patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ....

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 24, 2016 2:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ.... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όταν πριν από ένα ακριβώς χρόνο ο Τσίπρας σχημάτιζε την "για πρώτη φορά κυβέρνηση της αριστεράς", η χώρα είχε ήδη φτάσει στο έσχατο σημείο των γλυκερών μελωδιών οι οποίες για δεκαετίες χάϊδεψαν τις κοινοβουλευτικές (εκλογικές) αυταπάτες του Ελληνικού λαού. Ο Τσίπρας ήταν το τελευταίο τους σκαλοπάτι. Οι υποσχέσεις που έδωσε για οριστική απελευθέρωση από τα δεσμά των μνημονίων, απελευθέρωση που θα ερχόταν μέσα από την σύγκρουση και την οριστική ρήξη με τους ξένους τοκογλύφους και την Ε.Ε, γέμισαν με ελπίδες τον κόσμο, ελπίδες όμως που πολύ γρήγορα εξανεμίστηκαν, με την ίδια ταχύτητα που σχηματίστηκαν.

Ωστόσο, μαζί με τις ελπίδες, άρχισαν να εξανεμίζονται και οι τελευταίες αυταπάτες που μπορεί να υπήρχαν σχετικά με τις "ανώδυνες" δυνατότητες που έχει η κοινοβουλευτική ψήφος. Το δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη, ήταν η μαρμάρινη ταφόπλακά τους, όταν ο "φέρελπις" απατεωνίσκος μέσα σε ένα βράδυ μετέτρεπε την ξεκάθαρη εντολή (ψήφο του 62% του Ελληνικού λαού) για σύγκρουση και ρήξη, σε επονείδιστη υποταγή! Ήταν το πλέον ζωντανό παράδειγμα για το πόσο πολύ περιορισμένες έως ανύπαρκτες είναι οι δυνατότητες που έχει (ιδιαίτερα σήμερα!) η όποια ψήφος.

Σήμερα που οι αγρότες έχουν καταλάβει με τα τρακτέρ τους κάθε γωνιά αυτής της χώρας, και οι μικρομεσαίοι γιατροί και δικηγόροι προπηλακίζουν στο κέντρο της Αθήνας τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, δείχνουν πεντακάθαρα την εικόνα της διαφοράς του χθές, με το σήμερα. Μία εικόνα που δεν έχει τρομοκρατήσει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση. Ήδη από την πλευρά της τελευταίας ακούγονται λόγια "σύνεσης" που απευθύνονται προς τους αγρότες, που μιλάνε για "ενέργειες που θα πρέπει να μείνουν μέσα στα πλαίσια του νόμου", και διάφορες άλλες "συναινετικές" παρλαπίπες! Αυτή η στάση τους ήταν φυσικά αναμενόμενη. Άλλωστε όλοι τους, (κι' όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ) είναι ο καθένας με τον τρόπο του υπέρ του "Ευρωμονόδρομου". .

Το συνταξιοδοτικό και η φορολογία των αγροτών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αυτοπαραμυθιάζονται όσοι πιστεύουν ότι αυτά τα νομοσχέδια θα περάσουν με τον τρόπο που πέρασαν όλα τα προηγούμενα. Η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά. Η δυσαρέσκεια έχει ήδη γενικευτεί ενάντια σε όλους, και η παρουσία του κόσμου στους δρόμους των πόλεων και στην ύπαιθρο, δεν θα έχει καμία σχέση πλέον με τις προηγούμενες φορές.

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ....



Επιστροφή στην κορυφή
Patarisios
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 30, 2016 3:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σαν σήμερα το 1953, η Ελλάδα διέγραψε
το χρέος της Γερμανίας!



πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να δείτε την πρωτότυπη

Το χρέος της χώρας είναι υπέρογκο. Ο λόγος όχι για την Ελλάδα, αλλά για τη Γερμανία. Πριν από 62 χρόνια υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους.
Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος», πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ- Γιασίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:
«Η συμφωνία του Λονδίνου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Μπορεί μάλιστα να υποστηριχθεί ότι χωρίς τη διαγραφή του χρέους δεν θα υπήρχε οικονομικό θαύμα».
Ο Γερμανός ειδικός σε ζητήματα χρέους Γιούργκεν Κάιζερ, μέλος του συνδέσμου erlassjahr.de για τη μείωση του χρέους των υπό ανάπτυξη χωρών, δηλώνει στην DW ότι για χρόνια οι Γερμανοί απωθούσαν το γεγονός ότι η χώρα τους μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν υπερχρεωμένη, όπως σήμερα η Ελλάδα ή κάποιες υπό ανάπτυξη χώρες:
«Μαθαίναμε τότε ότι το οικονομικό θαύμα οφειλόταν στην εργατικότητα του λαού μας και στους Αμερικανούς, οι οποίοι μας βοήθησαν με χρήματα και για αυτό εμείς τους στηρίζουμε όπου μπορούμε. Αυτά γνώριζα για τη περίοδο αυτή. Δυστυχώς ένα κομμάτι της ιστορίας μας αγνοήθηκε επιμελώς».

H Γερμανία δεν ήθελε λιτότητα και αποπληρωμή

Περίπου 70 χώρες είχαν απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας τόσο από την προπολεμική, όσο και από την μεταπολεμική περίοδο. Το συνολικό χρέος της Γερμανίας ανέρχονταν γύρω στα 30 δισ. μάρκα. Ας σημειωθεί ότι το γερμανικό χρέος το 1953 αντιστοιχούσε μόλις στο 23% του ΑΕΠ. Ακόμα και για τις υπό ανάπτυξη χώρες ισχύει σήμερα ότι βρίσκονται σε κίνδυνο μόνο όταν το χρέος τους ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ. Σήμερα το ελληνικό χρέος βρίσκεται στο 160% και μόνο οι πολύ αισιόδοξοι ευελπιστούν ότι θα μειωθεί στο 120%.
Για την Γερμανία του 1953 όμως η λιτότητα και η επιστροφή των δανείων δεν αποτελούσε επιλογή. Το αντίθετο! Η γερμανική οικονομία χρειαζόταν «φρέσκο» χρήμα για την ανοικοδόμηση της χώρας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις οι πιστώτριες χώρες συμφώνησαν στη διαγραφή σχεδόν του 50% του χρέους, ενώ για το υπόλοιπο προέβλεψαν τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωσή του.

Η Ελλάδα συμφώνησε στη διαγραφή του γερμανικού χρέους

Παράλληλα η συμφωνία δημιούργησε τις προûποθέσεις για να γίνει η Γερμανία εξαγωγική δύναμη. Διότι η Γερμανία ήταν υποχρεωμένη να εξυπηρετεί το χρέος της, μόνο αν κέρδιζε χρήματα από τις εξαγωγές. «Οι δανειστές της είχαν λοιπόν συμφέρον να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα», λέει ο Γιούργκεν Κάιζερ. Κατά την άποψή του μια παρόμοια ρύθμιση θα μπορούσε να βοηθήσει και την Ελλάδα, η οποία όπως υπενθυμίζει ο Γερμανός ειδικός, λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης δαπανούσε δισεκατομμύρια για γερμανικά τανκς.
«Αν εφαρμόσουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα τότε οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους μόνο αν επιτρέψουν ένα πλεόνασμα στο ελληνικό εμπορικό ισοζύγιο. Και οι Έλληνες θα εξάγουν προϊόντα και θα φιλοξενούν στα ξενοδοχεία τους Γερμανούς τουρίστες μέχρι που να ξεπληρώσουν αυτά τα καταραμένα τεθωρακισμένα».
Η ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ-Γιασίνσκι τονίζει ότι δεν είναι εύκολη η σύγκριση της μεταπολεμικής Γερμανίας με τη σημερινή Ελλάδα. Παρόλα αυτά οι Γερμανοί, λέει, δεν θα έπρεπε να ξεχνούν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ότι κάποτε και η Γερμανία ήταν υπερχρεωμένη και χρειάζονταν βοήθεια. Πόσο μάλλον που τότε στο Λονδίνο η Ελλάδα ανήκε στους δανειστές και αποδέχθηκε και εκείνη τη διαγραφή του χρέους της τότε Δυτικής Γερμανίας.

ΠΗΓΗ: dw.de
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας