρας και την καταστροφή των υποδομών στις επαρχίες του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, δυο περιοχές που αντιπροσώπευαν το 1/6 του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και το 1/4 της βιομηχανικής παραγωγής της Ουκρανίας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/271156/i-oukrania-anazita-diethneis-daneistes-gia-na-apofugei-tin-hreokopia/#ixzz3Ld4Xlvwc

Με αυτά τα χάλια της οικονομίας της Δ. Ουκρανίας και με τους δυτικούς ανίκανους να τους βοηθήσουν (δεν μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους), όχι μόνο δεν μπορούν νικήσουν τον λαό της ανατολικής Ουκρανίας που προχώρησε σε σχεδιασμένη κρατική οικονομία, αλλά η επανάσταση τους, θα επεκταθεί σε όλη την Ουκρανία και όχι μόνο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας