patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αντικαθιστούν την Αντιγόνη με τα δικαιώματα του σφιγκτήρα!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
τσάκισμα ανελέητο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 04, 2017 6:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αντικαθιστούν την Αντιγόνη με τα δικαιώματα του σφιγκτήρα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετά το ελεεινό ακροδεξιό σκουπίδι, το Φίλη, το κατακάθι που τον αντικατέστησε συνεχίζει ακάθεκτο το σχέδιο των "Δανειστών" και στην Παιδεία ώστε η Ευρώπη να διαθέτει τον κοντινό της, πάμθηνο σεξοτουριστικό προορισμό.
Τσάκισμα σε όλους τους ΑΛΗΤΕΣ που μεθοδικά εξαθλιώνουν και μεταβάλουν τον πλανήτη σε μια απέραντη πειθήνια Ινδονησία και νήσους Πουκέ.



ΕΙΔΗΣΗ Α

Την έντονη αντίδραση των φιλόλογων έχει προκαλέσει νέα πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τα Αρχαία Ελληνικά στη Β' Λυκείου. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, επιχειρείται η κατάργηση της διδασκαλίας της Αντιγόνης του Σοφοκλή.

«Η διδασκαλία της Αντιγόνης δεν καταργήθηκε ούτε κατά την επτάχρονη δικτατορία, ενώ η αγέρωχη στάση της ηρωίδας του έργου αποτέλεσε διαχρονικά παγκόσμιας εμβέλειας πρότυπο που ενέπνευσε και εμπνέει την πολιτισμένη ανθρωπότητα» τονίζει σε ανακοίνωσή της Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων.

Σύμφωνα με το alfavita.gr, η Ένωση διατυπώνει την ανησυχία της σχετικά με την επιχειρούμενη σύμφωνα με πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κατάργηση του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από το ωρολόγιο πρόγραμμα γενικής παιδείας της Β' Λυκείου.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΦ κάνει λόγο για «εξοβελισμό ενός ακόμα εμβληματικού για την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης κειμένου, της Αντιγόνης του Σοφοκλή, που μέχρι σήμερα διδάσκεται από το πρωτότυπο επί δίωρο σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές που φοιτούν στην αντίστοιχη τάξη», και σημειώνει:

«Ελληνικό σχολείο όμως χωρίς τον Θουκυδίδου Περικλέους Επιτάφιο και χωρίς την Αντιγόνη του Σοφοκλή είναι σχολείο με δυσαναπλήρωτο έλλειμμα παιδείας, χωρίς ουσιαστική αγωγή δημοκρατίας, χωρίς μαθητεία στην αντίσταση απέναντι στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε εξουσίας και χωρίς ανάδειξη -ως υπέρτατης αξίας- της αγάπης.»

Το ΔΣ της ΠΕΦ απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόταση του ΙΕΠ και καλεί τους φιλολόγους και κάθε σκεπτόμενο και ευαίσθητο πολίτη της χώρας να πλαισιώσουν την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και τους τοπικούς συνδέσμους φιλολόγων σε κοινό αγώνα για την προάσπιση του ανθρωπιστικού χαρακτήρα και των ποιοτικών παραδόσεων της παιδείας.


___________________________________

ΕΙΔΗΣΗ Β'

«Ο "φοβικός" λόγος απέναντι σε αυτόν που δεν είναι λευκός, χριστιανός, ετερόφυλος και άρρεν, δεν έχει καμία δικαιολογία: είναι μισαλλόδοξος, ρατσιστικός και φαλλοκρατικός» αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ, σε ανακοίνωσή του, για τις σχετικές προτάσεις του υπουργείου Παιδείας.
Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τις αντιδράσεις στην πρωτοβουλία αυτήν του υπουργείου, ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση πως «το μίσος δεν έχει θέση ούτε στην πολιτική, ούτε στη θρησκεία, ούτε στην κοινωνία» και τάσσεται υπέρ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 04, 2017 7:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο φίλος του Βαλιανάτου, ο Τζέφρη, φανατικός υποστηρικτής του μαθήματος της οπισθογεμούς αγωγής που προωθεί ο κοπρίτης Γαβρόγλου.

ΚΙΔΗΣΟ: «Φαλλοκράτες όσοι αντιδρούν στα μαθήματα για έμφυλες σχέσεις»
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3793

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 04, 2017 10:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: ...Απαξίωση; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τσάκισμα ανελέητο έγραψε:
Τσάκισμα σε όλους τους ΑΛΗΤΕΣ που μεθοδικά εξαθλιώνουν και μεταβάλουν τον πλανήτη σε μια απέραντη πειθήνια Ινδονησία και νήσους Πουκέ.


ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΑΝΕΛΕΗΤΟ!

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ, όμως, οι λαοί της Ινδονησίας και των νήσων του Πουκέ αποτελούν "παραδείγματα προβάτων" ("πειθηνίων λαών");

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας