patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Μήπως η ελληνική κρίση ανοίξει το δρόμο διάλυσης της ΕΕ;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
απελάτης.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 12, 2015 2:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μήπως η ελληνική κρίση ανοίξει το δρόμο διάλυσης της ΕΕ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος



Μήπως η ελληνική κρίση ανοίξει το δρόμο για την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

11 Αυγούστου 2015

Ο Ερίκ Τουσέν, ο Βέλγος εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), περιγράφει με ακρίβεια σε μια συνέντευξη με τη Ρόζα Moussaoui, τον τρόπο που οι Ιδιωτικές Τράπεζες κατάφεραν να μεταφέρουν τα χρέη τους στη ράχη του ελληνικού λαού μέσω των ρυθμίσεων «διάσωσης» του 2012. Όλοι, ακόμα και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι επιφανείς αναλυτές παραδέχονται ότι αυτό ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα.

Οι διασώσεις δεν «ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις του λαού τής Ελλάδας, αλλά στις ανάγκες των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών, δηλαδή των τραπεζών», όπως υποστήριξε η οικονομολόγος Christian Rickens και ανέφερε με ειλικρίνεια σε ένα σχόλιο της το 2012 στο Der Spiegel.

Η Christian Rickens συνόψισε το σχόλιό της ως εξής: «Το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε από τους υπουργούς οικονομικών του ευρώ θα βοηθήσει τους πιστωτές στην Ελλάδα περισσότερο από την ίδια τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Οι ηγέτες της ΕΕ θα έπρεπε να κατευθύνουν την ενίσχυση προς την ανοικοδόμηση της οικονομίας και όχι στην επιβράβευση κερδοσκόπων με τις επενδύσεις υψηλού κινδύνου.»

Ομοίως, στην ανάλυση της Forbes.com, ο Agustino Fontevecchia έγραψε:
«Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, το ελληνικό σχέδιο διάσωσης για το χρέος που συμφωνήθηκε από τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών είναι μια φάρσα, ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να πληρώσει τους διεθνείς πιστωτές η Ελλάδα και να αγοράσουν χρόνο για να σκαρώσουν κάποιο σχέδιο δήθεν ανάπτυξης σε ένα εντελώς ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον.»

Σύγχρονη Λεηλασία

Η Ελλάδα έχει λεηλατηθεί. Μετά από μια νεοφιλελεύθερη οικονομική συνταγή, τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων δημεύονται δια της βίας και πωλούνται σε ξένους επενδυτές για να πληρωθούν τα χρέη των τραπεζών. «Βαρύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία (€ 50 δισεκατομμυρίων) θα πρέπει να μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο ταμείο του εξωτερικού, όπως το Ίδρυμα για την «Ανάπτυξη» στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν με την πάροδο του χρόνου για τη μείωση του χρέους. Η διαχείριση ενός τέτοιου ταμείου από τις ελληνικές αρχές, υπό την εποπτεία των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων» είχε ζητηθεί από τους ηγέτες της ευρωζώνης στα μέσα Ιουλίου.

Στις 13 Ιουλίου, το περιοδικό «Time» ανέφερε ότι η πρόταση ήταν προσανατολισμένη στο κλείδωμα «των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων σε ένα ειδικό ταμείο που προτάθηκε από τη Γερμανία.» «Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας πρότεινε ακόμη και τη μετακίνηση των τίτλων των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων σε ένα «εξωτερικό κεφάλαιο» στο Λουξεμβούργο έτσι ώστε η Αθήνα να μη μπορεί να αθετήσει την πώλησή τους, «ανέφερε το περιοδικό».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του, συναίνεσε στις απαιτήσεις για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών. Η Αθήνα παρέδωσε τον έλεγχο των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων στους γερμανούς τραπεζίτες. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, ανέφερε το Time, θα περιλαμβάνουν «δημόσια ιδιοκτησία», κτίρια, πιθανές περιοχές γης, «ακόμα και νησιά», δημόσιες οικοδομές, αρχαία ερείπια και άλλους αρχαιολογικούς εθνικούς θησαυρούς.

Το ελληνικό σχέδιο διάσωσης είναι δώρο στη Γερμανία και τη Δυτική Ευρώπη, όχι για τους Έλληνες

Ενώ το καθεστώς λιτότητας που ανάγκασε το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού να πέσει έχει μειώσει τους μισθούς κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δημοσιεύματα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι το ελληνικό Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς στο εσωτερικό της χώρας είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Γερμανίας, η Hochtief Aktiengesellschaft.

Τον Οκτώβριο, ο Έλληνας δημοσιογράφος Κώστας Εφήμερος αναφέρθηκε σε ό,τι συνέβη με την Hochtief. Όσον αφορά τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η Hochtief έναντι των αναληφθεισών υποχρεώσεων της διατάχθηκε να πληρώσει πάνω από € 500 εκατομμύρια σε φόρους προστιθέμενης αξίας ή γενικά φόρους επί των πωλήσεων και φόρων για μερίσματα. Το αεροδρόμιο ήταν ήδη τεντωμένο σχοινί λόγω δημοσιονομικής διαμάχης σε σχέση με πληρωμή φόρων της Hochtief από το 2001. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάνθηκε το 2013 ότι το διεθνές αεροδρόμιο δεν πρέπει να πληρώσει τους φόρους «μέχρι να εξοφληθεί η αρχική επένδυση».

Εδώ είναι που η ιστορία γίνεται πολύπλοκη. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέχει το 55 τοις των μετοχών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η σύμβαση που η Αθήνα αναγκάστηκε να υπογράψει διευκρινίζει ότι η Hochtief, με το 40 τοις εκατό του μεριδίου της δικαιούται τη διοίκηση και τη διαχείριση του αερολιμένα! Η γερμανική διοίκηση παρουσίασε απώλειες στα βιβλία και στη συνέχεια, το 2013, προχώρησε στην πώληση του μεριδίου τής Hochtief σε μια καναδική ασφαλιστική εταιρεία. Η Hochtief τελικά θα συγχωνευθεί με τις ισπανικές Grupo ACS, ένα γίγαντα μηχανικής και κατασκευαστικής, υποστηρίζοντας ό,τι η ελληνική κυβέρνηση αναζητά ένα μεγάλο "μουτζούρη" για να φορτώσει το ελληνικό χρέος επάνω του.

Της ελληνικής κυβέρνησης το παράξενο Καλαματιανό

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Η ηγεσία του Σύριζα έχει ενεργήσει σχιζοφρενικά. Ενώ οι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν απειλήσει με αποχώρηση από την ΕΕ, η Αθήνα αγνόησε τα αποτελέσματα του εθνικού δημοψηφίσματος για το σχέδιο διάσωσης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του, στο εθνικό δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε για να αποφασίσει ο λαός αν θα δεχτεί τα αιτήματα της τρόικας στις 5 Ιουλίου, έπαθε μπλακ άουτ γιατί περίμενε ότι θα χάσει την αναμέτρηση ή ότι θα την κέρδιζε με ασήμαντη διαφορά. Ο Τσίπρας δεν ήθελε την νίκη! Ήταν προδότης και μαζί του τα λαμόγια και οι πολιτικάντηδες που τον ακολούθησαν.

Στο δημοψήφισμα, 3.558.450 επί συνόλου των 6.161.140 Ελλήνων ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ του ΟΧΙ με συντριπτική διαφορά. Η απόρριψη των απαιτήσεων της τρόικας κέρδισε με το 61,31 τοις εκατό των ψήφων.

Μολονότι ο Τσίπρας κέρδισε το δημοψήφισμα, ενέκρινε την θέση των αντιπάλων του! Δεν ξανάγινε! Πρόδωσε αυτά που ευαγγελίζονταν, πρόδωσε και τον ελληνικό λαό, διαψεύδοντας τις ελπίδες του. Μπορεί μια απόφαση που ελήφθη από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σε ένα εθνικό δημοψήφισμα, απλά να αγνοηθεί;

Το τρίτο σχέδιο διάσωσης περιλαμβάνει νέα μέτρα λιτότητας που επωμίζεται μια χώρα που παραπαίει, μετά από έξι χρόνια ύφεσης και περισσότερο από 35 τοις εκατό ανεργία. Ο Τσίπρας έχει δεσμευθεί να στηρίξει τις νέες περικοπές, ενώ την ίδια στιγμή λέει ότι ο ίδιος διαφωνεί με την εφαρμογή τους!!!

Το πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου είναι δολοφονικό και μόνο εγκληματίες μπορεί να επιχειρήσουν την εφαρμογή του. Αν παρελπίδα επιχειρηθεί η εφαρμογή του θα ακολουθήσει πρωτοφανές μπαράζ αυτοκτονιών και πολυαίμακτη εξέγερση με χιλιάδες θύματα. Ο δε Τσίπρας θα αντιμετωπίσει εκτελεστικό απόσπασμα μαζί με τα ρετάλια που θα τον ακολουθήσουν από οικονομικό συμφέρον.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας