patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Επεισόδια στη Λέρο και μαζική έξοδος προσφύγων

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
antivirus
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 11, 2016 10:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Επεισόδια στη Λέρο και μαζική έξοδος προσφύγων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επεισόδια στη Λέρο και μαζική έξοδος προσφύγων
Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Λέρου προπηλάκισαν μέλη «αλληλέγγυων» πολιτών


πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Λέρο με τη συμμετοχή λάθρο-μεταναστών αλλά και κατοίκων.

Όλα ξεκίνησαν όταν 200 λάθρο πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σε κεντρικό σημείο στο Λακκί, εκφράζοντας φόβο για τη ζωή τους, καθώς στο hotspot που κρατούνται υπάρχουν κακοποιά στοιχεία που τους απειλούν.

Παρόλ’ αυτά το αίτημά τους να φιλοξενηθούν αλλού απορρίφθηκε.
Το πρωί του Σαββάτου συγκεκριμένα περίπου 200 μετανάστες που φιλοξενούνται στο hotspot των Λεπίδων, πραγματοποίησαν μαζική έξοδο και άρχισαν να κατευθύνονται προς το Λακκί.

Λίγο αργότερα, πλήθος λάθρο-μεταναστών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέφθασαν στο σημείο την ίδια ώρα, προκειμένου να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση της δημοτικής Αρχής με τους επικεφαλής των μεταναστών, την επικεφαλής συγκεκριμένης ΜΚΟ που συνόδευε τους λάθρο καθώς και τον υπεύθυνο της ¾πατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους λάθρο, η δημοτική Αρχή ενημερώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες φοβούνται για τη ζωή τους. Όπως έλεγαν οι λάθρο-μετανάστες, στο hotspot των Λεπίδων υπάρχουν πολλά κακοποιά στοιχεία που τους απειλούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά στις δομές του κέντρου πρώτης υποδοχής.

Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι συνέστησαν στους υπευθύνους των ΜΚΟ και της ¾πατης Αρμοστείας, να εξηγήσουν στους λάθρο ότι δεν υπάρχουν άλλες δομές στο νησί για τη φιλοξενία τους, και ότι πρέπει να επιστρέψουν στο κέντρο πρώτης υποδοχής όπου θα υπάρξει μέριμνα για τα προβλήματα που έχουν.

Όμως, οι μετανάστες ήταν ανένδοτοι στο ενδεχόμενο επιστροφής στο hotspot, και έτσι ο Δήμαρχος επικοινώνησε με την αστυνομία προκειμένου να επιληφθεί του θέματος και να υπάρξει μια λύση, δεδομένου του ότι αρκετοί πολίτες της Λέρου είχαν αρχίσει να αποδοκιμάζουν την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην πόλη του Λακκίου.

Έτσι, μετά από ώρα κατέφθασαν τα ΜΑΤ, με τον αστυνομικό διευθυντή να κατευθύνεται προς τους μετανάστες προκειμένου να τους εξηγήσει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Πριν προλάβει καν να εξηγήσει στους μετανάστες την κατάσταση, ο αστυνομικός διευθυντής δέχτηκε επίθεση από ολιγομελή ομάδα μεταναστών με αποτέλεσμα να εμπλακούν στα επεισόδια και κάτοικοι του νησιού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ κατάφεραν να επιβάλουν την τάξη και οι μετανάστες οδηγηθήκαν στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις των Λέπιδων.

Σημειώνεται ότι οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Λέρου προπηλάκισαν μέλη «αλληλέγγυων» πολιτών, ΜΚΟ καθώς και μέλη της αποστολής της ¾πατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, επιρρίπτοντας τους ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αναχώρησαν από το νησί πολλά μέλη Μη κυβερνητικών Οργανώσεων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενη αναχώρηση της αποστολής της ¾πατης Αρμοστείας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας