patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Εξέγερση στην Υεμένη, απομακρύνονται ξένοι διπλωμάτες

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
antivirus
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 28, 2015 7:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εξέγερση στην Υεμένη, απομακρύνονται ξένοι διπλωμάτες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εξέγερση στην Υεμένη, απομακρύνονται ξένοι διπλωμάτες


πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει

Επαναστάσεις ξεσπούν παντού σε όλον τον κόσμο, τελείωσαν οι πόλεμοι ανάμεσα στα έθνη τώρα εξαπλώνεται ο παγκόσμιος ταξικός πόλεμος. Πόλεμος των λαών εναντίον των οικονομικών ολιγαρχιών.

Οι αντάρτες έχουν πάρει φαλάγγι τους πιστούς (;) στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης και όπως συμβαίνει στο Ιράκ και την Συρία οι Αμερικάνοι μόνο με τυφλούς βομβαρδισμούς προσπαθούν να σώσουν τα παλιά καθεστώτα για να συνεχίσουν την καταλήστευση των αραβικών πετρελαίων.

Οι Δυτικοί διπλωμάτες απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας από το λιμάνι του Άντεν στη νότια Υεμένη.

Παράλληλα και τα Ηνωμένα Έθνη απομακρύνουν το προσωπικού τους (περίπου 100 άτομα) από την πρωτεύουσα Σαναά.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου χαρακτήρισε χαοτική την κατάσταση που επικρατεί στο Άντεν, ενώ μαχητικό της Σαουδικής Αραβίας που πετούσε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα αντιμετώπισε «τεχνικό πρόβλημα» (έτσι το λένε τώρα) και οι δύο πιλότοι να αναγκαστούν να πέσουν με αλεξίπτωτα.

Πανικός στο Ριάντ

O βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας υπόσχεται ότι η αεροπορικές επιχειρήσεις θα διαρκέσουν «έως ότου αποκατασταθεί η τάξη» στη χώρα!..

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Υεμένης Ράμπο Μανσούρ Χάτι, ξεκαθάρισε ότι η επέμβαση κατά των ανταρτών πρέπει να συνεχιστεί μέχρι εκείνοι «να παραδοθούν»…

«Απευθύνω έκκληση για την συνέχιση των επιχειρήσεων έως ότου αυτή η συμμορία παραδοθεί και αποσυρθούν από όλες τις περιοχές που έχουν καταλάβει σε όλες τις επαρχίες» τόνισε ο Χάντι και χαρακτήρισε τους αντάρτες «μαριονέτες του Ιράν»!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 28, 2015 8:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όϊ όϊ, μανούλα 'μ!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 30, 2015 10:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υεμένη: Πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν τη Σαναά

Πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά τα χαράματα σήμερα την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, έγινε γνωστό από κατοίκους, κατά την πέμπτη ημέρα της εκστρατείας που διεξάγεται με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία εναντίον των δυνάμεων των Χούτι που αντιτίθενται στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Ένας από τους κατοίκους είπε πως τα πλήγματα φαίνεται ότι ήταν επικεντρωμένα κυρίως γύρω από τη διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

«Ήταν μια νύχτα κόλασης» δήλωσε ένας Υεμενίτης διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι οι επιδρομές φαίνεται πως είχαν στόχο αποθήκες όπλων που πιστεύεται ότι βρίσκονται μέσα σε σήραγγες σκαμμένες στα βουνά που δεσπόζουν της πόλης.

Το Ριάντ ανακοίνωσε στις 26 Μαρτίου πως, μαζί με άλλες εννέα σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες, άρχισε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της σιιτικής πολιτοφυλακής των Χούτι που ελέγχει την πρωτεύουσα και είναι σύμμαχος του κύριου περιφερειακού αντιπάλου του βασιλείου, του Ιράν.

Το Ιράν, το οποίο αρνείται ότι βοηθάει στρατιωτικά τους Χούτι, έχει καταδικάσει δριμύτατα τις επιδρομές.

Το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι αεροπορικές επιθέσεις προκάλεσαν τον θάνατο 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό 88 ατόμων τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

http://www.zougla.gr/kosmos/article/iemeni-polemika-aeroplana-epliksan-ti-sana
Επιστροφή στην κορυφή
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 05, 2015 12:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απροκάλυπτοι δολοφονικοί βομβαρδισμοί στην Υεμένη
http://www.enikos.gr/international/308540,H-Mosxa-zhthse-diakoph-twn-aeroporikwn-epidromwn-sthn-Yemenh.html

Ο πλανητικός αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στα τελευταία του και έχοντας αποτύχει με τις χερσαίες δυνάμεις να επιβάλει την θέλησή του στο γενικό ξεσηκωμό του αραβικού κόσμου για να γίνουν νοικοκύρηδες στις πατρίδες θέτοντας κάτω από το έλεγχο τους τον ορυκτό τους πλούτο τους εκδικείται με καταστροφικούς βομβαρδισμούς παρότι γνωρίζει πως εκτός από τις καταστροφές δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

H Ρωσία κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος στα Ηνωμένα Έθνη ζητώντας τη διακοπή των αεροπορικών βομβαρδισμών στην Υεμένη τις οποίες διεξάγει από τις 26 Μαρτίου η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της ΗΠΑ- εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.

http://www.enikos.gr/international/308540,H-Mosxa-zhthse-diakoph-twn-aeroporikwn-epidromwn-sthn-Yemenh.html
Επιστροφή στην κορυφή
Αγια-Σοφιάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 05, 2015 2:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.stoxos.gr/2015/04/o_5.html

Εκτός απο δολοφονικούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη , έχουμε και στην εγγύτερη Μεση Ανατολή , στην Λιβύη.
Οι Έλληνες Εθνικιστές πανηγυρίζουν το μακέλεμα του λαού της Λιβύης απο το Ισραήλ . Η είδηση είναι απο το γνωστό ακροδεξιό defencenet και την αναπαράγει ο στόκος . Φυσικά αυτά είναι δύο σάιτ που έπαιζαν πολύ Χρυσή Αυγή και ...ας πρόσεχε η τελευταία. Γιατί δεν γίνεται Μιχαλολιάκο να κατηγορείς τους Εβραίους και απο την άλλη να σε παίζουν αυτα τα δύο σάιτ , να παίρνουν συνεντεύξεις απο στελέχη σου κλπ
Απλά αυτό γίνεται γιατί το χαμηλό επίπεδο των Εθνικιστών στην χώρα μας βάζει πάνω απο την Πατρίδα του , το μίσος για κάθε λαό που αγωνίζεται .

Εδώ http://www.zougla.gr/kosmos/article/sto-eksoteriko-8a-stelni-ta-esoda-apo-to-petreleo-i-episimi-kivernisi-tis-livis έχουμε λοιπόν , μια κυβέρνηση που την γουστάρουν οι Εθνικισταράδες μας , γιατί δεν γουστάρουν τους αντάρτες . Και τι κάνει αυτή ; Θα βγάζει τα λεφτά έξω !!!
Και τολμάνε και μιλούν εναντίον των ανταρτών !
Επιστροφή στην κορυφή
k
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 05, 2015 9:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένα βήμα κοντά στην κατάληψη και του Άντεν οι αντάρτες Χούθι

Οι σιίτες αντάρτες έχουν κατορθώσει να προωθηθούν στη συνοικία της Μουάλα, κοντά στο λιμάνι της πόλης, απειλώντας την τελευταία βάση δύναμης του προέδρου Χαντί, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη χώρα,

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του Άντεν, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην Υεμένη, βρίσκονται οι δυνάμεις των σιιτών Χούθι, παρά τις αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η Σαουδική Αραβία, με την στήριξη της Αμερικής.

Οι σιίτες αντάρτες έχουν κατορθώσει να προωθηθούν στη συνοικία της Μουάλα, κοντά στο λιμάνι της πόλης, απωθώντας στρατεύματα που παραμένουν πιστά στον φιλοαμερικάνο πρόεδρο Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χαντί, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters.

Η διείσδυση των Χούθι στο Άντεν έχει επιτευχθεί παρά τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποιεί επί 11 μέρες πλέον η σαουδαραβική Αεροπορία, η οποία προσπαθεί μάταια να εμποδίσει την κατάληψη της τελευταίας βάσης του Χαντί στην Υεμένη από τους σιίτες.

Το Ριάντ καταγγέλλει πως οι αντάρτες στηρίζονται από το Ιράν, κατηγορία την οποία απορρίπτει η Τεχεράνη… Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσχέδιο ψηφίσματος για ανθρωπιστικό «πάγωμα» των σαουδαραβικών αερο-επιδρομών.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.700 έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από τους κυβερνητικούς στην Υεμένη κατά τις τελευταίες δυο εβδομάδες, σύμφωνα με απολογισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Πολλές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και η Τουρκία, απομακρύνουν τους πολίτες τους από την Υεμένη.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/278978/ena-vima-pio-koda-stin-katalipsi-kai-tou-aden-oi-houthi/#ixzz3WSiyL3bL

Όλος ο Αραβικός κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό και αρκετά κράτη σε εμφύλια σύρραξη με τους ντόπιους λακέδες των αμερικανών. Με τους λαούς να παλεύουν για εθνική ανεξαρτησία. και την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν καταρρακωθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώνουν από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που πλήττει τα λαϊκά στρώματα με διαβαθμίσεις άπό χώρα σε χώρα, σε όλον τον πλανήτη. Η κατάσταση δεν μπορεί να ηρεμίσει αν οι λαοί του αραβικού κόσμου δεν πάρουν τα πετρέλαια στα χέρια τους για τα δικά τους συμφέροντα και όχι να παίρνουν ψίχουλα από τις επτά πολυεθνικές αδερφές των πετρελαίων, που για χρόνια λυμαίνονται τον ορυκτό τους πλούτο.

Καθόλου δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες ημέρες σκηνοθετημένα πλάνα που να παρουσιάζουν τους αντάρτες Χούθι σαν τους Ισλαμιστές αντάρτες, και ακόμα χειρότερα με το να κόβουν κεφάλια, να βιάζουν, να καταστρέφουν Μουσεία, αγάλματα, και ότι άλλο απάνθρωπο που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους, στην μαύρη προπαγάνδα των Αμερικανών και των ρουφιάνων τους, ώστε να συνεχίσουν τους βάρβαρους βομβαρδισμούς με πιο ανελέητο και δολοφονικό τρόπο!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας