patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ντάισελμπλουμ: Κρίση ρευστότητας τον Μάρτιο

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 02, 2015 11:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Ντάισελμπλουμ: Κρίση ρευστότητας τον Μάρτιο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ντάισελμπλουμ: Κρίση ρευστότητας τον Μάρτιο

Αντιμέτωπη με ενδεχόμενη αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών της, που ανέρχονται σε 7,27 δισ. ευρώ, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση τον μήνα που ξεκίνησε χθες.

Τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω εγγράφου του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) που εποπτεύει τις συστημικές τράπεζες, ζητούσε από τις ελληνικές τράπεζες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά ενδεχόμενες τοποθετήσεις του σε έντοκα γραμμάτιαΑυτό διότι ακόμη δεν έχει βρεθεί «πηγή» χρηματοδότησης των οφειλών της, με το αίτημα της αύξησης του πλαφόν των εντόκων γραμματίων που μπορούν να απορροφήσουν οι ελληνικές τράπεζες να μην γίνεται για την ώρα δεκτό.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω εγγράφου του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) που εποπτεύει τις συστημικές τράπεζες, ζητούσε από τις ελληνικές τράπεζες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά ενδεχόμενες τοποθετήσεις του σε έντοκα γραμμάτια.

Έτσι, ο εφιάλτης του πιστωτικού γεγονός σκιάζει την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε, για μία ακόμη φορά, χθες από την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος σε δηλώσεις του στους βρετανικούς Financial Times, ξεκαθάρισε ότι για να ανοίξει η «κάνουλα» της χρηματοδότησης ακόμη και τον Μάρτιο, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Ντάισελμπλουμ απέστειλε προς την Ελλάδα το εξής μήνυμα: «Προσπαθήστε να αρχίσετε το πρόγραμμα ακόμα και πριν τελειώσει όλη η διαπραγμάτευση. Υπάρχουν στοιχεία που μπορείτε να αρχίσετε σήμερα. Αν το κάνετε αυτό, τότε σε κάποιο σημείο τον Μάρτιο, ίσως μπορεί να υπάρξει μια πρώτη εκταμίευση. Αλλά αυτό θα απαιτούσε πρόοδο και όχι μόνο προθέσεις».

Οι οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας του τρέχοντος μηνός έχουν ως εξής:

-6 Μαρτίου: Οφειλή σε ΔΝΤ ύψους 298.676,079 ευρώ
-6 Μαρτίου: Οφειλή εντόκων γραμματίων 1.400.000 ευρώ
-13 Μαρτίου: Οφειλή σε ΔΝΤ 336.010, 589 ευρώ
-13 Μαρτίου: Οφειλή σε έντοκα γραμμάτια 1.600.000 ευρώ
-16 Μαρτίου: Οφειλή σε ΔΝΤ 560.017,648 ευρώ
-20 Μαρτίου: Οφειλή σε ΔΝΤ 336.010,589 ευρώ
-20 Μαρτίου: Οφειλή εντόκων γραμματίων 1.600.000 ευρώ.

http://www.zougla.gr/money/article/krisi-refstotitas-ton-martio

Aφού λοιπόν δέχτηκαν οι Συριζαίοι να τους ευνουχίσετε στο "άψε-σβήσε" και δεν μπορούν να σας πηδήξουν, τους έχετε στο χέρι και μπορείτε και τους εκβιάζετε, με την άνεση σας. Με την απειλή κρίσης ρευστότητας, αν δεν συνεχιστούν τα παλιά και νέα μνημόνια, με όποια ονομασία και αν τους προσδίδεται. Για να δούμε όμως αν μπορούν οι ευνουχισμένοι σας, να τα επιβάλουν στον ελληνικό λαό, πράγμα αδύνατον παρότι τα θεωρείτε τετελεσμένα.

Και είστε τόσο ηλίθιοι, μαζί με τους ευνουχισμένους σας, που πιστεύετε ότι τα μέτρα των μνημονίων θα εφαρμοστούν (θα διαμαρτυρηθεί βέβαια ο ελληνικός λαός, όπως με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά μέχρι εκεί) και η ζωή θα συνεχίζεται;…

Έλα όμως που σε αυτό το διάστημα εξαντλήθηκαν οι αντοχές του ελληνικού λαού για περαιτέρω ξεζούμισμα, πράγμα που δεν θέλετε να το κατανοήσετε, και πως κάποια στιγμή η ποσότητα μετατρέπεται σε ποιότητα… Που σημαίνει, ότι οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν όριο και οι διαδηλώσεις, δεν θα είναι πάντα ειρηνικές. Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών έχουν ένα μήνυμα, που καλά θα κάνετε να το αποκρυπτογραφήσετε αν δεν θέλετε να βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Τα χρήματα δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν και αν επιμένετε, θα γίνει στάση πληρωμών και η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ και από την ΕΕ. Και τότε θα χάσετε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας. Η αποχώρηση της Ελλάδας, θα είναι μόνο η αρχή και θα λειτουργήσει σαν ντόμινο για άλλες χώρες στον ευρωπαϊκό νότο, για να ολοκληρωθεί στον ευρωπαϊκό βορά.
Επιστροφή στην κορυφή
μάγος είσαι;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 02, 2015 11:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Telegraph: Παρουσίασε τα... νέα χαρτονομίσματα της δραχμής
http://www.enikos.gr/international/300988,Proklhsh_apo_thn_Telegraph:_Paroysiase_t.html
Επιστροφή στην κορυφή
Αντιαμερικανος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 02, 2015 3:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Σόιμπλε λειτουργεί σαν κράχτης του Τσίπρα. Του δίνει αριστερό προσωπείο και από ότι φαίνεται την στάση πληρωμών την ονομάζουν ....4μηνη παράταση. Σκοπός είναι να έχει και ο Σύριζα πάτημα για να μην μπορεί να εφαρμοσει το ελάχιστο πρόγραμμα του και να έχει δικαιολογίες για το τι δεν μπορεί να κάνει. Εάν δεν αγοράσουν τα ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ τον Ιούλιο τότε υποχρεωτικά πάμε σε Δραχμή.
Ο Λαπαβίτσας είπε ότι νέο μνημόνιο με περικοπές θα σήμαινε διάλυση του Σύριζα.
Επιστροφή στην κορυφή
Παρατηρητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 02, 2015 3:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στήριξη της κυβέρνησης Σύριζα προκειμένου να επιτύχει στο έργο της, ζητάει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.



Ο πρώην Υπουργός εξηγώντας τους λόγους που όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης δήλωσε: «Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε και τι πιστεύει ο καθένας μας πρέπει όλοι μας και ο καθένας με τον τρόπο του να σταθούμε στο πλευρό αυτής της κυβέρνησης. Πρέπει να επιτύχει. Και είναι υποχρεωμένη να επιτύχει γιατί πιστεύω ότι αν καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση θα έχουμε επικίνδυνα φαινόμενα. Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμώ ότι θα έχουμε άνοδο των άκρων και καταλαβαίνετε τι εννοώ.»
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας