patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Μείωση 40% στην παραγωγή ντόπιου βόειου κρέατος

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 01, 2015 9:10 am    Θέμα δημοσίευσης: Μείωση 40% στην παραγωγή ντόπιου βόειου κρέατος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μείωση 40% στην παραγωγή ντόπιου βόειου κρέατος

«Μόνο μια αύξηση του αριθμού των εκτρεφόμενων ζώων κατά 250-300%, θα μπορούσε να καλύψει το υπόλοιπο των αναγκών της χώρας μας σε βόειο κρέας» που σήμερα ανέρχεται στους 150.000 τόνους ετησίως, σημειώνει ο κ. Βαλεγράκης.

Τα 35 τελευταία χρόνια η ελληνική παραγωγή βόειου κρέατος μειώθηκε κατά 40% και τα απαραίτητα μέτρα για την ανάκαμψή της θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να ευοδωθούν, υπογραμμίζει σε σχετική μελέτη του ο επίκουρος καθηγητής, στο τμήμα κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Γιώργος Βαλεγράκης.

Η ετήσια εγχώρια παραγωγή βόειου κρέατος φτάνει σήμερα τους 50.000 τόνους.

Η κυριότερη αιτία μείωσης του αυτοεφοδιασμού της χώρας είναι, φυσικά, η μεγάλη πτώση του αριθμού εκτρεφομένων αγελάδων. Οι ντόπιες αγελάδες δεν ξεπερνούν σήμερα τις 180.000, όταν πριν μερικά χρόνια ανέρχονταν σε 250.000. Μάλιστα από αυτές οι 85.000 είναι γαλακτοπαραγωγές και επομένως χαμηλότερου κρεοπαραγωγικού δυναμικού.

«Μόνο μια αύξηση του αριθμού των εκτρεφομένων ζώων κατά 250-300%, θα μπορούσε να καλύψει το υπόλοιπο των αναγκών της χώρας μας σε βόειο κρέας» που σήμερα ανέρχεται στους 150.000 τόνους ετησίως, σημειώνει ο κ. Βαλεγράκης.


Σωστά τα λέει κ. Βαλεγράκης αλλά είναι μισές αλήθειες από την στιγμή που δεν αναφέρεται στις αιτίες που οδήγησαν στον μαρασμό της αγελαδοπαραγωγής, που ήταν και είναι οι περιορισμοί με τις ποσοστώσεις που επιβάλει η ΕΕ, το τόσες αγελάδες θα πρέπει να έχει η Ελλάδα και αν δεν τηρούσαν τις συμφωνίες για την μείωση των αγελάδων τα πρόστιμα έπεφταν και πέφτουν βροχή από την ΕΕ, των ανοιχτών συνόρων, ώστε οι πολυεθνικές που εδρεύουν κυρίως στην Ολλανδία, αλλά και στην Γερμανία, Βέλγιο, να έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά και τα σούπερ-μάρκετ να είναι πλημμυρισμένα από μεταλλαγμένα βοδινά κρέατα και αμφιβόλου ποιότητας. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα άλλα αγροτικά προϊόντα, που αν η Ελλάδα δεν βάλει δασμούς στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα και δεν αποχωρίσει από την ΕΕ, με τις ποσοστώσεις που επιβάλει, στο πόσο θα παράγει και τι θα παράγει, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να ανακάμψει η αγροτική παραγωγή, απεναντίας όλο και περισσότερο θα συρρικνώνεται. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα άλλα, εκτός από τα αγροτικά, που κάποτε παράγονταν στην Ελλάδα και πολλά έχουν εξαφανιστεί με την είσοδο στην ΕΕ. Πριν η Ελλάδα μπει στην ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ, όχι μόνο ήταν αυτάρκης στα αγροτικά προϊόντα και όχι μόνο, αλλά είχαμε και πλεόνασμα από το εμπορικό ισοζύγιο με 80% στις εξαγωγές και κατά 20% με τις εισαγωγές στα λίγα προϊόντα, που δεν παράγονταν στην Ελλάδα. Πχ μπανάνες, μάνγκο κλπ.
Επιστροφή στην κορυφή
πάει και τελείωσε
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 01, 2015 9:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η υπογραφή της παράτασης, ίσον η συνέχιση του μνημονίου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η υπογραφή της παράτασης, ίσον η συνέχιση του μνημονίου
Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 01, 2015 11:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

“Έρημος” ρευστότητας το 2015 για ιδιώτες και επιχειρήσεις


πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει

«Στράγγιξε» η αγορά των δανείων την τελευταία πενταετία και η περίοδος ξηρασίας όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και φέτος. Επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια έχουν γίνει… είδος υπό εξαφάνιση στα χρόνια της κρίσης.

Οι τράπεζες σκόπευαν το 2015 να «ρίξουν» τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ σε νέες χορηγήσεις, ωστόσο οι εκλογές του Ιανουαρίου, η μετάπτωση του συστήματος στον Έκτακτο Μηχανισμό Παροχής Ρευστότητας (ELA), οι εκροές καταθέσεων έως και 25 δισ. ευρώ το τρίμηνο Δεκεμβρίου 2014- Φεβρουαρίου 2015, αλλά και η αβεβαιότητα για το πρόγραμμα χρηματοδότησης του Δημοσίου έβαλαν πάλι φρένο στα σχέδια.

http://www.enikos.gr/economy/300917,%E2%80%9CErhmos%E2%80%9D_reystothtas_to_2015_gia_idiwtes.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 01, 2015 11:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η μη ύπαρξη εθνικής οικονομικής και νομισματικής πολιτικής είναι το βασικότερο πρόβλημα

Τον μεγαλύτερο και καθοριστικότερο εκβιασμό προς την Ελλάδα τον άσκησε η ΕΚΤ με την απειλή της ρευστότητας.

Δεν είναι ο κ. Σόιμπλε, η κα Μέρκελ, το ΔΝΤ, ή οι αγορές οι ισχυροί της υπόθεσης. Από τη στιγμή που έχουν στο χέρι την ΤτΕ και τις εγχώριες εμπορικές τράπεζες, δεν μπορεί καμία κυβέρνηση, ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των "θεσμών".

Οποιαδήποτε απαίτηση των μαφιόζικων "θεσμών" συνοδεύεται από τον εκβιασμό του αδειάσματος των ΑΤΜ, οπότε γίνεται άρον-άρον αποδεκτή. Και είναι για γέλια να θες να διαπραγματευτείς χωρίς δικό σου νόμισμα και όταν εκ προοιμίου, δεν έχει τεθεί η έξοδος από το Ευρώ, ως απάντηση στους εκβιασμούς των τροϊκανόθεσμων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας