patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αμερικανικες Εκλογες

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 29, 2020 3:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αμερικανικες Εκλογες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΡΑΜΠ , ΜΠΑΙΝΤΕΝ Ή … ΙΣΟΠΑΛΙΑ ;;; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ; ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 3ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ;;;
-
Οι παλιοί εδώ μέσα ξέρουν καλά ότι είχα προβλέψει το 2016 την ήττα της Χίλαρυ και των Δημοκρατικών και την νίκη Τραμπ! Με τις εκλογικές εκτιμήσεις και προβλέψεις ασχολούμαι από το 1989. Το αμερικανικό εκλογικό σύστημα το γνωρίζω το ίδιο καλά όσο το Ελληνικό. Αλλά αυτά θα τα αναλύσουμε κάποια στιγμή αργότερα για τους νέους φίλους μου εδώ μέσα! Σήμερα θα μείνουμε καθαρά στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 οι οποίες θα κρίνουν την πορεία του μισού πλανήτη στις δύσκολες μέρες που θα ζήσουμε στα επόμενα 2 με 3 χρόνια!

Στην πάνω φωτό βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών για τους εκλέκτορες του 2016 (Με μπλε οι Δημοκρατικοί-Χίλαρι Κλίντον και με κόκκινο οι Ρεπουμπλικάνοι-Τραμπ).

Παναμερικανικά ο Τραμπ βγήκε δεύτερος σε ψήφους. Αλλά το σύστημα των ΗΠΑ είναι Ομοσπονδο-κεντρικό και κερδίζει όποιος συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες από τους 538 που αποτελούν το σύνολο των εκλεκτόρων σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Το 2016 ήταν φως φανάρι ότι οι δημοσκοπήσεις ήταν πέτσινες γιατί ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΣΑΝ τον κόσμο. Πως τον παραπλανούσαν; Ελεγαν αλήθεια στο τελικό αποτέλεσμα αλλά έκρυβαν το γεγονός ότι ο Τραμπ κέρδιζε -τότε- σημαντικές Πολιτείες που διαθέτουν μεγάλο αριθμό εκλεκτόρων, όπως η Φλόριντα και το Τέξας.

Η μεγάλη τους αποτυχία μάλιστα, «δικαιολογείται» φέτος με άρθρα στα μεγάλα ΜΜΕ αναφέροντας αυτό ακριβώς ως αιτία της αποτυχίας τους! Αν είναι ποτέ δυνατόν, εταιρίες δημοσκοπήσεων να μην το είχαν συμπεριλάβει στις τελικές του εκτιμήσεις.
Φέτος πάλι, χρησιμοποιούν την ίδια «πέτσινη» μεθοδολογία με την διαφορά ότι λένε ότι πλέον προσμετρούν τον «παράγοντα» Πολιτεία στις εκτιμήσεις τους!

Στην δεύτερη φωτό (από κάτω) βλέπετε μια αποτύπωση της σημερινής "εκτίμησης πρόθεσης ψήφου" στις ΗΠΑ. Η ίδια κατάσταση με το 2016. Εχουν αποτυπώσει τα «κάστρα» του Μπάιντεν (Δημοκρατικοί) και τα κάστρα του Τραμπ (Ρεπουμπλικάνοι) και δίνουν πάλι «αέρα νίκης» στον δημοκρατικό Μπάιντεν! Ετσι δημοσιεύουν άρθρα τα οποία κάνουν λόγο για άνετη επικράτηση του Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!

Ο εκλογές στις ΗΠΑ φέτος θα είναι ένα θρίλερ γκραν γκινιόλ !!! Σας παραθέτω λοιπόν κάποια δεδομένα που θα πρέπει να γνωρίζετε!

Αν οι εκλογές γινόταν πριν το ξέσπασμα του Κορωνοϊού (Ιανουάριος 2020) ο Τραμπ θα επικρατούσε σύμφωνα με την εκτίμησή μου πολύ άνετα, κατακτώντας από 330 ως και 345 εκλέκτορες. Δηλαδή αρκετούς παραπάνω από τους 306 που είχε κερδίσει το 2016 και είχε εκλεγεί για πρώτη φορά.

Διότι, η οικονομική πορεία των ΗΠΑ που επί των ημερών Τραμπ τα τρία πρώτα χρόνια παρουσίασε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ επιδόσεις. Αλλά και για λόγους που άπτονται στην γενική εξωτερική πολιτική του Τραμπ, ο οποίος δεν προχώρησε σε πολέμους όπως ΟΛΟΙ οι προκάτοχοί του.

Όπως είχα αποκαλύψει σε περσινό μου άρθρο, στην ιστορία των εκλογών των ΗΠΑ, στις 11 φορές που Πρόεδρος προσπάθησε να επανεκλεγεί για δεύτερη φορά και η οικονομία την τελευταία διετία παρουσίαζε ΑΝΑΠΤΥΞΗ, επανεκλέχτηκε και τις 11 φορές! Αντίθετα, στις 7 φορές που πρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να επανεκλεγεί αλλά η οικονομία τα τελευταία 2 χρόνια που κυβερνούσε παρουσίασε ΥΦΕΣΗ, μόνο ένας εκ των 7 τα κατάφερε και οι υπόλοιποι έχασαν στις εκλογές.

Ο Κορωνοιός διέλυσε τις καλές επιδόσεις του “Trump administration”. Και πάλι κατά την εκτίμησή μου, αν γινόταν εκλογές το περασμένο καλοκαίρι (2020) θα τις κέρδιζε σίγουρα ο Μπάϊντεν και οι Δημοκρατικοί. Όμως το κλίμα έχει αναστραφεί από τότε ως τώρα και ο Τραμπ έχει ανακτήσει πολύ από το χαμένο έδαφος!

Εκτίμηση όμως ή πρόβλεψη ΔΕΝ μπορεί να γίνει φέτος συνολικά και θα σας εξηγήσω γιατί!

Στον χάρτη(τον κάτω) βλέπετε τις Πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Μπορεί ο Μπάιντεν να προηγείται στις «σίγουρες» Πολιτείες αλλά αυτές που μένουν ως «αναποφάσιστες» ή «αδιευκρίνιστης» ψήφου, είναι ικανές να δώσουν την νίκη στον Τραμπ τελικά.

Η Πολιτεία «εκλογικό βαρόμετρο» στις ΗΠΑ είναι αυτή του Οχάϊο με τους 18 εκλέκτορες! Ιστορικά, όποιος έχει κερδίσει το Οχάιο, εκλέγεται και πρόεδρος, πράγμα που δεν έχει γίνει με καμιά άλλη Πολιτεία ιστορικά. Γι αυτό πρέπει να την προσέξετε!

Στις παρούσες εκλογές, όπως και στο 2016, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ποιος θα κερδίσει τους 29 εκλέκτορες της πολιτείας Φλόριντα. Γιατί θα έχει πάρει μαζί του τους Λατίνους που μένουν στις ΗΠΑ. Το Τέξας με 38 εκλέκτορες που το παρουσιάζουν ως «αναποφάσιστο» θεωρώ τελικά ότι το κερδίζουν και πάλι οι Ρεπουμπλικάνοι και ο Τραμπ και θα πάρουν και τους 38 εκλέκτορες!

Δευτερευόντως, η πολιτεία της Τζώρτζια η οποία είναι όντως αμφισβητούμενη, θα κρίνει πολλά με τους 16 εκλέκτορές της.
Άλλη μια κρίσιμη Πολιτεία είναι η Πενσυλβάνια με 20 εκλέκτορες όπου πράγματι γίνεται μάχη σώμα με σώμα!

Το Μίσιγκαν με τους 16 εκλέκτορες το είχε κερδίσει ο Τραμπ το 2016 αλλά φαίνεται φέτος να το χάνει, πράγμα που τον δυσκολεύει πολύ.

Οι μεσοδυτικές Πολιτείες μπορεί να φαίνεται να βάφουν τον χάρτη Τραμπικά κόκκινο αλλά δεν πρέπει να σας παρασύρουν διότι πληθυσμιακά είναι μικρές και δίνουν από 3 εώς 6 εκλέκτορες σε όποιον τις κερδίσει.

Συνεπώς για να κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές θα πρέπει να κερδίσει φέτος οπωσδήποτε τις παρακάτω πολιτείες :

- Τέξας 38 εκλέκτορες
- Φλόριντα 29 εκλέκτορες
- Τζώρτζια 16 εκλέκτορες
- Πενσυλβάνια 20 εκλέκτορες
- Μίσιγκαν 16 εκλέκτορες
- Βόρεια Καρολίνα 15 εκλέκτορες
- Βιρτζίνια 13 εκλέκτορες

Οι Πολιτείες αυτές του δίνουν συνολικά άλλους 147 εκλέκτορες .

Αθροιζόμενες στους 125 που έχει σίγουρα σε άλλες πολιτείες και παραδέχονται ακόμα και τα εχθρικά ΜΜΕ προς αυτόν, ο Τραμπ ξεπερνά τον απαιτούμενο αριθμό των εκλεκτόρων και φτάνει στους 272 εκλέκτορες συνολικά κι εκλέγεται Πρόεδρος.
Μία εξ αυτών αν χαθεί, τότε εκλέγεται σίγουρα ο Μπάιντεν.

Επιπρόσθετα, φέτος υπάρχει μια αναβαθμισμένη πιθανότητα οι δύο υποψήφιοι να καταλήξουν σε ΙΣΟΠΑΛΙΑ !!!

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αυτό σε κάποιους αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε Αμερικάνικες εκλογές. Ο εκλογικός τους νόμος μάλιστα προβλέπει και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθεί για την ανάδειξη προέδρου. Φέτος η ΙΣΟΠΑΛΙΑ είναι περισσότερο πιθανή από ότι ήταν ακόμα και το 2000. Ισοπαλία σημαίνει να λάβουν και οι δύο από 269 εκλέκτορες.

Τι γίνεται σε αυτήν την σπάνια όμως περίπτωση σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο των ΗΠΑ; Συνεδριάζει η Βουλή των Αντιπροσώπων και ψηφίζει ποιον από τους δυο επιθυμεί για πρόεδρο. Ο Αντιπρόεδρος αναδεικνύεται μετά από άλλη ψηφοφορία που γίνεται μεταξύ των μελών που απαρτίζουν την Γερουσία!

Εν κατακλείδι, ΟΥΔΕΙΣ φέτος μπορεί να κάνει ΠΡΟΒΛΕΨΗ για νικητή των εκλογών. Ο Κορωνιός κατέστρεψε κάθε δυνατότητα εκτίμησης. Η άποψή μου λοιπόν είναι η εξής: Σίγουρα δεν πρόκειται για «περίπατο» του Μπάιντεν. Και οι δυο υποψήφιοι συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες εκλογής οι οποίες είναι ίσες. Γι αυτό και η πιθανότητα ισοπαλίας φέτος είναι ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΟΤΈ.

Την ημέρα των εκλογών, παρατηρήστε τις Πολιτείες που σας έδωσα παραπάνω και πολύ νωρίς θα εξάγετε ασφαλή συμπεράσματα. Είμαι βέβαιος πάντως, ότι και τούτη τη φορά, οι εταιρίες δημοσκοπήσεων θα ξεφτιλιστούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, γιατί δίνουν άνετο νικητή τον Μπάιντεν ενώ ο αγώνας θα είναι θρίλερ ….
Γιωργος Αδαλης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 29, 2020 9:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Trump δημοτικότητα. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ανωτέρω από εδώ: triklopodia.

Οι φωτογραφίες που αναφέρονται:



Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά που διαβάζω για "βελτίωση της οικονομίας των Η.Π.Α." εδώ και καιρό. Μέχρι τώρα μόνο εικόνες από πόλεις άλλοτε βιομηχανικές και τώρα ερημωμένες έβλεπα...

Για το ότι ο Trump δεν ενεπλάκη σε πολέμους (εκτός από το show με τους "βομβαρδισμούς" του Αφγανιστάν πριν 3 έτη) καμία αντίρρηση. Και σίγουρα έχει γύρει την ζυγαριά προς το μέρος του.

Έχω ενστάσεις ως προς το ότι "ο Κορωνοϊός έβλαψε την δημοτικότητα του Trump". Αποτιμώντας την καταστροφή των lockdown και το γεγονός ότι ο Trump είχε εναντιωθεί σε αυτά, μάλλον υπέρ του μπορεί να λειτουργήσει.

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 29, 2020 11:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ας κανω και εγω μια προβλεψη και ας μην ειμαι αναλυτης.
Αφου ο Τραμπ εχει παρει τις πολιτειες που αποτελουν το βαθυ αμερικάνικο κρατος οπως η Αλαμπαμα,Μισισιπή,Αρκανσας,Χιουστον,Λουιζιάνα,Μοντανα,αν καταφερει και παρει και το Τεξας, Αιοβα,και Αριζονα νομιζω οτι δεν θα χασει για κανεναν λογο,αλλά και να χάσει για 'καποιο´'λόγο ,αυτες οι πολιτειες θα τον στηριξουν ωστε να μην παραδωσει την εξουσια στους νεοταξιτες που αποζητουν τον στραγγαλισμο του μέσου αμερικανου πολιτη,και να μην ξεχναμε οτι σε αυτες τις πολιτειες κυκλοφορει στα σπιτια βαρυς οπλισμος και με πολλους πρωην μισθοφορους σε Ιρακ,Αφγανισταν,κτλ...
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 31, 2020 11:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΡΠΑΝΗΣ
Γ. Τράγκας: Όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε πολύ βαθιά οικονομική ύφεση, αφού οι περισσότερες μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, οδηγούνται σε γενικά lockdowns

Ουδείς μπορεί να διαμαρτυρηθεί ή να ρωτήσει για όσα συμβαίνουν χωρίς να τον βγάλουν ακροδεξιό, ακραίο, γραφικό ή αντιδραστικό. Αν αντιδράς είσαι συνωμοσιολόγος, ψεκασμένος...

29 Οκτωβρίου 2020
Ο ιός και το ενδεχόμενο νέων lockdowns συντρίβει τα χρηματιστήρια και τις μετοχές των πολυεθνικών (με εξαίρεση όλες εκείνες που πουλάνε κομπιούτερ, προϊόντα διαδικτύου και φάρμακα) αλλά κυρίως σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Ουδείς μπορεί να διαμαρτυρηθεί ή να ρωτήσει για όσα συμβαίνουν χωρίς να τον βγάλουν ακροδεξιό, ακραίο, γραφικό ή αντιδραστικό. Αν αντιδράς είσαι συνωμοσιολόγος, ψεκασμένος, και το χειρότερο κοινός προδότης.
Αν ακούσεις τους σοβαρούς λοιμωξιολόγους που λένε ότι δεν πρέπει να φοράς μάσκα, γιατί δημιουργεί ψευδαίσθηση ασφάλειας και μετατρέπεται σε εστία μόλυνσης, θα πληρώσεις πρόστιμο 150 ευρώ από αυτά που δεν έχεις, επειδή δεν άκουσες τις δευτερολογίες τους, τις δεύτερες και τρίτες απόψεις τους που λένε ότι πρέπει να φοράς μάσκα.

Μην αναρωτιέσαι για την αξιοπιστία τους, γιατί δεν υπάρχει. Μην σκεφτείς πόσα λεφτά παίρνουν για να κάνουν αυτή τη δουλειά, ψάξε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Η ελευθερία της έκφρασης είναι η άκρη του νήματος στο κουβάρι της τυραννίας που ξετυλίγει ο κορονοϊός.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ σε ομιλία του επισημαίνει ότι ο ιός υπάρχει αλλά αξιοποιείται από κάποιους που θέλουν να ποδοπατήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο γιός του Ρόμπερτ Κένεντι, ο Τζούνιορ, που έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τη δράση του Γκέιτς και των φίλων του, εφιστά την προσοχή όλων μας στον ρόλο που παίζουν τα αφεντικά του διαδικτύου. Είναι όλοι αυτοί που ήδη κέρδισαν δισεκατομμύρια από τα lockdowns. Είναι αυτοί που θέλουν τον κύριο Μπάιντεν οπωσδήποτε στον Λευκό Οίκο, και το χειρότερο είναι αυτοί που κατεβάζουν από το διαδίκτυο όλα τα άρθρα ή τις δηλώσεις ή τα δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον του συνθήματος «μένουμε σπίτι- μένουμε ασφαλείς» ή αμφισβητούν τα μέτρα που ισοπεδώνουν την οικονομία. Είναι αυτοί που απαγόρευσαν να βγαίνουν στο διαδίκτυο άρθρα ή ρεπορτάζ εναντίον του γιού Μπάιντεν ή εκείνων των πολιτικών ή εταιρειών που προστατεύουν. Φυσικά για αυξήσουν τα κέρδη τους.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ επισημαίνει ότι ο θάνατος της ελευθερίας της έκφρασης οδηγεί σε πλήθος εκπτώσεων στα ατομικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Απορεί ο διάσημος Κένεντι, όχι γιατί, όπως λέει, μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε εμβόλιο, αλλά γιατί δεν βρέθηκε φάρμακο. Απορεί γιατί οι κυβερνήσεις,που κλείνουν τον κόσμο στα σπίτια τους και ισοπεδώνουν την παγκόσμια οικονομία, δεν έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να βρούνε διάφορα αποτελεσματικά φάρμακα.

Όπως σας είχα πει, παραμονές Αμερικανικών εκλογών θα γίνονται περισσότερα τεστ και θα υπάρχει ευρωπαϊκό lockdown, για να φτάσει στην Αμερική το μήνυμα ότι οι Αμερικανοί πρέπει να ψηφίσουν για την πανδημία και όχι για την οικονομία και την ανεργία. Όπως αντιλαμβάνεστε, όπως συμβαίνει στους πολέμους και σε όλες τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις, κάποιοι κερδίζουν δισεκατομμύρια από την απόγνωση, την απελπισία και την εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Υπάρχουν ερωτήματα που δεν απαντώνται, λέει ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος αν και αποθεώνεται σε κάθε ομιλία του, οι ιστότοποι δεν ανεβάζουν ούτε λέξη από όσα λέει. Ο Ρόμπερτ φωνάζει παντού: «Εγώ ανήκω στους Δημοκρατικούς. Φυσικά δεν είμαι ακροδεξιός. Αλλά νιώθω ότι κάποιοι σπρώχνουν όλα αυτά τα ακραία μέτρα».

Όπως και να έχει όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε πολύ βαθιά οικονομική ύφεση, αφού οι περισσότερες μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, οδηγούνται σε γενικά lockdowns. Βέβαια δεν σας κρύβω ότι έχω μια ελπίδα, αν επανεκλεγεί ο Τραμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ, πράγμα δύσκολο αλλά όχι απίθανο, θα υπάρξουν κατακλυσμικές αποκαλύψεις για τον ρόλο διαφόρων δισεκατομμυριούχων και πολυεθνικών, όπως αυτές των φαρμάκων.

Χθες γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου με ξυλοδαρμό και πρόστιμα σε όσους τόλμησαν να παρελάσουν, έστω και αν ο ένας ήταν σε απόσταση πολλών μέτρων από των άλλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε διακοπές στο πατρικό του στα Χανιά και με την ευκαιρία, όπως είχε οργανώσει, επισκέφτηκε και ένα από τα καινούργια υποβρύχια του στόλου μας. Ήταν καλό και συμβολικό αυτό που έκανε αλλά λίγο, αφού για μια ακόμη φορά απέφυγε να μιλήσει για ποιο λόγο γιορτάζουμε, και να αναφερθεί στον αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των φασιστών και των ναζιστών. Δεν θα ακούσετε ποτέ τον γιό Μητσοτάκη να λέει έστω και μια λέξη είτε για τους παλιούς Γερμανούς είτε για τους καινούργιους. Είναι ψυχή τε και σώματι αφοσιωμένος στην Καγκελαρία του Βερολίνου. Όποια σημαία και αν έχει στην είσοδό της.

Περίμενα να τον ακούσω να βγάζει έναν λόγο έστω και μικρό για όσους σκοτώθηκαν στα βουνά της Αλβανίας. Για όσους πέθαναν στον αγώνα κατά των Γερμανών Ναζί. Όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί του. Έστω και με κομψό τρόπο. Αυτός όμως περιορίστηκε να πει δυο λόγια, ψυχρά και ανάποδα για τις ικανότητες του υποβρυχίου «Κατσώνης» και του πληρώματος.
Επί μνημονίου, όσοι κυβέρνησαν είτε έβαζαν σιδερένια κιγκλιδώματα μπροστά στους επισήμους είτε έκλειναν τον κόσμο στα σπίτια αξιοποιώντας έναν ιό γρίπης. Είναι τόσο βαριά πλέον η οικονομική Κατοχή, είναι τόσο εμφανής η απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης, που εύλογα αναλογίζεσαι τι θα ακολουθήσει. Επιβάλλεται ατμόσφαιρα Όργουελ. Επιβάλλεται ναζιστική ατμόσφαιρα και μάλιστα με το επιχείρημα ότι όσοι αντιδρούν είναι ακροδεξιοί ή ψεκασμένοι και χρήζουν ψυχιατρείου. Η ατμόσφαιρα δεν μυρίζει ιό. Μυρίζει φασισμό.

Και μια και μιλάμε για την ελευθερία της έκφρασης, θέλω να πω ότι η σύγκρουση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Ερντογάν μπορεί να μας ωφελήσει, γιατί οι Γάλλοι θα θεωρήσουν ατόπημα της Γερμανίας να διαφωνήσει και να αρνηθεί στα Ιλίσια Παιδεία την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως την Ευρώπη επιχειρώντας να συσπειρώσει τους Μουσουλμάνους και να μποϊκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα στο Κατάρ, στην Ιορδανία, στο Κουβέιτ και στη Λωρίδα της Γάζας. Θέλει να συσπειρώσει το Ισλάμ για την προσβολή που υπέστη, όπως λέει ο Μωάμεθ.
Η Ευρώπη,όμως, σπεύδει να στηρίξει τον Εμανουέλ Μακρόν. Δεν αποκλείεται να δούμε να κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισλάμ με την Χριστιανική Δύση. Ήδη ο Ερντογάν μιλάει για Σταυροφόρους και για απαράδεκτες ύβρεις προς τον Προφήτη. Η Τεχεράνη σπεύδει να τον στηρίξει αλλά απέναντί του έχει μεγάλα μουσουλμανικά κράτη, όπως την Σαουδική Αραβία, τα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Αλγερία και πολλές περιοχές της Αφρικής.

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι είναι πειραγμένα τα νούμερα που ανακοινώνονται και ότι η όλη κατάσταση αποσκοπεί στον έλεγχο του πληθυσμού

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτεφρώνει την ελληνική οικονομία, ενώ το Όρουτς Ρέις σουλατσάρει μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου και εμπεδώνει τη χρησικτησία και την αυθαιρεσία της Τουρκίας. Ο Ερντογάν συσπειρώνει το Ισλάμ εναντίον της Γαλλίας και πιθανότατα θα υποστεί κυρώσεις, γιατί έως ένα σημείο αντέχει ο γαλλογερμανικός άξονας τις απίθανες προσβολές τους και τη χυδαιότητά του εναντίον της γαλλικής προεδρίας και του γαλλικού έθνους.
Αξιοποιεί στο έπακρο την πολιτισμική και θρησκευτική σύγκρουση ξέροντας ότι επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες της Γαλλίας, της Γερμανίας, και άλλων ευρωπαϊκών εθνών οι παρουσίες εκατομμυρίων μωαμεθανών στα κράτη τους. Επίσης ο Ερντογάν βρήκε ευκαιρία να ταυτίσει τις επιθέσεις εναντίον του με τα σκίτσα του Charlie Hebdo.

Πίσω από τον πόλεμο με τον Ερντογάν η Ευρώπη ασχολείται με τις Αμερικανικές εκλογές και θέλει οπωσδήποτε να έχει ένα γενικό ή ευρύτερο lockdown πριν από την 3η Νοεμβρίου. Και από ότι φαίνεται, θα το έχει.

Εδώ στην πατρίδα μας ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης κήρυξε προδότες όσους θέλουν να γιορτάσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μωραίνει ο κύριος. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι είναι πειραγμένα τα νούμερα που ανακοινώνονται και ότι η όλη κατάσταση αποτελεί παραβάν για την εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που διευρύνει τις ανισότητες και αποσκοπεί στον έλεγχο, και την παθητικοποίηση του πληθυσμού.

Ο covid19 προκαλεί βήχα και φτέρνισμα στους περισσότερους. Δεν σκοτώνει. Όπως λέει ο ΕΟΔΥ το 93,5 % των διασωληνομένων έχει βαριά υποκείμενα νοσήματα και είναι άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα για τους θανάτους που ακούτε, ο ΕΟΔΥ λέει ότι η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποια βαριά ασθένεια, υποκείμενο νόσημα και ήταν άνω των 70 ετών. Αυτή η ανακοίνωση είναι χθεσινή. Δηλαδή η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας εμμέσως πλην σαφώς ομολογεί ότι ο καθηγητής Ιωαννίδης έχει απόλυτο δίκαιο για τις έρευνές του. Ομολογεί ότι έχει δίκαιο ο καθηγητής Ιωαννίδης του Stanford και φυσικά, υποχρεωτικά ταυτίζεται με την πρώτη σελίδα του ΠΟΥ ο οποίος αποδέχεται πλήρως την έρευνα του καθηγητή Ιωαννίδη, του Πανεπιστημίου του Stanford.

Πρέπει να σημειωθεί και είναι η μεγάλη ντροπή, το μεγάλο αίσχος των ιατρικών συλλόγων και των προέδρων τους, όπως και των λοιμωξιολόγων, ότι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι 100.000 Έλληνες από την πρώτη του έτους έχασαν τη μάχη με τη ζωή εξαιτίας διαφόρων ασθενειών. Και όλη αυτή η οικονομική ισοπέδωση γίνεται για 600 θανάτους, εκ των οποίων περίπου το 96% είναι άτομα που είχαν βαριές ασθένειες και η διάμεση ηλικία τους, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, ήταν τα 79 έτη.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 04, 2020 5:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε πολλες πολιτιες που θεωρουνται κρισημες οπως Φλοριντα, Τεξας, Οχαιο ο Τραμπ ειναι μπροστα εαν δεν εχει ειδη νικησει....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 04, 2020 10:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συντριπτικη Νικη Τραμπ

Καθυστερουν για τα χρηματιστηρια προφανως
http://new-economy.gr/2020/11/04/trump-niki/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 04, 2020 5:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι παιζεται;

Όταν το 2012 ο Συριζα πηρε γυρω στα 18% μαζι με τι ΝΔ και ειχαν επαναληπτικες εκλογες ευκολα κερδιζε τον δευτερο γυρω αλλα ειχαν συμφωνήσει να μην γινει ετσι. Το 2001 ενώ εχανε ο Μπους συμφωνησαν να το δωσουν στο Μπους αφου συμφωνουσαν στους εξωτερικους πολεμους που θα εκανε. Για να γινει εκλογικη νοθεια πρεπει να συμφωνησουν και τα δυο κομματα. Όταν δεν συμφωνουν δεν μπορει να περασει με το ετσι θελω.

Έτσι, βασικά αυτό που συμβαίνει είναι Ο Τραμπ έχει ήδη κερδίσει με εκλογικους ψήφους, αλλά το Βαθύ Κράτος πάγωσε τις εκλογές και προσπαθούν απεγνωσμένα να γεμίσουν τις ψήφοδελτια με δικα τους αποτελεσματα. Επειδή πολλες Πολιτιες δεν εχουν ανακοινώσει το αποτελεσμα μπορει να καταληξη αναγκάστηκα στα δικαστήρια. Αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή εδώ και μήνες για τους Δημοκρατικούς.

Ήξεραν ότι ο Τραμπ θα έβγαινε γρήγορα και σκληρά, οπότε έπρεπε να σταματήσουν την ορμή και να παγώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα από το να βγουν. Και να ρισκάρουν στα δικαστήρια. Οι βασικες Πολιτιες είναι PA, GA, NC, MI, WI οπου τα αποτλεσματα δεν εχουν βγει. . Dems προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές με ψεύτικο ταχυδρομείο στις κάλπες, διότι είναι σαφές ότι ο Τραμπ εχει πράγματικα κερδίση.

Τεχνικά, οποιεσδήποτε ψηφοφορίες μετά την 3η Νοεμβριου που βρίσκουνται μαγικά, θα πρέπει να είναι άκυρες και να απορρίπτονται. Όλη αυτή η κλοπή γινεται στο παρασκήνιο.

Και από τώρα, ο Biden δεν έχει αρκετές εκλογικές ψήφους ανεξάρτητα από τις Πολιτιες που διαπαραγματευονται. Και οι Δημοκρατικοί έχουν ορκιστεί να μην παραδέχονται την ηττα ό,τι κι αν γίνει.

Και τα μαθηματικά δεν βγαινουν. Ο Τραμπ θα έχει 293, χρειάζονται μόνο 270 για να κερδίσει. Μέχρι τώρα, οι Δημοκρατικοί και τα μέσα ενημέρωσης πάγωσαν τα εκλογικά αποτελέσματα για να συλλέξουν περισσότερες ψήφους για τουλάχιστον 5 ακόμη Πολιτιες. Αυτό είναι πολιτικό θέατρο.

6 πολιτείες κλίνουν προς τον Τραμπ
Συνολικός αριθμός - 80
213+ 80 = 293
3 κράτη κλίνουν προς τον Biden
Συνολικός αριθμός - 21
225 + 21 = 246
Αντιγραφεί
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 04, 2020 8:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κάτι άσχημο παίζεται! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάτι άσχημο παίζεται τις τελευταίες ώρες με τις επιστολικές ψήφους. Γύρισαν πάλι τα αποτελέσματα σε Ουισκόνσιν και Μίτσιγκαν! Η προσφυγή Τραμπ στο ανώτατο δικαστήριο τελικά, δεν ήταν για λόγους εντυπωσιασμού!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 04, 2020 11:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΗΠΑ κατοικοι 180 εκ ....ψηφισαν 190εκ και αναμενουμε ακομα 100εκ επιστολικες ψηφους.Με λιγα λογια αν δεν βγει ο Μπαιντεν θα μετραμε ψηφους μεχρι να φτασουμε την Κινα σε πληθυσμο.Η μονη λυση να βγουν στους δρομους με τα οπλα οι υποστηρικτες του Τραμπ.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 05, 2020 12:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανακοινωσε τρεις νεες νικες ο Τραμπ και εχει φτασει 367 ελεκτορες. Παει δικαστικα Μισσιγκαν και Ουισκονσιν.

Το τσιρκο ειναι να συνεχιστει εως Παρασκευη και μια Πολιτεια μπορει να τραβηξει μεχρι 12 Νοεμβριου.

Αρα παζαρευουν παρασκηνιακα το αποτέλεσμα που ειδη εχει κριθει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 12, 2020 11:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δυο εβδομαδες πριν τις εκλογες ο Μπερνι Σαντερς ο λεγομενος Τσιπρας των Δημοκρατικων εξυγησε τι θα γίνει πριν γινει.
Μεντιουμ ειναι;
https://fb.watch/v/1mmkaxLn3/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας