Συνιστώμενα sites:

Underground News

Τηλέπλαγκτοι Πλάναι
 

Ο Έλληνας εργάτης κινδυνεύει να μην πάρει καθόλου σύνταξη

Δεν θα ησυχάσουν αν δεν δουν τους απόμαχους της δουλειάς να πεθαίνουν σα τα σκυλιά στους δρόμους. Πρώτα ήταν ο Γιαννίτσης τώρα ήλθε ο Μαγγίνας. Η επιδρομή στα ασφαλιστικά κεκτημένα συνεχίζεται. Δεκαετίες τώρα μας λένε ότι τα ταμεία βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Και μετά από άλλες τόσες δεκαετίες (αν υπάρχουν ακόμα) τα ίδια θα ακούμε. Για αλλού έχουν χρήματα. Μόνο με τις συντάξεις έχουν πρόβλημα. Είναι βλέπετε ζήτημα προτεραιοτήτων! Π.χ., τον περασμένο Οκτώβρη μάθαμε απ’ τον υφυπουργό εξωτερικών Θεόδωρο Κασσίμη ότι η οι ελληνικές κυβερνήσεις χρηματοδοτούν την ανάπτυξη των Σκοπίων. Το απαιτούν οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας (διάβαζε οι Αμερικάνοι). Και όχι μόνο τα Σκόπια αλλά ολόκληρα τα Βαλκάνια. Και την Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Για τη χρονική περίοδο 2002-2006 το «αναπτυξιακό» πρόγραμμα κόστισε στη χώρα μας 550.000.000 ευρώ και στο μεταξύ αποφασίστηκε η επέκταση του μέχρι το 2011. Επί Σημίτη είχαμε μάθει ότι το ελληνικό κράτος χορηγεί συντάξεις σε Αλβανούς που ζουν στη χώρα τους και ουδέποτε εργάστηκαν στην Ελλάδα. «Για ανθρωπιστικούς λόγους», είχε δικαιολογηθεί ο πρόεδρος του ΕΚΑ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Γρηγόρης Φελώνης. Μόνο για τον Έλληνα εργάτη δεν περισσεύει ανθρωπισμός.

Aντε και να δεχτούμε ότι τα ταμεία βρίσκονται πραγματικά στο κατώφλι της χρεοκοπίας. Ποιος φταίει γι’ αυτό; Οι εργαζόμενοι που πλήρωναν ανελλιπώς τις εισφορές τους ή το κράτος που δεν εκπληρώνει τις δικές του οικονομικές υποχρεώσεις στα ταμεία; Ποιοι ήταν εκείνοι που δεν φρόντιζαν να εισπράξουν τις οφειλές των εταιριών; Ποιοι δεν φρόντιζαν να πατάξουν την ανασφάλιστη εργασία, που πάντα επιβάλλονταν εκβιαστικά σε πολλούς εργαζόμενους τού ιδιωτικού τομέα; Ποιοι μπάλωναν τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού με τραβηχτικές από τα αποθεματικά των ταμείων; Ποιοι τα διασπάθιζαν με θαλασσοδάνεια στους μεγαλοκαρχαρίες; Ποιοι τα τζογάρισαν στο χρηματιστήριο; Ποιοι τα εκμεταλλεύτηκαν στα παπατζιλίκια των «δομημένων ομολόγων»; Σίγουρα δεν είναι οι εργαζόμενοι που ευθύνονται για όλα αυτά. Κι όμως αυτοί καλούνται να πληρώσουν, να επωμισθούν ακόμα περισσότερα δεινά απ’ αυτά που ήδη υποφέρουν.

Η βασική ιδέα της κυβέρνησης (δανεικιά απ’ τον Ρέππα) φαίνεται ότι είναι η στήριξη ελλειμματικών ταμείων με την λεηλασία των εύρωστων. Ο Καραμανλής ίσως αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτό που τελικά δεν τόλμησε ο Σημίτης: την ρήξη με ορισμένα στρώματα της μεσαίας τάξης που είναι βασικοί πυλώνες του κοινωνικού συστήματος. Η εργατική τάξη δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμφωνήσει σ’ αυτό. Διεκδικεί συντάξεις αξιοπρεπούς διαβίωσης, αντί πείνας και όχι τη γενίκευση της μιζέριας.

Πρέπει να πούμε όμως ότι η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται στη χειρότερη θέση που αντιμετώπισε ποτέ στην ιστορία της. Οι «εργατοπατέρες» κάθε μάρκας το γνωρίζουν αλλά περί άλλων τυρβάζουν. Μιλούν για τον αγώνα που πρέπει να δώσουν οι εργάτες για τις συντάξεις. Ποιοι είναι οι εργάτες που θα αγωνιστούν;

Στον ιδιωτικό τομέα όπου υπήρχαν πάντα τα ποιο ριζοσπαστικά στρώματα εργατών, οι Έλληνες εργάτες έχουν εξοστρακιστεί και αντικατασταθεί από αλλοδαπούς, που δεν είναι εδώ για να αγωνιστούν συνδικαλιστικά και πολιτικά αλλά νοιάζονται μόνο πως θα επιβιώσουν οι ίδιοι σαν άτομα. Είναι ζήτημα αν υπάρχει σήμερα στον ιδιωτικό βιομηχανικό τομέα ένα φθίνον 5% Ελλήνων εργατών κι αυτό σε μεγάλες ηλικίες. Που είναι οι οικοδόμοι, που είναι τα μαχητικά τους συνδικάτα και των ναυτεργατών που ήταν η ατμομηχανή ολόκληρου του εργατικού κινήματος. Η κυρίαρχη τάξη με όπλο την μαζική εισαγωγή μαύρης εργασίας και με τις ευλογίες των «εργατοπατέρων», κατάφερε να τα καταστρέψει.

Για ποιο ασφαλιστικό να μιλήσουμε σήμερα όταν καθολικά ή μερικά η ανασφάλιστη εργασία των αλλοδαπών είναι το καθεστώς; Όταν εισάγονται ακριβώς με στόχο να συμπιεστεί μέχρι το έσχατο σημείο το εργατικό κόστος;

Πως θα εργαστεί ο Έλληνας μεροκαματιάρης, που είναι αναγκασμένος να ζήσει και να πεθάνει σ’ αυτή την χώρα, αν δεν υποκύψει στους ίδιους όρους που αποδέχεται ο αλλοδαπός; Δηλαδή την ανασφάλιστη εργασία, την καταστρατήγηση των ωραρίων και όλης της εργατικής νομοθεσίας;

Πως θα συμπληρώσει τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις όταν η μαζική εισαγωγή μαύρης εργασίας τον έχει καταδικάσει στην ανεργία; Και όταν σε ηλικία 45-50 χρονών βρεθεί στον δρόμο επειδή η βιομηχανία που εργαζόταν χρεοκόπησε ή μεταφέρθηκε στο εξωτερικό (με την ενθάρρυνση και την οικονομική πριμοδότηση του κράτους) πως θα ξαναβρεί δουλειά όταν στην θέση του οι εταιρίες μπορούν να προσλάβουν ένα νεαρό αλλοδαπό αν όχι δύο;

Το πρόβλημα του Έλληνα εργάτη, κύριοι εργατοπατέρες, δεν είναι το ύψος της σύνταξης αλλά αν θα καταφέρει να πάρει καν σύνταξη. Η κατάσταση του οπισθοδρομεί στην κατάσταση της εργατικής τάξης των αρχών του 20ου αιώνα. Κι εσείς κύριοι όταν δεν τηρείτε σιγή ιχθύος απαντάτε στις διαμαρτυρίες του με την μομφή του «ρατσισμού».

Κατά την ελεεινή «θεωρία» σας δεν έχει προκύψει σε βάρος του κανένα πραγματικό, υλικό, πρόβλημα απ’ την μαζική εισαγωγή μαύρης εργασίας. Αντιδρά μόνο γιατί απεχθάνεται τις ράτσες των αλλοδαπών! Νιώθει ότι είναι η …ανώτερη ράτσα στον πλανήτη και δεν θέλει να την νοθέψουν κατώτερες φυλές!

Τα πιστεύετε αυτά που λέτε ή άλλοι μιλούν με την δική σας γλώσσα;

Αν τους ρωτήσεις τους αλλοδαπούς για το ίδιο ζήτημα θα σου πουν κι αυτοί ότι πρέπει να μπει φραγμός στην είσοδο νέων μεταναστών στην Ελλάδα. Πως το εξηγείτε αυτό; Με ποιες ράτσες έχουνε αυτοί πρόβλημα;

Έχουν κι άλλοι την ελεεινή θεωρία σας. Παρακολουθήστε τους:

«Oλες αυτές οι συνθήκες, έχουν δημιουργήσει, τα είδατε άλλωστε στη δημοσκόπηση, σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, την εντύπωση ότι οι ξένοι ευθύνονται για όλα τα δεινά και τις καταστροφές που κατατρέχουν τον τόπο. Είναι ίσως η εύκολη λύση. Εμείς που πάντα είμαστε οι ίδιοι δεν φταιμε ποτέ. Υπεύθυνοι είναι πάντα οι άλλοι. Οι άλλοι, δηλαδή ποιοι; Οι ξένοι, οι σκούροι, οι μαύροι, οι κίτρινοι, ενίοτε και οι ξανθοί, λόγω Γερμανίας παλιότερα. Η πραγματικότητα όμως είναι συνήθως διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι οι ξένοι δεν κλέβουν τις δουλειές των δικών μας παιδιών, αλλά κάνουν τις εργασίες εκείνες που εμείς οι ίδιοι αρνιόμαστε να κάνουμε, γιατί τις θεωρούμε μειωτικές για το κοινωνικό μας επίπεδο. Ελαιοχρωματιστές, συλλογείς απορριμμάτων, οικιακές βοηθοί, εργάτες οδικών έργων, κηπουροί, εργάτες αγροκαλλιέργειας.»

Ξέρετε ποιος τα λέει αυτά; Ο άλλος μεγάλος «αντιραστιστής» υφυπουργός εργασίας της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. Είναι απόσπασμα απ’ την ομιλία του στην ημερίδα που οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) στον ξενοδοχείο Τιτάνια στις 17 Απριλίου 1997, με θέμα «Ρατσισμός και Ξενοφοβία. Πρωτοβουλίες για την νομιμοποίηση των ξένων εργατών». Ήταν προσκεκλημένος του κυρίου Γρηγόρη Φελώνη, στελέχους της ΠΑΣΚΕ και προέδρου του ΕΚΑ, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο συνάδελφος του Γιακουμάτου, ο Στέφανος Μάνος δεν ασχολείται με «αντιρατσιστικές» τσιριμόνιες. Προτιμά να είναι ωμός. Στα πρακτικά της ημερίδας διαβάζουμε:

«Είναι ευλογία θεού οι μετανάστες, τους χρειαζόμαστε γιατί δουλεύουν με το ένα τρίτο του μεροκάματου του Έλληνα, γιατί δεν μπορούν να κάνουν απεργία, δεν μπορούν να κάνουν σωματεία, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.»

Τα πρακτικά της ημερίδας εκδόθηκαν από το ΕΚΑ και τυπώθηκαν στην ΚΑΜΠΥΛΗ τηλ. 8215675 και 8216371.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 


Δημοσιεύστε!


Κορυφαίος Ιταλός επιστήμονας:Δεν θα έκανα το εμβόλιο

Tue Nov 24, 2020 2:39 am

Η Νεα Φασιστικη Επαννακινηση και ο Μητσοτακης

Tue Nov 24, 2020 2:12 am

Λαφαζάνης-Στον ρυθμό της Νέας-Τάξης

Tue Nov 24, 2020 12:53 am

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ: Ο COVID -19 ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ

Tue Nov 24, 2020 12:40 am

ΠΥΚΝΏΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΈΣ ΓΙΑΤΡΏΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Mon Nov 23, 2020 8:54 pm

ΤΡΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΡΑΓΚΑΣ....

Mon Nov 23, 2020 6:58 pm

Θα έρθει τελικά εμβόλιο;

Mon Nov 23, 2020 4:30 pm

Ακόμα μια φορά για "Tα ταξικά αδέρφια"

Mon Nov 23, 2020 12:05 pm

Για τον ακήρυχτο (ακόμη) εμφύλιο στις ΗΠΑ

Mon Nov 23, 2020 2:54 am

Γουατεμαλα Καψανε Κοινοβουλιο - Και στα Δικα Μας

Mon Nov 23, 2020 2:05 am

Ο Νίκος Μαυραγάνης για τα εμβόλια!

Mon Nov 23, 2020 2:04 am

Στέλιος Διονυσίου: Συνεργάτες μου ζητάνε 20 ε για φαγητό

Mon Nov 23, 2020 2:00 am

Καστελόριζο:Ένας αφανής "αφοπλισμός"

Sun Nov 22, 2020 9:26 pm

Βουνό χρέους ύψους 432% του Παγκοσμιου ΑΕΠ

Sat Nov 21, 2020 3:12 am

Πολυτεχνείο 2020

Fri Nov 20, 2020 10:58 pm

Μετά το ψάρεμα στο Φατσοβίβλι...

Fri Nov 20, 2020 4:11 am

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη στις ΗΠΑ

Fri Nov 20, 2020 2:41 am

H Ελλαδα ξανα σε... Λοκνταουν

Thu Nov 19, 2020 11:51 am

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ

Thu Nov 19, 2020 10:21 am

Χωρίς συμπεράσματα η επιστημονική μελέτη για τη χρήση μάσκας

Thu Nov 19, 2020 12:41 am

ΤΑ «ΕΜΒΟΛΙΑ»-FRANKENSTEIN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ

Thu Nov 19, 2020 12:17 am

Επί πέντε μήνες πεθαίναν μιλιούνια στην Ιταλία...

Wed Nov 18, 2020 6:24 am

Κιμ Γιονγκ Ουν: Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα

Wed Nov 18, 2020 5:33 am

ΤΣΙΠΡΑΣ: Κοινός υπουργός υγείας συνδιαχείριση του lockdown

Mon Nov 16, 2020 2:34 pm

Βρυκολάκιασαν τα ορφανά του γερουσιαστή Μακάρθι

Mon Nov 16, 2020 1:27 pm

ΝΕΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ....

Mon Nov 16, 2020 11:22 am

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα για πάρτι γενεθλίων σε διαμέρισμα

Mon Nov 16, 2020 3:49 am

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ SERVERS ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ....

Sun Nov 15, 2020 10:06 pm

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ.

Sun Nov 15, 2020 12:54 pm

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.....

Sun Nov 15, 2020 1:27 am

But brutus is a honorable man - ή, περί ποιήσεως ο λόγος

Sat Nov 14, 2020 4:45 pm

17 Νοέμβρη,παρόν στο Πολυτεχνείο και πορεία στην Α.Πρεσβεία

Sat Nov 14, 2020 10:00 am

Εκλογές, τότε και σήμερα.

Sat Nov 14, 2020 4:16 am

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ" ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ.....

Sat Nov 14, 2020 2:54 am

Μπούκαραν στο κυναιδοβούλιο κι έκαναν λίωμα τους πουλημένους

Sat Nov 14, 2020 1:11 am

Σφαγή των βιζόν: Θανατώθηκαν 17.000.000 λόγω κορωνοϊού

Fri Nov 13, 2020 5:53 pm

Αμερικανικες Εκλογες

Thu Nov 12, 2020 11:32 pm

Μετανάστευση και ασύλο είναι η αυτοκτονία της Ευρώπης

Thu Nov 12, 2020 12:02 pm

Ο Μητροπολίτης Μάρκος, φωτεινό παράδειγμα!

Wed Nov 11, 2020 8:17 pm

Πoύτιν και Αλίεφ, επιβεβαιώνουν το τέλος του πολέμου!

Wed Nov 11, 2020 4:51 pm

Πάμε κατά Ισραήλ μεριά;

Wed Nov 11, 2020 2:36 am

Ποιήμα του Ν.Φ Σταθάκου για την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση

Wed Nov 11, 2020 2:21 am

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Mon Nov 09, 2020 10:09 pm

Δολιοφθορά του Διαδικτύου;

Mon Nov 09, 2020 11:51 am

Β. Πούτιν, αποκλείει την χρήση του lockdown

Mon Nov 09, 2020 3:47 am

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Mon Nov 09, 2020 12:05 am

To CNN μίλησε: Νέος Πρόεδρος ο Τζο Αλτσχάιμερ

Sun Nov 08, 2020 12:33 pm

12 μήνες φυλάκιση καθηγήτρια που δεν φόραγε μάσκα στην τάξη

Sat Nov 07, 2020 4:03 am

Ένα πρόστυχο και διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι υποκείμενο

Sat Nov 07, 2020 1:53 am

Τιν' τούτο;

Fri Nov 06, 2020 11:38 pm