patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ....
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1708

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2016 11:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ΚΚΕ μέσω των εργατοπατέρων του που μπορούν ακόμα να "έχουν κάποιο λόγο" (Μικροθήβες και Τέμπη) προσπαθούν να διασπάσουν (ως συνήθως!) τον αγώνα των αγροτών προκειμένου να σπείρουν απογοήτευση. Πρώτα - πρώτα τα εν λόγω μπλόκα δεν συμμετείχαν στην γενική σύσκεψη που έγινε στην Νίκαια. Αμέσως μετά δήλωσαν ότι διαφωνούν, και δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην κάθοδο που συμφωνήθηκε στην Αθήνα. Τον ...λόγο τον εξήγησε κάποιος νέος αγροτοπατέρας από τις Μικροθήβες, λέγοντας: "Δεν είμαστε μαθητές Λυκείου να κάνουμε τριήμερες εκδρομές"!!... Το πλέον ενδεικτικό όμως της άθλιας και διασπαστικής στάσης τους, είναι η απόφαση που πήραν να συμμετάσχουν σε.... διάλογο με την κυβέρνηση, με βάση ένα τεράστιο... σεντόνι αιτημάτων που ετοίμασαν. Δηλαδή σε "ατέρμονη....κουβέντα να βρισκόμαστε", την στιγμή που η βασική θέση όλων των αγροτών, είναι: " Δεν κάνουμε καμία συζήτηση μαζί σας, αν δεν πάρετε πρώτα πίσω όλα τα μέτρα για διαπραγμάτευση από μηδενική βάση"

Όπως όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην βουλή, έτσι και οι "φωστήρες" του "Κ"ΚΕ, δεν έχουν καταλάβει σε τι εποχή βρισκόμαστε αυτή την στιγμή. Πιστεύουν ότι διανύουμε τις παλιές "καλές εποχές" (γι' αυτούς) τότε που κάθε φορά και με διάφορους τρόπους κατάφερναν να σαμποτάρουν ύπουλα και να εκφυλίζουν τους όποιους αγώνες (εργατικούς ή αγροτικούς) διεξάγονταν. Αυτή την φορά θα σπάσουν τα μούτρα τους. Θα το καταλάβουν αυτό τις αμέσως επόμενες μέρες με επώδυνο γι' αυτούς τρόπο....

Εχθές (για όσους έχουν την υπομονή να διαβάσουν) έδωσαν στην δημοσιότητα την πιο κάτω ολιγόλογη ανακοίνωση, μαζί με το... τεράστιο σεντόνι των αιτημάτων που θέτουν προς συζήτηση.....

"Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν.

Ασφαλιστικό:

Τροποποίηση του οικονομικού κριτηρίου για τον ορισμό του «επαγγελματία αγρότη» στον Ν.3874/2010 από 35% ποσοστό γεωργικού εισοδήματος στο συνολικό ατομικό εισόδημα σε 51% τουλάχιστον.
Διατήρηση του ΟΓΑ σε αυτόνομο πυλώνα κύριας ασφάλισης των αγροτών.
Κάθετη διοικητική και οικονομική διάκριση του ΟΓΑ σε δύο ταμεία. Α) Ταμείο Ασφάλισης Αγροτών στο οποίο θα ενταχθούν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που προέκυψαν μετά την καθιέρωση της πρόσθετης ασφάλισης. Β) Ταμείο Προνοιακής Ασφάλισης στο οποίο θα ενταχθούν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων σήμερα στον ΟΓΑ.
Διατήρηση των 7 κατηγοριών ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα για τους «επαγγελματίες αγρότες» με τις τιμές ασφαλιστικής εισφοράς που ισχύουν σήμερα.
Απόδοση ισόποσων ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΑΑ εκ μέρους όσων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων άλλων Φορέων Κύριας Ασφάλισης θα εξακολουθούν να έχουν γεωργικό εισόδημα, είτε απευθείας ως ασφαλιστικές εισφορές ΤΑΑ είτε μέσω αυξημένου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας πέραν του 13% που ισχύει για τους «επαγγελματίες αγρότες». Το ποσό που αναλογεί στο πέραν του 13% ποσοστού αποδίδεται στο ΤΑΑ.
Εφαρμογή για μία τριετία 2016-2019 του ως άνω συστήματος και εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης μετά το τέλος της τριετίας για την οικονομική βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ταμείου ΤΑΑ καθώς και λήψη διορθωτικών μέτρων αν αποδειχθεί ότι απαιτούνται.
Φορολογικό

Τροποποίηση του οικονομικού κριτηρίου για τον ορισμό του «επαγγελματία αγρότη» στον Ν.3874/2010 από 35% ποσοστό γεωργικού εισοδήματος στο συνολικό ατομικό εισόδημα σε 51% τουλάχιστον.
Εφαρμογή του Ν. 4172/2013 σε όσους πληρούν το ως άνω κριτήριο μετά την τροποποίησή του, για τη φορολόγηση του γεωργικού εισοδήματος και ταυτόχρονη κατάργηση της τροπολογίας Βαλαβάνη στον Ν. 4328 άρθρο 2 παρ.1. Δηλαδή, φορολόγηση των «επαγγελματιών αγροτών» με 13% στο καθαρό κέρδος που προκύπτει ως λογιστικό αποτέλεσμα των βιβλίων-στοιχείων και 27,5% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος χωρίς καμία προσθήκη ενισχύσεων.
Οι διατάξεις του προσχεδίου για όποιους άλλους συντελεστές σταδιακά αυξανόμενους εφαρμόζονται στις λοιπές κατηγορίες αγροτών.
Η επιβεβαίωση εκπλήρωσης του οικονομικού κριτηρίου γίνεται με τα φορολογικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, ή με την προσκόμιση βεβαίωσης του ΚΕΠΠΥΕΛ κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ή με τα υποβαλλόμενα στοιχεία του τρέχοντος έτους απευθείας από το ΚΕΠΠΥΟ του υπουργείου Οικονομικών.
Κόστος Παραγωγής

Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια για όλους.
Ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος για μειωμένο φόρο κατανάλωσης πετρελαίου στους «επαγγελματίες αγρότες», με χρήση δεικτών κατανάλωσής του, ανά είδος καλλιέργειας και ανά στρέμμα.
Για την ίδια κατηγορία «επαγγελματιών αγροτών» μείωση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για αγροτική χρήση.
Αυστηρός έλεγχος εκ μέρους του κράτους στις εναρμονισμένες πρακτικές που αναπτύσσονται σε βάρος των αγροτών στον τομέα των εφοδίων και στον τομέα εμπορίας- διακίνησης των αγροτικών προϊόντων.
Ετήσιο χρονοδιάγραμμα καταβολής των ενισχύσεων-αποζημιώσεων, που θα τηρείται εκ μέρους των Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ. (ΕΛΓΑ-ΟΠΕΚΕΠΕ)
Άμεση προκήρυξη των μέτρων ΠΑΑ 2014-2020 για την υλοποίηση δράσεων μείωσης του κόστους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών προσδιορισμού των οριστικών ατομικών δικαιωμάτων καθώς και ολοκλήρωση της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης 2015".



ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΔΗΛΑΔΗ....

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 09, 2016 12:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ακουσα καπου οτι υπαρχουν 132 μπλόκα.
Στην Κρητη εχουν καταλαβει πολλες εφοριες.
Στον Προμαχωνα γινεται χαμος αφου δεν μπαινουν μεσα ξενα φορτηγα.
Οσο πιο κοντα παμε σε πτωση της κυβερνησης το ΚΚΕ ερχεται να ξεχρεωσει την επιδοτηση που περνει απ'τη Βουλη αφου εξ'αλλου δεν υπαρχει και αλλος λογος υπαρξης.

Τα μεσα θα επικεντρωθουν στους ξεπουλιματιες για να σωσουν αυτα που δεν σωζονται. Θα το πετυχουν?

ΜΙα προωρη κινηση του ΚΚΕ θα το ξεφτυλισσει μια για παντα και στους αγροτες...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 09, 2016 12:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ....

Ακόμα και την παρασκευή που οι αγρότες θα πάνε στο Σύνταγμα και ζήτησαν την συμπαράσταση όλων των συνδικάτων και του ελληνικού λαού, το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, δεν θα πάει στο Σύνταγμα αλλά καλεί ξεχωριστή διασπαστική συγκέντρωση στην ομόνοια.

Μέχρι σήμερα δικαιολογούσε τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις, πως η ΓΣΣΕ ήταν φιλοκυβερνητική και ξεπουλημένη. Να όμως πως αυτή ήταν μια φτηνή δικαιολογία. Και τώρα που δεν έχουν να κάνουν με την φιλοόκυβερνητική ΓΣΣΕ, άς μας εξηγήσουν ποιός ο λόγος της τωρινής ξεχωριστής συγκέντρωσης.

Μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών που θα παραβρεθούν και θα κατασκηνώσουν στο σύνταγμα, βγήκε στην σημερινή εκπομπή 8-10 μμ, του Μπογιόπουλου-Ποτάκη στο Ρίαλ –FM, και διαμαρτυρήθηκε γιατί το ΠΑΜΕ κάνει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και όχι μαζί τους στο Σύνταγμα όπως τους έχουν καλέσει. Ο μεγάλος επαναστάτης Μπογιόπουλος απέφυγε να πάρει θέση και απλά τον ευχαρίστησε που τον πήρε στο τηλέφωνο και του ευχήθηκε καλό αγώνα. Πόσα κόλπα ξέρει ο Μπογιόπουλος της μεγάλης Σταλινικής ψευτόμαρξιστικής σχολής…
Επιστροφή στην κορυφή
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1708

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 09, 2016 2:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το σεντόνι των αιτημάτων δεν το κατεβάζουν τυχαία ο Μπούτας και τα πρωτοπαλίκαρά του. Είναι παλιά τακτική. Μαζί με τα ουσιαστικά, κοτσάρουν και μια σειρά επουσιώδη, τα οποία η κυβέρνηση δεν θα είχε καμία αντίρρηση να τα ικανοποιήσει. Έτσι ώστε οι "Μπουταίοι" να μπορέσουν να τα παρουσιάσουν σαν "μεγάλη νίκη". Είπαμε όμως. Οι καιροί έχουν αλλάξει, και ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι το ξεβράκωμά τους μπροστά στα μάτια όχι μόνο των αγροτών, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΣΤΕΦΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 09, 2016 3:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από το μπλόκο των Τεμπών, σαν "εκπρόσωπός τους" μίλησε σήμερα στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο Τριαντάφυλλος Τσινούλης ο οποίος είπε:"Διαφωνούμε να πάμε να κάνουμε τη διαμαρτυρία στην Αθήνα και να κάνουμε σκηνάκια. Στην Αθήνα θα πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση και να τελειώσουμε τη διαδικασία αυτή. Θα καθίσουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό”. Δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε ποιο κόμμα εκπροσωπεί στα Τέμπη ο κύριος Τσινούλης...

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής για το αγροτικό καθώς κανείς από όσους αγρότες είχαν προσκληθεί δεν απάντησε θετικά. Τα πρώτα συναινετικά σχέδια της κυβέρνησης για κάποιο ανέξοδο δήθεν διάλογο με τους αγρότες, απέτυχαν....
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 10, 2016 10:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ελευθερα μπαινουν στο Παρισι οι αγροτες...

http://www.iokh.gr/2016/02/1300-trakter-mpainoun-sto-parisi.html#.VrsfmlCzsaU.facebook
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 11, 2016 1:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπούτας: Ο αξιοθρήνητος αγροτοπατέρας - λαμόγιο, που ήρθε στην Αθήνα να μεθοδεύσει το ξεπούλημα. Συμφώνησε με τον Κουρουπλή να μπούν "συμβολικά"(!) στο κέντρο της Αθήνας 30 - 40 τρακτέρ. Στο βίντεο, όταν τον ερώτησαν συγκεκριμένα γι' αυτή την "συμφωνία" κάνει τον... Γερμανό.

Είστε τελειωμένοι Μπούτα, πάρτε το χαμπάρι....


http://www.makeleio.gr/?p=541482
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 11, 2016 10:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μεταλληνός έγραψε:
Το ΚΚΕ μέσω των εργατοπατέρων του που μπορούν ακόμα να "έχουν κάποιο λόγο" (Μικροθήβες και Τέμπη) προσπαθούν να διασπάσουν (ως συνήθως!) τον αγώνα των αγροτών προκειμένου να σπείρουν απογοήτευση.


Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις της κυβέρνησης και της πλειονότητας των αγροτικών μπλόκων μετά και την απόφαση να μην επιτραπεί ούτε σε μικρό αριθμό τρακτέρ να «παρελάσουν» συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή, κλικ εδώ όπως είχε προτείνει o γνωστός κυβερνητικός εντολοδόχος, κος Μπούτας

Θεούς και δαίμονες έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να βγει από το αδιέξοδο που της δημιουργούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Κι αυτό που δημιουργεί τον πανικό σ’ όλους τους πολιτικούς καραγκιόζηδες δεν είναι αυτές καθαυτές οι κινητοποιήσεις, αλλά η αποφασιστικότητα και το θάρρος των αγροτών να υπερασπιστούν την επιβίωσή τους, κι όπου πάει…
Η αντίθεση όλων των εργαζομένων, ανέργων, αγροτών συνταξιούχων ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, στις σημερινές συνθήκες, ουσιαστικά είναι ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ & ΕΥΡΩ.

Αυτό είναι που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και τα 155 δεκανίκια της και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για το ξεθύμασμα και τη διάσπαση του αγροτικού κινήματος πλέον στο ευγενικά και ανιδιοτελώς προσφερθέν ΚΚΕ.


Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Παναγιώτης Καλογιάννης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο των Τεμπών, «Περιμέναμε περισσότερα. Μας έχει μπερδέψει και ενώ θέλουμε να πάμε σε διάλογο, βλέπουμε ότι εμμένει στη σκληρή γραμμή του» ….. «Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, ως νέος άνθρωπος, θα πάρει επάνω του το αγροτικό ζήτημα και θα δώσει λύση, έστω και στο παρά πέντε, για τον απεγκλωβισμό του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου».

Ο κ. Καλογιάννης είπε ακόμη ότι και μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα, οι αγρότες προτίθενται να ανοίξουν διάλογο, αλλά θα προηγηθεί το παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, σε ένδειξη σεβασμού -όπως λένε- στον αγώνα των συναδέλφων τους. κλικ εδώ

Αυτό κι αν είναι ξεπούλημα.

Για ποια λύση και ποιόν απεγκλωβισμό του αγροκτηνοτροφικού κόσμου, μιλάνε οι συνειδητά ανεγκέφαλοι νεροκουβαλητές ;

Δεν μιλάμε πλέον για κάποιο αδιέξοδο της κυβέρνησης, αλλά για το παγκόσμιο αδιέξοδο του καπιταλισμού κι γι’ αυτό οι ντόπιες μαριονέτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτε απολύτως.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 11, 2016 2:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Την τελευταια φορα που ειχαμε μεγαλες διαδηλωσεις για το ασφαλιστικο πριν την κυβερνηση Παπαδημου νομιζω εκαψαν το κεντρο της Αθηνας και ετσι διαλυσαν τον κοσμο.

Τωρα θα γινει κανα θερμο επεισοδιο με Τουρκια για να διαλυθουν τα μπλοκα αγροτων?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
antivirus
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 11, 2016 10:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι αγρότες δεν θα διαλυθούνε, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι αδύνατο και δεν μπορούν να διαλυθούν. Μπορεί ο αγώνας τους να περάσει από διάφορα στάδια αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο τον αγώνα και τελικά τη νίκη.
Επιστροφή στην κορυφή
ΣΤΕΦΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 14, 2016 8:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σήμερα το πρωϊ αναχώρησαν και οι τελευταίοι αγρότες. Όχι για τα σπίτια τους όπως θα ήθελαν η κυβέρνηση μαζί με σύσσωμη την κοινοβουλευτική "αντιπολίτευση", αλλά για τα μπλόκα που βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους εθνικούς δρόμους της χώρας. Και εκεί θα μείνουν. Αυταπατώνται όσοι πιστεύουν το αντίθετο. Μπορεί με την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε το σύνολο του απεργοσπαστικού μηχανισμού του "Κ"ΚΕ, η κάθοδος στην Αθήνα να εξελίχτηκε ουσιαστικά σε μια ανώδυνη για την κυβέρνηση "επίσκεψη", όμως τα μπλόκα παραμένουν στην θέση τους. Ας το βάλουν όλοι καλά στο κεφάλι τους αυτό. Οι αγρότες δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, γιατί δεν έχουν άλλο δρόμο......
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 14, 2016 9:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στα Τεμπη θα παραμεινουν επ' αοριστον (οπως ανακοινωσαν) στα μπλοκα μαζι με τον Προμαχωνα και της Κορινθου (αντιρπροσωπος στο Κοντρα).

Παραμενει να δουμε τι θα γινει αυριο στα Τεμπη και την προταση του ΚΚΕ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3793

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 15, 2016 12:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Πρώτα "αστραπόβροντα"... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται ήδη στόχος "προειδοποιητικών προπηλακισμών" εκ μέρους των αγροτών. Και θα το σκεφτούν πολύ πριν ψηφίσουν ο,τιδήποτε.

Όσο για το ΠΑΜΕ, εισέπραξε ήδη τις πρώτες "ψιλές". Έπεται συνέχεια...

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 16, 2016 12:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι αγροτοπατέρες του "Κ"ΚΕ, συνεχίζουν τις προσπάθειες σαμποταρίσματος και διάσπασης του αγώνα των αγροτών. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπούτας είχε κατέβει στην Αθήνα από την Τετάρτη, προκειμένου να μεθοδεύσει το καπέλωμα της παρουσίας των αγροτών στην Αθήνα,(έδωσε και συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ!) και την μετατροπή του συλλαλητηρίου τους σε ανώδυνο πανηγυράκι, με το "στήσιμο" συναυλίας στο Σύνταγμα. Γι' αυτόν τον λόγο η εξέδρα με τα μικρόφωνα είχαν στηθεί εκεί από την Παρασκευή το πρωϊ! Προηγουμένως είχε φροντίσει να συναντηθεί (και να συμφωνήσει) με τον Κουρουπλή για την ελεγχόμενη είσοδο στην Αθήνα ενός μικρού αριθμού τρακτέρ, τα οποία όπως αποδείχτηκε, ήταν το απαραίτητο ντεκόρ του γενικότερου.... σκηνικού! Με αυτόν τον "ανώδυνο" για την κυβέρνηση τρόπο, και χάρι στις μεθοδεύσεις των Μπούτα και ΣΙΑ, οι αγρότες άρχισαν να φεύγουν από το απόγευμα του Σαββάτου....

Από εδώ και πέρα η προσπάθεια απογοήτευσης των αγροτών από την πλευρά του απεργοσπαστικού μηχανισμού του "Κ"ΚΕ, μεταφέρθηκε και πάλι στα μπλόκα. Σήμερα το πρωϊ ο Δημήτρης Δημογιάννης (καινούργιο μπουμπούκι!) ο οποίος δηλώνει Πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Αγροτικού Συλλόγου, και ότι εκπροσωπεί 28 μπλόκα, κατέθεσε στο Μαξίμου μία λίστα αιτημάτων τα οποία - όπως είπε - μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν βάση "εποικοδομητικού διαλόγου"με την κυβέρνηση. Απέναντι σ' αυτή την κίνηση Δημογιάννη, ο Μπούτας εμφανίστηκε με δηλώσεις που έκανε στο MEGA...κουμπωμένος! "Πολλοί είναι αυτοί που βιάζονται να πάνε να συζητήσουν με την κυβέρνηση" τόνισε αλλά αμέσως βιάστηκε να διευκρινίσει ότι "εμείς έχουμε προτείνει πέντε σημεία. Αν θέλουν ας κοπιάσουν"!... Δηλαδή την ίδια στιγμή που κλείνει την πόρτα στον διάλογο αφήνει επίτηδες ορθάνοικτα τα παράθυρα. Και νομίζει ότι μπορεί να ρίξει μ' αυτό τον τρόπο στάχτη στα μάτια του κόσμου....

Το έχουμε τονίσει επανειλημμένως. Οι αγρότες δεν μπορούν πλέον να τα παρατήσουν. Οι διάφορες διασπαστικές μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων του "Κ"ΚΕ δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να απομονωθούν μια ώρα γρηγορότερα......
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 16, 2016 5:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Christos Zarkadoulas

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ"

Ως επικεφαλής στο μπλόκο της Ανθήλης παρουσιάστηκε από τα Μ.Μ.Ε. ο Δημήτρης Δημογιάννης που επισκέφθηκε σήμερα 15/02/2016 το Μαξίμου και κατέθεσε αιτήματα τα οποία συνυπογράφουν καμιά τριανταριά μπλόκα. Η αλήθεια είναι ότι στην Ανθήλη δεν υπάρχει ένα, αλλά δύο μπλόκα. Το ένα έχει πάρει μέρος στις συναντήσεις των μπλόκων στη Νίκαια και στηρίζει τα αιτήματα όπως διαμορφώθηκαν εκεί και είναι υπέρ της μικρομεσαίας αγροτιάς και το δεύτερο είναι αυτό του οποίου προσπαθεί να ηγηθεί ο Δημογιάννης και στηρίζει αιτήματα που είναι προς το συμφέρον των μεγαλοαγροτών. Γράφω προσπαθεί να ηγηθεί, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες μου, αμφισβητείται έντονα από μικρομεσαίους αγρότες που μετέχουν στο μπλόκο του, αλλά διαισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το παράπηγμα-παράγκα του μπλόκου του Δημογιάννη κατασκεύασε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εγγονός του Κώστα Μητσοτάκη. Φυσικά τέτοια μέριμνα δεν υπήρχε για το άλλο μπλόκο και όλα τα έξοδα τα επιφορτίζονται οι μετέχοντες. Τώρα ο Δημογιάννης λέει ότι οι ρόδες είναι στραμμένες προς την Αθήνα, όμως μόλις την Παρασκευή 12/02/2016 είχε κλειστό τον δρόμο στα τρακτέρ που κατέβαιναν στην Αθήνα. Ναι σωστά διαβάσατε. Είχε κάνει μπλόκο στα τρακτέρ που κατέβαιναν για να διαδηλώσουν στην Αθήνα και τα εξανάγκασε να βγουν από τον δρόμο. Από το άλλο μπλόκο της Ανθήλης μετείχε στη διαδήλωση στην Αθήνα ένα τρακτέρ μαζί με αυτά της Νίκαιας. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν μετέχοντες στο μπλόκο του Δημογιάννη να δακρύζουν στο πέρασμα των τρακτέρ. Ήταν ίσως αυτοί που τον πίεσαν και άνοιξε τον δρόμο για να περάσουν στη συνέχεια τα λεωφορεία των αγροτών. Κάποιοι χαρακτηρίζουν τον Δημογιάννη και όσους εναρμονίζονται με τα αιτήματά του προδότες και βλέπουν διαίρεση και ρήγμα στο αγροτικό κίνημα. Δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ξεκινώντας από το δεύτερο πρέπει να επισημάνουμε ότι το αγροτικό κίνημα δεν θα μπορούσε να έχει κοινά αιτήματα γιατί οι αγρότες δεν είναι κοινωνική τάξη, αλλά στρώμα εντός του οποίου υπάρχουν μεγαλοαγρότες και μικρομεσαίοι αγρότες, οπότε έχουν και διαφορετικά αιτήματα. Ως εκ τούτου αγροτοσυνδικαλιστές σαν τον Δημογιάννη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν προδότες, αλλά ακριβώς το αντίθετο, απολύτως δηλαδή πιστοί και συνεπείς στη στήριξη των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών. Κάποιοι απ' αυτούς τους αγροτοσυνδικαλιστές δεν είναι μεγαλοαγρότες, αλλά ανήκουν στην μεσαία αγροτιά, έχουν όμως την αυταπάτη ότι στηρίζοντας τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών που ξεκληρίζουν τους πιο αδύναμους οικονομικά θα αρπάξουν κι αυτοί κάποιες από τις περιουσίες μικροκαλλιεργητών και θα περάσουν στην τάξη των μεγαλοαγροτών. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί και για διαφόρους λόγους εγκλωβισμένοι φτωχοί αγρότες, που τους ακολουθούν. Κάποιοι σαν αυτούς που δάκρυσαν όταν περνούσαν τα τρακτέρ για την διαδήλωση. Αυτοί πρέπει να απεγκλωβιστούν και να αγωνιστούν για τα δικά τους συμφέροντα και όχι γι' αυτά αυτών που θέλουν να τους ξεκληρίσουν
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας