patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΚΟΥΤΡΟΥΒΑΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ. -13,42% ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ....

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΣΤΕΦΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 24, 2016 5:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΚΟΥΤΡΟΥΒΑΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ. -13,42% ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η κατρακύλα σε όλα τα χρηματιστήρια μετά το κραυγαλέο BREXIT που έδωσε η ψήφος του Εγγλέζικου λαού, ήταν κάτι το αναμενόμενο. Οι μόνοι που έλεγαν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, ήταν οι ...."ειδικοί"... Καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, καθησύχαζαν τους πάντες, ότι "είχαν λάβει τα μέτρα τους για ένα ενδεχόμενο BREXIT, αποκλείοντας κάθε περίπτωση χρηματιστηριακής αναταραχής".

Μάλιστα. Και νάτα σήμερα τα αποτελέσματα από τα...."μέτρα" που ....είχαν λάβει(!) οι βλάκες: Στη δίνη του παγκόσμιου κραχ που προκαλεί η επικράτηση του Brexit κινείται αυτήν την «Μαύρη Παρασκευή» και το Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρώντας προς τις 530 μονάδες, το οποίο μαζί με τις ευρωπαϊκές αγορές είχε, στις τελευταίες συνεδριάσεις, ποντάρει στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.
Η πτώση στο ΧΑ είναι σταθερά διψήφια, ξεπερνώντας ενδοσυνεδριακά και το 15% με τις τραπεζικές μετοχές σε limit down. Αρνητικό το κλίμα και στην αγορά των ελληνικών ομολόγων. Στροφή των επενδυτών διεθνώς σε ασφαλή καταφύγια όπως τα γερμανικά ομόλογα, ράλι στις τιμές χρυσού.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 14:35, διαμορφώθηκε στις 531,82 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 13,90%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 522,21 μονάδες (-15,46%).
Απώλειες καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-30% στα 0,616 ευρώ), της Εθνικής (-29,82% στα 0,193 ευρώ), της Πειραιώς (-29,60% στα 0,176 ευρώ) της Alpha Bank (-29,24% στα 1,67 ευρώ), της Viohalco (-16,30% στα 1,13 ευρώ), της Ελλάκτωρ (-16,11% στα 1,25 ευρώ) και της ΔΕΗ (-15,31% στα 2,49 ευρώ).

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑÚΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ
Βουτιά καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τράπεζες να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς αποτυπώνεται ο αντίκτυπος από την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit και οι τριγμοί στις διεθνείς αγορές γίνονται ολοένα και πιο αισθητοί.
Στην Ευρώπη, η υποχώρηση των αγορών εξανέμισε περίπου 650 δισεκ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων μετοχών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραψε στις 10:56 ώρα Ελλάδας απώλειες κατά 7,3% στις 1.261,23 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως τις 1.241,94, ενώ ο δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε πτώση κατά 7,5%. Ο βρετανικός δείκτης των blue-chip FTSE 100 υποχώρησε νωρίτερα κατά 4,3%. Οι τράπεζες της ευρωζώνης υποχώρησαν νωρίτερα κατά 14,5% και αναμένονται να σημειώσουν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο του Brexit στην οικονομία της ευρωζώνης που ήδη παλεύει με τη χαμηλή ανάπτυξη. Οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές μετοχές σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 12,7% ενώ οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κατά 10,5%. Οι μετοχές των Barclays, Royal Bank of Scotland και Lloyds σημείωσαν βουτιά από 16,6% έως 20%.

Στον αντίποδα, οι εταιρίες εξόρυξης χρυσού Randgold Resources και Fresnillo σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 11% εν μέσω εκτιμήσεων ότι η τιμή του χρυσού, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Με τους τίτλους των εφημερίδων να μεταδίδουν πανικό, το χρηματιστήριο του Λονδίνου άνοιξε με απώλειες άνω του 7%, με τις βασικές τραπεζικές μετοχές να κατακρημνίζονται κατά 30%.

Ενδεικτική η αναφορά της Handelsblatt: «η ευρωπαϊκή εκδοχή της συντέλειας του κόσμου γίνεται πραγματικότητα: Η Μ.Βρετανία αποφάσισε να τιμωρήσει τον ίδιο τον εαυτό της. Η χώρα θα εγκαταλείψει την Ε.Ε. μετά από πολύμηνη σφοδρή αντιευρωπαϊκή αλλεργία. Το 52% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της ρήξης με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και μόνο το 48% βλέπει το μέλλον της εντός της Ε.Ε., το οποίο τώρα πλέον δεν θα υπάρχει», σχολίασε για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο εκδότης της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt Γκάμπορ Στάινγκαρτ.

«Είναι λοιπόν γεγονός: Eίναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί. Ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. και έτσι πυροβόλησαν από μόνοι τους το κεφάλι τους. Πρέπει κανείς να γελάσει από αμηχανία η να κλάψει, επειδή καμιά χώρα δεν θα αποφύγει τις συνέπειες; Μάλλον το δεύτερο, διότι είναι ξεκάθαρο ότι από σήμερα το πρωί το Brexit δεν είναι μόνο υπόθεση των Βρετανών. Είναι μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη. Γιατί μια πλούσια χώρα η οποία διακρίνεται για τον πραγματισμό της επιστρέφει στον νησιωτικό απομονωτισμό της; Ολοι θα πρέπει να αναρωτηθούν. Απαντήσεις δεν έχει κανένας. Ούτε εμείς οι Γερμανοί. Μετά το Brexit προηγείται της επόμενης νίκης των λαϊκιστών. Είτε από τα αριστερά στην Ισπανία, είτε από τα δεξιά στην Γαλλία και , την Αυστρία και την Ολλανδία. Η Ευρώπη δεν ήταν καλά από πριν. Τώρα απειλείται θανάσιμα», σχολίασε ο επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας Bild Νικολαους Μπλόμε.

Η Deutsche Welle κυκλοφόρησε σήμερα με τον τίτλο "Ένας εφιάλτης για την Ευρώπη". Σωστός ο τίτλος, μόνο που θα συμπληρώσουμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν, (αλλα και να συμφιλιωθούν!) με το γεγονός ότι πρόκειται να βλέπουν όλο εφιάλτες από εδώ και πέρα.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας