patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ GREEK STREAM;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 03, 2016 3:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ GREEK STREAM; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος



ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ.....

Ο ελληνικός αγωγός φυσικού αερίου Greek Stream ή για την ακρίβεια το τμήμα του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου που θα περάσει από το ελληνικό έδαφος και το οποίο είχε οριστικά «πεθάνει» μετά την κατάρρευση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων και του αντίστοιχου Turkish Stream, φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει έστω και σαν ελάχιστη πιθανότητα προς το παρόν.
Η ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom και το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, φέρονται έτοιμοι να ξεκινήσουν εκ νέου το έργο του Turkish Stream «το συντομότερο δυνατό», όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις για τους όρους παροχής ρωσικού αερίου στην Τουρκία θα συνεχισθούν, μετά από τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην Κωνσταντινούπολη για την επανεκκίνηση του έργου του αγωγού, για τη διαδικασία διαιτησίας αναφορικά με τις εκπτώσεις στις τιμές του αερίου καθώς και για την περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου στο RIA Novosti.
Ο Greek Stream θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στο Ιόνιο απ’όπου θα βυθίζεται στη θάλασσα και θα «εκβάλει» στο ιταλικό έδαφος.
Η Ιταλία έχει τεράστια και απόλυτη ανάγκη από το ρωσικό φυσικό αέριο, αφού οι λοιπές οδοί ανεφοδιασμού, όπως ο ΤΑΡ, είναι ανεπαρκείς για να καλύψουν τις ιταλικές ανάγκες.

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία σαν είδηση. Τα δικά μας ξεπουλημένα πιόνια των ξένων, τι θα πουν και τι θα κάνουν με τους Αμερικάνους οι οποίοι θα αρχίσουν και πάλι να τους τραβάνε το αυτάκι; Όλοι την γνωρίζουμε την απάντηση.........
Επιστροφή στην κορυφή
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1708

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 10, 2016 11:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς και τον υπουργο Ενέργειας Α.Νόβακ που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ζητήθηκε από τον Α.Τσίπρα η αναβίωση της συμφωνίας για τον αγωγό «Greek Stream», το κομμάτι δηλαδή του ρωσικού αγωγού αερίου, που θα μεταφέρει το αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Ιταλία.Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν και ο Πάνος Σκουρλέτης ο αρμόδιος υπουργός για τα θέματα ενέργειας. Η συνάντηση μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς οι Ρώσοι εξασφάλισαν τη θετική γνώμη της ιταλικής εταιρείας Εντισον κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Μιλάνο στις 29 Αυγούστου ο επικεφαλής της Γκάζπρομ Μίλερ και ο προεδρικός απεσταλμένος, Αλεξάντερ Μπαμπάκοφ.
Η Τουρκία έχει ήδη συμφωνήσει για την κατασκευή του δικού της τμήματος από τις 9 Αυγούστου κατά την συνάνηση του Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Β.Πούτιν.

Τώρα Τσίπρα τι θα κάνεις; Άντε να σε δούμε......
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας