patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ....

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΣΤΕΦΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 20, 2021 2:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ.... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αύριο το απόγευμα, θα γίνουν συγκεντρώσεις σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα.Οι 28 πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις, είναι:

Αθήνα Σύνταγμα

• Αλεξανδρούπολη Δημαρχείο

• Αγρίνιο

• Βέροια πλατεία δημαρχείου

• Βόλος λιμάνι Βόλου

• Δράμα πλατεία ελευθερίας

• Ζάκυνθος πλατειά Σολωμού

• Ηράκλειο Κρήτης πλατεία λιονταριών

• Θεσσαλονίκη Λευκός πύργος

• Ιωάννινα Κάστρα

• Κόρινθος πλατεία Περιβολάκια

• Κοζάνη Πλατεία Νικης

• Κέρκυρα Πλατεία Λιστόν

• Καβάλα κεντρική πλατεία

• Καλαμάτα 23ης Μαρτίου

• Κατερίνη πλατεία ελευθερίας

• Λέσβος Πλατεία Σαπφούς

• Λάρισα σκεπαστή αγορά Νεάπολης

• Νάξος Σιντριβάνι κεντρικής πλατείας

• Ξάνθη Πλατεία Δημοκρατίας

• Πτολεμαΐδα Κεντρική πλατεία

• Πάτρα πλατεία Γεωργίου

• Ρόδος πλατεία ελευθερίας

• Σέρρες Πλατεία ελευθερίας

• Σύρος πλατεία Μιαούλη

• Χανιά Πλατεία αγοράς

• Χαλκίδα στρογγυλό παραλιακής

• Χίος πλατεία Βουνάκίου
Επιστροφή στην κορυφή
Καταγγελεια σοβαρη;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 21, 2021 3:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μαλλον Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://m.facebook.com/1736370279918154/posts/2881476768740827/
Στις 15 Ιουλίου, την επομένη τής μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στο εξαγγελθέν υγειονομικό απαρτχάιντ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλα τα συστημικά μέσα και οι εφημερίδες (κυβερνητικές ή «αντιπολιτευτικές») έγραψαν απαξιωτικά για καμιά 500ριά ακροδεξιούς, εθνικιστές και «ψεκασμένους», δημοσιεύοντας προς επίρρωση μερικές φωτογραφίες με παπάδες, σταυρούς και λάβαρα. Το να συκοφαντούνται όσοι αντιστέκονται στη νεοναζιστική υγειονομική πολιτική (την οποία ενέκριναν όλα τα κόμματα, δεξιάς και Αριστεράς, προς αιώνια ντροπή τους) και να εκχωρούνται συλλήβδην στην ακροδεξιά είναι μια γνωστή και καλά δοκιμασμένη στρατηγική όλο αυτό το διάστημα. Η αντίστοιχη τακτική των αυθεντικών ΝΑΖΙ στη Γερμανία ήταν να κατηγορούν τους αντιπάλους ως «μπολσεβίκους» και «κομμουνιστές»: αυτοί ήταν τότε οι εχθροί. Μετά την αποκάλυψη της ναζιστικής κτηνωδίας, η ιστορία κατέγραψε τους «ναζιστές» και «ακροδεξιούς» ως τους εχθρούς του Ανθρώπου. Έτσι, η προπαγάνδα σήμερα χρησιμοποιεί συλλήβδην αυτή την αναφορά για οποιονδήποτε θέλει να απαξιώσει. Ακόμη και όταν η προπαγάνδα αυτή εξυπηρετεί πρακτικές αναβίωσης ναζιστικών πρακτικών – όπως γίνεται σήμερα.
Για τον κόσμο που κατέβηκε στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ήταν γνωστό πως οι συμμετέχοντες δεν ανήκαν στις παραπάνω κατηγορίες – παρόλο που έγινε προσπάθεια κάποιων να καπηλευτούν τις συγκεντρώσεις για να (ξανα)εμφανιστούν στο προσκήνιο. Όμως, δεδομένης της προπαγάνδας και των σκηνοθετημένων πλάνων και φωτογραφιών που διαδόθηκαν παντού, η ιδέα που σχημάτισαν και αυτοί είναι ότι «ήταν και κάποιοι ακροδεξιοί, αλλά δεν ήταν αυτοί ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης». Όμως, η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική…
Εμείς ήμασταν εκεί όχι απλώς για να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά μας, αλλά και για να καταγράψουμε την αλήθεια. Και αυτό κάναμε.

Τα γεγονότα στο Σύνταγμα

Όλα ξεκίνησαν από ένα ελεύθερο και αυθόρμητο κάλεσμα μέσω του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης πολλών και διαφόρων θιγόμενων από τα μέτρα υγειονομικού καταναγκασμού. Μαθαίνοντας γι’ αυτό το κάλεσμα, και στο πλαίσιο μιας προσπάθειας συλλογικοτήτων που σχηματιστήκαμε εδώ και μήνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κυβερνητικής τρομοκρατίας να δράσουμε ενωτικά με στοχευμένες παρεμβάσεις, έγινε το πρώτο ενυπόγραφο κοινό κάλεσμα. Συγκεκριμένα, η Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής (dimobio.gr), η Contra Dystopia (contradystopia.gr), οι Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία (eyewideopen.org), η World Freedom Alliance - Greece, η Φωνή Ελευθερίας και Παγκόσμιας Συμμαχίας— ήρθαμε σε επικοινωνία και αποφασίσαμε να κατεβούμε στο Σύνταγμα με ένα κοινό κείμενο και γύρω από ένα κοινό πανώ, καλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε πλατεία των ελληνικών πόλεων προκειμένου οι άνθρωποι να δικτυωθούν μεταξύ τους (dimobio.gr/?p=1165#more-1165). Το κάλεσμα αφορούσε την εναντίωση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύντομα, εμφανίστηκα κάλεσμα για συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία από τον ιατρό Βοβόλη και το νεοϊδρυθέν κόμμα του.

Σχεδόν αμέσως άρχισαν οι φήμες ότι «φασιστικές γκρούπες» και «συνωμοσιολόγοι»είχαν καλέσει τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Το ζήτημα είναι όμως πως οι φήμες έπρεπε πάση θυσία να επιβεβαιωθούν. Και αυτό οργανώθηκε με κάθε λεπτομέρεια.
Με το κάλεσμα να είναι για τις 7μμ, ήδη από τις 6:30 βρίσκονταν έτοιμοι παραταγμένοι στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το Μετρό, περίπου 100 μαυροντυμένοι μασκοφόροι πιτσιρικάδες, μαζί με τον «ομαδάρχη» τους, με ελληνικές σημαίες, και φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα. Εκεί βρέθηκε και ένας καλόγερος καθώς και κάποια θρησκευτικά λάβαρα. Ακριβώς πάνω από τη μάζωξη αυτή, ήταν παραταγμένες οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές των ΜΜΕ, και γύρω τους περιορισμένη δύναμη της αστυνομίας. Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι κάμερες και οι μηχανές ήταν στραμμένες πάνω στους «εθνικιστές-αρνητές του εμβολίου».

Άνθρωποι που κατέφθαναν στην πλατεία για το κάλεσμα που είχε γίνει, βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το σκηνικό, άλλοι αποχωρώντας και άλλοι παραμένοντας στον χώρο. Το πανώ των ομάδων μας «ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑÚΝΤ» βρίσκονταν αναγκαστικά στο κάτω μέρος της πλατείας. Αργότερα, άρχισε να έρχεται η πορεία από την Ομόνοια, με πλήθος κόσμου και συνθήματα να κατακλύζει το Σύνταγμα κατευθυνόμενο μπροστά στη Βουλή. Τότε οι κάμερες αποσύρθηκαν, και το ίδιο έπραξαν και οι 100 «εθνικιστές-αρνητές»! Οι τελευταίοι όμως, πριν αποσυρθούν οριστικά, επιτέθηκαν και πήραν το πανώ μας, και στη συνέχεια προπηλάκισαν μέλος της Διεπιστημονικής Ένωσης, το οποίο χτύπησαν στο κεφάλι με ένα κράνος.

Προκαλεί πράγματι μεγάλη εντύπωση και ερωτηματικά πως γίνεται και η ομάδα αυτή επιτέθηκε σε μας και στο πανώ μας ενώ υποτίθεται πως ήμασταν εκεί για τον ίδιο λόγο. Ή, μήπως δεν ήμασταν εκεί για τον ίδιο λόγο; Προκαλεί εντύπωση το στήσιμό τους μπροστά στις κάμερες (παρόλο που φώναζαν «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»), και η επίθεσή τους, όταν οι κάμερες έφυγαν, σε μας και στους απλούς πολίτες που κατέγραφαν – έσπασαν δύο κινητά και επιχείρησαν να πάρουν άλλο ένα, που ευτυχώς το πήραμε πίσω. Θεωρούμε πως ο ρόλος τους φάνηκε ξεκάθαρα στα βραδυνά δελτία ειδήσεων: αυτοί, οι «εθνικιστές αρνητές» ήταν στη μικρή συγκέντρωση, και μόνο αυτοί ήταν εκεί!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ με τα πραγματικά γεγονότα:
Η σκηνοθεσία ήταν τέλεια. Ή, σχεδόν τέλεια: όπως μας διδάσκει η ιστορία, το λάθος πάντα ελλοχεύει για την αποκάλυψη της σκευωρίας. Η αλήθεια πάντα στο τέλος λάμπει. Το θέμα είναι, τι κάνουμε εμείς με αυτήν.

Τα καλέσματα των πολιτών για σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου έχουν ήδη χαρακτηριστεί καλέσματα νεοναζιστών. Άλλοι λένε ότι έχουν ανακληθεί. Είναι γεγονός πως το κυβερνητικό αφήγημα με την αντιπολιτευτική στήριξη δεν επιθυμεί ανθρώπους στο δρόμο που θα διαμαρτύρονται. Εμείς όμως ξέρουμε καλά: οι νεοναζί δεν είναι παρά τα όργανα του κράτους και της εξουσίας, απλοί παρακρατικοί που θα παίξουν όποιον ρόλο τους υποδείξουν. Αυτοί και οι ομαδάρχες τους είναι πάντα εκεί σε κάθε μαζική κινητοποίηση. Αυτό όμως ποτέ δεν μας σταμάτησε από τη διεκδίκηση του δίκαιου. Και γι´αυτό το δίκαιο όλοι πρέπει να δικτυωθούμε και να συσπειρωθούμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας