patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑÚΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΣΤΕΦΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 31, 2020 8:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑÚΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η τελευταία ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ, μετά από 20 χρόνια στην Ευρωβουλή.
Ο Βρετανός πολιτικός τόνισε πώς «Η ΕΕ τελείωσε για την Βρετανία και εύχομαι να καταρρεύσει το οικοδόμημα των Βρυξελών σύντομα».



«Το τέλος μιας πορείας 47 ετών, ένα πολιτικό πείραμα για το οποίο οι Βρετανοί δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα χαρούμενοι.
Η Βρετανία είχε μπει σε οικονομική κοινότητα, όχι σε αυτό που είναι σήμερα με σημαίες, εμβατήρια, προέδρους και τώρα ακόμη και στρατό.
Για εμένα προσωπικά είναι 27 χρόνια εκστρατείας και 20 χρόνια εδώ σε αυτό το κοινοβούλιο.
Δεν είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με την συμφωνία αυτή αποχώρησης, αλλά ο Μπόρις ήταν ιδιαίτερα τολμηρός τους τελευταίους μήνες και του εύχομαι κάθε επιτυχία στις διαπραγματεύσεις του επόμενου γύρου.
Αυτό όμως σημαίνει η Παρασκευή 31 Ιανουαρίου του 2020 είναι ότι από την στιγμή που φεύγουμε δεν υπάρχει δρόμος πίσω, δεν πρόκειται να επιστρέψουμε ποτέ πίσω και τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες.
Το 2005 είδα το ευρωπαϊκό σύνταγμα. Είδα να το απορρίπτουν σε δημοψηφίσματα οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί.
Και είδα εσάς εδώ να αγνοείτε την λαϊκή βούληση και να το ξαναφέρνετε ως «συνθήκη της Λισσαβόνας» και χωρίς αυτή τη φορά κανένα δημοψήφισμα.
Οι Ιρλανδοί είχαν την ευκαιρία να πουν όχι αλλά τους αναγκάσατε να ψηφίσουν ξανά.
Είστε πολύ καλοί στο να κάνετε να ξαναψηφίζουν οι λαοί για το ίδιο πράγμα, αλλά η Βρετανία είναι πολύ μεγάλη για να σας φοβηθεί.
Ποια Ευρώπη θέλουμε; Δεν θέλουμε την Ευρώπη των κανονισμών, των δικαστηρίων.
Και θέλω να σας τονίσω από την θέση του προέδρου του κόμματος του BREXIT:
Αγαπάμε την Ευρώπη, μισούμε όμως αυτή την ΕΕ.
Το μόνο που ελπίζω είναι αυτό το οικοδόμημα να καταρρεύσει σύντομα
Σε όλη την Ευρώπη διεξάγεται η μάχη της παγκοσμιοποίησης κατά του λαϊκισμού (populism). Αλλά ξέρετε κάτι; Ο λαϊκισμός γίνονται πολύ δημοφιλής (popular)».


Στο τέλος της ομιλίας του Φάρατζ έγινε και ένα επεισόδιο. Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι Βρετανοί ευρωβουλευτές έβαλαν τις βρετανικές σημαίες στο ευρωκοινοβούλιο. Τότε η πρόεδρος τους διέκοψε, λέγοντας πως θα πρέπει να κρύψουν τις σημαίες.
Τότε ο Φάρατζ είπε: «Οτι και να πείτε, ότι και να κάνετε, τελείωσε. Αυτό ήταν!».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/Lfyal78d9EQ
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 01, 2020 11:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η τρέλα δεν πήγε στα βουνά αλλά στις Βρυξελες

Οι Ευρωλιγουρηδες της Ελληνικής πολιτικής τάξης δεν πίστευαν ότι μπορούσε να γίνει Μπρεξιτ όχι επειδή δεν γινόταν αλλά λόγου των επιπτώσεων που θα είχε για την ίδια την Ελλάδα. Εχωντας συσσωμοι εξ ολοκλήρου να μας παραμύθιασουν ότι όποιος έφευγε απ το Ευρωιερατειο θα πέθαινε αυτοματα τώρα έχουν το άλλο πρόβλημα.

Εάν επιβίωση η Βρετανία η έξοδος θα είναι αναπόφευκτη για αλλά κράτη και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα ιδια τους τα παραμύθια. Για να σταματήσουν αυτό το ενδεχόμενο ο Βερχοστατ ανακοίνωσε ότι πρέπει να φτιαχτεί μια νέα ΕΕ όπου κανείς δεν μπορεί να φύγει. Δηλαδή το μάθημα που μάθανε με την έξοδο της Βρετανίας είναι πιο πολύ ΕΕ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 01, 2020 1:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Ενωμένη Ευρώπη, το ευρώ, η Ευρωζώνη είναι απλά εφαρμογή της ιδέας που λάνσαρε το 1996 ο Zbigniew Brzezinski με το βιβλίο του The Grand Chessboard (ελληνικός τίτλος: Η Μεγάλη Σκακιέρα, εκδόσεις Λιβάνη 1997). Όπου στην πρώτη μιάμιση από τις 370 σελίδες του τόμου γράφει και προτείνει (με δικά μου λόγια, συνοπτικά) "...ο όγκος των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη μας είναι η Ευρασία ...όποιος ελέγχει την Ευρασία ελέγχει το μέλλον του πλανήτη … αν η Αμερική θέλει να εξασφαλίσει την παγκόσμια κυριαρχία της η πρωτεύουσα της είναι στην λάθος ήπειρο … πρέπει να δημιουργηθεί μια νομισματική πανευρωπαϊκή ένωση, που τα σύνορα της θα πιάνουν από τον Ατλαντικό μέχρι τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας ...μέχρι το 2003 (!) η Ουκρανία πρέπει να αποτελεί μέλος αυτής της καινούργιας ένωσης (καθώς και η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν κλπ, αναφέρει ονομαστικά μία-μία τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που περιτριγυρίζουν τη Ρωσία) ...τα νέα κράτη-μέλη πρέπει να γίνουν δεκτά χωρίς (!) οικονομικές προûποθέσεις ..διότι ο σκοπός της νέας Ενωμένης Ευρώπης στην πραγματικότητα δεν θα είναι οικονομικός, αλλά ενισχυτικός του ΝΑΤΟ, θα είναι το οικονομικό σκέλος του ΝΑΤΟ..."

Από κει και πέρα τι ψάχνετε να βρείτε; Οι Έλληνες αστοί επαγγελματίες ή περιστασιακοί πολιτικάντηδες - είτε δεξιοί είτε αριστεροί - έχουν πιάσει το νόημα καλύτερα από τους βρετανούς και γερμανούς κ.α. ευρωπαίους συναδέλφους τους : Είναι συνειδητοί σφουγγοκωλάριοι των Αμερικάνων νέτα-σκέτα, δουλικοί εφαρμοστές των επιθυμιών και διαταγών τους, όποιες κι αν είναι αυτές, όσο κακό κι αν κάνουν στους λαούς των χωρών τους, έχουν πουλημένη την ψυχή τους και την "ιδεολογία" τους στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό εις το διηνεκές. Αν οι Αμερικάνοι, ή έστω οι δυτικοευρωπαιοαμερικάνοι, διατάξουν αύριο τους Έλληνες πολιτικούς - και πάλι το επαναλαμβάνω : είτε τους δεξιούς είτε τους αυτοονομαζόμενους "αριστερούς" - να δώσει η Ελλάδα στην Τουρκία το Αιγαίο με τα νησιά του από τη Σαμοθράκη μέχρι τη Γαύδο συμπεριλαμβάνοντας και την Εύβοια, την Αίγινα και τα Επτάνησα, αρκεί να σπάσει η ρωσοτουρκική λυκοφιλία και να μείνει ολόκληρη η ανατολική Μεσόγειος στο ΝΑΤΟ, τσιφλίκι αποκλειστικά της Δύσης, θα το κάνουν. Θα ζοριστούν άγρια οι Έλληνες πολιτικοί, θα πέσουν πολλά κεφάλια στις μεταξύ τους διενέξεις, αλλά θα ψάξουν και θα βρουν τον τρόπο να το κάνουν. Έτσι πιστεύω εγώ.

Ο Τσώρτσιλ το 1943 (το αναφέρει ο Βασίλης Νεφελούδης: Η Εθνική Αντίσταση στη Μέση Ανατολή) πέταξε από το Κάϊρο στην Άγκυρα και πρότεινε στον Ισμέτ Ίνονου να ξαναδώσει το Αιγαίο στην Τουρκία, εάν έσπαγε τη συμμαχία με τον Άξονα η Τουρκία και επέτρεπε στα βρετανικά στρατεύματα να μπουν μυστικά στην Τουρκία και με αστραπιαία επιχείρηση να εισβάλουν στην ΕΣΣΔ και να φτάσουν στις σοβιετικές πετρελαιοπηγές προτού προλάβει να φτάσει εκεί και να τις καταλάβει η Βέρμαχτ. Χάρη στο ότι οι τούρκοι δίσταζαν γιατί δεν πείστηκαν από τον Τσώρτσιλλ ότι η Αγγλία θα ήταν η νικήτρια του πολέμου χρωστάμε σήμερα ότι δεν είμαστε τουρκική ή αγγλική ή αγγλοαμερικανοτουρκική επαρχία από τα μέσα του περασμένου αιώνα ήδη.

Οι στρατηγικοί στόχοι του ιμπεριαλισμού δεν έχουν αλλάξει. Μόνο οι επί μέρους τακτικές τους έχεουν αναπροσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σήμερα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 02, 2020 4:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Βρετανία θα χάσει Βόρεια Ιρλανδία (θα ενωθεί με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας) και θα αποσχιστεί η Σκωτία για να μπει στην ΕΕ.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, τί θα λέει τότε ?

https://www.youtube.com/watch?v=GWv33kYLWW0
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 02, 2020 10:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το Brexit είναι επαναστατική τάση στην ίδια την κοινωνία. Εάν Σκωτζεζοι, Βόρειο Ιρλανδοι, Γιβραλτηρινοι θέλουν ανεξαρτησία με ΕΕ ας την έχουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1705

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 03, 2020 1:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
Η Βρετανία θα χάσει Βόρεια Ιρλανδία (θα ενωθεί με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας) και θα αποσχιστεί η Σκωτία για να μπει στην ΕΕ.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, τί θα λέει τότε ?

https://www.youtube.com/watch?v=GWv33kYLWW0


Ο Νάιτζελ Φάρατζ θα κριθεί από τον Εγγλέζικο λαό, ανάλογα με την πορεία (οικονομική και κοινωνική) που θα έχει από εδώ και πέρα η χώρα του. Η Αγγλία δεν είναι Ελλάδα από άποψη παραγωγικής δυνατότητας. Αυτό σημαίνει ότι τα πλεονεκτήματα της ελεύθερης κίνησης που θα έχει στο πεδίο της οικονομίας και του εμπορίου θα φανούν (σχετικά μιλώντας) πολύ πιο γρήγορα συγκριτικά με άλλες χώρες χαμηλότερου οικονομικού επιπέδου. Πολύ περισσότερο όταν μετά το τέλος και αυτής της χρονιάς, ο διαχωρισμός με την Ε.Ε θα είναι οριστικός και τελεσίδικος. Ωστόσο και αυτή η διαπίστωση είναι σχετική, επειδή στην προκειμένη περίπτωση το απόλυτο στοιχείο που κανείς δεν το παίρνει υπόψη του, είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία αναπτύσσεται χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερο. Και αυτό το απόλυτο στοιχείο, ισχύει για ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα. Και για τους εντός, και για τούς εκτός Ε.Ε.....

Τώρα όσον αφορά την Σκωτία, να δούμε αυτοί που θα πρωτοστατήσουν σε πιθανή απόσχισή της τι θα πουν στον δικό τους λαό, όταν σαν μικρή πλέον χώρα μέσα στον λάκκο της Ε.Ε, βρεθεί πολύ σύντομα ( και αυτό δεν είναι σχετικό) σε πολύ χειρότερη θέση απ' αυτήν της σημερινής Ελλάδας.... Η Β. Ιρλανδία είναι μία ιδιόμορφη κατάσταση. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη, χωρίς να μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα τί είναι χειρότερο και τί καλύτερο.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας