patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Mαζικά αιτήματα μεταθέσεων από τους ματατζήδες

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
EGERSIS



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 09
Δημοσιεύσεις: 236
Τόπος: ΓΚΕΤΟ ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 22, 2016 2:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Mαζικά αιτήματα μεταθέσεων από τους ματατζήδες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε μία πρωτοφανή κίνηση ένδειξης δυσαρέσκειας απέναντι στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι υπέβαλλαν μαζικά αιτήματα μεταθέσεων από την υπηρεσία τους.

Αφορμή αποτέλεσε η απομάκρυνση από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ ή αλλιώς ΜΑΤ) τεσσάρων αστυνομικών. Ένας υπαστυνόμος (διμοιρίτης) και τρεις αστυφύλακες απομακρύνθηκαν από τα ΜΑΤ γιατί κατηγορήθηκαν ότι σε συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έγινε στις 8 Μαΐου 2016 παραβίασαν τις εντολές που τους δόθηκαν από το επιχειρησιακό κέντρο.

Συγκεκριμένα κατηγορήθηκαν ότι επιχείρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε σημείο της πλατείας Συντάγματος, χωρίς να πάρουν σχετικές εντολές. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι ότι πήραν εντολή από επικεφαλής που βρισκόταν στο σημείο, ενώ παραδέχονται ότι η εντολή δεν δόθηκε από το κέντρο της ΓΑΔΑ.

Η απομάκρυνση των τεσσάρων αστυνομικών προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικών των ΜΑΤ που εκφράστηκε αυτή την περίοδο που είναι η περίοδος των αιτημάτων μεταθέσεων. Έτσι, περίπου 250 άνδρες των ΜΑΤ από τους συνολικά 750 εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να φύγουν από την υπηρεσία.

«Η μετακίνηση των συναδέλφων εκτιμάμε ότι έγινα κάτω από πολιτικές πιέσεις. Ήθελαν να κατευνάσουν το εσωτερικό
του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία ένδειξη δυσαρέσκειας. Σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι μεταθέσεις από το Γαδάρχη τότε η υπηρεσία θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας. Κάθε χρόνο φεύγουν από τα ΜΑΤ αυτή την περίοδο περίπου 30-40 άτομα. Σκεφτείτε τη διαφορά. Αναλογιστείτε δε ότι η κίνηση αυτή γίνεται σε μία περίοδο που κανονικά οι αστυνομικοί λόγω της οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να θέλουν να πάνε στα ΜΑΤ για να πάρουν το έξτρα επίδομα», λέει αστυνομική πηγή.

Από την πλευρά τους στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι «δεν είναι δυνατόν να αντιδρούν με αυτό τον τρόπο απέναντι στο θεσμικό έλεγχο από την ηγεσία του Σώματος».
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας