patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε χαλάει την αμερικανική σούπα

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 29, 2016 1:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε χαλάει την αμερικανική σούπα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στις Φιλιππίνες πριν από λίγους μήνες (Μάιος) έγιναν εκλογές. Δεδομένης της θέσης-κλειδί που κατέχει αυτή η χώρα σε μια περιοχή που είναι μείζονος σημασίας για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό καθώς και το γεγονός ότι οι Φιλιππίνες παραδοσιακά αποτελούσαν την πρόθυμη οδαλίσκη της Δύσης ακριβώς όπως και η Ελλάδα, το αποτέλεσμα των εκλογών αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα πολύ δυσάρεστο.

Ο νέος Πρόεδρος, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, σε αντίθεση με τα διάφορα ανά τον κόσμο τσουτσέκια που όπως το τσογλανάκι ο Τσίπρας πουλάνε "αριστεριλίκι" γλείφοντας όποια ναζιστική μπότα βρεθεί μπροστά τους, δείχνει να ανήκει σε μια αληθινή Αριστερά, αυτήν ακριβώς που εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα και με το που κατέρρευσε η ΕΣΣΔ, αποκαλείται από του τσάτσους του ΝΑΤΟ "εθνικιστική", ή στην καλλίτερη περίπτωση "λαϊκίστικη".

Για να σχηματίσει κανείς την πιο ολοκληρωμένη γνώμη για τον Ντουτέρτε δεν έχει παρά να στραφεί στον τρόπο και στη χολή με την οποία τον περιγράφουν τα σκυλιασμένα δυτικά μέσα κι ειδικά η Αμερική. Ο Ντουτέρτε επικρίνεται για τις άκρως συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες εκτελεί, στο δρόμο, τους εμπόρους ναρκωτικών, πράγμα που κάνει τις σάπιες "Μ"ΚΟ των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κ_λου" να έχουν πάθει κυριολεκτικά φρενίτιδα μιας και η υπ' αριθμόν ένα μέθοδος βάσει της οποίας ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός διαιωνίζει την κυριαρχία του στις περιφερειακές του αποικίες, το να μετατρέπει δηλαδή τον πληθυσμό σε εξαθλιωμένα ζόμπι, πάει περίπατο.
Ακόμη όμως πιο δυσάρεστες είναι οι προθέσεις που δημόσια έχει εκδηλώσει ο νέος Πρόεδρος προϊδεάζοντας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια τη θητείας του: "Είναι καιρός να πούμε αντίο στους Αμερικανούς", δήλωσε τις προάλλες στο Πεκίνο ενώπιον ακροατηρίου εκπατρισμένων Φιλιππινέζων, στο πλαίσιο της διπλωματικής και στρατιωτικής στροφής που πραγματοποιεί πλέον η χώρα του σε αναζήτηση συμμαχιών με την Κίνα, τη Ρωσία και την Ινδία. Ο Ντουτέρτε υποστηρίζει ότι η χώρα του καταβαραθρώθηκε με το να είναι μια ζωή το υπάκουο σκυλάκι της Αμερικής ενώ θεωρεί αυτοκτονικό παραλογισμό το να έχει ένα κράτος εχθρικές σχέσεις με τους άμεσους γείτονές του, από τους οποίους κιόλας θα μπορούσε να επωφεληθεί χτίζοντας ισότιμες συνεργασίες, προκειμένου έτσι να ικανοποιεί τον νταβατζή-Αφέντη που βρίσκεται -κυριολεκτικά- στην άλλη άκρη του κόσμου.
Το πορτραίτο του Ντουτέρτε ολοκληρώνεται με την απειλή του να αποχωρήσει από τον "σάπιο κι ελεγχόμενο" ΟΗΕ και την επιθυμία του να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνίες με την Κίνα αλλά και με πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, κυρίως της Αφρικής. Δεν παύει να τονίζει ότι οι αμερικανικές βάσεις στις Φιλιππίνες δεν έχουν πλέον κανένα λόγο ύπαρξης, καλεί τις ΗΠΑ να το πάρουν απόφαση ότι δεν μπορούν άλλον να ανακατεύονται στον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα χαράξει πλέον το δρόμο της ενώ έχει δύο φορές μέχρι τώρα αποκαλέσει δημοσίως τον Ομπάμπα "γιό π__τάνας"!!!

Αν ο Ντουτέρτε κατορθώσει και δεν βρεθεί δολοφονημένος και δεν ανατραπεί αλά στυλ Αλιέντε, σίγουρα θα αλλάξει την σκακιέρα πολύ επώδυνα για τις ΗΠΑ σε ένα χώρο που αυτή τη στιγμή ήδη συσσωρεύει τεράστιες συγκρούσεις συμφερόντων ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Κίνα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας