|
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Επισκέπτης Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2024 9:20 pm Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ Σ.Ο.... |
|
|
Σαν απλός επισκέπτης, έχω μία μικρή απορία. Για ποιό λόγο γράψατε και αναρτήσατε εκείνο το ρημάδι το κείμενο της Συντακτικής Επιτροπής πριν από καιρό? Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα, και εσείς οι ίδιοι το καταργήσατε στην πράξη. Ο καθένας έχει το απόλυτο ελεύθερο να μπαίνει εδώ μέσα και να γράφει τις μπαρούφες του ανενόχλητος.
Σας αρέσει αυτή η άθλια κατάσταση? Ωραία. Σβήστε τουλάχιστον εκείνο το κείμενο που αναρτήσατε τότε για να μην σας γελοιοποιεί ο κάθε μπαρουφολόγος που μπαίνει εδώ μέσα και αλάξτε τον τίτλο, για να μην συνεχίσει να ευτελίζεται 'αλλο ο καημένος...... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Obelix
Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08 Δημοσιεύσεις: 3891
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2024 11:05 pm Θέμα δημοσίευσης: Πολλές ευχαριστίες για το μεγάλο σου "ενδιαφέρον"! |
|
|
Επισκέπτης έγραψε: | Σαν απλός επισκέπτης, έχω μία μικρή απορία. Για ποιό λόγο γράψατε και αναρτήσατε εκείνο το ρημάδι το κείμενο της Συντακτικής Επιτροπής πριν από καιρό? Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα, και εσείς οι ίδιοι το καταργήσατε στην πράξη. Ο καθένας έχει το απόλυτο ελεύθερο να μπαίνει εδώ μέσα και να γράφει τις μπαρούφεςς του ανενόχλητος.
Σας αρέσει αυτή η άθλια κατάσταση? Ωραία. Σβήστε τουλάχιστον εκείνο το κείμενο που αναρτήσατε τότε για να μην σας γελοιοποιεί ο κάθε μπαρουφολόγος που μπαίνει εδώ μέσα και αλάξτε τον τίτλο, για να μην συνεχίσει να ευτελίζεται 'αλλο ο καημένος...... |
Εσύ που -αν και "απλός επισκέπτης"(;;;)- έχεις "τόσο μεγάλο ενδιαφέρον" να μην γράφονται εδώ "μπαρούφες", "να μην μας γελοιοποιεί ο κάθε μπαρουφολόγος" και που..."συμπονάς τον καημένο τον τίτλο (!!!)" και..."δεν αντέχεις να τον βλέπεις να ευτελίζεται (!!!)"...
...ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΤΟΣΟ (ΙΔΙΟΡΥΘΜΟ) "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ";
Επισκέπτες μπαίνουν πολλοί εδώ. Εσύ ΠΩΣ βρέθηκες να "πονάς" τόσο..."αβάσταχτα" για το image του site? _________________ ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2024 11:55 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΙΔΙΟΡΥΘΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ? χα-χα. Γούστο έχεις. Αυτό σημαίνει πως αυτή η κατάσταση αν δεν σου αρέσει, τουλάχιστον σε αφήνει αδιάφορο. Και ναί, εμένα
δεν μου αρέσει και με ενδιαφέρει, ίσως επειδή μάλλον είμαι πιό παλιός εδώ μέσα από εσένα κύριε Obelix. Σου απάντησα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 31, 2024 1:39 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Obelix, το Πατάρι έχει μια συγκεκριμένη πολιτική ιστορία από πίσω του κι αρχές που κανείς δεν έχει δικαίωμα να καταπατά.
Η Συντακτική Ομάδα επεσήμανε, σωστά, το γεγονός ότι γράφονται από ορισμένους απίστευτα ανούσια σχόλια, κουτσομπολίστικα, άνευ πολιτικής σκέψης κι έγραψε ένα κείμενο για να διορθώσει την κατάσταση.
Σωστά επισημαίνει όμως ο Επισκέπτης ότι στην πράξη δεν έλαβε κανένα μέτρο, είτε επειδή δεν συνειδητοποιεί πόσο βλαβερό και προσβλητικό είναι αυτό είτε επειδή -δυστυχώς- δεν παρακολουθεί την ροή των δημοσιεύσεων.
Είναι καιρός να λάβει ουσιαστικά μέτρα και να διορθώσει με συνέπεια την όλη κατάσταση που διαιωνίζεται προς μεγάλη απογοήτευση όλων μας.
Όσο για εσένα Οbelix, άσε καλύτερα τις εξυπνάδες και επέτρεψε σε κάποιους από εμάς, σαν παλαιότεροι, να έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε όποια κριτική θεωρούμε αναγκαία. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 31, 2024 2:42 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Anonymous έγραψε: | Obelix, το Πατάρι έχει μια συγκεκριμένη πολιτική ιστορία από πίσω του κι αρχές που κανείς δεν έχει δικαίωμα να καταπατά.
Η Συντακτική Ομάδα επεσήμανε, σωστά, το γεγονός ότι γράφονται από ορισμένους απίστευτα ανούσια σχόλια, κουτσομπολίστικα, άνευ πολιτικής σκέψης κι έγραψε ένα κείμενο για να διορθώσει την κατάσταση.
Σωστά επισημαίνει όμως ο Επισκέπτης ότι στην πράξη δεν έλαβε κανένα μέτρο, είτε επειδή δεν συνειδητοποιεί πόσο βλαβερό και προσβλητικό είναι αυτό είτε επειδή -δυστυχώς- δεν παρακολουθεί την ροή των δημοσιεύσεων.
Είναι καιρός να λάβει ουσιαστικά μέτρα και να διορθώσει με συνέπεια την όλη κατάσταση που διαιωνίζεται προς μεγάλη απογοήτευση όλων μας.
Όσο για εσένα Οbelix, άσε καλύτερα τις εξυπνάδες και επέτρεψε σε κάποιους από εμάς, σαν παλαιότεροι, να έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε όποια κριτική θεωρούμε αναγκαία. |
προβοκατόρικη επέμβαση από ότι φαίνεται για να τελειώνουν με το πατάρι, ή να μείνουν ο τρίς και ο κούκος,και που δεν θέλουν να πούν τους πραγματικούς λόγους που επιτίθενται με ακατανόητη σφοδρότητα στους συντρόφους,φίλους,και ακροατές που θέλουν να πούν την άποψη τους στο πατάρι. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Κ.Ν. Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 31, 2024 4:27 am Θέμα δημοσίευσης: Re: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ Σ.Ο.... |
|
|
Επισκέπτης έγραψε: | Σαν απλός επισκέπτης, έχω μία μικρή απορία. Για ποιό λόγο γράψατε και αναρτήσατε εκείνο το ρημάδι το κείμενο της Συντακτικής Επιτροπής πριν από καιρό? Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα, και εσείς οι ίδιοι το καταργήσατε στην πράξη. Ο καθένας έχει το απόλυτο ελεύθερο να μπαίνει εδώ μέσα και να γράφει τις μπαρούφεςς του ανενόχλητος.
επισκέπτη άσε τα σάπια και τις προβοκτόρικες κουτοπονηριές και πες την αλήθεια για τις αφηρημένες αηδίες και τα ψέματα που σερβίρεις για τις μπαρούφες χωρίς να αναφέρεις καμιά για να αποδείξεις στα όσα αναφέρεις στο πατάρι.Και δεν είναι η πρώτη φορά το κάνεις.Γελοίε έ γελοίε...Και δεν μου λες από πότε τα παλαιά μέλη να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τα νέα μέλη .Α, και το άλλο "πως το πατάρι έχει συγκεκριμένες αρχές 'οπου κανένας δεν εχει το δικαίωμα να καταπατάει μου θυμίζει τις 10 εντολές του Μωυσή ή τους ιεχωβάδες και'οχι μαρξιστές και τα δώδεκα ευαγγέλια που αιώνια δεν αλλάζουν θέσεις. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 31, 2024 8:16 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
K.N., επειδή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις την Ανακοίνωση της Συντακτικής Ομάδας ή ακομα χειρότερα δεν την καταλαβαίνεις, την ανεβάζω εδώ για να την ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά.
Εξ άλλου προς αυτήν απευθύνεται η αρχική ανάρτηση κι όχι προς εσένα κι οποιονδήποτε άλλο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Διαχειριζόμαστε μία ιστοσελίδα που έχει καταγράψει την δική της αποκλειστική και ιδιαίτερα πολιτική πορεία για πάρα πολλά χρόνια μέσα στον χώρο. Ο ιδρυτής της Δημήτρης Τούμπανης, δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον στην ζωή. Ωστόσο όποιος ανοίξει και σταθεί για λίγο στην "ΑΡΧΙΚΉ ΣΕΛΙΔΑ" μπορεί να διαβάσει επιγραμματικά τις βασικές πολιτικές θέσεις και αρχές τις οποίες εκείνος διατύπωσε πάνω στις οποίες στηριχτήκαμε τότε, αλλά και επιμένουμε ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ να συνεχίσουμε να στηριζόμαστε και σήμερα.
Δεν μας ενδιαφέρουν (αδιαφορούμε παντελώς) για τις όποιες ψευτοεπικοινωνιακές σχέσεις με όποιους δήποτε, και όποιον δήποτε. Αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει είναι η πάλη για την υπεράσπιση των απόψεών μας.
Είμαστε κομμουνιστές, και προερχόμαστε από τον χώρο της πάλαι ποτέ 4ης διεθνούς του συναρχηγού της μπολσεβίκικης επανάστασης του 1917, του Λ. Τρότσκι. Πέρα και ξέχωρα από τις όποιες αρνητικές εξελίξεις έχουν σημειωθεί από τότε μέχρι σήμερα, πιστεύουμε πως αυτές οι αρχές εξακολουθούν να ισχύουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά και σήμερα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και μόνο πάνω σ' αυτές τις αρχές και αυτή την πολιτική, η εργατική τάξη και οι φυσικοί της σύμμαχοι όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα αλλά και σε όποιο δήποτε άλλο μέρος του πλανήτη θα μπορέσουν να απελευθερωθούν από τα καπιταλιστικά δεσμά. Αυτοί είμαστε, και αυτοί θα συνεχίσουμε να είμαστε. Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μία φορά την θέση μας σε όσους εξακολουθούν να μας επισκέπτονται εδώ μέσα...
Ωστόσο τους τελευταίους μήνες με ευθύνης όλων μας, το "ΠΑΤΑΡΙ" έχει κάνει μία ανεπίτρεπτη "κοιλιά". Πρώτα - πρώτα η ευθύνη επιμερίζεται στα μέλη της ίδιας της Σ.Ο, τα οποία για διάφορου; λόγους (πολύ κακώς) σταμάτησαν πολλές φορές και εντελώς, να γράφουν και να επεμβαίνουν στα διάφορα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα. Κάτι που σημαίνει πως αδυνάτισε η υποστήριξη των βασικών πολιτικών θέσεων της ιστοσελίδας. Αυτό από σήμερα τελειώνει. Τα μέλη της Σ.Ο, καλούνται και πρέπει να ξανασκύψουν και πάλι πάνω από το..."ΠΑΤΑΡΙ"....
Σαν άμεση συνέπεια αυτής της πολιτικής αδράνειας, (γιατί περί αυτού επρόκειτο) η ιστοσελίδα μετατράπηκε σε μία καρικατούρα ειδησεογραφικού σάϊτ. Ο καθένας παραθέτοντας ένα λίνκ. μας ενημέρωνε για κάποια δολοφονία ή βιασμό που διέπραξαν κάποιοι αλλοδαποί, ή για διάφορα άλλα γεγονότα που μπορεί να είχαν γίνει σε κάθε άλλη πλευρά του πλανήτη.
Ενημερώνουμε, και θέλουμε να γίνει από όλους κατανοητό. Το "ΠΑΤΑΡΙ" δεν είναι ειδησεογραφικό πρακτορείο. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ. Κάτι που είναι αναγκαίο για την δημιουργία των όρων ανάπτυξης συζήτησης και αντιπαραθέσεων ώστε να μπορούμε όλοι μας να κατανοήσουμε καλύτερα τις όποιες εξελίξεις συμβαίνουν.
Γι' αυτό τον λόγο, από εδώ και πέρα λυπούμαστε αλλά όποιος καταθέτει ένα λινκ διανθίζοντάς το με δύο τρείς λεξούλες, θα σβήνεται αμέσως. Πιστεύουμε οτι ο καθένας άμα θέλει είναι σε θέση με ένα μικρό έστω κείμενο να διατυπώσει μία χαρά τις αντιλήψεις του. Επίσης, θα πρέπει να πούμε πως την ίδια τύχει θα έχουν και τα κείμενα που χρησιμοποιούν βρισιές, (και όταν λέμε βρισιές ξέρετε τί εννοούμε) κάτι που δεν το έχουμε δεί ποτέ σε κείμενα κλασσικών του Μαρξισμού, και όχι μόνο. Η βρισιά δεν είναι "μαγκιά", είναι ψευτομαγκιά. Μαγκιά είναι να κονιορτοποιεί κάποιος με το γραφτό του τις αντιλήψεις και τα γραφτά των κάθε μάρκας (δεξιών και "αριστερών") νεοταξιτών.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως όλοι μαζί, μπορούμε να επαναφέρουμε το "ΠΑΤΑΡΙ" στο επίπεδο που ήταν, και που του αξίζει να βρίσκεται..."
Και επανέρχομαι. Τι ακριβώς τηρήθηκε κι από εσένα και μερικούς, ευτυχώς λίγους, από αυτά που έθεσε η Σ.Ο.;
ΤΙΠΟΤΑ!
1. Συνεχίστηκε καταιγισμός ειδησεογραφικών παραπομπών που μπορούμε να βρούμε στα συγκεκριμένα σάϊτ, με ανόητους σχολιασμούς της σειράς, ειρωνικούς και ενίοτε διανθισμένους με λίγη ψευτομαγκιά.
2. Δόθηκε έτσι το πράσινο φως να χωθούν στις αναρτήσεις ακόμα και ακροδεξιά στοιχεία και να αμαυρώνουν την πολιτική του Παταριού με τις βρωμιές τους.
3. Και μια τελευταία παρατήρηση. Τις αρχές αυτής της ιστοσελίδας καθόρισαν μετά από κόπο και αγωνία, η κατανόηση της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουμε και η παρακαταθήκη του εργατικού κινήματος. Είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας που σε κανένα εγωιστικό, ματαιόδοξο άτομο δεν θα επιτραπεί να την αμφισβητήσει. Ακριβώς επειδή βασίζονται στον Μαρξισμο που δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 31, 2024 3:59 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Είμαι ο Μεταλληνός. Μάλλον οι περισσότεροι που μπαίνετε εδώ μέσα, με γνωρίζετε. Είμαι γνωστός ''προβοκάτορας'' αφού συνεχίζω να γράφω στο ΠΑΤΑΡΙ από τότε που δημιουργήθηκε.
Για λόγους υγείας (η οποία πλέον πάει καλά) δεν βρίσκομαι στο σπίτι προς το παρόν για αρκετό καιρό. Τις τελευταίες ημέρες κατάφερα να έχω πρόσβαση στο "ΠΑΤΑΡΙ". Και αυτά που είδα, με έκαναν να μην πιστεύω στα μάτια μου. Η κατάσταση είχε γίνει χειρότερη ακόμα και από αυτήν που υπήρχε πριν γραφτεί η ανακοίνωση της Σ.Ο.
Αποφάσισα να γράψω σαν επισκέπτης δύο λόγια, προκειμένου να "πιέσω" κατα κάποιο τρόπο τους συντρόφους της Σ.Ο, για να ασχοληθούν λίγο περισσότερο με το "ΠΑΤΑΡΙ". Μάταιος κόπος. Το μόνο που κατάφερα, ήταν να προκαλέσω την φυσιολογική απορία του Obelix,για "το ποιός είμαι εγώ, που ενδιαφέρομαι τόσο πολύ για την πορεία που έχει πάρει το ΠΑΤΑΡΙ"....
Απέφυγε να πάρει θέσει για τα τεκταινόμενα, αλλά αυτό φυσικά είναι άλλου Παπά ευαγγέλιο. Εδώ δεν έχει πάρει θέση ακόμα κανένα άλλο μέλος της Σ. Ο.
Το μικρό σχόλιο που έγραψα ήταν το ακόλουθο. "Σαν απλός επισκέπτης, έχω μία μικρή απορία. Για ποιό λόγο γράψατε και αναρτήσατε εκείνο το ρημάδι το κείμενο της Συντακτικής Επιτροπής πριν από καιρό? Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα, και εσείς οι ίδιοι το καταργήσατε στην πράξη. Ο καθένας έχει το απόλυτο ελεύθερο να μπαίνει εδώ μέσα και να γράφει τις μπαρούφεςς του ανενόχλητος.
Σας αρέσει αυτή η άθλια κατάσταση? Ωραία. Σβήστε τουλάχιστον εκείνο το κείμενο που αναρτήσατε τότε για να μην σας γελοιοποιεί ο κάθε μπαρουφολόγος που μπαίνει εδώ μέσα και αλάξτε τον τίτλο, για να μην συνεχίσει να ευτελίζεται 'αλλο ο καημένος"......
Αυτός που θίχτηκε πάρα πολύ από αυτήν την σύντομη ανάρτηση ήταν (ποιός άλλος?) ο Κ.Ν. Μάλιστα.! Αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος που μας πουλάει κυριολεκτικά τρέλα εδώ μέσα (με μόνιμα ασυνάρτητο στυλ) πριν από λίγο καιρό σε προηγούμενη ανάρτηση του, με είχε αποκαλέσει απατεώνα. Αυτό δεν τον εμπόδισε ωστόσο λίγο αργότερα, να με πάρει τηλέφωνο στο νοσοκομείο, για να μάθει για ....την υγεία μου. Την υγεία του "απατεώνα"....
Τότε απαξίωσα να του απαντήσω. Το έκαναν άλλοι σύντροφοι. Σήμερα όμως αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο μαζί του.
Αυτός ο τύπος παριστάνει τον μεγάλο επαναστάτη. Και το αποδεικνύει αυτό, παραθέτοντας συνέχεια αποστεωμένες φόρμουλες που έχει αποστηθίσει από το παρελθόν. Στην πραγματικότητα τα πάντα μέσα στο κεφάλι του είναι ένα μπερδεμένο κουβάρι, μπερδεύοντας συνέχεια τα μπρόκολα με τις κάλτσες. Για παράδειγμα (για να καταλάβουν οι αναγνώστες) παραθέτω την κριτική που έκανε στο κείμενο που έβαλα σαν επισκέπτης.
"επισκέπτη άσε τα σάπια και τις προβοκτόρικες κουτοπονηριές και πες την αλήθεια για τις αφηρημένες αηδίες και τα ψέματα που σερβίρεις για τις μπαρούφες χωρίς να αναφέρεις καμιά για να αποδείξεις στα όσα αναφέρεις στο πατάρι.Και δεν είναι η πρώτη φορά το κάνεις.Γελοίε έ γελοίε...Και δεν μου λες από πότε τα παλαιά μέλη να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τα νέα μέλη .Α, και το άλλο "πως το πατάρι έχει συγκεκριμένες αρχές 'οπου κανένας δεν εχει το δικαίωμα να καταπατάει μου θυμίζει τις 10 εντολές του Μωυσή ή τους ιεχωβάδες και'οχι μαρξιστές και τα δώδεκα ευαγγέλια που αιώνια δεν αλλάζουν θέσεις".
Ξεπερνώντας κανείς και τις βρισιές, φτάνει στην τελευταία παράγραφο της "κριτικής" του. Εδώ που βγαίνει ολόκληρο το κουβάρι που έχει μέσα στο κεφάλι του. Το ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταπατάει αρχές, το παρομοιάζει με τις 10 εντολές του Μωυσή και τα 12 ευαγγέλια που αιώνια δεν αλλάζουν θέσεις. Μέσα στο μπερδεμένο του μυαλό έχει μπερδέψει τις "αρχές", με την "ευελιξία" της τακτικής. Και αυτός ο άνθρωπος είναι 10ετίες μέσα στο κίνημα. Οι αρχές, δεν αλλάζουν ποτέ Κ.Ν μεγάλε "επαναστάτη". Για παράδειγα, ένα ζήτημα αρχής, είναι η έξοδος από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Άντε, για να ξεμπερδέψουμε το μυαλό σου, φτάσαμε να μιλάμε για το Βου και Α της πολιτικής. Ένα άλλο κεφαλαιώδες ζήτημα αρχής, είναι η εξουσία της εργατικής τάξης. Να τα αλλάξουμε λοιπόν όλα αυτά σύμφωνα με το κουβάρι του μυαλού σου για να μήν μοιάζουμε με τους πιστούς των ευαγγελίων? Από τέτοιες αρχές διέπεται το ΠΑΤΑΡΙ και ως προς την λειτουργία του. ΓΚΕ ΓΚΕ?
Και μην μας παριστάνεις εδώ μέσα τον ¨"προστάτη" των αδικημένων. Για την πάρτη σου νοιάζεσαι, για να μπορείς να μας μοστράρεις το Κ.Ν συνέχεια στην πρώτη σελίδα καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκερπάνι.
Υ.Γ Από σήμερα κόβω και την καλημέρα μαζί σου. Και κάτι άλλο. Όποιος θέλει να με πει απατεώνα ή γελοίο, να έρθει να με βρεί να μου τα πεί στα ίσια, πρόσωπο με πρόσωπο....... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ
Συμμετέχουν: 16 Μάϊ 12 Δημοσιεύσεις: 199
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 31, 2024 9:42 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση για την ανακολουθία που παρατηρείται ανάμεσα στην ανακοίνωση της Συντακτικής Επιτροπής και τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΤΑΡΙ.
Προσπαθώ να καταλάβω ποιό είναι το λάθος σ΄αυτά που αναφέρει ο επισκέπτης και γιατί δύο απλά ερωτήματα που βάζει, αντί απαντήσεων προκαλούν αντιρρήσεις και διαφορετικές γνώμες που εστιάζονται στο κατά πόσο είναι ένας απλός επισκέπτης ο επισκέπτης, γιατί δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον και γιατί αυτός ο απλός επισκέπτης πονάει για το image του site, ενώ οι άλλοι που μπαινοβγαίνουν δεν πονάνε.
Μόνο κακόπιστοι μπορούν να ανακαλύψουν τέτοια ερωτήματα και αυτό το πρόβλημα αναδεικνύουν τα ερωτήματα και η αγωνία του απλού επισκέπτη.
Σε μια περίοδο που όλα τα μέσα του διεθνούς τύπου, επισημαίνουν το αδιέξοδο και την υπερχρέωση που έχουν περιέλθει οι οικονομίες Αμερικής, Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας και το οικονομικό αδιέξοδο που δημιουργείται και ότι προχωράμε σ΄ένα κραχ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, είναι ένα θέμα.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραπαίει ανάμεσα σε ανεργία, ακρίβεια, Τέμπη, πλημμύρες, φωτιές, ότι όλα τα κόμματα και οι ομάδες που φυτοζωούν πάνω σε περασμένα μεγαλεία έχουν καταντήσει καρικατούρες του παρελθόντος, είναι ένα άλλο θέμα, συναρτώμενο από το πρώτο.
Ότι υπάρχει κόσμος έξω από το ΠΑΤΑΡΙ, που αγωνιά για όλα τα παραπάνω, είναι -πρέπει να είναι- κάτι που για εμάς στο ΠΑΤΑΡΙ θα όφειλε να αποτελεί το μέγα ζητούμενο, δλδ πως θα καταφέρουμε να προσεγγίσουμε αυτό τον κόσμο, πως θα μπορέσουμε να δείξουμε/καθοδηγήσουμε ειδικά τους νέους τον τρόπο που θα διεξάγουμε τους αγώνες που είναι μπροστά μας.
Αντ΄αυτού, ανακαλύπτουμε το ιδιόρυθμο του ενδιαφέροντος¨ή ακόμη χειρότερα :
"πως το πατάρι έχει συγκεκριμένες αρχές 'οπου κανένας δεν εχει το δικαίωμα να καταπατάει μου θυμίζει τις 10 εντολές του Μωυσή ή τους ιεχωβάδες και'οχι μαρξιστές και τα δώδεκα ευαγγέλια που αιώνια δεν αλλάζουν θέσεις.
Με γειά σας και χαρά σας, λοιπόν αυτές οι θέσεις, αγαπητοί ΟΒΕΛΙΞ, άλλοι συμπαρομαρτυρούντες και Συντακτική επιτροπή, όταν επιδοκιμάζουμε την άγνοια, ή ανοχή ή αδιαφορία, ή και η στραβομάρα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Obelix
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 01, 2024 3:50 am Θέμα δημοσίευσης: Περί κριτικής. |
|
|
Anonymous έγραψε: | Συνεχίστηκε καταιγισμός ειδησεογραφικών παραπομπών που μπορούμε να βρούμε στα συγκεκριμένα σάϊτ... |
Στο σημείο αυτό έχω να παρατηρήσω:
Δίνω μεγάλη σημασία στο να έχω στην διάθεσή μου ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ και ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ για τις τρέχουσες ειδήσεις. Πολλοί θα έχουν προσέξει ότι απασχολώ συχνά τις αναρτήσεις ζητώντας "κάποιο σχετικό link". Ο λόγος: Θεωρώ απαραίτητο η είδηση (την οποία την επαναλαμβάνω και σε άλλους χώρους αν κρίνω ότι είναι αξιόλογη) πρέπει να ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ. Να είναι κανείς σε θέση να απαντήσει στην αναπόφευκτη ερώτηση "Πού το άκουσες εσύ αυτό;"
Επομένως θεωρώ ΧΡΗΣΙΜΕΣ τις αναρτήσεις ειδησεογραφικών παραπομπών. Προσωπικά έχω εξυπηρετηθεί πολύ από αρκετές τέτοιες αναρτήσεις εδώ στο ΠΑΤΑΡΙ. Και οι δημοσιεύσεις τους είναι κάτι που επιθυμώ να συνεχιστεί.
Εννοείται πως το ΠΑΤΑΡΙ δεν νοείται να περιοριστεί στον ρόλο "διαδικτυακής εφημερίδας". Οι ειδήσεις (με τις ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ τους) πρέπει να γίνονται αντικείμενα σχολιασμού και ανάλυσης (από την άποψη των αρχών που πρεσβεύει το site). Αλλά πάλι δεν είναι δυνατόν κάθε είδηση να συνοδεύεται πάντα από εκτενή ανάλυση. Η ανάλυση ΜΙΑΣ είδησης συνήθως καλύπτει και πολλές άλλες παρόμοιες που πρέπει ωστόσο να γίνονται γνωστές με λεπτομέρειες. Αν σε ένα νήμα υπάρχει επαρκής ανάλυση της θέσης του site πάνω σε ένα ζήτημα, το να προσθέτουν αρκετοί άλλοι ειδήσεις που να σχετίζονται με την ανάλυση και να παρέχουν στοιχεία πιστεύω πως είναι επιθυμητό.
Υ.Γ. Κάποιος έσπευσε να χαρακτηρίσει την αρχική απορία μου "εύλογη". Κάποιος άλλος, αντίθετα, μου υπέδειξε "να αφήσω τις εξυπνάδες". Ένας τρίτος μου αποδίδει "επιδοκιμασία της άγνοιας, ανοχής αδιαφορίας και στραβομάρας" (!!!) (Εμένα μάλιστα με αναφέρει ΠΡΩΤΟΝ και με ΚΕΦΑΛΑΙΑ.) Ας μας πει αυτός ο τελευταίος ΠΟΥ, και ΠΟΤΕ "επιδοκίμασα" όλα αυτά; ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα (και ούτε είχα τρόπο να το μάθω) πως ο αρχικός νηματοθέτης (ο "επισκέπτης" που ξεκίνησε το παρόν βήμα) ήταν ο "Μεταλληνός". Αν το γνώριζα δεν θα είχα κανέναν λόγο να γράψω όσα έγραψα παραπάνω (διατυπώνωντας την "εύλογη" απορία μου). Ο "Μεταλληνός" όμως πάντα υπογράφει τα κείμενά του. Το να δω κάποιον "επισκέπτη" να εμφανίζεται ξαφνικά και να καταπιάνεται με "εντοπισμό" του "πόσο καλά λειτουργεί το site" (και μάλιστα με κάπως απαξιωτικό ύφος) μου γέννησε την υποψία που διατύπωσαν και άλλοι πιο πάνω: Ότι επρόκειτο για προβοκάτσια, ή για κάποιο troll που ήθελε να προκαλέσει ("Έχετε βαρέσει διάλυση ρέεεε!"). Έχει ξανασυμβεί, αν δεν απατώμαι! _________________ ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 01, 2024 4:19 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όχι Obelix. Δεν μπορεί ο ιστότοπος να γεμίζει από παραπομπές σε λινκ χωρίς τεκμηρίωση κάποιας, έστω, μικρής σκέψης του γράφοντας. Αυτό έχει άλλα κίνητρα που δεν έχουν καμία σχέση με την φιλοσοφία του συγκεκριμένου ιστότοπου αλλά άπτονται ψυχιατρικής έρευνας.
Όσο για τα περί προβοκάτσιας, αυτό που διαλύει έναν χώρο δεν είναι η κριτική αλλά η αδιαφορία να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Obelix
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 01, 2024 5:07 am Θέμα δημοσίευσης: Με μέτρο. |
|
|
Anonymous έγραψε: | Όχι Obelix. Δεν μπορεί ο ιστότοπος να γεμίζει από παραπομπές σε λινκ χωρίς τεκμηρίωση κάποιας, έστω, μικρής σκέψης του γράφοντας. Αυτό έχει άλλα κίνητρα που δεν έχουν καμία σχέση με την φιλοσοφία του συγκεκριμένου ιστότοπου αλλά άπτονται ψυχιατρικής έρευνας.
Όσο για τα περί προβοκάτσιας, αυτό που διαλύει έναν χώρο δεν είναι η κριτική αλλά η αδιαφορία να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. |
ΜΙΑ τεκμηρίωση έναντι περισσότερων της μίας παραπομπών προς ενημέρωση είναι αρκετή. Σχόλιο δύο γραμμών σε κάθε link είναι αρκετό προκειμένου να γίνεται σαφές ότι ο στόχος είναι η ενημέρωση στο ζήτημα που εξετάζεται και όχι μια ξεκάρφωτη είδηση.
Αλλιώς είναι σαν να λέμε ότι όποιος δεν ξέρει ή δεν μπορεί να γράψει κατεβατά ανάλυσης, δεν πρέπει και να γνωστοποιεί τι έχει υπ' όψη του. Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είναι τεράστιας σημασίας, όχι μικρότερης από την ΑΝΑΛΥΣΗ.
Το να εντοπίζει κάποιος "κακώς κείμενα" έχοντας ο ίδιος κακόβουλη πρόθεση είναι και αυτό πρόβλημα. Και το ΠΑΤΑΡΙ το έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένα. _________________ ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 01, 2024 6:31 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μεταλληνός
Για ποιά "ενημέρωση" μιλάς Obelix? για τον Γερμανό πορνόγερο που ασελγούσε σε ένα ανήλικο κοριτσάκι? ή για το ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει με πράκτορες της ΜΙΤ? Με τέτοιου έιδους "ενημέρωση" έχει γεμίσει πλέον το ΠΑΤΑΡΙ. Δεν το βλέπεις? ή το βλέπεις αλλά "πέρα βρέχει.
Και για να έχουμε καλό ερώτημα ποιούς εννοείς αλήθεια όταν γράφεις για κάποιους που "έχουν κακόβουλη πρόθεση"? Έτσι για να ξέρω με ποιούς κουβεντιάζω δηλαδή έστω και από το πληκτρολόγιο...
_________________ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
vngelis
Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08 Δημοσιεύσεις: 6713
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 01, 2024 6:39 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απ' τη στιγμή που υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση λογικό είναι να μπαίνει ο οποιοσδήποτε να ανεβάζει ότι ναναι.
Μια είδηση είναι είδηση αυτή καθεαυτή αλλες είναι προς συζήτηση με βάση τον τίτλο.
Τώρα δεν νομιζω ότι ασχολούνται και τόσο με τις ειδήσεις και ποιος τις ανεβάζει. Αλλά αφού δημιουργεί τέτοιο ζήτημα μπορούνε κάλλιστα να κατέβουν. Το πρόβλημα μετά θα είναι γιατί κατέβηκαν.
Το λάθος είναι ότι μπορεί να ανεβαίνουν 10 ειδήσεις και εκεί που έγινε συζήτηση να εξαφανίζεται. Το ζήτημα είναι οι ειδήσεις σαν προτεραιότητα οι οι συζητήσεις; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 02, 2024 3:21 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vngelis έγραψε: | Απ' τη στιγμή που υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση λογικό είναι να μπαίνει ο οποιοσδήποτε να ανεβάζει ότι ναναι.
Μια είδηση είναι είδηση αυτή καθεαυτή αλλες είναι προς συζήτηση με βάση τον τίτλο.
Τώρα δεν νομιζω ότι ασχολούνται και τόσο με τις ειδήσεις και ποιος τις ανεβάζει. Αλλά αφού δημιουργεί τέτοιο ζήτημα μπορούνε κάλλιστα να κατέβουν. Το πρόβλημα μετά θα είναι γιατί κατέβηκαν.
Το λάθος είναι ότι μπορεί να ανεβαίνουν 10 ειδήσεις και εκεί που έγινε συζήτηση να εξαφανίζεται. Το ζήτημα είναι οι ειδήσεις σαν προτεραιότητα οι οι συζητήσεις; |
σωστός |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|