patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ......

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1708

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 30, 2017 9:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ...... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι πρώτες 10 ημέρες του Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει ήδη πανικό κυρίως στο εσωτερικό του ετοιμόρροπου οικοδομήματος της Ε.Ε, και των κυβερνήσεων που την στηρίζουν μέσα στα πλαίσιά της. Τελευταία ελπίδα που έτρεφαν όλοι οι νεοταξίτες μέσα στην ψυχούλα τους μετά την εκλογή του, ήταν το ενδεχόμενο να μην έκανε τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Ωστόσο αυτές οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες....

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος, κατήγγειλε την περίφημη συμφωνία ΤΡΡ (Σύμπραξη Περιοχής Ειρηνικού) και ανακοίνωσε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί άμεσα την συμφωνία NAFTA, (που είναι συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά) η οποία ισχύει από το 1994. Αμέσως μετά, προχώρησε στην υπογραφή του διατάγματος για την κατασκευή τείχους, στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ επροχθές εξάγγειλε την απαγόρευση εισόδου αλλοδαπών "προσφύγων" στις ΗΠΑ.

Με λίγα λόγια από τις πρώτες μέρες ο Τράμπ σημάδεψε κατ' ευθείαν τους δύο βασικότερους πυλώνες της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, που είναι η λαθρομετανάστευση, και το ελεύθερο εμπόριο. Αυτή η αποφασιστικότητα του νέου πρόεδρου πηγάζει απο την ίδια την κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ. Ο παραλογισμός του ελεύθερου εμπορίου οδήγησε στο απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο, καθώς οι πάντες είχαν την δυνατότητα να εξάγουν στην μεγάλη Αμερικάνικη αγορά, εντελώς ελεύθερα. Την ίδια στιγμή, η αθρόα προσέλευση λαθραίων μεταναστών από το Μεξικό οι οποίοι δεν ήταν μόνο Μεξικάνοι, αλλά Ισπανόφωνοι απ' όλη την λατινική Αμερική, όπως επίσης και από την Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ασία, είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν εκατομμύρια εργατών στην μόνιμη ανεργία, και την απόγνωση......

Ουσιαστικά δηλαδή, αυτό που προσπαθεί να καταφέρει ο Τράμπ, είναι η επαναφορά του καπιταλισμού στην κατάσταση που υπήρχε πριν απο την παγκοσμιοποίηση. Μία προσπάθεια η οποία είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία, αφού η παγκοσμιοποίηση υπήρξε σαν φυσική εξέλιξη της προηγούμενης κατάστασης του καπιταλισμού. Η μόνη διέξοδος για την κοινωνία δεν μπορεί να είναι η επιστροφή σε προηγούμενους σταθμούς εξέλιξης του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά η πορεία προς την επαναστατική του ανατροπή. Ωστόσο αυτή η πολιτική του Τράμπ έχει επιφέρει ήδη μεγάλο ρήγμα στα βασικά στηρίγματα της παγκοσμιοποίησης τα οποία με την μορφή των διάφορων ιδεολογημάτων, κυριάρχησαν απο τις αρχές της 10ετίας του 1990 και μετά. Είναι σίγουρο ότι σύντομα θα επιφέρει και ακόμα μεγαλύτερα ρήγματα, καθώς οι εξελίξεις στην Ευρώπη πρόκειται να είναι ραγδαίες. Η Παγκοσμιοποίηση πνέει πλέον τα λοίσθια. Αυτό σημαίνει ότι η ταχεία ωρίμανση των συνθηκών για την επαναστατική αφύπνιση των λαών μέσα στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ' ότι μπορούμε να φανταστούμε.

Μ' αυτή την έννοια μπορούμε να πούμε ότι η μοίρα έλαχε στον Τράμπ να πριονίσει με δύναμη το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται και ο ίδιος......
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 31, 2017 2:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ιταλία: Καμπάνια σοκ της ιταλικής ακροδεξιάς με θέμα «οι πρόσφυγες δεν αξίζουν σεβασμό»


Μέλη της ιταλικής ακροδεξιάς οργάνωσης CasaPound ανέπτυξαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας δεκάδες πανό σε όλη την Ιταλία για να κραυγάσουν την περιφρόνησή τους προς τους πρόσφυγες, ενώ σάλος επικρατεί διεθνώς σχετικά με το αμερικανικό διάταγμα κατά της μετανάστευσης.

«Όποιος δραπετεύει από τον πόλεμο εγκαταλείποντας γονείς, γυναίκα και παιδιά, δεν αξίζει τον σεβασμό», διακηρύσσουν τα πανό αυτά που αναρτήθηκαν στις μεγάλες πόλεις καθώς και σε μικρές κοινότητες της βόρειας και της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από την οργάνωση στο Facebook.

«Ορισμένοι μπορεί να σοκαριστούν από το μήνυμά μας», παραδέχεται η CasaPound σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Όμως όλοι αυτοί που δεν έχουν κάνει λάβαρό τους την υποκρισία, γνωρίζουν πως δεν είναι δυνατό να μπουν στην ίδια μοίρα αυτός που εγκαταλείπει τη χώρα του και την οικογένειά του στην τύχη τους και αυτός που μάχεται για την ελευθερία του λαού του».

Κληρονόμος του φασισμού, η CasaPound ισχυρίζεται πως αριθμεί 6.000 μέλη και έχει εκλέξει μερικούς τοπικούς αξιωματούχους, όμως παραμένει πολύ περιθωριακή σε εθνικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, η οργάνωση έχει προσεγγίσει τη Λέγκα του Βορρά, το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι που τάσσεται κατά του ευρώ και κατά των μεταναστών.

Ο Σαλβίνι, πανταχού παρών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε μέσω του Twitter το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επικρίνοντας σφοδρά και στα αγγλικά αυτούς που τάσσονται εναντίον του.

«Οι Αμερικανοί ψήφισαν, ο Τραμπ κέρδισε και κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί. Οι διαδηλωτές εναντίον του προέδρου είναι κακόπιστοι, δεν αποδέχονται τη δημοκρατία», έγραψε ο Σαλβίνι.

«Η ΕΕ, ο ΟΗΕ, η Μέρκελ, ο Σόρος, ο Ζάκερμπεργκ, τα Starbucks, οι δημοσιογράφοι, οι δικαστές, οι σνομπ διασημότητες, το ισλάμ: όλοι εναντίον του Τραμπ. Πώς να μην τον αγαπήσεις;», επέμεινε.
Επιστροφή στην κορυφή
βόμβες, πολλές βόμβες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 31, 2017 4:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Γερμανία χρησιμοποιεί ένα «ευρέως υποτιμημένο» ευρώ για να «εκμεταλλεύεται» τους κύριους εμπορικούς εταίρους της, ανάμεσα στους οποίους και τις ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Είναι περίπλοκο να θεωρήσει κανείς την TTIP (σ.σ.: το σχέδιο συμφωνίας ελεύθερων διατλαντικών συναλλαγών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νεκρό σημείο) ως μια διμερή συμφωνία εξαιτίας της Γερμανίας, η οποία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα έμμεσο 'deutsche mark' που είναι ευρέως υποτιμημένο», δήλωσε ο Πίτερ Ναβάρο, ο οποίος διορίσθηκε πρόσφατα επικεφαλής ενός νέου Συμβουλίου Εμπορίου στον Λευκό Οίκο.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ναβάρο. «Δεν θα το σχολιάσουμε», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου.
Επιστροφή στην κορυφή
σημεία των καιρών
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 31, 2017 5:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το αμερικανόδουλο κατακάθι ο Τούσκ, ξαφνικά θυμήθηκε την ...εξάρτηση από τις ΗΠΑ!


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ χαρακτήρισε «απειλή για την Ευρώπη» τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και κάλεσε τους Ευρωπαίους να μείνουν ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν τις τρεις υπερδυνάμεις: Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ.

Σε επιστολή του στους ευρωπαίους ηγέτες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα την Παρασκευή, ο Ντ.Τουσκ είπε ότι η προστατευτική εμπορική πολιτική του Τραμπ προσφέρει μία ευκαιρία στην ΕΕ να κυνηγήσει περισσότερες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

Λέγοντας ότι η Ένωση αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις της 60χρονης ιστορίας της, ο Τουσκ είπε ότι μία «κατηγορηματική Κίνα», την «επιθετική πολιτική της Ρωσίας» απέναντι στους γείτονές της και το «ριζοσπαστικό Ισλάμ» να προκαλεί αναρχία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αποτελούν σημαντικές εξωτερικές απειλές.

Αυτές, σημείωσε, μαζί με «τις ανησυχητικές διακηρύξεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, κάνουν το μέλλον μας πολύ απρόσμενο».

Η γλώσσα του Τουσκ είναι ιδιαίτερα σκληρή, μετά το διάταγμα - σοκ, με το οποίο οι ΗΠΑ παγώνουν την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει, επίσης, τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο Τραμπ στήριξε το Brexit και έχει καλέσει και άλλες χώρες - μέλη της Ένωσης να ακολουθήσουν την πορεία της Βρετανίας.

«Η διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα οδηγήσει στην αποκατάσταση κάποιου μυθικού, πλήρως κυρίαρχου κράτους - μέλους, αλλά στην πραγματική εξάρτηση από τις υπερδυνάμεις: ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα» αναφέρει η επιστολή Τουσκ προς τους ευρωπαίους ηγέτες. «Μόνο μαζί μπορούμε να είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι» σημείωσε ο Τουσκ.

«Επομένως πρέπει να λάβουμε δυναμικά και θεαματικά βήματα που θα αλλάξει το συλλογικό αίσθημα και θα αναβιώσει την ελπίδα να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση στο επόμενο επίπεδο» τονίζει ο Τουσκ.

Στη Σύνοδο της Μάλτας αναμένεται να συζητηθεί η πορεία της Ευρώπης μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3793

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 01, 2017 1:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Να ποιοί είναι οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ!... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
«Όποιος δραπετεύει από τον πόλεμο εγκαταλείποντας γονείς, γυναίκα και παιδιά, δεν αξίζει τον σεβασμό»


Ακόμα χειρότερα: "Όποιος παίρνει μαζί του παιδιά που δεν είναι δικά του ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ"!...

...Διαφορετικά, ΑΠΟ ΠΟΥ προέρχονται όλα τα περιβόητα ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ παιδιά των hot spots - και όχι μόνον;

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Διχασμός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 02, 2017 10:47 am    Θέμα δημοσίευσης: μεγαλος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Τραμπ δεν δίχασε μόνο την αμερική. Δίχασε κ το εβραικό λόμπι. Οι φανατικόι υπερορθοδοξοι ακροδεξιοί είναι με υπν τραμπ , ενώ η liberal διανόηση κ το χόλιγουντ είναι κόντρα του.Εκτός αν οι αντι τραμπ πιέζουν τον τραμπ για να πέσει στην σγκαλιά νεντανιάχου ψάχνοντας για σύμμαχους
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 05, 2017 8:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ειρωνεια της ιστοριας ειναι οτι ο πολεμος του Βιετναμ και η ηττα της Αμερικης ωθησε στην παγκοσμιοποιηση αφου ειχε δημιουργηθει ενα σημαντικο κινημα αντιστασης μεσα στις ιδιες τις ΗΠΑ τη δεκαετια του 1960-70 και τα αφεντικα ηθελαν να μεταφερουν τις επιχειρησεις τους σε περιοχες οπου δεν υπηρχαν συνδικαλιστικες η αλλες παραδοσεις... και βρηκαν την Ασια.

Τωρα λογω της ιδιας αυτης παγκοσμιοποιησης και τον 30 χρονο πολεμο στα Αραβικα κρατη θελουν να επιστρεψουν πισω στον καπιταλισμο του 1970 οταν η Αμερικη απο παγκοσμιος δανειστης εγινε παγκοσμιος χρεωμενος. Η εκλογη Τραμπ ειναι η προσπαθεια αποφυγης διαλυσης του ιδιου του αμερικανικου κρατους αλλα για να γινει αυτο πρεπει ο παγκοσμιος ρολος του να επιστρεψει πισω στα συνορα του και ετσι να αποδειχτει η γυμνια της ιδιας της υπερδυναμης....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 05, 2017 10:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

65 εκ Μεταναστες εχουν φτασει στις ΗΠΑ απ'το 1990 μέχρι σήμερα....
http://www.migrationpolicy.org/programs/data-hub/charts/immigrant-population-state-1990-present?width=1000&height=850&iframe=true
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 06, 2017 2:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επισημη αποχωρηση των ΗΠΑ απο ΤΤΠ

http://www.zdnet.com/article/us-formally-leaves-trans-pacific-partnership/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1708

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 15, 2017 12:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ανώτερος σύμβουλος για πολιτικές υποθέσεις του Ντόναλτ Τράμπ, ο Στίβεν Μίλερ, δήλωσε προχθές στο τηλεοπτικό κανάλι ABC ότι στην διάθεση του Λευκού Οίκου, υπάρχει ήδη ένας μεγάλος αριθμός αποδεικτικών στοιχείων για μεγάλη νοθεία που έγινε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Μίλερ είπε ότι «Η εκλογική απάτη – είναι ένα σοβαρό πρόβλημα σε αυτή τη χώρα υπάρχουν εκατομμύρια  ανθρώπων που είναι πολιτογραφημένοι  σε δύο πολιτείες, ή είναι  ήδη νεκροί, αλλά είναι εγγεγραμμένοι για την ψηφοφορία»

Η μεγαλύτερη απάτη, έγινε στην Καλιφόρνια, την Βιρτζίνια και Νιου Χάμσαϊρ, περιοχές που νίκησε η  Χίλαρι......
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας